Årsprojekt (1/365)


Första bilden i årsprojektet

Hihihih, nu ni! Jag gör som alla andra och härmar lilla Lovisa (lefoto.blogg.se) och startar upp ett "litet" årsprojekt. Under ett år ska jag publicera en bild i ett inlägg varje dag. Hahahah, känner på mig att det här kommer hålla läänge!;) Så nu kommer det alltså att bli minst ett inlägg varje dag och en ny bild varje dag också. Kan det bli bättre. Vad tycker ni om det? Jag tror det kommer bli bra! Vet en hel del som klagar över att jag typ aldrig uppdaterar + att jag nästan inte lägger upp några bilder så det här blir nog super! :)


Grädde på moset?

Gissa vad jag ska göra idag? Jag ska sätta på mig suuuper mycket kläder tills jag inte kan röra mig och sen åka ut och ställa mig med en utav shettisarna på ridskolan utanför Ica Ekängen. 4 timmar ska jag stå där. Huj, va kallt det kommer bli. Det snöar här också och är -15 grader som grädde på moset....
Varför säger man grädde på moset föresten? Vem vill ha det liksom. Jag skulle inte vilja ha grädda på mos, det skulle ju inte vara så gott. Skulle bara se äckligt ut men vem vet det kanske är gott. Någon som har provat?? ;)
Nej, men om jag tar på mig alla kläder jag har så kanske jag kan hålla värmen fast jag kommer se ut som en sumobrottare, hahahahah!
Vet ni vad, nu har jag inte tid med er längre! Vi hörs... om jag inte förfryser :(


Booooooll!!


Obehagligt..?

Vet ni vad? Jag såg en lite halvobehaglig sak igår på stan.
Det var en kvinna som hade bundit upp sina hundar utanför en mataffär när hon skulle in och handla. Så gott som alla hundmänniskor vet väl att man inte går fram till uppbundna hundar? Hur som helst så gick det fram en man till de där hundarna. Båda hundarna blev väldigt osäkra och den ena gjorde till och med flyktförsök för att fösöka komma därifrån. Mannen pratade och var lite allmänt... läskig? Den ena hunden accepterade att han kom fram och tog på den men den andra gjorde som sagt flyktförsök och när mannen skulle klappa den så backade den undan. Då tog han tag i kopplet på hunden. Tyckte så oerhört synd om den där hunden. Hunden kände sig helt klart trängd och det var absolut inte långt ifrån att den skulle tagit till försvar då ägaren kom ut och mannen sprang därifrån.
Så ett litet tips från mig bind aaldrig upp era hundar utan att ni har uppsyn över dem!! Man vet aldrig vad som kan hända!! Som tur var hände ju ingenting här men det kunde ha gått mycket värre!


Lydnad på stan :)

Och självklart glömde jag kameran! Det sista jag tänkte när jag satte på mig jackan var att hämta kameran, kort minne jag måste ha, haha ;)
Idag blev det en liten impulsgrej jag kom på. Jag hade så himla tråkigt här hemma med musiken och ingen lust hade jag att varken gå ut med Kex eller träna med henne här hemma. Men så fick jag idén om att jag ville ner på stan och träna med Kex på Fristadstroget. Så jag ringde Felicia och Sanna och frågade om de ville hänga på.
1 timme senare befann vi oss nere på stan. Det var både skönt och kul med lite miljöombyte.
Vi åkte buss ner till stan. Kex har bara åkt buss en gång tidigare en vääldigt kort bit och hon var valp. Men det var inga problem alls. Fast hon hade ju lite svårt att ligga stilla i mattes knä när det kom in en massa med trevliga folk på bussen som man kan springa och pussa på.
Träningen på Fristadstorget gick bättre än jag förväntade mig! Hon brydde sig inte ett smack om alla folk som antingen stannade och kollade eller gick förbi. Det enda hon reagerade på var när en tant stannade med sina två hundar och tittade. Hennes unghund hoppade fram för att leka när Kex sprang på inkallningen och den vuxna hängde på och började skälla. Kex kollade lite kostigt på dom och gjorde en båge förbi där dom stog. Men annars var det ingenting som hon la större energi på. Jag körde inte rutan eller apporteringen. Hade ingen lust att sätta ut en ruta där alla gick och jag har inte köpt några nya apportbockar heller än.
Efter att vi varit på stan stack vi hem till Felicia och kollade på Beck - Levande begravd. Jag tycker den var bra!! Fast jag blev bra rädd där några gånger, hahahha, eller hur Sanna? ;)


