Proffsträning? :D


FOTO: Hans T

Nu känns det som om det var så där väldigt länge sen jag uppdaterade igen. Det har hänt en del sen helgen. Jag har varit på mitt första tidningskommitésmöte, tränat för Viljo och haft valpkurs. Mötet i tisdags tycker jag var lyckat. Vi kom på en massa saker att skriva om. Själv kommer jag få en del att sitta med i helgen och nästa helg. Så sen får ni läsa om det i tidningen som kommer komma ut i mitten av april. Mer än så säger jag inte ;)
Igår så fick jag och Kex äran att trän aför Ville igen. Jag är jätte nöjd med Kex.Platsliggningen känns det som om hon kan klara, fria följet är inga problem, inte läggandet heller, inkallningen klarar hon galant, rutan också (!!!), hoppet med och fjärren är inte den snabbaste men hon har slutat att flytta baken, som jag kämpat med det. Sen har vi den där sketans apporteringen. Den vill bara inte. Kanske ska ta och filma Kex någon gång så ni får se hur hon gör. Hon slänger upp huvet när hon tar apporten, sen så tuggar hon också, och när hon slänger upp huvet så skymmer och sig själv så hon ser inte var jag är och därmed går det väldigt sakta och osäkert framåt. Men äsh, den grejjar vi nån annan gång. Får slänga in något (läs många) dk:n om det behövs. Hellre det än att hon inte klarar det. Jag har en tanke om att om det går dåligt på en tävling så ska jag inte sluta för det. Då ska jag hjälpa Kex och fullfölja tävlingen istället. Hahaha, har någon idé om att annars skulle hon lära sig att "om jag gör såhär behöver jag inte tävla". Och det vill jag verkligen inte ska hända!! Gissa vad Viljo sa sen då?!!??! Han tyckte att vi skulle träna med dom som var i eliten!! Dom som är riiiiktigt duktiga. Han känner tydligen Mona Karlsson (hon som har hunden som blev Årets Lydnadshund i år, Svergies bästa lydnadsekipage) så han skulle prata med henne och/eller någon annan superduktig. Så coooooooolt!!!!! Tänk att få träna med dom!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D Sen så är det en liten sak jag ska fixa så fort apporteringen fungerar. Det var en sak som Leif tippsa om förra året. Ska bli spännande och se om vi kommer med. Hahahaha, kan ni gissa vad jag tänker på? Nej... okej, då får ni vänta i stället!
Valpkursen igår då. Jo, den gick bra. Mini retades som vanligt, hahah ;) Och jag höll i inkallningen. Jag tycker det gick bra. De två som kom till min grupp var riktigt duktiga och vi körde två olika övningar. Båda fungerade riktigt bra. Vilket de tydligen hade gjort i de andra grupperna också.
Den här valpkursen är verkligen rolig. Dom lyssnar på vad alla vi säger och inte bara på Mini och Maria. Och dom tar åt sig av det vi säger också, det känns som om dom verkligen vill lära sig. Alltid kul när andra tycker det är lika roligt som jag själv. :)
Ne... nu ska jag gå och snyta mig. Ha det gött!!


Duktigaste Kexet!!

Ja, idag är det måndag igen. Det är bara 2 veckor kvar till påsklovet, härligt!! Idag var det först skola och sen så kom jag hem, gick ut med hundarna och somnade i soffan. Och så vaknade jag och åkte till klubben.
Där körde jag igenom hela lk2 och efter det körde vi uppletande. Hon var duktig! Hon klarade alla momenten, fortfarande så är det mycket tugg på apporteringen och inte helt okej men, men det får gå. Är lite orolig för spånet på rutan. Fast det har ju fungerat förut så får hoppas att det inte blir något problem med det.
Imorgon blir det ingen bloggning. Har fullt upp hela dagen. Går i skolan enda till 16 och då är det hem, plugga, träna med Kex och så mot klubben för tidningskommitésmöte. Föresten så lurade Maria på mig att jag skulle vara skrivare den 17 april på en av klubbens tävlingar. Intalar mig själv för att det kommer gå bra. Det är ju bara att skriva vad domaren säger. Så svårt kan det väl inte vara...


