TolkningIdag hade vi halvidrottsdag i skolan. Jag och Felicia valde "eget val" och åkte ut till våra sköthästar och tolkade med pulka efter Mira och red. Skitroligt att tolka! Vi ramlade av pulkan några gånger, hahaha skratta gjorde vi i alla fall. Det måste vara super svårt att tolka med skidor? Har någon av er gjort det? Jag tyckte att det var skit svårt att hålla sig kvar på pulkan i svängarna. Tänk då att stå på ett par skidor! Sen red vi alltså barbacka. Favvis var inte så skön att sitta på men hon är väldigt mjuk i sina gångarter så det kändes bra... tills jag hoppade ner. Har värsta skavsåren i röven nu. Hahah, så går det. Men jag får skylla mig själv. Blev ju faktiskt förvarnad.
Innan vi åkte ut till stallet så tränade jag lite "detaljträning" med Kex. Men jag kände att vi inte var på topp idag så vi tränade bara i max 5 min. Jag tycker inte att det är någon idé att träna om man redan från början känner att det inte kommer att gå så bra. Nej, vet ni vad nu är det House! Ha fortsatt bra vecka :)

Inte långt kvar nu

Inte alls lång tid kvar nu fram till jullovet! Härligt! Idag är det bara 22 dagar kvar! Guu, vad jag längtar efter lov. Längtar faktiskt inte så mycket till själva julen. Det är lovet som jag ser fram emot! Kunna gå långpromenader varendaste dag, träna med Kex när det faktiskt är ljust ute! Snart blir det ju ljusare ute också. Skit skönt. Längtar som bara den efter våren. Ingen snö, inget mörker, ingen kyla, inget julpynt. Det kryper i hela kroppen, så mycket längtar jag. Tänk att kunna lägga spår igen! Att kunna se gräset, inte behöva ta på sig ton med kläder varenda morgon. Jag kan sitta och rabbla upp hur mycket som helst men där slutar vi. Jag tror ni fattat att jag inte gillar vintern. Fast den har ju sina fördeler också faktiskt. Som att vi håller på att köra in Zenta nu. Så mysigt att kunna åka pulka bakom hunden (hon drar alltså en typ av pulka). Får allt visa er någon bild någon gång. Kommer bli bra för Zenta att dra lite. Bygger hon upp lite ryggmuskler också. Kex kan inte dra. Hon och Ida är för små.

Gissa vad jag fick reda på idag!? En i min klass hade varit i globen i helgen och kollat på horse showen och i tidningen som dom hade där hade jag och Kex varit med på en bild! Där ser man. Ännu en tidningen det här året. Vad förvånad jag blev! Tror det var någon reklam för svenska blåstjärnan. Lite kul så där en måndag och allt. ;)

5 timmar tog det!


Vad menar du?


Aha, du är hungrig! ;)

Idag har det varit en riktig pyjamasdag! Mysigt. Men jag har ändå hunnit med lite. Kammat, badat och klippt Kex. Hela fem timmar tog allt ihopa!! Kex höll på att bli galen innan vi var klara. Hon klättrade bokstavligen på väggarna! Så när vi var klara var det bara att gå ut utanför huset och köra lite lydnad. Vi körde grundligt igenom de fria följet. Hon har blivit bättre på det. Jag ställer högre krav på henne nu. Har fått ett liitet problem bara. Hon har börjat gnälla. Och jag har ingen aning om hur jag ska få henne att sluta!? Jag vill inte att hon ska utveckla beteendet mer än vad hon gjort så jag måste få stopp på det NU! Men som sagt har jag ingen aning om hur jag ska göra? Så nu söker jag hjälp hos er! Är det någon där ute som skulle vilja hjälpa lilla mig? Snälla? Om det skulle vara så att någon av er har något tips så får ni gärna skriva en liten kommentar!