Fotograf: Hans T                Hund: Busiga Zenta ;)

Ungdomsgrupp 20/2

Igår var det ungdomsgrupp igen. Och Kex fick äntligen träffa sin bästis Zigge igen. Första på hela året! Och så klart så skulle det firas! Vi städa upp i vårat rum, möblerade om och slängde ut den gamla soffan och in med den nya. Blev riktigt fint där inne. Självklart så glömde jag min kamera, igen, så ni får inte se hur det blev. Ska till klubben senare i eftermiddag så då kanske jag hinner springa up och ta lite kort. Allt för er! ;)
Efter vårat hårda arbete gick vi ner och tog en fika innan vi gick ut. Jag körde lite lydnad och fick hjälp av Leif idag. Det ända som han såg att vi behövde öva mer på var apporteringen. Hon tuggar fortfarande som en tok... Så jag är tvungen att springa ner till HundCenter och köpa 3st nya. Måste få bort en del av tuggandet, en ganska stor del. Just nu är apporteringen inte mycket värd på tävlingsplanen.

Efter ungdomsgruppen åkte vi till stallet där det var hoppgrupp. Kul! Filippa och framför allt jag börjar lita på varandra mer nu så de där konstiga hoppen ser man inte ofta längre. :)

Idag så måste jag plugga. Det är ju bara för kul när musikläraren säger "Ni har prov tisdagen efter lovet". "Jippiii!!" Aja, ingenting att göra åt mer än att plugga. Nej, nu har jag inte tid mer er längre ;) 

 
Fotograf: Hans T

Fridapriset

Igår var jag som sagt på SLRKs årsmöte och tog emot fridapriset, jag vann ett superfint dimplom, äran + 2500kr! :D :D :D (Fridapriset är ett pris för ungdomar som är med i SLRK, Svenska LagottoRomagnoloKlubben, och som håller på med sin/a Lagotto. Ni kan läsa mer om det HÄR på deras hemsida)  Och ett diplom för 2010års 3:a lydnadslagotto. Kul! :D  Utöver det så var det ett väldigt intressant årsmöte! Det fanns mycket bra saker de hade och säga. Träffade en hel del andra lagottomänniskor också.
Blev även frågad om jag ville skriva lite på SLRKs hemsida om hur jag ser på det här med träningen med Kex och om jag kunde ge lite tips till andra. Vi får se om det blir något av men jag sa att jag kunde tänka mig ställa upp på det. Blir ju bara roligare om fler kommer ut tillsammans med sina Lagotto och börjar främst tävla och sedan även komma ut på tävlingsbanorna.

Med det här inlägget vill jag främst tacka
till de som nominerade mig till Fridapriset utan dom hade jag aldrig vunnit det, jag vill tacka Dorota Gustafsson, Hesiodos Kennel, för att jag fått denna underbaraste hund och så vill jag ge ett stooooooooooooooooooooort tack till alla på eskilstuna brukshundklubb som hjälpt oss så himla mycket med träningen, som trott på oss och alltid ställer upp!! TAAACK!!!
Sen så måste jag ju tacka mamma och pappa också som står ut med att skjusa mig till klubben hela tiden, tack ;)

Motiveringen de skrivit för att vi vann var:

Att Jenny och hennes hund Kex, Hesiodos Kiss Me Kate, är värdiga förstapristagare av 2011 års Fridapris har de gett många bevis på under 2010. Ni är ett samspelt team som lämnar spår efter er, vart ni än ställer upp inom hundvärldens olika grenar. Att Jenny har en speciell förmåga att kommunicera med sin hund framgår av hennes resultat. Vi önskar er ett farmgångsrikt år 2011, och att du Jenny, inspirerar andra ungdomar att sätta igång att göra roliga saker tillsammans med sina Lagotto.
SLRKs årsmöte

Godmorgon mina fina vänner, hoppas ni har det bra? Själv är jag lite trött, jobbigt disco med klassen igår. Vi hade ett disco i skolan för klass 0-5or. Det är kul med disco men det blir jobbigt efter ett tag med alla som springer runt och skriker och drar i en. Man kan inte gå och gömma sig någon stans och bara titta på utan att någon liten unge kommer och hoppar på en ;) Nej, så farligt kanske det inte är... haha. Fick ju till och med med mig en sån där korvburk hem som hundgodis!
Idag ska jag till Örebro till SLRKs årsmöte. Skoj! :) Men innan jag och mamma åker så ska jag ut och gå promenad och träna lite med Kex.


