Tummen upp (Y)


Zenta sitter i basen och spanar (Bilden är tagen med mobilen. Där av den dåliga kvalitén) 

Idag har mamma och Zenta varit och tränat bevakning igen. Mamma sa att det gått bra. Alltid kul att höra! Det var en 'figge' som hon inte ville gå fram till först. En ny som hon inte hade kört med förut. Men efter lite övertalning gick hon fram. Annars gick allting bra som jag förstått det. Zenta är väldigt duktig på att markera och det är ju bra! :)  
Själv tog jag med mig Kex och Ida ut till klubben. Vi gick en promenad först och i slutet var vi tvugna att gå igenom uppletande rutan. Där träffade vi Leif och Kiwi och Monica som tyckte att jag kunde komma ner och prova köra med Kex. Så jag gick och hämtade min väska och stack ner till dom. Kollade först på Leif och Kiwi och sen på Monica och Emir. Både Leif och Kiwi och Monica och Emir var sjukt duktiga och det var super kul att kolla på dom och få vara med och träna tillsammans med dom. Jag och Kex har inte kört uppletande sen hon var liten valp. Då körde vi ju en hel del och hon var rätt så bra på det. Hann till och med börja med två korridorer. Men längre än så kom vi inte. Kanske är dags att ta upp det igen? Är ju faktiskt väldigt kul och det tycker ju Kex med. Fast säg något som inte är roligt inom hundsporter? ;)
Hur som helst så gick det bra! Kex fixade det galant! Jag fick börja med och köra 'valpuppletande'. Då går man alltså  ut i en båge tillsammans med hunden. Slänger ut en leksak när man gått till slutet på sin båge och samtidigt som man slänger ut grejen säger man "Leta". Hunde får då en minnesbild av leksaken man kastat ut. Man går tillbaka i samma båge som man gick i ut. Ställer upp  så man har leksaken i en rak linje framför sig, kopplar loss hunden och säger ordet man sa där borta. Kex hade tydligen en klar bild av var jag hade kastat leksaken och sprang direkt ut och hämtade den. Eftersom hon klarade det så bra så gjorde vi det svårare nästa gång. Då gick en annan person ut och gömde leksaken. Kex fick inte följa med och se exakt var det var hon la den men hon fick se var hon gick ut och la den. När hon kom tillbaka skickade jag ut Kex. Hon började med att söka av ända längst bak i rutan. Och hon letade och letade och letade sen tillslut hittade hon den och blev överlycklig. Vi la ut en gång till och försökte lura Kex genom att låtsas lägga på det stället vi lagt senast men istället för att lägga leksaken där gick hon som la ut saken ungefär 5 meter bort från det stället. Den här gången sökte hon av på första stället och hittade inget så hon följde spåret och hittade leksaken. Duktig Kex! Det var itne så lätt heller. Det blåste ingenting och det regnade så hon fick inte riktigt uåpp någon vittring på saken. Men Kex klarade det i alla fall :)
Vill bara säga tack till de som hjälpte mig med uppletandet!
Efter det gick jag ner på planen med Kex och Ida. Började köra fot med Ida. Hon börjar hajja vad det handlar om nu. Hon förstår i alla fall kommandot fot. Sen tränade vi på ingångar också. Det är något som inte alls kan och en sak som jag tycker är viktig då man kan få poäng avdrag för dåliga ingångar på tävling. Även det började hon förstå efter ett tag. Hon är en härlig hund att jobba med Ida. Hon tycker att allt är så himla roligt, precis som Kex, och Ida gör verkligen allt för att förstå vad det är jag vill att hon ska göra.
Sen fick Ida vila innan det var dags för agility för hennes del. Så jag tog Kex och körde lite fritt följ, rutan och ställande under inkallningen. Det gick rätt så bra. Inkallningen med ställade verkar det som om hon börjar förstå. Rutan fattar hon inte alls nu. Eller jo, hon vet att det har något med konerna att göra. Leif kom och gav mig några super bra tips som jag själv inte ens har haft en tanke på. Tack Leif! :) Sen kommenderade han mig och Kex på fria följet också. Det gick bra! Kex brydde sig inte alls om honom fast än vi nästan gick in i honom några gånger. Konerna som vi gick brevid sket hon också i. Kontakten har blivit bättre kan man väl säga :D
Efter det tog jag med mig hundarna och gick ner till agilityplanen. Körde två olika banor med Ida vilka hon fixade galant!

