TORSHÄLLA HDK

Hej!

Idag åkte jag och mamma, Kex och Zenta ut till Torshälla HDK. Tänka sig dom har skottat fram båda sina lydnadsplaner!! Vi hade roligt där ute och Zenta är väääldigt bra på kommandot "stanna", "hit" har hon dock lite svårare för när Kex sitter bakom och tittar på ;)
Och vet ni va, jag tror att jag och Kex är redo för att tävla snart! Det är några saker som måste finslipas bara sen så är vi "fit for fight"! ;)

Idag så har vi anmält Zenta och Kex till utställningen Sunbyholms den 28 mars. Det ska bli roligt! Zentas första utställning faktiskt, ska bli intressant för att se hur det går. Går säkert bra! Är det någon mer som ska dit?
Jag hade tänkt att försöka klippa Kex själv till den utställningen, det borde jag faktiskt klara!!! 


Ska klippa mig nästa vecka, vad tycker ni. Ska jag klippa lugg eller inte? Tyck till nu :)

KLAPPAT OCH KLART!

Nu är det klappat och klart! Jag ska tävla i juniorhandling i Västerås/Rocklunda på den utställningen och i Lill Sthlm. Hoppas bara att Kex orkar med att både ställas ut på utställningen och juniorhandlingen. Och Zenta kan jag inte ta för hon är inte över 9 månader än då... Men det kanske finns någon vänlig själ som vill låna ut sin hund??
;) Haha, nej men det ordnar sig säkert!!Ungdomsgruppen var det idag! Skoj, som vanligt. Vi körde... Juniorhandling. Och vad ska man säga, jag och Kex var väl inte så bra - haha men nu har vi i alla fall en blick på hur det går till. Sen körde jag och Kex lite lydnad också. Hon var helt tossig innan det, jag tror hon tyckte att det var roligt med lydnad.
Medans vi höll på att köra kom två tanter ut och tittade. Jag brydde mig inte så mycket om dom. Men plötsligt när jag berömmer Kex med leksak ropar en av tanterna "BRA!!" Jag tittar upp och ser att dom står och tittar åt vårt håll. Jag ler lite men så kör vi vidare, när jag och Kex är klara börjar en av tanterna prata med oss. Som stått kvar och tittat på oss längre än den andra och säger: "Det ser ju jätte fint ut! Jätte trevligt, roligt att se!" Sen tar hon upp det där med stora sthlm, vilket kommer upp titt som tätt, och sa att det var suveränt och att vi skulle fortsätta kämpa på. 
Hoppsan där ser man. Jag trodde inte att alla visste vem jag är men titta, kanske man lyckats skapa sig ett namn!? Det har kommit fram en del folk som jag inte har en aning om vem han/hon är men som tydligen vet vem jag är... Hmm aja det är ju kul att man fått både ett namn och ett ansikte ;) 

SPRUTOR ÄR INTE FARLIGA!!

Idag har ju Kex tagit sin 1års spruta. Sprutor är inte farliga, tycker Kex. Det gick snabbt, lätt och helt utan problem!! Kex är alltid så snäll så, finner sig i allt!!

Vad tycker ni om bilderna? Vilken tycker ni är bäst? Jag försökte få det att se kallt ut, tycker ni allt jag lyckades?

1 ÅRS SPRUTAN

... Ska tas idag!

Helluj! Gissa vad, dag är jag med mamma på jobbet. Så jag har sett till att Kex ska få sin ett års spruta idag.
Den ska tas på eftermiddagen, så jag ska passa på att gå ut nu med de små tre hundarna. En i taget så har jag att göra några timmar fram över.

På tal om helt annat. Efter klippkursen och att Kex blev av med allt långt hår så har hon fått mer krull och riktigt fina lockar!! LYCKA! ;)

Innan jag stänger ner så vill jag säga grattis till Julia som blir fjortis idag ;) GRATTIS Jullan :) <33


LP !!