FOTO: Hans T                                            Ida

Innan jag stänger ner vill jag skänka en tanke till Bella. Tänker på dig gumman!

Sommartid!

Ni får inte glömma att ställa fram klockan en timme idag! Titta ut föresten. Kl. är halv åtta och det är fortfarande ljust! Fantastiskt!
Idag vaknade jag av att telefonen ringde halv 8. Sprang upp och svarade. Det var mamma som ville att jag skulle komma och släppa in henne och Zenta genom dörren. Sagt och gjort. Mamma kommer skriva lite om helgen någon dag när hon orkar. Hahaa, både Zenta och hon var helt utslagna när dom kom hem.
På förmiddagen har jag och Kex varit och tränat på klubben. Det var kul. Vi tränade lydnad och så körde vi uppletande 2 ggr. Hon var väldigt duktig idag faktiskt. Hon grejjade allting. Till och med apporteringen! Ett snäpp bättre än för bara några dagar sen. Än en gång; Lek är bäst!!
Kanske, kanske klarar vi oss på lördag och söndag. Föresten får ni inte komma och kolla den här gången. Jag är tillräckligt som det är. Och om ni kommer i alla fall så visa er inte fören vi gått av plan ;)
Hahhahaha, måste hålla koll på mina nerver.
Vi har varit på Tuna-Park idag också. Eller jag och mamma. Där träffade vi Eric Saade. Eller räknas det som om man träffar någon när man står 2 meter ifrån personen och bara glor? Han är sååååå snygg!!
Nu byter vi ämne igen. Är det någon förutom jag som ska till V-rås utställningen den 16 april? Kom och tänka på den nu. Har inte anmält mig än. Sista anmälningsdagen är imorgon, får inte missa den. Dom har ju gjort om lite regler i bedömningen på utställningarna det här året. Någon som har koll på dom? Själv har jag ingen som helst aning. Men färgerna på korten fungerar ju som förut. Aja, jag litar på duktiga Lisa jag. Hon brukar ha koll ;) 


FOTO: Hans T                                               Innan klippning...

Föresten, mamma och pappa såg två huggormar idag. Så nu får alla hundägare börja se upp. Hade tänkt göra ett litet inlägg om en hund blir huggormsbiten och vad man ska göra osv. Vad skulle ni tycka om det?  

// Saludos de Jenny y Kex


Tävlingarna 2 & 3 april

Jag har fått PM:et till båda tävlingarna nu. Kl. 8.00 på EBK (hemmaplan) på lördagen och sen kl. 10.30 på EHDK på söndagen. Skönt med lite sovmorgon. Hahahaa, jag kommer inte kunna sova i alla fall. Kommer vakna kl. 5.
På EBK så var det 6 startande och det är Janne (Jan Alfredsson) som dömmer.
Sen på söndagen är vi bara 3st som startar. Det är bra då kan vi som sämst komma 3:a ;) På EHDK var det någon som jag inte vet vem det är som kommer dömma. Han heter Kent Eriksson. Någon som vet vem det är? Aja, det ska bli spännande i alla fall. 
Idag ska jag ut till klubben. Ska försöka haffa tag i någon och fråga om h*n kan köra igenom oss någon gång. Nej, nu måste jag ut med hundarna. 

 
FOTO: Hans T              Undrar hur mamma och Zenta har det?

Jenny is back! ;)