Braiga nyheter

Johoo då. Jag har några riktigt roliga nyheter att bjuda på. Zenta har HD-B och ED UA (0)! :D
Yeeeeeeeeeeeeesssss :D


Lördag 30/10

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag ska i alla fall tvinga någon av mina fina föreldrar att skjusa ut mig till klubben. Som sagt hade jag tänkt att jag tar med mig Kex och våran träningsväska och 'bor' där den här veckan. Det är väl okej? ;)
Imorgon ska mamma och Zenta iväg på bevakningskurs igen. Zenta börjar faktiskt bli riktigt duktig. På tal om Zenta så ska vi, eller mamma, MH-testa henne den 6 november. Alltså nästa helg. Självklart tänker jag följa med. Måste ju e med egna ögon hur Zenta reagerar. Tycker faktiskt det är rätt så häftigt med MH-testar och sånt. Roligt att se hur hunden reagerar på olika saker. Skotten för Zenta blir nog inga som helst problem. Hon är inte skott rädd. Kollar inte ens upp om hon håller på och lekar när det smäller. Så det ska bli spännande och se hur det går.
Oj, nej! Nu måste jag gå och rädda min lilla 'lampa'. Zenta har hittat den och tror som vanligt att det är en leksak. Hon kommer aldrig bli vuxen...


Liten Zenta undersöker vad som kan finnas under soffan...

Höstlov

Det känns som om det var nyss som jag skrev den här rubriken. Men antagligen inte. Det var nog ett år sen. Är det bara jag som tycker att det här året har gått sketans fort? Tiden har bara försvunnit. Runnit ur mina händer.
Aja, det är inte så mycket som man kan göra åt det egentligen. Betyder inte det att det här året har varit rätt så bra då i alla fall? Jo, men det tycker jag :)
Nu är det höstlov. Vilket kommer bli så himla skönt! Har haft så himla många prov nu de senaste veckorna så dert ska bli jätte skönt att bara få släppa allting för en vecka. Vad som kommer hända den här veckan? Joho ni så här är det. Jag tänker minnsann flytta ut till klubben igen. "Bodde" ju mer eller mindre där ute i somras så nu är det dags igen :D Som jag har längtat. En vecka fylld med hundar kommer det bli. Ska ut till sköthästarna några gånger också. Sen ska jag börja springa igen. Känner mig helt frisk nu efter förkylningen så det är helt klart dags att sätta igång igen. Nej, nu orkar jag inte blogga mer.
Är så himla trött efter allt som hänt idag.


Redan här var hon söt som socker :)

Jag bryr mig inte

Ni som inte gillar sånna här inlägg behöver inte läsa det här

Nu orkar jag inte bry mig längre. Visst ni kanske tycker jag är helt dum i huvudet men jag bryr mig inte! Jag orkar ärligt talat inte med allt som ni håller på med längre. Jag orkar inte bli sittande med alla saker som ska göras själv. Jag orkar inte höra en massa rykten som inte ens är sanna. Jag orkar inte tro att någon är min vän och sen ha fel. Jag orkar inte med fler små saker längre. Det räcker!  Jag menar kom igen. Ingen av er känner mig. Så hur ska ni egentligen kunna säga vad ni tror ni vet om mig. Vad ni tror jag känner. Vad ni tror att jag är. Ingen kan säga något sånt utan att ha något att stå på vilket ingen har. Ni bara svävar och tror att allt är okej. Men det är det inte.
Så från och med idag har jag bestämt mig för att inte bry mig längre.
Ni kan kalla mig vad ni vill, jag bryr mig inte. Sprid ut en massa rykten om mig, jag bryr mig inte. Lämna mig ensam, jag bryr mig inte. Säg vad ni vill om mig. Jag. Bryr. Mig. Inte!
Ni kanske tycker att jag överreagerar men vet ni vad!? Jag bryr mig inte. Det här är min blogg och jag skriver vad jag vill här. Och så är det med det.

Jag hatar skolan ;(

Minifälttävlan
Jag och Tuss värmer upp.

Ja, idag har det varit en dag ute i stallet. Va rätt så kul faktiskt. Roligast var dressyren ;)
Det blev väldigt stressigt innan jag skulle starta. Hann värma upp i ungefär 10 min innan jag skulle in och rida. Glömde bort dressyrprogramet och kunde inte hoppbanan. Nice.
Men det gick ju bra. Kollade på Carro som red Solan före mig så då kom minnet tillbaka.