Jag & Favvis

Tror inte att jag visat er när jag rider någon gång? Det är inte den bästa filmen men men. Hur som helst så har ni en liten filmsnutt här :)


Hej å hå!Hej och hå!
Så fort man gör ett inlägg stiger statistiken som bara den. Roligt att det är några som läser bloggen! :)

Idag har det inte hänt så mycket. Har varit i skolan som, gick ovanligt segt idag, varit med Felicia, gått en långpromenad med Kex och Ida och tränat med Kex. Trevlig eftermiddag! Kex har blivit supersnabb på att lägga sig ner. Träningen går framåt. Kan meddela att hon blivit mer taggad också. Kan ju vara därför som hon blivit snabbare också? 
Imorgon har jag en hel lista på saker som jag MÅSTE göra! 

Jag måste:

   --> Kamma Kex
   --> Bada henne
   --> Klippa henne
   --> Plugga lite spanska =/
osv...
Orkar inte skriva hela listan. Den kommer att bli alldeles för lång! Hahaha. Hoppas ni alla får en bra helg för det tänker jag ha! 

 


Tips: Stärk banden

Hej! Nu var det ett bra tag sen jag kikade in här senast!
Jag och Kex har börjat varva ner på lydnadsträningen lite nu. Det går ju inte att träna när det är mörkt, snöar ich blåser som sjutton! Men ibland är det viktigt att bara ta det lungt ett tag. Låta allt som man tränat på under ett tag sjunka in ordentligt. Vi har faktiskt mest bara lekt de här dagarna. Varit ute en halvtimme och bara busat. Kanon kul! Ett tips som jag vill ge er är att bygga upp en bra relation till eran hund. Utan den är det... inte alls lika roligt. Lek med era hundar. Har roligt och hitta på nya saker. Så stärker man banden mellan sig och sin hund. Övertyga din hund att den kan lite på dig. Men för att hunden ska lite på dig måste du också våga lite på den. Jag litar på Kex till 130% och hon litar på mig minst lika mycket. Det är super viktigt att du vågar gör det!
När Kex bara var en liten valp åkte jag t.ex. skottkärra med henne, pulka åkte vi också och barnvagnen satte jag henne i och körde runt kvarteret. Det är några exempel på vad man kan göra för att få hunden att lite på dig. Det här är ju inte något man bara kan göra när hunden är valp. Jag gör det fortfarande. I måndags åkte vi pulka tillsammans, inga problem med det. Hon bara viftade på svansen och hoppa i pulkan och så fick jag köra henne upp för backen igen. Latmasken orkar inte gå själv ;)


Yeey, kul med rutschkana!

Länge sen känns det som...

            (Ni får låtsas att det ska vara en bild  på världens finaste Kex här)

Känns som om det var super länge sen som jag gjorde ett "riktigt" inlägg. Hmm... Mycket har hänt sen jag bloggade på "riktigt" sist i alla fall. Höstlovet har tagit slut och den torterande skolan har börjat :( Inte alls kul. Jag har gått och blivit faster till sötaste lilla Hedda och Zenta är nu inne på sitt andra löp.
Imorgon är det skola igen. Blöö! Men vet ni vad!? Det är bara ynka 23 skoldagar kvar!! Underbart! Sen är det ett långt härligt jullov. Sen fram emot det. Både Erike, Gustaf, Gertrud och Hedda kommer hit. Kul med hela syskonskaran samlad, händer inte så ofta det inte. Och tänk vad snabbt tiden kommer att gå nu. Jag kommer att överleva!! Och vi ska ju göra en hel del fram till lovet också så nu kommer det gå undan. Måste börja handla julklappar och snart är det stora sthlm som gäller. Då får man äntligen träffa alla trevliga lagottomänniskor igen, fin fint! Längtar som en idiot! Vet ni vad jag har kommit på föresten? Att utställning är sketans svårt! Men vet aldrig vad domaren vill ha. H*n kanske gillar en speciell färg, uppfödare, kanske känner någon där. Har för mig att det skulle vara en Italiensk domare i år?? Ska bli spännande! Och nu börjar ju Kex bli så pass gammal att snart börjar ställas på riktigt. Det ända man kan göra är att gå in med inställningen att vi ska ha så kul som ingen annan kan ha och ha ett litet fint leende på läpparna. Har ju fungerat förut ;)

