JAG OCH KEX=STEKARNA

Idag har det verkligen varit varmt här! Jag och Kex vaknade inte fören 10.30, rekord!! Gillar egentligen inte att gå upp så sent. Men det är lite skönt ibland, som idag. Så vi åt frukost och gick ut på en promenad. Sen vid tolv gick vi ner till rosenfors och badade. Det var näst intill omöjligt att gå upp ur vattnet, det var skit sköönt!! :D 
Kex tyckte också att det var skönt i vattnet och hon måste simmat i nästan en timme. Så imorgon blir det inget badande, det ska ändå regna och vi ska vara på klubben nästan hela dagen. från 14-21.30, löööve it! 

Det var ett bra tag sen jag la upp en bild på Zenta här på bloggen. Nu tycker jag att Zenta har börjat växa till sig lite, vad tycker ni?


Goa Zenta

Ska om någon timme eller så gå ner till Rosenfors igen. Har fått i uppdrag av mamma att simma med Zenta. Tänker nog ta på mig en T-shirt. Det gör verkligen skit ont när dom klättrar på en. Kex är trött efter allt simmande idag så det får bli en promenad innan vi går ner med Zenta.


Min fiiiiiiiiiiiiiiinaste, bästa och sötaste lilla Kex ligger och steker i solen :)

Titta vad jag hittade när jag kom ut efter att ha hämtat saft. Lilla Kex hade tagit min plats i solen, slutade med att hon fick en egen dyna i solen att ligga på. Mys tyckte hon. Sen låg vi där och latade oss i solen. ;)

10 DAGAR KVAR! :D

Kom nyss in med Kex. Vi har varit ute på en promenad tillsammans med Eva, Alice och Lasse. Roligt att träffa dom igen! Alice hade blivit en stor liten tjej sen vi träffades för bara några veckor sen ute på klubben. Det skillde faktiskt bara någon centimeter mellan henne och Kex. Super söt, fin och go liten tjej med trevlig matte och husse. :)
Ska bli kul att träffa dom igen så kan Kex och lill tösen få busa av sig nere på ängen.


Sötnosen Alice :)  

Idag har jag och Kex varit med mamma på jobbet. Kex har fått kolla över sina analsäcker och det var inget som helst fel på dom. Sen har hon och Zenta fått simma i bassängen och nu när vi kom hem körde jag och Kex lite lydnad här ute på tomten. 
Det har verkligen varit vaaaarmt här idag. Hur varmt var det. Upp emot 30+ tror jag!?  

Hahah, gissa vad!? 10 dagar kvar till min födelsedag. Kom ihåg det alla nu så att ni kan gratta mig ;)


MIDSOMMAR

Glad midsommar alla glada, en dag försent dock. Sitter och lyssnar på Marko tillsammans med kusinen Oscar.


Glader Oski ;) <33

Dagen idag har varit rätt så seg. Jag har badat, vilat varit ute med Kex och kört liite lydnad. Ska snart ner till Rosenfors och bada igen. Vattnet var jätte varmt och skönt ;)
Härligt med sommar!!


HUNDLÄGER SVENSKA BLÅ STJÄRNAN


Jenny & Kex: Vill du se en stjärna, se på oss! ;)