Hahahaha, ska vi säga att det varit bloggvila här? Nästan två veckor sen jag uppdaterade!! Och självklart har mycket hänt sen dess. Valpkursen har dragit igång och jag och Kex tränar på för fullt. Två tävlingar nästa helg. Jag är redan nervös. Huja. Tänk att man betalar för det här. Fast jag kommer ju att göra det jag älskar. Så pengarna är helt klart värt det.
Jag har inga förväntningar alls. Klart man hoppas att vi ska klara oss utan någon nolla men jag försöker att hålla huvudet kallt. Det är trots allt första tävlingen för säsongen och nu har det kommit in nya moment och allt. Det ända momentet som jag är lite orolig för är apporteringen. Inget tips som jag fått på klubben har fungerat. Ett tips jag fick som jag trodde skulle fungera hur bra som helst förvärrade bara saken. Synd för jag har fått så många bra tips! Men ibland är det så att det inte fungerar. Allt varierar från hund till hund. Nu kör jag med kasta-kommendera-spring tekniken. Den verkar fungera. Det kommer inte bli någon större förbättring på den veckan som är kvar men huvudsaken är att få ihop det i slutet.
Ida x 2 fortsätter på sina agilityträningar. Dom verkar verkligen ha jätte roligt tillsammans. Särskilt hundIda, hon älskar att få all(!!) uppmärksamhet riktad mot henne. Vår lilla myspryl. Hon är så lättlärd. Snabb i huvet och kvick i benen. Har man bara lite godis så gör hon vad som helst ;) Så nu får vi se hur det går här framöver dom kommer säkert ut på några träningstävlingar redan i sommar/höst.
Den här helgen har mamma och Zenta gett sig ut i skogen på "träningsläger". Får vi se hur det var när de kommer hem. Jag vet så mycket som att dom både skulle spåra, köra lite lydnad och bevaka. Mest bevaka. Kommer vara superbra för både mamma och Zenta.
Mamma håller på att tragla lydnaden för fulla muggar med Zenta. Det verkar inte som om någon av dom tycker att det är särskilt kul egentligen men lydnaden måste fungera om dom ska klara provet senare i vår.
Jag tycker att dom är så pass bra så att dom snart kommer kunna ge sig ut på tävlingsbanan. Men mamma vägrar att anmäla sig till någon som helst typ av tävling. Hon vägrar att ens tänka tanken. Men det ska vi ändra på. Ska allt ta och anmäla dom till en Lk 1 tävling som kommer vara här hemma på klubben i juli. Så då får ni komma och heja på dom! Fast kom inte fram till mamma och visa att ni är där innan hon har kört. Då kan vi glömma att hon sätter sin fot på plan. Så nervös blir hon. Och hon som retas med mig när jag är nervös. "Äsh, det värsta som kan hända är att ni kommer sist" brukar hon säga...


FOTO: Hans T                                    Jag älskar dig Kex ♥


Jag hatar...

Jag hatar när jag ringer på morgonen till mina klasskompisar och väntar och väntar signal efter signal men ingen svarar. Jag hatar när jag går till skolan och se dom jag ringt till gå 100 meter framför mig. Jag hatar när jag kommer till skolan in i klassrummet och ingen säger 'hej'. Jag hatar när någon annan tjej kommer in i klassrummet och alla säger genast 'hej! :D'. Jag hatar när jag anstränger mig så mycket som det bara går men failar i alla fall. Jag hatar prov. Jag hatar att jag alltid blir så nervös på proven så jag glömmer bort allt jag jobbat så hårt för. Jag hatar att jag inte litar på mig själv. Jag hatar när de andra tjejerna i klassen kommer på något att göra i helgen och jag står brevid men ingen bjuder med mig. Jag hatar att aldrig någon i skolan frågar hur jag mår. Jag hatar att kallas tönt. Jag hatar att vara den som ingen vill vara med. Jag hatar syslöjden när alla vid "mitt" bord går därifrån och jag blir sittandes ensam. Jag hatar att så fort jag tar ett steg innanför dörren i skolan känner att jag önskar att dagen kunde gå snabbare så jag kan få gå hem igen. Jag hatar skolan och jag hatar att jag tar åt mig av allt det här.