Grattis


Här inne står vi mycket nu mera

Passar på att kika in här nu medan Kex sover. För någon timme sen kom vi in efter att ha varit ute och kört igenom hela Lk 2. Det gick ganska så bra. Vi fick till en helt perfekt ruta och ställande under inkallning!! På inkallningen har jag slutat att använda handen nu. Jag använder bara rösten och kastar en boll. Provade idag och bara ropa stanna och inte slänga leksaken på en gång. Det fungerade hur bra som helst! Hon tvärnitar verkligen. Har börjat ställa högre krav på henne i fritt följ. Är inte lika snäll i svängarna längre och är väldigt npga med att hon inte får hoppa. Det går bra. Hon vet precis var hon ska vara.  
Ska gratta Lovisa och Ester som kammade hem ett LP2 idag! Grattis!! Ni är verkligen super duktiga!!!

Meeeeeeeeeeen


Mysigt värre

Vad dagen har börjat bra idag då!! Super, verkligen! Mamma vill inte skjusa ut mig och Kex till klubben, så vi är fast här hemma. "Visst kan jag skjusa ut dig till klubben. Men sen ska jag till stan så då får du vara där några timmar." så säger mamma. Och jag har ingen lust att sitta hela dagen ute på klubben och frysa. Några timmar för mamma när hon ska prova kläder tar inte bara några timmar. Det tar en hel dag! Så, nej tack! Jag vill inte frysa tårna av mig.
Önskar att jag hade någon träningskompis här i närheten där vi bor. Visst, det är super roligt att träna Kex själv också men ibland vill man ha någon att träna med. Om ni förstår va jag menar??
Hmm... om mamma skjusar ut mig till klubben så kanske jag kan gå hem? Det är ju faktiskt bara 8 km....


Svar

Fem saker som ni inte visste om mig:

- Jag gillar egentligen inte glass. Bara Ben&Jerry's, päronsplitt och paket glass som jag värmt i mikron.

- Jag gillar inte Justin Bieber.
Han sjunger som en tjej och ser ut som om han vore 10!!

- Jag är superkittlig precis ovanför knäna.

- Jag är flygrädd och gillar inte att åka båt

- Nu kom jag inte på något mer...


Vilken är den bästa koppelträningen?

Jag vet inte riktigt vad du menar men antar att du menar hur man får sin hund att gå fint i kopplet. Det finns hur många knep som helst för det här med koppelträningen. Jag vet inte om jag kan utse det bästa sättet men jag kan tipsa om nått.
För det första är både koppel och halsband ett hjälpmedel. Precis som din röst. Du kan berätta om du är glad eller om du är arg. Hunden ska lyssna på signalerna du ger den! Halsbandet är väldigt viktigt. Själv föredrar jag halvstryp. Helstryp fastnar bara i Kex päls och 'vanligt' halsband gillar jag inte om dom drar. Men alla är vi olika och föredrar olika saker. Så första grejen jag tipsar om är att ha ett bra halsband och ett koppel som inte glider hur händerna på dig. Med koppelträning måste man ha tålamod. Det kommer inte gå på en gång. Men så här har jag gjort med Kex då alla andra knep var för 'daltiga' för henne.  
Jag accepterar inte att Kex drar i kopplet. Jag har tagit tag i henne några gånger och talat om för henne att det är verkligen inte är okej att dra. Men om du tar tag i din hund är det viktigt att man gör det i rätt tillfälle. Precis när de drar. Om Kex känner att det börjar "strama", eller vad man ska säga, runt halsen ska hon inte fortsätta dra! Sen har jag självklart belönat när hon har tagit kontakt med mig. Så fort eran hund tar kontakt med er så belöna. Ni behöver inte alltid belöna med godis. Rösten och en klapp är precis lika mycket värt. Det viktiga är bara att man belönar ordentligt när de väl inte drar i kopplet. Det är så jag har gjort med Kex. Sen finns det ju dom hundar som är vekare än Kex. Kex är ju ganska så tuff. En bra bok med en massa av knep jag har är HundCoachen. En super bra bok!