Hej! Nu har jag och min käraste lilla hund kommit hem igen från 5 dagar från hundlägret i Säbyholm. Det har varit sådär kul, men mycket nyttigt för Kex... och mig, kanske, nu har jag ju varit tvungen att träffa andra människor och inte vara blyg ju, haha social träning kallas det ;) 
Lydnaden uppnådde inte mina förväntningar. Vi körde grunden där. Målen i lydnaden för det här lägret var tydligen att hunden skulle kunna, innan vi slutade: Inkallning, stanna, fot och platsliggning. Kanske aningen för lätt men samtidigt var det bra att gå tillbaka och repetera från grunden. Men vet ni va, på tal om annat, Kex har blivit bättre på agility, vilket jag glömde säga till hon som kom från tidningen (vilken tidning hon kom ifrån vet jag inte). Nu kom jag på att jag faktiskt också har lärt mig en sak. Jag har lärt mig göra första hjälpen på hund. Det kan ju vara bra att kunna! Så nu vet jag precis hur jag ska göra om det händer något. :) (Hmm.. glömde jag också säga till hon från tidningen, ajdå :()
Som sagt kom det en tant och tog kort på alla deltagare och intervjuade några av oss. Hon intervjuade mig och det var ju roligt, sen hade hon fått ett fint kort på mig och Kex medan vi körde agility. Så vi får väl se, kanske dyker jag och Kex upp i någon tidning här framöver, vem vet ;)
En sjukt kul sak som hände var att en från svenska blå stjärnan frågade om jag ville utbilda mig till ungdomsledare för svenska blå stjärnan. Läger ledarna tyckte tydligen att jag var tillräcklig duktig och att jag skulle passa som det och hade rekommenderat mig. Så i september och oktober blir det en helg som jag åker och utbildar mig till ungdomsledare, kul va!? :D
Förlåt för hoppandet i texten men måste bara få brätta det här. Vi körde en lek på lägret sista kvällen som heter röda vita rosen. Där ska man ha ett föremål, i vårat fall en toalettrulle, som "ros". Det ena laget ska gömma föremålet på ett ställa. Sen när dom är klara springer dom och gömmer sig och de andra laget ska då komma ut och försöka få tag på personer från andra laget som ger en en ledtråd om var saken finns. Jag och Lina, en tjej på lägret, kom på att vi tar ut Kex så får vi se om hon hittar den. Kex spårade oss på en gång till toalettrullen utan problem. Hahaha, där fick det andra laget tji, vi hittade den på fem minuter. Andra gången tog vi ut Kex igen, och nu visste ju de andra laget att jag hade henne och att hon kunde verkligen spåra. Så dom försökte göra det svårare för henne. Dom hade gått in i skogen alla sju stycken och omkring i cirklar allihopa, i heeela den lilla skogen, bollat rullen mellan sig och spåttat på marken och sen hängt upp rullen ganska högt upp i ett träd. Inga problem sa Kex och gick, när vi gick förbi den skogen, rätt in och spårade direkt upp rullen som hände där högt uppe i ett träd. Inga problem ;)
Hhahaa, såå kul att se allas miner när vi kom med rullen. Nemo tyckte att jag skulle sälja Kex dyrt, men inte kan man väl sälja sin bästa vän!? 

BYE BYE BLOGGIS


Fotot taget av Felicia


Hejdå alla glada! Snart drar jag och Kex iväg på läger, ses på torsdag ;)

STUDENTEN

Gissa vad?? Igår tog Kex studenten!! Japp, nu har hon gått alla kurser på klubben, dock inte allmänlydnaden och agilityn men allmänlydnaden behövdes inte, och agilityn är vi i full gång att lära in själva. Matte har ju redan tagit studenten där ;)
Kex var rätt så duktig igår, hon låg på platsliggningen och den var 3 min!! Otroligt, men det är väl jag som måste lära mig lite mer på min hund. Kex var hur som helst ganska duktig, både hon och jag var lite uppe i varv så lydnaden blev lite okoncentrerad, men det kommer bli bättre! Kex var faktiskt så duktig endå att hon kom två i "tävlingen" med oss kurstagare! Hon kom efter Happy som tävlar i 3:an i lydnad. Jag blev sååå glad när hon låg på platsen och gjorde en perfekt budföring. På spåret fick vi en 8. Jag missade när hon markerade, men sen såg jag pinnen men ville inte fuska, men hade jag tagit upp den hade vi kanske vunnit. Så nästa gång tänker jag minnsann ta upp den i alla fall! :)


Kex och jag fick ett fin fint diplom! :)

Nu är det bara att träna på tills 2 oktober, då ska vi iväg och tävla appellen!! :D

GÖTAKANAL 3


Hahahah, ännu en hästbild! ;)


Då har första sommardagen övergått till kväller. Sitter nu tillsammans med mamma, Ida och mormor och tittar på Götakanal 3. Gissa vad, nu har jag anmält mig och Kex till ungdoms SM! Sista anmälningsdagen är imorgon, så kom igen nu alla som är mellan 7-25 år, anmäl er också!! :D
Nej, nu ska jag koncentrara mig på filmen.

VADÅ SOVA?




