Påsklov :)

Den här dagen har gått otroligt långsamt men ändå fort. Weird?? Har svävat på små moln enda sen gårdagens träning med Kex. Haha, tänk vad man kan bli glad av att bara träna lite med sin hund ;)
Har tränat lite fjärr med Kex idag också. Det som vi körde igår med Viljo fungerade även idag fast inomhus. Vi kanske har börjat lära oss älska det här momentet med nu.
Imorgon blir det en kort dag i skolan med disco och allt sen ligger ett skönt påsklov med träningar, kompisar och tävling framför oss!
FOTO: Ida LT

Tänkvärt

Hur är det egentligen.
Ska man rätta sig in i ledet och stå fint i kö eller ska man böjja på ryggen, kolla ner i marken efter nya stigar och guldkorn som ligger utspridda mellan personerna som står?
Ska man smyga förbi kön, där alla står så fint i led, eller bara stå där?
Ska man ändra sig själv för att det är så "idealet" ska vara, bete sig, se ut, eller ska man våga vara sig själv och köra på sitt eget rejs?
Ska man sätta masken framför huvudet som så många andra eller lägga undan den och visa vem man verkligen är? Ska man våga låta korthuset rasa för att lära, se vilka kort som är svaga och sen bygga upp ett nytt, bättre och stadigare hus?
Ska man låta folk sätta sig på en eller inte? Ska man stå ut med den fysiska/psysiska smärtan av vikten dom man har i knät? Fysiskt sätt kommer du ju klara det. Kroppen kommer inte gå sönder. Men psysikt kommer det göra ont as hell! Är det värt det?
Ska man gång på gång låta sig bli nertryckt av andra personer, när ska man inse att det är nog?
Ska man låta sig formas av hur folk i din omgivning vill att man ska vara eller ska man stå på stadiga ben?
Ska man känna att man måste vara någon man inte är med folk man umgås med, har man kommit rätt då?
Eller ska man leta vidare och vara med dom som det verkligen klickar till mellan och du vet att den här personen vill jag inte släppa och du tvivlar inte på det en enda sekund?
Ska man låta andra bestämma vad man ska ha på sig eller ska man kunna gå och känna sig trygg, säker och bekväm?
Ska man låta sig själv göra misstag för att lära av dom eller ska man vara så försiktig. försiktig så tillslut vågar man inte göra någonting alls?
Ska man verkligen dömma folk efter utseedet innan man lärt känna personen ordentligt?
Ska man verkligen dömma någon överhuvudtaget?
Ska man våga ha självförtroende, följa sina drömmar, göra det man verkligen vill, det man tycker är kul, det man mår bra av och vara med dom som gör en glad, som man trivs med eller ska man rätta in sig i ledet och låta omgivningen ta över?Flooow ;)

Ni vet känslan när allt bara fungerar, när det känns som om ingenting kan stoppa en och man tar sig förbi hindrena man råkar stöta på, ni vet den där känslan av flow! Det är ett ord som kan beskriva min och Kex träning idag.
Idag tränade vi lite för Viljo. Fick fler tips om fjärren och vi tog tillbaka plankan som vi jobbade med mycket förut. Vi kom fram till att den ska vi köra med eftersom att hon köpte det på en gång. Kunde till och med gå ifrån 5 meter och hon gjorde skitsnygga skiften även fast än jag stog en bit bort. Hahah, blev helt varm i hjärtat ;)
Hon är sån rolig hund lilla Kex. Hon försöker verkligen och det känns som om hon verkligen vill göra rätt.
Sen fick även Viljo kolla lite på våra stegförflyttningar som vi enligt honom har fått till vääääääldans bra. Tjohoo!!
Efter träningen med Viljo körde jag och Kex igenom dom andra momenten. Idag gick allt verkligen som på räls! Kändes som om vi gick från moment till moment svävandes på små moln, haha ;)
Idag gav hon verkligen 123,7 % av sig själv! Och jag är så glad över supertipsen jag fått under dom här två dagarna från Leif och Viljo. Just idag känns den där tävlingen som easy cake!
Vad skulle jag vara utan dig? ♥

Knyter mina skor och går tillbaka in igen...