Bildbombs träning


Rutan!


Leksak!! :D


Rutan är bara såå rolig


Både lek och godis, perfekt!


Matte kommer aldrig komma ifatt mig!


Kolla vad fint jag ligger!


Sitt


Fjärren är ju rätt så rolig ändå!


Skönt att bara titta på. Jobba på du Kex!


Men, vad gör dom nu då!?

Fråga på

Japp, nu var det ett tag sen som jag hade en frågestund. Så om ni har några frågor om t.ex. olika moment i Lk1 så är det bara att fråga på nu! Frågor som inte handlar om hundar kan ni också ställa. Så ta chansen nu


Mums för kladdkaka, hahahaha ;)


♥ Lp1 Hesiodos Kiss me Kate "Kex" ♥
Fotona: Dorota Gustafsson Hesiodos.se

Jaaaaaaaaaaa, haha, yeeeeeeeessssssss!!!!!!!! Äntligen, det här har vi förtjänat! Jag har slitit som en tjur för det här. Med 175p och en 1:a placering så fick vi vårat efterlängtade Lp1. Så från och med idag heter Kex:
Lp1 Hesiodos Kiss me Kate ♥

Poängen:

Platsliggning:
10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9 -Lite hjälp vid start, snabba sättanden, snygga vinklar 
Läggande:
8,5 - nosar
Inkallning: 7 - ngt tveksamt, dk (det stog ett grönt tält vid domaren som Kex inte såg fören då)
Ställande: 10 - mkt snyggt
Apportering: 6 -tveksam start, tuggar
Hopp över hinder: 8 - felaktig startposition (slavriga jag!)
Helhet: 9

= 175p Lp1 1:a plats 

Så här bra trodde jag inte alls att det skulle gå. Det är fortfarande en del snö ute och slaskigt är det också. Förvånad blev jag allt! Nu går vi vidare mot lk2 och lämnar 1:an bakom oss. Skönt och roligt på ett sätt :) Så till våren är vi ute på lydnadsplanen igen.

Även Bella och Jennie tävlade idag.
Bella och Floyd tog hem 167p och en 3:e placering, super snyggt jobbat!!! :)
Jennie och Nizze kämpade på bra i all den här slasken. Var riktigt duktiga och kämpade på bra, *stolt!* Det kommer gå super bra för er Jennie när allt trillar på plats.


Hundsport


Taget ur Hundsport

Otroligt vad är det 5 tidningen vi är med i på rad? Coolt... ;)

Vad tänkte du med nu va!?


Foto: Lena Olsson
Tänk vad bra det var utan all snö :(

Sitter här inne och tjurar över snön som kommit idag. Inte gilla, inte gilla alls! Måste vara mer än två decimeter som kommit och tack vare det så fungerar inte våran TV eftersom den inte kan ta emot någon signal på grund av all dum snö som bara kan ta och smälta bort nuuuu!! Hur hade du tänkt att jag ska kunna kolla på House nu då lilla snö!? Går inte att kolla på tv4.se heller :( Usch för snö. Jag fick nog av snö förra vintern. Och jag har hört att det ska bli en rekord kall och snöig vinter det här året. Baaaajs.
Jag och Kex var ändå ute och tränade en ytte pytte stund nu i snöstormen. Snön som "skvätte" upp när vi gick var vääldigt intressant men den fick man inte leka med. Platsliggningen trodde jag att hon skulle ligga och käka snö men där blev jag positivt överaskad. Hon låg inte och käkade snö. Inte en endaste gång. Mohahahha, kaaaaaanske börjar hon fatta att det inte är okej att käka snö/gräs? Hoppas, hoppas...