Färg eller svartvit? Hmm...


Vaknade runt 7 av att Kex tyckte att det var dags att gå upp. Så nu är vi allt uppe, har jag väl vaknat kan man bara glömma att somna om, så är det i alla fall på morgonen. Nu blir det lite slappa här på morgonen sen vid 9 tiden blir det en långprommis med lydnad och, om det är bra väder, simmning för lill skruttan. Måste ut till stallet idag också, blir väl någon gång vid lunch kan jag tänka mig. Sen kom jag nyss på att det är på söndag som jag och Kex far iväg till Stockholm, Säbyholm, på läger. Ska bli så sjukt kul!! Så måste kolla igenom om jag behöver något tills dess och kanske ska jag börja packa väskan så har jag det gjort.

SUPER HUNDEN KEX


Min glada suuperhund!


Nu är vi hemma efter en förmiddag på klubben. Det gick verkligen super bra idag på spåret! Janne sa att det var en 10 poängare och Kex var verkligen jätte duktig! Det var det bästa hon gått ett spår, någonsin! Tänk om kanske poletten han fallit ner? Hoppas :) Sen åkte vi tillbaka till klubben där vi började med en platsliggning. Hon höll på att resa sig en gång men då hade jag bett Leif, innan vi gick, att han skulle gå fram. Sen la hon sig ner igen och låg kvar där. Jag gick inte ut 20 meter men kanske 10. Men det räcker gott och väl för tillfället. Sen var det budföring, den gick också strålande!!
Idag hade mamma och Zenta kursavslutning, det gick bra för dom! De kom på 4:de plats i sin grupp :)
Bästaste JennIE med Zigge och Nizze gick också samma kurs som mamma och Zenta. De var också super duktiga! Och vet ni, nu är det bevisat att hundar kan lära bara genom att titta. Nizze och Zigge vinkade åt mig och helt plötsligt började Kex också göra samma sak. Så idag har hon lärt sig något nytt, vinka! Sen lärde hon sig att göra vågen också, hahah min lilla flicka :)

Nej, nu ska jag ha något att stoppa i magen ;)

MOT KLUBBEN!

Näst sista kursgången för min och Kex del. Lite synd tycker jag, kommer sakna det :( Men som tur är så kommer vi bara göra en paus under sommaren och sen ska vi dra igång en träningsgrupp! Jippie :) Hur som helst är detta näst sista gången och det betyder att nästa gång kommer vi att ha ett typ "prov" eller det kommer vara som en tävling eftersom Janne hade hyrt in domare, tror det var så? Nej, nu fick jag plötsligt lite bråttom.

Hopp i kläderna......


EN BRA START PÅ EN SUPER SOMMAR

Idag har det varit en lååång dag, men rolig! Tidigt imorse åkte jag och Lotta iväg till Avesta på utställning :) Och man kan väl inte säga annat än att det gick bra, jag är nöjd! Hon är så fin min "lilla" hund. (Y)
Kex vann sin klass och fick ett CK och fin kritik. Sen när det var bästa tik tävlingen gick vi inte vidare där. Men, vad gör det!? Vi hade kul och Kex var precis lika duktig som hon brukar, peppar peppar ;)

Kex kritik:
15 månader tik av större storlekmed mycket fina kroppsproportioner. Utmärkt huvud med bra linje, vackra runda ögon och korrekt nosparti. Bra hals, passande förbröst, välkroppad, välvinklad bak, utmärkt benstomme, något lågt ansatt svans. Utmärkta röresler, lovande päls. Härligt temprament och välvisad.
Unk Kv1 Kk1 Ck1

Sen var Athos där, Tristan och Ida valp, som visade sig bra i juniorklassen och gick vidare att tävla om bästa hane, men där åkte han tyvärr ut. Men starkt gjort att komma så långt på sin första utställning!! :) Sen vill jag säga suuuuuuper stort grattis till Camilla och Gazton som blev champion idag! Stort jätte grattis från mig och Kex!! 
Sen vill jag tacka Lotta också för att jag och Kex fick åka med dig idag, tack! :D  

Super trevlig dag idag! Flera sånna dagar vill vi ha!! Hahahah.....