Startar dagen med en sovmorgon idag. Klickar lite fjärr och apporteringar såhär innan skolan. Slutar tidigt idag, ikväll ska jag träffa Viljo på klubben för att få lite träningstips ;) Men först ska jag se vad denna dag har att bjuda på förutom ett matte-prov....
FOTO: Ida LT

Vallning och Fjärr

Ikväll har jag & Kex och mamma & Zenta varit ute hos Leif och låtit Zenta hälsa på fåren ;)
Är så himla kul att se hur Zenta blir som en helt annan hund. Det här med får är något som är sketans kul enligt henne! Ni ska se hur hennes ögon bara lyser, haha tokiga hund!! Just nu håller Zenta bara på att lära henne de viktigaste grunderna typ som att stanna och inte rusa rätt in bland fåren. Det kommer nog gå tillslut! ;)
Bad Leif titta lite på våran fjärr också. Så nu har jag fått lite tips på hur jag ska göra! Bara att nöta, nöta, nöta nu, haha. Han fick även titta en liten titt på stegförflyttningarna. Dom är inte någe problem med längre. Har jobbat med positionen i halterna så nu kan jag flytta fötterna utan att hon är ivägen för mig.
FOTO: Ida LT                         älskade vän ♥

Tävlingsdags!

Nu har jag bestämt mig för att berätta för er att jag och Kex ska ut och tävla. Förut har jag inte velat skriva här om vi ska ut på någon tävling för jag har tyckt det känns lite jobbigt. Men mitt nyårslöfte har jag inte tänkt att bryta så nu kör vi!
Japp, två veckor från idag är det en tävling på gång för våran del! Vi har inte varit ute och tävlat på ett helt år! Craaaazy! Men nu är det dags att sätta foten på tävlingsplan igen känner jag ;) Den här tävlingen är ingen tävling där jag har målet på att samla poäng. Jag anmälde mig mest för min egen skull. Se lite hur vi ligger till, känna av situationen, lära mig lösa problemen som kan uppstå på plan osv. Den här tävlingen har jag siktat in mig på attityden hos Kex, få den att hålla genom hela programmet och sen mitt framförande som förare. Med mitt framförande som förare menar jag hur jag gör om det t.ex. uppstår ett problem. Om jag snabbt kan tänka ut en plan B och hur jag klarar när folk står och tittar på oss och sen måste jag även träna lite på att hålla nerverna i styr ;)
Den här tävlingen är annorlunda en någon jag varit på tidigare. Momenten är uppdelade på två olika planer! Vi kommer behöva byta plan 2 ggr och med det också byta domare 2ggr. Det är något helt nytt för oss. Ska bli spännande och se vad de olika domarna säger om oss!
FOTO: Ida LT

Frustration

Vad är det jag gör för fel!? I över ett halvår har jag hållt på med den här förbannade fjärren och vi står fortfarande på samma punkt och harvar. Så vad är det jag gör för fel???? Hur lång tid ska det ta!??
Ska jag ändra strategi eller ska jag fortsätta som jag gör nu. Suck, just nu önskar jag att Kex skulle förstå vartendaste ord som jag säger så att jag kan förklara för henne hur det ska vara...
SLÄNG IN ALLA TIPS NI HAR I EN KOMMENTAR! Snäääälla, jag skulle bli så sketans glader dåååå!

Skarpt läge!

Igår hände något spännande. Mamma och Zenta blev för första gången inkallade till tjänst! Dom skulle ut och leta efter en gamling som irrat runt i skogen i ett dygn. Så då blev det snabba ryck för mamma , packa väskan, bre några mackor, på med alla kläderna och så skulle dom preciiiis sätta sig i bilen och åka när hon får ett sms om att personen är hittad, välbehållen tack och lov! Tycker det va ascoolt att mamma och Zenta blev inkallade!! Nästa gång dom blir det kanske dom till och med hinner vara med och leta ett tag. ;)

Igår var det också kursstart på klubben. Jag är med som medhjälpare på Bosses kurs. En grundlydnadskurs i appellydnad. Super roligt! Hela 12 st. blev dom! Det ska bli kul, gillar sånna här kurser som håller på under en längre tid. Man kan verkligen se utvecklingen hos dom olika ekipagen och man lär också känna ekipagen på kursen mer. Så nu ser jag redan fram emot nästa söndag!
Idag så körde jag igenom allt i klass 3. Vi har haft massa strul med platsliggningen och sättande i grupp någon vecka nu men nu har jag bestämt mig för att ta tag i det här. Dom två momenten är ju inte något som jag brukar träna så ofta heller men nu är det andra bullar. Varje träningspass och framför TV:n. Tycker de två momenten ger sånna där gratispoäng som är så onödigt att missa på. Nej, 10or ska vi ha!! ;)
Gjorde en kedja med FF, sättande u. gång och inkallningen. FF var lite flamsigt, vi måste öva på det där med att bara gå in på pan och börja och så ska hon klara av att hålla ihop i alla fall. Vi har massa att jobba på här ;) De andra momenten gick galant. Lite småsaker vi har att jobba på ;) Min bästaste Felicia var med idag när vi tränade. Blev sjukt glad när hon sa att apporteringsmomenten faktiskt hade blivit MYCKET bättre!! Tjohooo, det går framåt! Nu ikväll var jag ute och sprang med Louise. Snacka om att det kändes som att ta självmord idag. Träningsvärk är något jag kommer ha imorgon kan jag säga!! ;)

10 skoldagar kvar!