Myspryl


Mysprylen Ida ;)

Mini: Har inte din mamma kört någonting med den där hunden eller?
Jag: Öööh, ne
Mini: Så hon använder bara henne som en liten myspryl!?
Jag: Öööh, ja. Men hon kan faktiskt sitt och ligg!

Zenta MH-test


Foto: Lena Olsson
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

 
Klicka på bilderna för att se dom i större format! Och jag vet man ser inte ett skit men det får duga.

Jag personligen tycker Zenta skötte sig bra! Hon var modigare än var Kex var och också coolare. Hon var såklart trevlig mot ledaren när de hälsade och kampade lite också. Dock tyckte hon inte att den slemmiga trasan smakade så gott men den fick duga. Jakten gillade hon. Första gången var hon tvungen att nosa på alla dom där rullarna där snöret går igenom. Andra gången sprang hon efter den och tog den i munnen. Passiviteten tog hon det rätt så lugnt på. Eller kanske inte så där super lugnt men hon var betydligt lugnare än Kex var i alla fall. Avståndsleken så följde hon figgen med blicken hela tiden men ville inte ut till henne själv. Mamma fick följa med och då var hon ju plötsligt väldigt rolig. Dumpen blev hon såklart rädd för. Hon gillade den inte alls. Sen kom hon på att den nog inte var så farlig och gick fram till den när mamma stog framför den. Matte först, jag sen. Skramlet blev hon också lite skraj för. Fast det var mer ett sånt där hopp som "oj, vad var det där för något!?" Sen så gick hon fram för att undersöka den när mamma gått halva vägen till skramlet. Spökena var inte roliga. Vita saker som kommer ut ur skogen från ingenstans. Hon gillade dom inte alls. Började med att hon stog lite framför mamma med rest ragg och skällde och morrade. Men ju närmare spökena kom så backade hon. Tillslut stog hon bakom mamma. Jag och Felicia var ju med. Oss hade hon koll på hela tiden också. Där av avbrotten, hon var tvungen att kolla så att vi var med. När det sista spöket gick den sista sträckan innan dom stannar och vänder sig om insåg Zenta att dom inte skulle stanna fast än hon stog där och skällde som en idiot. Då tog hon till plan B: Hon tog ett litet steg fram och skällde till. Men spöket fortsatte ju gå och då sprang Zenta bakåt. Mot publiken. Men hon kom snabbt tillbaka eftersom mamma kom fram och gick mot spökena. När mamma stog framför ett av de läskiga vitklädda så kom Zenta fram och hälsade hon med. Andra spöket var sen inga problem att gå fram till.
Skotten är ju inga som helst problem. Hon lekte hela tiden med mamma. Och högt small det också. Inte trodde jag att det skulle smälla så högt men Zenta brydde sig ju inte alls. Hon lekte ju inte kan man lyssna på sånt oljud då heller.
Det var lite kort om MH:t. Nu ska jag gå ut och träna lite med Kex. Vi ska tävla på lördag så får vi se hur det går. Troligvis våran sista Lk1 tävling. Ett Lp1 hoppas måste vi väl ändå få! Det var hela 16st ekipage. Där av två lagotto. En av dom är ju Kex och den andra är den vi tävlade mot förra gången. Belizia Amorina heter hunden. Den ska vi bara slå! Vi ska, vi ska vi ska!! Hehehe, nej okej vi ska satsa på att ha kul ;)

Bildbomb


Nyfiket föl


Fina Karin


Bästa Kex


Det där badkaret var liite läskigt tills vi kom på att det inte kommer hoppa på oss

Dagen i bilder :) Först var jag på klubben som sagt. Föresten så har jag tänkt på det där med förväntan. Och fick värsta kicken. Jag ska allt visa alla. Hahaha, och ja, jag än knäpp. Men nu har jag bestämt mig för att jag kan ju inte lägga av med lydnaden heller. Varför ska jag göra det för? Förväntningar är det som vi ska jobba på. Mer tempo och ännu lyhördare. Kommer det att gå? Klart! Jag vet inte än att det är omöjligt och då går det. Då är det med det.
Vad har jag annars gjort idag då. Jo, jag har varit med Karin. Det var trevligt ;) Och fler gånger hoppas jag att vi ses.
Imorgon ska jag ääääntligen få träffa Felicia igen. Som jag har lääängtat!! Vi ska till stallet på morgonen och sen så ska vi till arosfortet. Haha, så kul vi kommer att ha det :) 
Ha en bra kväll. Det tänker i alla fall jag ha!  