Hej, på er!

Kikade runt lite bl.a annat var jag inne på Hesiodos hemsida. Och där ser jag att Flisa, Hesiodos Isafarnie, Ida dotter, vunnit sitt tredje 1:a pris lydnadsklass ett. Vill bara säga GRATTIS till er!!
Och att en dag kommer Kex att heta LP Hesiodos Kiss Me Kate, och en massa andra fina titlar! :)

Jag har ändrat målen också för 2010 - ett mål jag har är att Kex ska bli årets lydnads lagotto 2010.
Har tagit bort en hel del andra mål, men det tar vi en annan gång.

GRATTIS än en gång till LP Hesiodos Isafarnie "Flisa", matte + husse.


I MISS THE HEAT

Men vem gör inte det?

Idag är det lördag och jag har tyvärr blivit tvungen att inse att idag är jag fast inomhus! Jag som hade ställt in mig på att gå en långpromenad med Kex och hitta på roliga saker utomhus. Nu när jag blivit tvungen att inse att jag är fast här inne idag. Det är inte roligt kan jag säga, jag får panik av det här. Att inte ha något att göra, det gör mig galen!Vad tycks? Jag är inte helt nöjd, men det får duga för idag.På måndag så är det dags att kolla Kex höfter. Jag har aldrig varit mer nervös förut. Jag har pluggat på lite hur A, B och C-höfter ser ut på plåtarna. Så jag har ett litet hm om hur det ser ut. Jag tror inte att hon har sämre än C-höfter, hon har inte visat några tecken på det i alla fall. Fast man kan ju aldrig veta. Och om det nu är så att hon har C-höfter så har jag en plan B. Kanske ska jag berätta den nu, tror inte att jag gjorde det förut? Om Kex inte får A eller B-höfter så tänker jag sterelisera henne. Då kommer vi kunna träna och tävla utan några hinder och det kommer bli bättre för Kex då också. Fast huvudsaken är ju att, om hon nu skulle få C-höfter, hon inte lider av det. Men hon är så pass lätt att det nog inte finns någon större risk för det. 
Plan A i alla fall om hon skulle få bra höfter, vilket jag självklart hoppas på, är att ta valpar på henne. Om allt annat också stämmer in. Det skulle vara roligt att göra det och mamma är helt med på noterna ;) verkar det som, hon har hur som helst inte protesterat mot min lilla plan :) 

MYCKET IDAG

Idag är det mycket som ska hinnas med! Jag ska snart gå ut med Kex och Ida på en lite längre tur så att dom får rasta av sig ordentligt. Sen hade jag tänkt att jag ska ta i tu med de små damernas pälsar. Kex päls ska jämnas till, har inte hunnit det fören nu - he..., och Ida ska badas, så ska jag försöka få andra Ida att taitu med hennes päls sen så ska hon klippas. Bra att ha två hundar att öva klippningen på ;) Och allt det här ska hinnas med innan kl. 15:00 för då börjar min näst sista praodag i stallet.

Igår mötte Ida en konstig tant med en hund. Hon hade Ida lös i skogen och mötte då tanten. Hund Ida gjorde ingenting men tanten påstog att Ida var olydig och att man inte får ha olydiga hundar lösa, blablabla....??
Sen när vi var ute och gick med hundarna på kvällen, jag, Ida och mamma så kom två stycken människor gående förbi oss. Och av någon anledning blev jag rädd för han som gick först. Självklart kände Kex att jag reagerade så och skällde till mot dom. Då hon som gick bakom säger då till Kex, NEEJ!
Ja sånna här människor stöter man på med jämna mellanrum, och självklart börjar man undra vad dom igentligen tänker?

Men nej, nu ska ni få se en rolig sak.


STÄDAR...

Hejsan, tittar in här lite snabbt. Håller på att städa, inte min favorit hobby precis. Just städning ligger överst på min vill INTE göra lista ;) Men det måste ju göras så lika bra att ta tjuren vid hornen och sätta fart...