Jag har överlevt ännu en vecka i skolan!! Även fast än proven inte gått så där jätte bra precis så är jag ändå så glad! Och vet ni vad det är bara 10 skoldagar kvar, tjohoooooooo! I'm going to survive!!!! :D Tänk halva terminen har redan gått, ba, poff! ;)
Imorse var det tidigt upp och så ut och träna med Kex. Jag vet inte vad som har hänt dom senaste veckorna med Kex har blivit mer på än förut och attityden har stigit och momenten har äntligen sjunkit in i huvet på henne. Men det har nästan blivit lite för mycket. Hon är så på att det är svårt att få ner henne på jorden och ett litet för glatt "braaa" så flippar hon. Och nu när hon tror att hon kan momenten så hittar hon på lite egna saker, tjuvstarter och lite sånt. Stadgan i de fasta momenten är bortaaa. Hahah, man kan gott säga att jag har fått något att bita i!

Miljöväxling

Att ha 5 prov på 4 dagar är inte okej! Även fast än vi inte kunnat plugga till dom är det ändå jobbigt. Man blir ju helt nerkörd i backen känns det som. Det är som att köra ett elitprogram med en hund 10 gånger i rad utan belöning någon gång. Inte ens ett litet bra där emellan. Där fick jag till en sjukt bra beskrivning känner jag! ;)

Igår var jag och mamma iväg till en ny klubb där vi får vara med på träningskvällar där dom kör både lydnad och bevakning. Vi blev bemötta på ett så trevligt sätt utav trevliga människor och stämningen var härlig där borta. Bra klubb med engagerade människor verkar det vara helt enkelt! Lite skönt att komma på bort till ny miljö och få träffa nya människor :)
Nej, nu ska jag sova. Kl. står på 06.00 imorgon!

Provtema? ;)

Tuff dag i skolan idag! Startade eftermiddagen med att ha muntligt NP i svenska. Så sitter man där med sin klasskompis och hoppas att man absolut inte ska behöva vara först av alla i hela klassen! Men sån tur har man ju inte. Vet inte vad det är med mig, lärarna verkar liksom dras till mig på något mystiskt sätt!? Så, ja, det var bara att gå upp och redovisa! Vi fortsatte eftermiddagen med ett hörförståelseprov i engelska och prvotemat är inte slut än för den här veckan. Imorgon fortsätter vi med Nationella i biologi. Det är bara att börja ladda ;)
Imorse gick jag upp en timma tidigare och så traskade jag och mamma ner till ängen och tränade med hundarna. Det blev mest ett litet flamsarunt pass. Jag körde Ida och Kex på samma gång. Det måste sett kul ut i fria följet, haha ;) Sen tränade jag lite med Zenta och det kan jag säga inte var någon favorit för Kex. Hon såg surt på mig och sen stack hon iväg och satte sig fotposition hos massa. Haha, tokhund! Dom körde ett kort litet fritt följ. Jag har aldrig sett Kex gå med någon annan förut men jag måste säga att hon går ju rätt så bra!! ;) 

Nej, nu ska jag ta med mig min kära arbetsnarkoman till hund och dra ut och springa!

Svar på fråga!

För ett tag sen fick jag en fråga som jag inte har besvarat ännu. Kanske dags att göra det nu ;)

.jag brukar köra med en liten liten korvbit som belöning då och då under promenaden för att hon ska gå brevid mej, men så fort hon fått en smula skuttar hon glatt iväg!

Eee jaha..? Ska jag behöva ge henne typ en korvring för att hon ska gå klistrad vid min sida?? vad gör jag för fel?