Förväntan


Gladaste Kex :)

Var på klubben och tränade idag. I slutet fick jag vara med och träna med Leif, Lena och dom. Det gick inte bra!
Tycker inte jag i alla fall. Fick några tips av dom. Det dom tyckte var att Kex måste ha mer förväntan. Hon måste vara mer laddad. Och visst, det är säkert jätte sant. Men jag känner att jag orkar inte. Just nu har jag faktiskt lust att bara lägga ner allt som har med lydnad att göra. Det känns som om vi inte kommer någonstans alls. Vi står kvar på samma ställe och det känns som om vi kommer göra det sjukt länge till.
Jag har kämpat så himla mycket men ändå så känns det som det gör. Jag märker ändå ingen skillnad. För höga krav? Säkert är det så också. Får tänka framåt. Tänk när vi är i eliten. Vad braa vi ska vara då!!! 

Nej, nu får jag sluta deppa för snart kommer Karin hit och så ska vi hitta på något skoj :) 

Tänker inte låta mig lurasVilken tråkig dag det helt plötsligt blev. Ingenting att göra har jag men då kom jag på att jag kan ju kika in här och skriva lite. Var ju några dagar sen. Hur som helst så blev dagen helt plötsligt väldigt tråkig :( Finns ju ingenting att göra. Eller jo jag kan ju alltid plocka ur diskmaskinen, städa mitt rum, dammsuga osv. Men vem vill vara duktig? Inte jag i alla fall. Hahaha.
Dagarna som har varit har jag mest spenderat ute på klubben. Måste bara få berätta att igår så satt rutan helt perfekt! :D Vad förvånad jag blev. Men jag kommer inte gå på att hon kan den. För det tror jag inte. Det kan väl inte bara släppa bara så där? Eller? Men om man säger så här att här om dagen så var vi ju helt fel ute så inte kan hon den väl nu? Äh, nä det tror jag inte på. Vi får väl se framöver. Tänker ju ändå inte tävla Lk 2 fören till våren så vi har bra tid på oss att traggla in saker och ting. Vänstersvängarna i linförigheten och fria följet tycker jag har blivit riktigt bra. Hon liksom backar in i svängen. Eller flyttar bakbenen. Vet inte hur jag ska förklara det men bra tycker jag det har blivit i alla fall :)
Imorse när jag och mamma gick ut med hundarna körde vi lite uppletande med alla 3 doggsen. De var riktigt duktiga. Zenta och Kex tog det på en gång. Zenta speciellt var super duktig då det var första gången sen hon blivit stor som hon körde uppletande. Hon tog det på en gång! Imponerade blev vi. Kex testade lite hur mycket hon behövde göra egentligen. Men efter ett tag så släppte det och hon skärpte till sig. Ida då. Hon gillar ju inte leksaker så värst mycket. Så då stoppade vi i godis i en leksak och då gick det ju bra. Hon ville ha väldigt mycket hjälp hela tiden. Tror inte att hon förstod så mycket egentligen men hon hittade leksaken på egenhand tillslut i alla fall.
När vi kom tillbaka med hundarna bytte jag om och tog med mig Kex ut på en spring tur. Snacka om att det var tungt att springa idag. 3 av 5 km i motvind är inte så kul. Att bli fälld av sin hund och ramla rätt ner i en lerpöl är inte så kul det heller. Hahaha, men det är sånt som händer. Det var bara att ställa sig upp, lerig och blöt, och fortsätta springa.

RSS 2.0