Idag har det varit ännu en dag i stallet, och nu börjar det kännas lite i kroppen att man mockar, soppar och krattar varje dag, i alla fall i armarna. Fast vi får ju bra "betalt". Vi får rida en gång om dagen så länge vi vill och det är ju en höjdare! :) För er som inte vet som har jag prao den här veckan och valde att prao i stallet.

Men vet ni dagens absoluta höjdpunkt!!? Jag köre lydnad med Kex förut när vi var ute, kunde inet låta bli - haha, och vet ni va nu verkar det som om det har släppt. Hon var helt skärpt och gjorde allt perfekt och snabbt!! Gissa om jag blev glad. Kex uppskattar verkligen sin nya leksak hon fick igår, riktigt kul tycker hon! Så den ska bara användas när vi tränar.

Nej, men hörre ni nu måste jag kila innan mamma kommer på att jag sitter här och häckar istället för att jag städar ;) tjingeling vi hörs imorgon

HIPP HIPP HURRA, GRATTIS KEX!

Idag är det ingen vanlig dag, det är Kex födelsedag!! Och det här har vi såklart firat.Med ett ben till Kex, som verkar smaka bra, en påse full av hundgodis och en ny kampleksak :)
Och sen nästa vecka blir det att gå till "farbror/tant" veterinär för att kolla höfterna, den rackarn lurade mig allt hon har inte alls börjat löpa - hahaha ;)

Tänk vad fort tiden har gått, det känns inte alls som om det var ett år sen jag fick veta att 5 små söta valpar hade fötts och att en av dom var Kex. Men tiden går ju fort när man har roligt, eller hur! Det här året som har varit har verkligen varit det bästa året i mitt liv, tack vare att Kex finns hos mig!! Ja, vad ska jag säga. Grattis på födelsedagen Kex, jag älskar dig!! Du är bäst!!!


SORRY

Ursäkta röran på bloggen, inte så vidare snygg nu va? :/ Ska göra klart allt imorgon....

ALLA HJÄRTANSDAGoch grattis på födelsedagen Adam!!

2 VECKOR FRÅN SKOLAN!!

Gissa varför Kex har varit som hon varit ett tag nu? Hon har börjat löpa, det märks nästan inte. Det är bara jag och mamma som lagt märke till små detaljer. Men hur länge sen var det hon löpte...
Jo det var i början av oktober. Så det är ju drygt 5 månader sen. Perfekt att hon löper nu innan alla kurser startar! Sen så hinner vi gå kurserna och så löper hon innan alla roliga tävlingar och läger vi ska på! Perfekt :D
Jag vet bloggen har varit mer död än levande men nu ska jag ta mig i kragen. Har inte hunnit blogga den senaste veckan för alla prov vi har haft, suck skönt att man är borta två veckor från skolan nu! Japp, det stämmer två veckor! Imorgon börjar praon,  en vecka i stallet blir det. Ska bli kul, och som Felicia sa när Fredrik (våran lärare) frågade vad vi skulle få göra

- Plocka bajs! svarade Felicia glatt med ett stort leende på läpparna

hahahaha........

LEDIG IDAG DET ÄR JAG

Idag fick bara Kex vara hemma. Dagen är full späckad med saker som ska göras...

Jag ska försöka vara ute så mycket som möjligt, och sen i eftermiddag blir det väl läxläsning. Sen så är det ju årsmöte på klubben också så dit ska jag tillsammans med mamma som också ville följa med. Har aldrig varit på ett sånt möte förut, ska bli spännande. Ja, just det sen ska jag jämna till Kex päls också. Det sticker ut lite "ludd"päls här och var. Hennes päls behövdes verkligen klippas ned, hon har fått mycket mer lockar nu! Och sånna där riktiga skruvlockar som Kevin hade :)  Till och med huvudet har blivit lite mer vågigt.