Helhetskritiken på dressyren var: 
Trevligt ekipage. Hästen är uppmärksam på sin ryttare. Ryttaren bra sits och bra följsamhet.
Bra grundtempo genom hela programmet. Fin form.
Lycka till i fortsättningen.

Nu ikväll när jag var ute med Kex tränade jag linförighet, läggande, ställande och inkallning + rutan. Linförigheten har hon börjat slarva ordentligt med den lilla rackarn! Hon sätter sig inte alltid i höger och helt om halt. Irriterande. Läggandet och ställandet är det inga problem med (peppar peppar) lika så inkallningen. Tränar lite på ställandet där med. Går hyffsat framåt. Rutan tog vi ett jätte kliv in i idag. Så himla kul när det går framåt :)
Har tränat på den inne nu så imorgon ska vi se hur det går när vi flyttar ut den. Blir ju lite annorlunda då. Men inne går det bra. Vi går fulla längden från rutan och så skickar jag och Kex springer med fullfart in i rutan och stannar på mitt kommande. Duktig flicka. Får väl kanske ta och visa er någon gång hur jag gör nu när jag lär in den? Nej, nu ska jag lägga mig och läsa lite mer NO. Som sagt prov på fredag. Jippie... Aja man får väl se något positivt med det. Jag kommer i alla fall somna snabbt de här dagarna, hahaha ;)


Sovmorgon
Första snön är alltid extra kul

Lördag är det idag. Fick sovmorgon idag. Skönt. Känns som om jag inte fått någon sovmorgon på evigheter. Vi har ju gjort något varenda helg nu. Om det inte har varit tävlingar har det varit träningar. Jag klagar inte för det är sjukt kul med allt det där men ibland är det skönt att inte göra någonting. Hade tänkt att jag skulle till klubben nu efter lunch. Hoppas det är någon annan där ute som kanske vill träna med mig?? Aja, vi får väl se.
Nej, nu vill Kex ha frukost höööres

Saknar dig


Kevin 

Sitter och kollar på TV då det känns som om jag får ett slag i magen och en enorm saknad sköljer över mig. Jag vill fortfarande kunna sitta här med dig i min famn. Stryka dig över huvudet och pussa på din söta bruna nos och kolla in i dina glitterbusiga ögon. Vi hade så mycket framför oss då allt plötsligt tog slut. Jag saknar dig och önskar att du fortfarande kunde vara här med oss... 

Var tvungen att skriva av mig


Det är väl oktober... eller?
Mina goa små hundar :')

Jag vaknade imorse kollade ut genom fönstret och lät pappa ta med sig Kex ut på morgonprommisen. ;)
Nej, men seriöst det är ju bara OKTOBER!!! Bara jag som tycker det är en aaaaaning tidigt för snö? Jag längtar faktiskt inte efter snön alls just nu. Förra årets vinter räcker gott och väl till nästa år. HAhaa. Och dom säger att det ska bli rekord kallt det här året. Super kul :(
Kom nyss hem från våran aktiveringspromenad och mina tår hade fryst sönder. Aj, aj, aj....

Filmtime

Tänkte att jag kunde visa er hur jag menade förut i tidigare inlägg där jag tipsade lite om fritt följ/linförighet. Är så svårt ibland att skriva hur jag gör så då tänkte jag att jag visar er istället.


Fritt följ

Sen tänkte jag att jag visar ett till moment från Lk 2. Ställande under inkallning. Där springer jag fram och tar upp händerna i luften och säger tydligt "sssstannA!" Det här momentet är halvfärdigt men jag tänkte att jag kan ju visa er hur jag lär i i alla fall. Brukar också kasta en boll bakåt.


Stallhunden Kex


Johoo ni. Kex har blivit en duktig stallhund.


Kändes väldigt konstigt att åka ut till stallet idag istället för att åka ut till valpkursen på klubben. Saknar det faktiskt. Hoppas jag får hjälpa till med någon mer klubb till våren. Hur som helst så tog jag med Kex till stallet istället. Vi var ute hos våra sköthästar idag. Första gången som jag tog med henne ut dit. Kändes så dumt att hon skulle vara hemma. Hon stod där och bad med sina finaste ögon och viftade lite lätt med sin vita svanstipp. Göllhund. Så hon fick följa med. Hon har aldrig varit i ett stall lös förut så det här var första gången för henne. Jag satte genast upp regler för henne vad hon får göra och vad hon inte får göra.