SOMMARLOV :D


Innan bilden redigerades


Efter att bilden redigerades, vad tycks? Är faktiskt ganska nöjd ;)

ÄÄÄÄntligen sommarlooov!!! 73 dagars ledighet, två månader tillsammans med Kex! Hon och jag heeeeeeela sommaren! Det kommer bli såå kul :D Idag är det regnväder så det får bli en chilldag med klicker träning. Men imorgon drar sommaren igång ordentligt! Då ska vi till Avesta på utställning. Sen kommer hela sommaren bara rulla på. Tävlingar, MH, utställningar, läger och det viktigaste är att vi ska ha så himla kul ihop!! Aww, ääntligen sommar!!


SISTA DAGEN

Ha, idag är det sista dagen i skolan!! Vi ska ha speldag, verkar lite halvtråkigt men man får uppskatta att dom i alla fall inte tvingar oss till att sitta och plugga eller något sånt ;) Nu på morgonen har vi sovmorgon till 9.30 sen slutar vi kl. 14.00 alltså två timmar tidigare än en vanlig torsdag!!
Dagen startades med en 45 min prommis med Kex. Tokan har fått för sig att det är heelt okej att jaga fåglar, så det håller vi på att jobba bort. Eller, jag försöker få henne att fatta att man inte ska jaga fåglar... hon är inte riktigt med på noterna.

Igår, var jag på stan med Felicia. Och jag köpte faktiskt kläder till imorgon och blev nöjd! :) Jag kan avslöja att det inte blev någon klänning eller kjol som tur var! ( Inte för att det är något fel på det, det är bara jag som är lite knäpp ;))
Så sen på kvällen när mamma och Ida åkte till Tuna-Park följde jag och Kex med för att få störning när vi tränade. Vi tränade där alla går in och ut genom dörrarna och det gick faktiskt bra! Hon stördes inte alls så mycket utav det. Linförigheten var det som gick bäst. Hon struntade fullständigt i om det var någon som gick precis framför nosen på henne! :)

Hade precis skrivit klart och skulle publicera när jag råkar radera (?) resten av texten och nu pallar jag inte skriva om! Suck! Men kan väl säga att resten av momenten gick ganska bra! (Y)

TILL O MED JAG ÄR TRÖTT PÅ MIN BLOGG

Nu var det suuuuper länge sen jag uppdaterade jag vet! Hahah, till och med jag börjar bli trött på min blogg, och då är det illa! Nej, nu får jag ta tag i det här igen.
Vi har värsta chill veckan i skolan den här veckan. Igår slutade vi tio i tolv och idag får vi sovmorgon till tio i tio, slutar klockan ett och vi ska vara på Parken Zoo hela dagen! Yeeey! Och imorgon ska vi bara sitta hela dagen (när vi kommit till skolan från våran sovmorgon (a)) och spela spel, låter ju jätte kul, nej, inte så värst. Men det är myyyycket bättre än lektioner nu i alla fall. Plus att imorgon slutar vi två timmar tidigare än vanligt, så det blir bara 4 timmar i skolan istället för 6! Wow, vad mycket tid jag har till Kex nu och ja, den utnyttjar jag till fullo! Dock idag måste jag ner på stan och köpa kläder till skolavslutningen... suck! Jag är väl inte direkt den typen som gillar att gå på stan. Vet ni föresten på tal om stan. Kex blev ju "uppdragen" på en platsliggning på tävlingen så nu har hon fått för sig att hon kan ställa sig upp. Den som satt som en smäck, eller tydligen gjorde den inte det. Hon ligger när det inte är massa störande moment runt henne, men så fort det kommer andra hundar och människor och så som står och kollar runt henne ställer hon sig. Så i måndags när det var ungdomsgrupp la jag henne på agilityplanen medan dom andra körde. Sen när hon blivit ännu säkrare täker jag åka ner till stan och lägga henne på fristadstorget. Dåå blir det störning allt. 
Nej, nu kan jag inte sitta här längre. Kaanske får ni se kläderna sen... Eller aa. Kasnke  


HÅLTIMME



Halloj!
Sitter hemma nu på håltimmen tillsammans med Felicia vid min ena sida och Kex vid min andra och väntar på att mamma ska slänga i sig en macka. Efter det ska vi springa ner till ängen och köra lite lydnad i den stekande värmen ;) 
Imorgon är det ju första dagen på TKT (treklubbars tävlingarna) och som skrivet förut så kom gärna och hejja på oss!!