Som jag förstår det har du hunden lös? Jag har lärt in kommandot "här" till Kex när jag har henne lös. Det betyder att hon behöver inte gå fot men hon ska hålla sig nära mig. Om hon är bakom, framför, på höger eller vänster sida spelar ingen roll. Bara hon håller sig till mig.
När jag lärde in det så gav jag henne godis när hon var i närheten av mig sen när hon gick en för lång bit ifrån mig sa jag "ö,ö", "här" och när hon kom fick hon godis och på så sätt lärde hon sig att det lönar sig att hålla sig till matte ;) Sen körde jag väldigt mycket kurragömma ett tag. Så fort hon sprang iväg för långt utan att ha koll på mig stack jag och gömde mig eller bara bytte håll. Det jag vill när jag gör såhär är att lära henne att 1. Det lönar sig att vara hos matte, det är roligt att vara där! 2. Det är Kex som ska hålla koll på vart jag tar vägen och inte tvärtom.
Det var det jag kunde komma på.
Och jag tror inte att du gör något fel, absolut inte! Men en korvring skulle hon nog gilla  ;)
Om ni andra också har tips så kommentera vetja´!
Nej, nu blev jag sjukt sugen på värsta glaset mjölk. Så nu ska jag gå och dricka mjölk och få cancer, vilket man får om man dricker mjölk enligt kära Ronny ;) 
Ha en bra kväll!

FOTO: Ida LT, MODELLER: Bella och Floyd.

Vååååår!!

Våååååååååååår, vååååååååååååår, vååååååååååååååååååååååååååååår! Har sett både 1 fjäril och 1 geting idag när vi satt ute på varendaste rast och stekade! :D Jupp, det är vår!
Dagens träningspass med Kex va lite annorlunda än våra andra. Vi ska börja träna lite sånt här lite mer framöver. När Kex var liten så tänkte ju inte jag alls likadant angående hundträning som jag gör idag. Jag hade inte alls samma kunskap och visste inte om alla dessa övningar. Idag låg träningspasset på grundträning. Att kunna växla aktivitetsnivå och sen att snabbt kunna släppa en sak, skita i den och ta nästa så snabbt som möjligt.
Jag hade med mig 4 kampleksaker ner på ängen som jag la ut i en cirkel med några meters mellanrum. Sen så gick övningen ut på att vi kampade med en leksak och sen så poff skulle vi till nästa, släppa den som vi nyss lekt med och leka med den andra leksaken istället och så till nästa osv. Det här tycker Kex är lite svårt även i den andra slags träningen, att kunna släppa en sak och koncentrera sig på en annan. Men jag tycker ändå hon lyckades rätt så bra. Vi körde ett varv x3 och mellan varven så körde vi stadga i platsliggning och sittande i grupp. Tycker hon var duktig på att växla på on och off knappen. Hon kunde ligga/sitta stilla och vara koncentrerad på det och nästa stund ha on-knappen på för fullt.
Sen avslutade vi med ett uppletande, vilket hon klarade bra det med ;)

Monday

Ny dag, nya tag. Tre veckor, 15 skoldagar, sen lov!

aj..

Tänk att några små ord kan få en att sjunka till botten på bara någon sekund. Idag var en sån där träningsdag när inget kändes bra, allt kändes bara fel och inget blev rätt kändes det som. Ni vet sånna där dagar man har någon gång ibland. Och just idag fick jag en kommentar om att personen inte alls trodde att Kex kunde och hon inte var tillräckligt bra. Det gör väl ingenting om personen inte gör det men sättet personen sa det på kändes. Även fast än det kanske inte var menat så, så kändes det i alla fall. Just det momentet som jag kämpat med så också. Det kändes som att få en riktigt hård spark i magen och träningslusten sjönk direkt.
Det är helt okej för mig att det finns personer som inte tror på oss eller som inte tycker vi är bra osv. Men dessa personer behöver inte säga det till mig. Det gör så att mitt självförtroende, som jag dagligen kämpar med, kommer bara längre och längre ifrån mig.

Uppvisning i sporthallen

Början är tyvärr inte med. Filmen snodde jag från Anna!
Det här pysslade jag med igår kväll. Inför nästan 2000 pers (rekord för personer som tittar på mig samtidigt!;)) körde vi. Jag tycker både vi och hundarna var duktiga! Vi höll ihop och gick ut och hade kul tillsammans med publiken, även fast än det blev lite små fel nån gång. ;) Jag var lite nervös innan för att Kex inte skulle klara ljudnivån där inne men det fixade hon galant, älskade lilla super hund ♥
Efter uppvisningen landade toda de la familia på Ming tillsammans med Felicia och hennes family. Super kväll var det med andra ord! :D

Känslan av flow!

Känslan som uppstår när man kliver innanför dörren och ser att Kex har tränat ensam hemma hela dagen...