Reglerna:
-->
Inte gå in i någon boxs utan tillåtelse
--> Inte gå ut från stallet utan tillåtelse
--> Hålla sig undan från hästarna
--> Hästskit är inte godis

Det är alltså så att hon får inte bara göra någonting. Om hon tänker göra något så måste hon 'fråga' först. Hon är väldigt duktig på att fråga. Det har vi tränat på ända sen valptassarna. Så det här var inga problem för henne. Hon lär sig otroligt snabbt, Kex. Fick några tillsägelser i början men sen när började hon att fråga. Med att fråga menar jag att hon kollar med mig innan hon gör något. "Får jag göra det här matte?" Är det som hon säger. Precis som jag vill ha det. Om hon inte skulle göra det och gå runt i sin egna lilla värld skulle jag bli tokig på henne. Det skulle verkligen inte fungera.

Har ni med era hundar när ni är i stallet? Vad har ni för regler för dom då?

House


                                           Ni kan låtsas att det är en bild här ;)

Har så himla tråkigt. Men nu har jag i alla fall gjort klart allt plugg... nästan. Imorgon ska jag till skolan! Blir så himla stressad av att bara ligga här hemma. Jag missar ju såå himla mycket i skolan nu. Även fast än det bara är två dagar jag varit borta så kommer det kännas som om jag varit borta ett halvår imorgon när jag kommer tillbaka. Plus att jag måste göra matten. Vi har ju prov på fredag, yeey! :(
Föresten så fick jag VG+ totalt på spanskaprovet. Jag är nöjd. Fick MVG på skrivuppgiften så jag är helt klart nöjd. Vi har fortfarande inte fått tillbaka varken svenskan, som vi gjorde för femtio år sen, eller engelskan. Fast det gör ingenting om vi inte får tillbaka engelskan.
Nu börjar House (lööve it!) igen så nu har jag inte tid med er mer, hasta luego! ;)


Rutan
Bushundar!

Jaha, jag blev hemma idag med. Men idag, nu när jag har ungefär hela mitt skåp här hemma, har jag i alla fall någonting att göra. Måste plugga NO, göra klart SO:n, plugga spanska och så engelskan får jag inte glömma. Så hela förmiddagen är fullspäckad! Och om jag inte har något att göra i eftermiddag så måste jag klippa till Ida och klippa Kex lite också. Bådas klor måste klippas och öronen måste rengöras. Och om jag blir klar med allt det har jag ett dressyrprogram som jag måste lära mig. Sen ikväll så ska vi iväg och kolla Zentas höfter också.
 Igår tränade jag och Kex på rutan. Började med att försöka klicka in den. Det gick bra till en början och jag tror att hon fattar nu vad rutan betyder. Men efter ett tag så började våde hon och jag tycka att det var tråkigt. Så då bröt jag och funderade lite över vad man skulle kunna göra. Då slog det mig att vi gör det till en 'tävling'! Vi gick alltså bort en bit från rutan jag kommenderade och så sprang både hon och jag. Den som kom först in i rutan vann. Och gissa vad det fungerade faktiskt. Mer fart fick hon upp och rutan blev mer intressant. Sen kom jag på en annan grej. Vi gick bort från rutan så att Kex inte såg den. Så skickade jag henne och det klarade hon det med.
 Alltså klickern var för tråkig i längden så jag gjorde det till en lek vilket var mycket effektivare än klicker. Fast jag tycker att klickern också är väldigt bra. Det känns som om hundarna lär sig bättre när man klickar in det. Då får dom ju lösa problemet själva och lista ut vad det är dom ska göra. Det känns som om det fastnar bättre på något sätt.
Nej, nu måste jag plugga högen som jag visade er igår ligger fortfarande kvar... :(

Jag har en hel del att göra...


This really sucks!