Goodis

Nu har en hel vecka gått och jag har inte skrivit någonting här. Inspirationen har runnit av mig. Hahhaa. Har varit en rätt så bra vecka. I söndags började dagen med en sväng till klubben. Mamma hade en extra bevakningträning för Ville. Jag va figge för mamma och Zenta. Den här gången stog jag bakom en gran bara så jag såg allting Zenta gjorde. Hon var jätte duktig tycker jag. Hon markarade saken som de hade lagt ut och så markerade hon mig fint också.
På söndagseftermiddagen kom Lisa, Arwen och Toya hit. De hade varit hos Lotta på klippkurs. Trevligt att de kom hit :)


FOTO: Ida


I måndags va det träning på klubben igen. Jag och Kex fick äran att köra lydnad för Ville. Han tyckte hon var duktig och jag fick en hel del jätte bra tips av honom!! Det känns som om de där tävlingarna kanske kommer att fungera i alla fall. Bara platsliggningen som skrämmer mig. Jag har ju ingen aning om vad hon kan hitta på när jag inte ser henne!! Vadå kontrollfreak? ;)
När vi tränade idag så fungerade nästan allt jätte bra. Då var det även en liten kille som sprang runt oss med en plåtspade och slängde snö. Kex brydde sig inte alls. Hon som inte alltid gillar sånna där slags ljud. Så jag är stolt över henne, haha. A, men det får man va!! Eller hur?


FOTO: Ida

Obekväm = Osäkert Kex

Igår var jag och Kex och tränade vid skolan som vi brukar vara. Brukar vara superbra att träna där när alla har slutat och ingen är där. Går fortfarande inte att träna på fotbollsplanerna här hemma, eller jo, platsliggning går ju att köra. Men hur som helst så gick vi dit och tränade när alla hade slutat som vanligt. Men det var inte så kul där igår. Några fjortisar från några andra spår än mitt var kvar på skolgården och stog och glodde ett tag innan dom satte sig inne i biblioteket och stirrade där istället.
Jag kände mig jätte obekväm och självklart blev Kex osäker. Hon är vääldigt känslig på hur jag beter mig. Och det här märktes ju när vi tränade. Kex gjorde alla momentet jätte fint men eftersom jag kände mig så obekväm och hon osäker så var inte tempot särskilt bra. Men ändå, hon gjorde ju alla momenten bra!
Jag fattar egentligen inte varför jag bryr mig om någon sitter och tittar och skrattar och pekar eller kallar mig för hundnörd eller tönt. Jag bryr mig engeltigen inte. Jag älskar ju det jag gör så i sånna fall är jag en väldigt stolt nörd/tönt!! ;)

Idag var jag och mamma ute och sprang på morgonen, hurtiga som vi är. Sen så stack jag ner med Sanna på stan. Vi blev nästan rånade när vi skulle köpa en macka. Eller hur Sanna? Haha, så vi skippade det ;)


BILD: Ida

Föresten det där med årsprojektet höll ju inte särskilt länge. Blev så jobbigt. Mitt intresse för att blogga och fota är inte tillräckligt stort. Så det är här med nerlagt...

Tävling x 2

Igår kväll gick det helt plötsligt väldigt bra när jag tränade med Kex. Rutan verkad det som om hon kunnat i flera år, inkallningen var super fin, fjärren var snabb och hon bytte inte ens sida med rumpan och apporteringen tuggade hon inte alls lika mycket på. Sen har vi platsliggningen kvar som vi måste träna stenhårt på nu.
Men bortsett från den så gick det bra!! Och snabbt som bara den så skyndade jag mig att anmäla mig till två tävlingar innan jag skulle hinna ångra mig. Så nu kommer vi göra våran debut den 2 och 3 april på EBK och EHDK. Mamma tyckte att jag skulle anmäla mig till båda tävlingarna. Dock tror jag inte att Kex kommer orka båda dagarna så vi får se hur det blir med det. Man kan ju alltid dra sig ur. Haha, kanske hinner ångra mig redan i eftermiddag... ;)
Nej, det här ska fungera, jag har en taktik, jag har en plan, det här kan inte gå fel!!
Pepp, pepp, pepp....