Idag är det bara 6 dagar kvar tills Kex blir 1 år! Kan ni tänka er hennes första födelsedag, vad fort det har gått!! Jag kommer så tydligt ihåg när mamma sa att Assis och Kevins valpar hade fötts och att det fanns en brunskimmel tik. Min kommentar till det var "Pax för henne!!" Haha och det är hon som jag har här hos mig nu, lilla Kex.
I och med att Kex blir ett år så ska ju också höfterna kollas. Vi har bestämt tid och så, så allt är klart. Vecka 8 blir det av. Någon som vet hur lång tid det tar innan men får reda på svaret?

Ska gå nu, see yua! ;)


EN HEL DAG UTAN KEX= :'(

Snart dags att bege sig tillbaka till skolan igen. Vår klass ska till sthlm och kolla på teater, Bröderna Lejonhjärta.
Kul? Nej, jag får ju inte ta med mig Kex :( Kommer inte träffa henne fören sent ikväll... dubbel :(


ZIGGE OCH KEX


Alltid min hund som blir suddig på bild, suck ;)Det lilla yrvädret Zigge (Bichon Frise)

Idag har eftermiddagen spenderats på klubben tillsammans med bästa JennIE och Zigge.
Både jag och Kex hade jätte roligt! Och tänka sig, vädret var för en gångs skull på min sida. Solsken och inte ett moln!

Jag och Jennie hade pratat om att ses ett tag utanför ungdomsgruppen, och nu blev det äntligen av. Vi gick nog 3 kilometer, inte så långt, men tid tog det! 2 timmar, kan ni tänka er? Fast det var skönt att gå i ett väldigt lugnt tempo och solen sken ju. Hundarna njöt också av turen och nu kunde dom äntligen leka utan att en massa andra hundar.
Jag tycker det är roligt att Kex och Zigge är så bra vänner, vi ses ju varannan vecka genom ungdomsgruppen och det tycker jag är bra, att Kex kan ha en hund kompis, utanför flocken, som hon träffar varannan vecka och inte bara träffar en gång om halvåret. Kex och Zigge har varit kompisar ända sen dom träffades första gången de små goingarna :)


 


 
Kex gör snöänglar ;)


6 månaders lilla Athos var det som är på sista fotot i inlägget nedan.


KLIPPKURS

Mycket bilder och lite text ;)

Idag har vi äntligen varit på klippkursen Lotta ordnat. Det var superkul och kursen lärorik. Jag har lärt mig lite nya knep och hur man ska göra för att få det att se bra ut...Foto: Jag                    Hund: IsaFoto: Jag                    Hund: ArwenFoto: Jag                    Hund: AthosFoto: Jag                    Hund: Kex

De ni ser ovan är förebilderna...

Vi började ute med att titta på sin egen hund medans någon annan gick fram och tillbaka med den för att vi skulle få se vad det var som behövde klippas. Efter det satte vi igång.Foto: Jag                    Hund: Isa

Man börjar med tassar och ben. Tassarna visste jag hur dom skulle se ut, som katt tassar kan man säga, fast inte riktigt på vilket sätt som var bäst att klippa de på för att det skulle se så bra som möjligt ut, men det fick vi såklart lära oss.
Benen visste jag hur man gjorde så där va det bara att klippa på, lite kortare på insidan och längre på låret.
Vi kämpade på där med våra hundar och deras ben...

  

Foto: Jag                    Hundar: Arwen och Kex

Från benen till bröstkorgen till svansen. Den var svårare än vad jag trodde det skulle vara att klippa rätt. Kev vill gärna stå ansikte mot ansikte med mig av någon konstig anledning (?) så Kex snörrade runt på bordet och jag gick runt bordet och försökte klippa. Det gick inte så bra... men tillslut med lite hjälp gick det ;)

Från svansen till öron och hals. Det visste jag hur man skulle klippa men nu har jag lärt mig det ännu bättre, det blev lite hackigt på öronen så det fick jag bakläxa på - haha. Men tillsist blev öronen godkända och vi kunde gå vidare till kroppen... tror jag. (Min hjärna fungerar inte så bra för tillfället är ganska trött - haha) Den visste jag hur jag skulle klippa. Lotta klippte bara en midja på henne så att jag hade något att gå efter. När kroppen var klar så såg det jätte roligt ut på Kex eftersom ryggen inte skulle klippas än, det stog rätt upp som en jag vet inte vad på ryggen. Tyvärr fick jag ingen bra bild på det...