Bushund!


Grattis Kex, 2 år!!

Ja, GRATTIS till världens bästaste hund! Jag älskar dig!! Synd att du inte kan läsa.... ;)
Kex blir hela 2 år idag! Stora damen!! Dagen firas med en långpromenad, extra god mat för Kex del och så lite träning som hon tycker är så kul!
Som sagt GRATTIS till världens bästa(!!!!!!!) Kex!!
Grattis till Arwen, Oliver, Pronto och Kevin också!!      
Årsmöte

Mycket roligt har hänt sen sist jag bloggade. Motivationen hos både mig och Kex när det gäller lydnaden är på supertopp! Nu efter löpet, som jag skrev i ett tidigare inlägg, så verkar det faktiskt som om saker och ting har ramlat ner i skallen på henne. Nu när hon är säkrare på vad hon ska göra så har hon blivit snabbare. Det där i söndags var nog bara en engångsföretelse. En kom i gång  gång. Sen har mycket annat roligt hänt också. På lördag ska jag åka iväg och glra något roligt. Kan tyvärr inte säga vad det är än. Ni får vara lite nyfikna tills på lördag ;)
Ikväll är det årsmöte så dit ska jag. Min kompis Elin som har Spader ska ta emot pris! De vann nämligen Klubbmästerskapet i Agility. Roligt! Duktig kompis jag har, nu blir ni allt lite avundsjuka!? ;)


Visst har hon blivit rödare!

Orken är tillbaka ;)

Det var ett bra tag sen som jag uppdaterade här. Har faktiskt inte haft ork eller tid. Så kan det vara ibland. Är super glad över att så gott som alla som läser är kvar i alla fall. Kul! :)

Kex har slutat löpa nu men Ida däremot är i höglöp. Så nu är det ombytta roller här hemma. Kex är inte riktigt sig själv än. Va på klubben igår tillsammans med mamma som hade bevakningskurs. Jag började med att köra lite lydnad med Kex. Det gick seegt. Men det verkar som om själva momenten faktiskt har sjunkt in!!!! Fast jag ska nog inte säga så mycket om det än då vi bara har kört en gång vilken var igår. När jag kört klart ringde mamma på mig så då sprang jag ut till bevakningsgruppen och var med dom ett tag och sen när det var mammas tur med Zenta var det jag som var figge och fick springa och gömma mig bland all snö. Det gick tydligen väääldigt bra för Zenta den här gången! Mamma sa att hon var klockren! Roligt!! Men har man "tappat bort" sin lillmatte måste man ju leta rätt på henne också. ;)
Zenta fick vara sist igår så efter att hon kört gick de in i klubbstugan och jag hängde på.
Väl där inne kom Göran och frågade och Janne hade pratat med mig. Jag såg nog ut som ett stort frågetecken och frågade om han borde ha gjort det. Det som Janne skulle frågat mig var om jag ville vara med och skriva lite i klubbtidningen. Alltså skriva lite om vad vi gör i ungdomsgruppen. De hade tydligen läst bloggen och tyckte att jag kunde skriva, där ser man! Fler än vad jag trodde läser alltså bloggen. Roligt!! :) Jag sa ja till det så nu ni. Nu kommer ni kunna läsa lite mer om vad som händer i ungdomsgruppen.
När mamma och gruppen pratat klart gick de ut och gjorde någonting. Jag vet inte riktigt för jag gick ner till sökrutan för att titta. Tycker det är så roligt att se hur andra jobbar med sina hundar. Meningen var att jag bara skulle titta men sen övertalade Leif mig att jag skulle pröva med Kex. Så då gjorde jag det och det gick faktiskt bra tycker jag. Så nu kanske man ska börja göra det. Kommer ju ändå sen i högreklass. Lika bra att börja nu. Ett jätte bra sätt att få dom att använda huvet ordentligt! Vi avslutade förmiddagen på klubben genom att släppa hundarna på planen. Där rejsade dom runt ordentligt några gånger i djupsnön. Kan säga att de var bra trötta när vi kom hem... ;)


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!! :D:D:D:D:D

HJÄÄÄLP!!!!! :D:D
Fick precis reda på att Kex blivit Årets Lydnadslagotto 3a med 86,16%!! :D:D:D
Kan inte tro det!! Snacka om att jag är glad nu! Super bra slut av dagen!
Som jag skrivit såå många gånger förut! JAG HAR VÄÄÄÄÄÄRLDENS BÄSTA HUND!!!!!


RSS 2.0