3/365


:(


RommeHuj, vad trött jag är! Gick upp tidigt idag igen för att åka med skolan till Romme. Hade kul, borde göras flera gånger!! :) Skönt med ett litet bryt från skolan också. Hahaha, vi har gått två dagar i skolan och jag är redan less på den.
Mamma är på bruks med Zenta och tränar lydnad för Ville, viiill också, och den lilla fulingen "kidnappade" Kex. Fast det var nog bäst det. Jag var ju inte hemma och hon har det bättre där än ensam hemma själv. Jag saknar henne, har ju varit borta ifrån henne hela dagen. Hann knappt gosa alls imorse.
Jag blir alltid så glad av att möta hundarna i dörren när jag kommer hem. De är alltid lika glada fast än man lämnat dom ensamma i flera timmar.
  Idag så har jag tänkt en hel del på om jag och Kex ska tävla redan om en månad eller om det får vänta en månad till. Jag är väldigt osäker på det här. Just nu känns det som om jag har lust att ge upp. Rutan bl.a. krånglar hela tiden. Det ända sättet är ju att träna på och så, det vet jag ju. Men det känns ändå kämpigt.
Känner hur bortskämd jag blev i klass 1. Där flöt allt bara på hur lätt som helst.
Nej, vad deppigt det blev här. Det finns ju något som har blivit bättre också och det är fria följet! Hon är snabbare i vändningarna och gör snyggare vänstersvängar. Fast vi har ett problem där med. Hon gnäller...
Jag har ingen aning om hur jag ska få bort det. Håller på att lära in skall och tyst nu får vi se om det hjälper. Hoppas, hoppas, hoppas. Föresten jag kom på en till positiv sak. Hopp sitt hopp fungerar super bra! :D

Ha ha, usch vilket tråkigt inlägg ;)

Träning på SHK

Gissa vad jag och mamma gjorde idag då? Jo, vi började dagen med att springa 5 km. Hurtiga vi är va? ;)
Sen så stack jag iväg till skolan hade ett äckelmusikprov, som faktiskt gick bra, och så h ar dagen bara flytit på.
Jag tror inte att jag har berättat att Idax2 och mamma och Zenta har börjat på agilitykurs?? Misstänker att jag inte har det så nu vet ni i alla fall. Det är någon slags grundkurs av något slag. Jag är inte så insatt i den kursen. Men Idorna tyckte det var väldigt roligt verkar det som. Zenta är som vanligt undersöksam, eller hur man nu ska beskriva det, mot nya människor och nya saker. Fast jag tycker allt att det har blivit bättre sen de började på bevakningen. Det är i alla fall mina slutsatser utifrån det jag har sett. Idag var första gången på kursen. Det kommer vara åtta kurstillfällen. Kul att Idorna också får gå på kurs, kommer nog göra gott för båda två ;)
Självklart va jag och Kex med lita sådär på sidan om. Vi körde lydnad på andra planen.
Idag kom jag på att det bara är 1MÅNAD kvar tills debut tävlingen för i år. Uäk! Fick lita halv panik. Särskilt idag när inte rutan fungerade igen :( Jag vet snart inte var jag ska ta mig till med de där dumma fyra konerna? Jag har provet typ allt! Alla tips jag har fått och alla idéer som jag har kommit på. Ingenting fungerar ju!! Någon som vet något mer tips? Skriv alla tips ni har i någon kommentar, snääääälla skulle hjälpa mig såå mycket!!
Annars tycker jag momenten flyter på bra. Platsliggningen, fjärren och apporteringen som jag är lite orolig över bara. HAhahaha, nej, nu ska jag inte sitta här och skriva mer. Kommer snart börja oroa mig över alla moment då... Men tänk va, att fyra små koner kan göra att man får panik. Hahhaa, det är ju löjligt. Eller??


2/365Är det någon mer än jag som längtar till våren? Det var ju såååå nära barmark för bara några veckor men så kom all dum snö :(
Ååh, vad jag längtar efter barmark, att kunna lägga spår, kunna lägga en platsliggning utan att Kex blir som en isklump, att kunna gå ut på gatan utan att hålla på att ramla, asfalt, allt grönt, allt vatten, fågelkvitter, alla blommor, att slippa ta på sig hur mycket kläder när man ska ut och att känna lukten av vår!! Hahhaha, skulle kunna sitta i evigheter och skriva ner en massa saker som är bra med våren...
Åååh, jag längtar, jag längtar, jag längtar!!!!

RSS 2.0