Nu kom vi till det svåra, huvudet. Jag är väl inte så bra på att klippa huvet och småfjuttar mest, jag vågar liksom inte klippa, hehe. Nu vet jag hur jag ska göra och tror allt att det ska gå sen också :)Foto: Jag                    Hund: Athos                    Modell: Lotta

Först att få bort håret på ryggen blev Athos, han blev riktigt fin när han väl blev klar. Och ju mer man klippte desto mer blev han och Kex lika varandra...

Att klippa ryggen är det sista man gör, när vi gjorde det fattade inte jag att man skulle vänta på Lotta så jag klippte utan att hon tittade på. Fast det gick ju bra det med.
Vid det här laget var Athos och Kex i alla fall ganska rejält så trötta, knappt så att lilla Athos orkade stå på benen sötnosen.

Nu var äntligen alla klara och vi gick ut för att ta efter kort, fick inte så bra men ni får nöjja er med den här

 


Foto: Jag                    Hund: Arwen


Tänk att det kan ta så lång tid att klippa en hund, en hel dag tog det. Fast kul hade vi och mycket nytt har jag lärt mig en bra kurs tycker jag!Foto: Jag                    Hundar: Systrarna bus Arwen och KexTycker att Arwen ser ut lite som en nalle björn här, så sööt!! :)
När dagen var avslutad släppte vi ut hundarna och Arwen och Kex satte såklart igång att busa med varnadra, de verkade ha roligt.
Det var kul att få se hur Arwen var utanför ringen. Hon verkar vara lite lugnare än Kex är?

Jag tänkte på en sak medans jag var på kursen hur lika Kex och Athos är! Så på vägen hem började jag, mamma och pappa fundera på hur det hänger ihop och våran slutsats är att Kevin är morfar till Athos och han är ju pappa till Kex, Grazzi är mormor till Kex och farmor till Athos, Ida är ju Kex syster och Athos mamma. Så de delar gener på ganska många håll. Så nu ska ni få gissa, vem är det här. Athos eller Kex?
Vet att jag borde läsa igenom texten... men orkar inte den här gången heller.. Vi ses imorgon ;) haha


Vill oxå innan jag stänger ner skänka en tanke till min morfar som idag gick bort för två år sen - Morfar vi älskar dig och kommer alltid att göra, vi saknar dig!


VI ÄR PÅ G DETTA SKA BLI KUL ATT SE

Ooh, nu är dagen här som vi har gått och längtat efter ett litet tag. Det är lördag och äntligen dags för klippkursen som Lotta har.
Harkel... ledsen men alla tovor är inte borta, så gott som.. hehe :*

Det ska bli så kul att träffa bästa Lisa och Arwen utanför utställnings ringen, och så ska det bli kul att träffa andra lagottosar från samma kennel med mattar och hussar. Min kära mor kommer tyvärr dissa mig eftersom hon ville göra något annat, tack för den haha ;) Men dom kommer i alla fall ut och visar upp Zenta, slår vad om att dom inte skulle kunna låta bli. Kameran är laddad och redo för att fota, så nu ska jag packa ner de andra sakerna och försöka dra upp pappa ur sängen... tror att jag ska ta Kex till hjälp.

Vi ses sen och var bredd på ett inlägg med massor av bilder! ;)

FÖRSTA BILDEN PÅ ZENTAHär får ni en oredigerad bild att njuta av medans jag spenderar dagen i stallet...

RSS 2.0