Vet ni vad, sista provet på hela terminen är avklarat! HA, inga fler prov! Now is it only 7 days left! :D


DEBUT TÄVLINGEN

Tjosan!
Tänkte berätta lite om igår när jag och Kex var och tävlade lydnad för första gången.



Som ni ser blev hon nollad på platsliggningen. Jag tänkte inte på att jag kunde ha använt dubbel kommando. Jag blev så förvånad när hon reste sig! Men hunden som låg brevid henne kom springande efter matte när vi gick bort så Kex fick myror i benen och var bara tvungen att följa efter. Det som störde henne var att hunden satt kvar med sin matte och gnälde på andra sidan, alltså där vi stog. Sen kan det ju vara också för att jag var lite spänd.

Tandvisningen gick bra som ni ser. Inga problem, tack utställningar ;)

Linförigheten gick ganska bra. Inte lika bra som den brukar. Hon var väldigt tittig igår. Så som ni ser står det ju att hon släpper i vändningarna. Då passa hon på att ta en snabb blick över axeln nån gång. Men annars var det ju bra.

Läggandet gjorde jag ett DK (dubbel kommando). Jag stannade upp lite, men hellre det än att bli nollad!

Inkallningen tycker jag fungerade bra. Hon nosade lite i backen när jag gick ifrån henne, men hon la sig inte ner! Det har vi tränat mycket på kan jag säga

Ställandet stannade jag också upp lite. Men som sagt så stannar jag hellre upp och får ett bra ställande än ett dåligt.

Sen har vi apporteringen. Kex var tvungen att smaka på apporten innan hon kunde ta den i munnen. Haha lilla tokan kollade frågande på mig när jag sa apport. När jag höjde lite på ögonbrynen tog hon den men hon var tvungen att smaka på den först. Sen tuggar hon lite också, men eeh, det är ju bara i ettan det här helt puckade momentet finns med.

Och hopp över hinder, ja det gick väl bra! :)

Vi slutade på 137,5p med ett tredjepris. Haha, domaren var så rolig! När prisutdelningen var så kom hon fram till mig och Kex och sa högt och tydligt så att alla runt omkring oss skulle höra att nästa gång skulle vi klara platsliggningen och att om hon klarat den, den här gången hade vi fått ett första pris och kommit två i våran klass! Sen sa hon på planen att det såg jätte trevligt ut och att hon hade en jätte fin kontakt med mig. Till och med domaren och tävlingsledaren applåderade efter några av momenten ;)  

Nej, vet ni vad nu ska jag och Kex iväg ut till klubben, ikväll igen, och träna inför treklubbarstävlingarna i helgen. Nu har jag fått reda på tider och så. Kl. 10.00 börjar tävlingarna både på lördagen och söndagen. Kom jätte gärna och hejja fram EBK's lag!! :D


ENDAST EN DAG KVAR!!



En endaste dag kvar bara, sen så är det både skostorpslunken (en typ springtävling i skolan) och dags för min och Kex debut lydnadstävling. Idag får hon ha super trååkigt eftersom det ska vara kul imorgon. Gillar inte att inte kunna göra något med henne. Men om jag vill att hon ska tycka att just tävla ska vara extra roligt måste jag stå ut. Hahaha, Kex är rena monstret på kvällarna när man ska sova. Hon ligger och "petar" på mig med tassarna och är verkligen inte nöjd med att hon ska sova just nu. Så det märks att hon har tråkigt, för om vi hade gjort något hade hon definitivt inte hållt på så! Men efersom det är våran första tävling så måste man ju prova sig fram vad som passar bäst. Det här sättet kanske inte alls passar på Kex, men då får man prova något annat till nästa gång vi ska tävla. Vilket kommer bli i helgen. Då blir det ännu mera lydnads tävlingar eftersom vi ska vara med på TKT tävlingarna...

Nej, nu ska jag sätta mig med matten en liten stund. Tjingeling ;)

RSS 2.0