Aaaaaaaaa, min hjärna går sönder och mitt huvud sprängs! Ser ni min läxhög ovan. Har försökt skriva lite på sammanfattningen om Asien. Det går bara inte. Mina fingrar är så himla sega och vill inte lyda min hjärna som är så himla trög idag så att jag känner hur den jobbar. Aj! Det har tagit en timme att skriva en halv sida!! Efter So:n, som aldrig kommer bli klar, måste jag plugga No också. Har ju ekologiprov nästa vecka. Tur att i alla fall Kex ligger så snällt vid mina fötter och bara är min bästa vän :)


Världens bästa pluggkompis! :)

Tack mamma


Min söta glada lilla hund

Idag är jag sjuk. Inte. Kul. Alls :(  Tack mamma vänligt av dig, haha.
Usch, nej det än inte alls kul att vara sjuk! Att vara hemma är super tråkigt och man kan inte ens gå ut och träna hundarna. Det här suger. Men man kan ju inte göra så mycket annat än att vila och stå ut med snor och hosta. Nu på förmiddagen har jag suttit och pillat lite på en ny bloggdesign. Hoppas ni gillar den. Jag är rätt så nöjd. Förutom att ha fixat lite med bloggen så har jag gjort läxor. Har tyvärr inte hela mitt skåp här hemma så har inte kunnat göra så mycket men Lousie kommer sen när dom har slutat och lämnar resten ;)
Imorgon ska jag vara frisk, bara så att ni vet!

Andra 1:a pirsetEtt 1:a pris till och vi har ett Lp1! :D
Idag var det ju tävling igen. Även denna på hemmaplan. Kex är en liten bushund och har börjat fatta när det är tävling och då kan inte matte få tag på mig. Mohahahha. Lilla bushunden hade väldigt roligt på linförigheten idag och var allmänt jobbig då. Hon testar hur långt man kan gå innan matte blir allt för arg och det här måste jag få stopp på Nu innan det blir ett stort problem av det. Kom fram några som sa att dom skulle hjälpa mig med vårat problem. Men, men mer om det en annan gång. Vi fick i alla fall ett första pris på 161p och placerade oss på en 4:de plats. Inte såå illa! Man kan ju inte få stå på pallen jämt ;) Nä, skämt åsido. Nu har vi i alla fall något nytt att jobba på. Det är ju det som är tjusningen med hundar. Att dom faktiskt inte är några robbotar som vi kan styra över som vi vill. Tänk va tråkigt det skulle vara då! Tycker ni inte? Aja, det var ett förstapris vi ville ha och ett första pris tog vi. Jag är ganska så nöjd.
Den 14 november hoppas jag att vi tar vårat Lp1 och att det blir våran sista Lk1 tävling...

Tips: Linförighet


Gammal bild. Nää, vad säger ni nu måste jag ta mig i kragen och ta lite nya bilder, haha.

Tänkte att jag slänger in ett inlägg på lite tips om linförighet. Jag hör väldigt ofta på tävlingar och träningar att vissa säger ''jag brukar bara få en 6 på linförigheten'' så rycker de på axlarna och ser lite små ledsna ut. Jag kan aldrig låta bli att fråga 'varför?'. Jag får alltid samma svar - "För att h*n tycker att det är tråkigt!". Jag har funderat lite på det här. Varför är det så många som har precis samma problem? Jag menar kan det vara så att det egentligen är förarna som inte tycker att linförigheten är så rolig? Är det för att de tycker det är svårt? I sånna fall gör det roligt då, gör det lätt!! Det är ju så himla lätt att göra det till något kul! Är inte det ändå meningen? Att det ska vara just det, kul?
Så tipset från mig till er är att göra det kul för era hundar och er själva! Träna intensivt men korta stunder, och med korta stunder menar jag MAX 5 min(!), med mycket lek. Gör tvära svängar åt alla håll, snabba tempoväxlingar, säg inte fot var helt tyst säg ingenting, spring, stanna, gå långsamt, gå snabbt, gå i normal takt. Variera platserna ni tränar på. Kör inte alltid samma sväng som förra gångerna. "Först var det så, sen skulle man svänga åt höger, springa, gå osv." Om man har en hund som börjar sacka efter kasta en boll eller liknande framför hunden när h*n går bra. Gör det även fast än du har en hund som inte sackar efter. Ni måste vara snabba man måste belöna precis i rätt tillfälle. Sluta också när det går som bäst. Fortsätt inte att köra liiite till. Det problemet har jag med mig själv. Att jag tycker att det här fungerar ju vi testar igen. Gör inte så sluta när det går som bäst och fortsätt med något annat. Gör det till en lite allvarligare variant av lek och det viktigaste är att ha kul för sjutton!! Varför ska man annars hålla på med det vi gör? Och om man inte känner sig sugen på att träna eller om man är på dåligt humör. Gå inte ut och kör då. Gör något annat i stället men gå inte ut och träna med eran hund. Och be någon kommendera er. Personen som står och tittar ser ofta mycket som man inte märker själv.