Den här dagen har ägit! Började med att min bästaste vän Putrik gav mig en fin mobiiiiil. (YES, nu kan jag äntligen kolla FB 24/7 igen! Det var svårt igår må ni tro ;))
Sen kom jag hem och fick se detta ↑. Kex tyckte tydligen inte att det var en bra idé när vi skippade träningen igår och stack ut och sprang ist så hon tog igen det idag medan jag var i skolan.
När jag kom hem gick jag iaf ut och gick ut och körde en länkning, FF - sättande u. gång - kort FF - slät träapportering - slät metall. Kan säga att det gick strålande! Vi var inte själva på plan idag heller utan hade två pöjkar som spelade fotboll vid sidan om och så Felicia som tränade lite med Ida på sidan. Är sjukt stolt över min lilla vovve idag! Glädjen var med hela tiden och hon gick inte ner sig alls någon gång, glädjen steg nästan kändes det som. Sammanfattning: Flow!!
Haha, Kex lilla egna träning gav tydligen resultat! ;)

j.o.d.e.r.....

Jag menar, den här dagen kunde ju varit en aningens bättre kanske. Ikväll ska jag sörja min kära kompanjon. Börjar med en tyst minut för min lilla vän...

Vår♥

Foto: Felicia

Älskar våren, älskar, älskar, ÄLSKAR! ♥

Feeling: H.A.P.P.Y!

glad, gladare, Jenny! ;) 
Var på klubben i förmiddags och tränade. Klev av planen med samma känsla som igår men den här gången med lite mer fakta i handen. Stadga måste tränas på ;) Gjorde en kedja som jag körde två gånger sättande under gång - rutan - sättande under gång - rutan och så avslutade vi med en apportering. Attityden var med genom hela kedjan.
Vi har ju haft, och har fortfarande, problem med metallapporteringen, men idag så sprang hon ut och greppade på en gång! Det går framåt! Vid vittringen blev jag helt lyrisk. Jag la ut pinnarna, tog i en pinne i bara några sekunder och sen så släppte jag den igen. När jag sedan skickar Kex på pinnarna så galoppar hon ut nosar av snabbt som attan och tar den rätta pinnen!! Blev helt hysterisk och bara sprang runt och gav ifrån mig ännu några till glädje tjut ;) Haha, dom som såg oss träna det där passet måste tyckt att jag var helt knäpp efter alla glädje rycken jag fick ;))
Nu sitter jag här hemma hos Felicia. Har precis hjälpt henne att färga håret. Snart ska färgen ur och jag är en liiiiiten aning rädd att jag missat någonstans. Jag menar, tänk om det blir randigt?

Bästaste

Den här finaste, sötaste, bästaste Felicia är äntligen hemma ifrån Thailand. Som jag har saknat henne. Blev så glad när hon ringde mig och berättade att hon kommit hem att jag började gråta. Hahaha, I'm geek number 1, men det gör inte så mycket just nu ;))

Morgonpass

Har precis kommit in efter att ha tränat med Kex. Kändes sketans bra idag! Tränade lite extra på det jag såg i kedjan igår och hon snappade upp och förstod vad jag menade. Inga problem. Blev lite extra stolt idag vid rutskicket. Skickade iväg till rutan och ser att hon håller på att springa och kolla på något helt annat. Så jag ska precis ropa in henne igen när jag kommer på mig själv, så jag är tyst och väntar och ser vad hon gör. Klart att hon klarade det! Helt utan hjälp kom hon på sig själv och fixade det! Blev sådär lyriskt glad, haha ;)
Även vid vittringen så kom hon på sig själv! Först tog hon fel pinne men så kom hon på att det där var ju inte rätt och sprang tillbaka. Visst, det hade varit en nolla på tävling men hon kom på sig själv även där. Jo, visst har det hänt något alltid! Känns som om vi har tagit ett steg framåt!! Tjohoooo, den här känslan i det här passet ska med in på plan nästa gång också!!
Grymmaste Kex ♥

Länkningar

Körde en liten länkning idag på dagens lydnadspass med Kex. Det blev FF, inkallning och rutan. Kan säga att jag fick ut väldigt mycket info efter dagens länkning. Så nu har vi helt nya saker att jobba på! ;)
Ska börja köra mer länkningar här framöver, det är en del av den nya träningen. Att köra länkningar är verkligen som att se sanningen i vitögat. Massa info bara strömmar ut! Kommer bli spännande att följa hur den här träningen utvecklar sig. Morgondagens träningspass går delvis ut på att jag ska filma sättande under gång till lydnadsprojektet. Ser fram emot morgondagen jag!!
Ha en bra kväll!!

Påsklov

Imorgon är det en vecka närmare påsklovet! 4 veckor kvar, 20 skoldagar, det här klarar vi!

RSS 2.0