Lite tips från mig. Hoppas det var något som kanske kan hjälpa någon av er? Om ni har bra tips kommentera gärna och skriv dom då!! Ha en bra fredagskväll. Nu ska jag och Kex peppa inför morgondagen... gaaaaaaaaah

Hejdå valpkursJaha, då var det slut på valpkursen för den här gången då. Har lärt mig en hel del. Särskilt hur man ska lära ut olika saker. Hoppas att de som gick kursen lärde sig något också! Fick av våra härliga 'elever' ett presentkort på hela 150:- att spender på Arken! Jihoo ;D Så vad ska man göra nu på onsdagar då? Hmm... ingen aning. Träna Kex. Vi får väl se vad dagarna har att bjuda på ;)
Kram på er!

Tengo sueño!

Jag är så trött så att det inte är sant. Först en hel lång dag i skolan med en massa lektioner sen kommer man hem och har inget annat val än att sätta sig ner och plugga. Ni ska se högen med böcker som jag har här hemma. Inte. Kul. Men en bra sak som hände idag var i alla fall att Lasse trodde att vi hade matteprov nästa vecka och NO-provet om två veckor. Hahaa, klassen instämde på direkten! ;) Så den här veckan blir det inget matteprov. Sköönt!
Nu på kvällen åkte jag och Kex ut till klubben i tron om att vi i träningsgruppen skulle träna tillsammans. Var det någon av dom där? Neej, såklart det inte var :( Eller jo Anders och Ebba var där! Så helt själv bland alla andra var vi ju inte i alla fall. Inga skott blev det heller. Lite synd. Trodde att det skulle vara det. Men, men icke sa nicke. Kex var lite okoncentrerad idag. Dumma skendräktighet (haha vi skyller på det ;)) Men nu tycker jag att den får släppa och gå till någon annan. Kex vill inte ha den längre!!
Hahaha nej vet ni vad nu sitter jag här och känner hur ögonlocken håller på att slå ihop. Hopp i säng...

Skendräktig


Mini Kex :')

Kom hem från en liten springtur för en stund sen. Super skönt att springa nu när det inte är så himla varmt. Särskilt idag då jag har suttit inne nästan hela dagen och gjort en massa läxor. Ush, alla lärare ska ha sina prov just den här veckan och nästa vecka. Super kul! Och de lärare som inte har satt prov den här veckan eller nästa vecka var såklart (!!!!!!!) bara tvugna att lägga in en läxa också. Härligt. Hur som helst var det skönt att springa verkade som om hundarna håller med mig. Just nu ligger de och sover vid mina fötter.
Kex är skendräktig. Har hon varit ett tag. Hon har till och med mjölk. Hon går runt och piper och letar efter sin 'valp'. Så jobbig, hahaa, stackarn vet inte vad hon gör :( Hoppas det släpper lite tills på lördag. Då får ni komma och heja på mig och Kex. Kl. 9.00 går vi ut på plan och kör Lk1. Vi får hoppas på ett förstapris så kanske Kex snart kommer hete Lp1 Hesiodos Kiss me Kate :D 


Happy BirthdayGrattis älskade mamma!! Hoppas du haft en bra dag!


Fin bild, hah? ;)

klicka på bilden för att se den i större format! :)


FolketSitter här hemma med mormor, Ida plus hundarna och kollar på idol. Mystigt. Idag är det äääätligen fredag. Älskar fredagar! Super kort dag i skolan så man har nästan hela dagen på sig att göra en massa annat som inte alls har med skolan att göra. Så idag var jag och Kex ute och sprang med Felicia. Så himla skönt efter att man har sprungit. Den där trött-i-benen-känslan. Efter det kom tidningen folket hit och intervjuade mig och Kex. Så håll utkik i folket imorgon! Hahaha, nu har jag och Kex varit med 3 tidningar på midre än en månad. Najs, hahaha ;)
Imorgon vill jag ut till klubben. Får bara se hur jag ska komma ut dit? Eh, det löser sig! Om jag kommer ut dit ska jag i alla fall träna med Bella och Floyd kanska Malin och Pingla också om jag hinner ut dit innan dom har åkt, fun, fun! :)
Om en vecka ska jag och Kex ut och tävla igen! På hemmaplan den här gången med. Lk1 är det den här gången. Har tänkt köra upp så att vi får ett Lp1 medan vi tränar in Lk2. Då håller vi igång tävlingen och visst skulle de se lite snyggt ut om Kex skulle heta Lp1 Hesiodos Kiss me Kate.

Update


Ice-Rossi valp. Tik.

Oj, här behövs en uppdatering.
Igår var näst sista gången på valpkursen. Både skönt och tråkigt. Skönt för att man kommer slippa en del taskiga kommentarer och tråkigt för att nu kommer jag inte få följa valparnas utveckling lika mycket. Det har varit väldigt intressant att se hur valparna växer och lär sig mer från vecka till vecka. Jag har också lärt mig super mycket.
Kex utveckling går också framåt. Hon har redan nästan lärt sig de nya Lk2 momenten. Så himla kul när träning ger färdighet!! Var ute imorse och tränade med henne på morgonprommisen. Det gick bra. Dock regnade det men Kex går faktiskt nästan bättre i regn. Hon bryr sig inte. Förutom om det är super varmt ute, då blir hon väldigt trött. Så duktig blir man när man tränar i alla väder! ;)
Nej, nu ska jag plugga engelska. Så himla kul jag dööör av glädje ;(


Favorit i repris


Tog en paus från pluggandet och lekte lite med den här skit fina bilden. Älskar den verkligen.

Om en timme kommer mamma hem och då bär det av mot veterinären med Kex för att kolla hennes höfter. Spännande.
Idag fick vi tillbaka våra hemkunskaps prov. Och så himla arg jag blev. 1p ifrån MVG! Så irriterande. Bara för att våran dumma lärare som inte fattar vad jag menar när jag skriver det hon säger att det ska vara så får man inte MVG! Dumma, dumma dig! ;( hehe... Inte alls kul. Men jag får väl nöja mig med mitt VG+ istället så länge då. Men uppgiften vi fått nu ska jag banne mig ha MVG på! Nu du ska jag ha mitt MVG så det är så!!!! ;)
Nej, nu ska jag återvända till min spanska bok och sen så ligger engelskan och bara väntar på att få göras. Får hoppas att jag överlever...

Skit vecka!


Foto: Ida               Fina Zenta i alla höstlöv

Känner verkligen att det här kommer bli en as jobbig vecka. Två prov och ett av dom matte (!!!), en redovisning idag och ett till prov i ekologi nästa vecka. :'(
Men idag händer i alla fall något kul! Jennie kommer hit med lilla Nizze så ska hon och jag köra igenom Lk 1. Vi ska nämligen tävla om två veckor, 16 oktober. :D
Njut nu av det här inlägget för jag kommer knappast hinna göra något mer idag eller imorgon.

Höst


Foto: Ida             Visst har jag en fin hund!! :)

Jag skulle lagt upp en bild på Zenta också men blogg.se vill tydligen inte att jag ska göra det :(

Jag är så himla trött idag. Det tär på krafterna att springa runt och vara nervös en hel dag och sen åka på pizza slize kväll efteråt. Usch, imorgon är det måndag och redovisning i skolan och sen var lärarna tvugna att pressa in två prov just nästa vecka. Känns som om det kommer bli en ganska så körig vecka med mycket plugg. Och inte blir det ju bättre av att vi kommer ha ett prov i ekologi om två näst, nästa vecka heller.
På tisdag ska vi iväg och kolla Kex höfter. Spännande. Får vi se hur det blir med dom.
Idag har vi varit och kollat på Ice tre små söta valpisar. Hanen är så himla go. Jätte trevliga valpar!
Nej, nu måste jag plugga. Bilder på valparna kommer lite senare....

Appelltävlingen

Jag var så otroligt nervös på morgonen ni skulle bara veta. Jag kunde inte sova från kl. 5.00 och frukost fick jag knappast i mig. Det var hemskt jag mådde så fruktansvärt illa.

Kl. 8.00 var vi på klubben då var det samling och lottning. Jag drog lott nr. 19 alltså det sista startnumret. Vi åkte ut och la våra spår på ett ställe där jag aaaldrig hade varit förut. När vi gick iväg och la spåren satt Kex så här mot bilrutan.45 minuter låg varje spår. Innan jag och Kex skulle köra var det tre stycken som nollade spåret. Då blev jag vääldigt nervös. Särskilt när jag såg en tjej som bara var ett år äldre än mig komma gråtande med spårselen släpande efter sig och sa "lycka till" till mig med tårar strömmande längs med kinderna. Jag tyckte så otroligt synd om henne...


Jag försöker lugna ner både Kex och mig själv innan vi ska gå på spåret.

Innan påsläppet var Kex så ivrig så att hon stog och darra och gnällde. Hon var så ivrig och jag var så nervös. Ingen bra kombination precis. Jag släppte på Kex och jag fick verkligen hålla emot där i början. Hon slog ganska mycket första benet och då missade hon första pinnen. När vi kom till andra vinkeln gick det bättre och hon hittade den andra pinnen och markerade super fint. Sista benet och slutapporten.
 

Domarna dömmer

Efter spåret bar det av till klubben för budföring vilket gick super bra. Även här var det en hel del hundar som nollade. Innan vi gick så var jag jätte nervös och pappa gav mig ett tips.
"Ta fram handen när du säger mars" sa han.
"Kex kan det här!" fräste jag tillbaka i min nervositet. Men Kex fixade det galant! 


Kex i full fart på budföringen

Innan lydnaden blev det en välbehövd lunchpaus. Sen rullade det på igen.

Lydnad:
Linförighet: 7,5/7 (Kex var inte alls lika allert som hon brukar här. Vår fina kontakt var nästan som bortblåst)
Framförgående: 7,5/6,5 (Jag trodde verkligen att Kex skulle nolla det här momentet men ha tji fick jag.)
Läggande: 8,5/8,5
Inkallande: 8,5/8
Apportering: 7/7,5
Hopp över hinder: 9/9
Platsläggande: 10/7
Summa: 193/174p

Specialmoment:
Budföring: 10/10
Spår: 7/7
Summa: 69/69p

Totalsumma: 252,5p Uppflyttad Placering 2:a


Aaaaaaaa :/

Att betala för att må dåligt är något av det sjukaste jag gjort. Kommer aldrig att få i mig någon frukost...

Jag älskar dig fortfarande och kommer alltid att göra.

Idag är det prick ett år sen vi blev tvugna att ta bort Kevin. Jag ser honom varje dag, genom Kex. Vissa saker som Kex gör gjorde Kevin väldigt likt. Självklart saknar jag honom otroligt mycket. Nu när jag skriver det här har jag tårar i ögonen. Kan säga att det var otroligt tur att jag hade Kex när Kevin avlivades. Jag vet inte vad jag skulle tagit mig till annars.
Kevin lärde mig nästan allt jag kan om hundar idag. 

Ville bara göra ett minnesinlägg till världens bästaste Kevin! Tack för allt du gav mig, tack för allt du lärde mig, tack för alla minnen jag fått. Tack för allt min älskade vän!


Vi saknar dig skatten...


En gammal bild. Har tyvärr ingen ny bild att visa er :(

Fina älskade lilla vän....

Miljövecka

I tisdags när jag kom till skolan möttes jag av en väldigt skräpig skolgård och lärare som sprang tunr och lekte att det var år 2050. Ganska förrvirrande upplevelse kan man säga då vi elver inte hade någon aning om att det skulle hända. Sen blev vi indelade i nya klasser med elever från alla olika spår. Irriterande. Snacka om att jag kommer att äääääälska min klass på måndag!!

Imorgon är det dags för att tävla akl. Kl. 8.00 är det dags. Det är hela 22 starter! Jag vet inte hur dom har lagt upp det men man får väl räkna med att det tar hela dagen. Så idag och igår har Kex fått ha tråkigt vilket märks nu. Hon ligger här brevid mig och försöker, bokstavligen, få datorn ur mitt knä. Hahahahha, okej nej. Hon är bra jobbig när hon inte har fått göra någonting. Åh, men hjäälp imorgon smäller det. Nej, måste stänga av tävlingsnerver. Måste se det här som en träning. Jag förväntar mig ingenting av Kex imorgon. Det här har vi aldrig tidigare tävlat i. Och Kex blir en aningen som Kevin var ibörjan på nya saker. Det tar några tävlingar innan man kan skärpa till sig.
Mormor hälsar ;)

Det finns en hel del saker som jag inte är så bra på och att vara nervös är en av dom...

RSS 2.0