FROLIC

Ber om ursäkt för alla dessa små uppdateringar, jag måste vara världens sämsta bloggare....

Det har varit en hemsk vecka i skolan, särskilt en av gårdagens lektioner då jag råkade bryta av min stiftpenna...
Hmm.. vi går nog inte in på detaljer. Och efter den lektionen gick inget bra resten av dagen i skolan.
Kex har haft en tråk vecka så nu ska vi ut till klubben tsm med mamma och Zenta som ska gå valpkurs. Så då passar jag och Kex på att roa oss också lite :) Nej dags att sätta sig och dela frolic i små bitar ^^


TÄNK NU TILL OREDENTLIGT

Jag behöver hjälp... ngn som kan rekommendera ett bra hunläger som kommer hållas till sommaren??

BADAD & REDO FÖR START

... nästan.

Igår fick jag order om att bada Kex så det är nu gjort, hoppas hon inte blir allt för skitig tills utställningen. Men vad gör lite lera. Det syns ju ändå inte och pälsen bli kanske lite hårdare?? Hahaha ja som skrivet ska vi i alla fall till stora stockholm så nu kan ni jubla, så lätt blir ni inte av med mig ;)

I helgen fick jag och Kex äntligen göra klart provet i grundkursen i brukslydnad. Vi hade bara platsliggningen kvar och det gick hur fint som helst! De var bara Gissa, Bosses hund, och Kex med men vi hittade ingen annan hund som kunde vara med. Jag stog och pratade med Kex hela tiden genom att stå och slicka mig som en tok runt munnen, fast bara så att hon såg. Det var lite svårt att prata med Bosse då som var ganska prat gald, men det gick vägen! Kex låg kvar i två minuter och lyssnade perfekt på vad jag sa till henne. För er som inte vet så är slicka sig runt munnen en lugnande signal för hundar och den signalen hjälper Kex att lugnt och stilla ligga kvar.
Vi blev godkända i alla delar av provet och fick en kort liten kritik där det stog: " JÄTTEBRA! Lycka till i fortsättningen!" Vi körde alla moment i lydnads ettan fast förenklade. Jag är super nöjd Kex ä så duktig!
Igår provade jag och mamma på att köra lite mars med både Zenta och Kex. Zenta tycker att det är skitkul att springa emellan mamma och mig och kommer säkert bli en utmärkt rapport hund eftersom hon tycker det är ännu roligare när hon springer mellan mamma och pappa som hon älskar mest! Kex tyckte inte att det var lika roligt. Inte kan man väl lämna sin matte... Hon är otroligt mammig och ville inte springa iväg till mamma och då var det ändå mamma och skulle springa till. Tänk sen blir det en helt främmande människa hon ska till, fast det såklart hon gillar ju dom som hon inte har träffat tidigare så det kanske går hem det med. Hur som helst så har jag iaf någonting att jobba med nu. Men tillslut gick mars också fast lite tveksam var hon och när hon skulle tillbaka till mig blev det väldans fart under tassarna. Ska bara passa på att rapportera att Zenta och (hund) Ida mår bra och att båda två är så duktiga så!!!!

Igår körde vi klicker här hemma och jag lärde Kex "God dag" så snabb tänkt hon är. Hjälpte henne tre-fem gånger med hur hon skulle göra sen så kan hon det. Nu har hon lärt sig två kommandon med klicker, snurra ocg god dag. Ska fortsätta lite på god dag idag :) Nej läxorna kallar, suck. Men man får se det Positivt det är ju ganska chill med läxor den här veckan, haha...

Nej kom precis på en hemsk sak! Vi har BIP-test imorgon!!! AAhhh hjälp..... =/ Men jag ska klara det här och när jag igentligen inte orkar mer kör jag på ren vilje styrka. Det här SKA gå vägen hem!......... hoppas jag, svälj

JAAAAAAAAAAAAAA!!!

New moon här kommer vi!
Åldersgränsen är ändrad, YES YES YES!! Imorgon sitter vi där med popcorn i knät och bara glor, hahha myssigt, myssigt.

Idag är det äntligen fredag, ååh så skönt! Har en kladdkaka i ugnen där upp, får snabba mig på.
Erike kommer snart, det ska bli roligt. Ska försöka dra med henne ut på en LÅNG promenad, jag och Kex tänker i alla fall gå =) Hoppas hon hänger på! Som sagt fredag inget speciellt händer blir snart en lång promenad, härligt, härligt!!

Hahahaha, glader är jager

I'M BACK ON TRACKIdag är det elevensval, roligt roligt och vänta det blir bättre mamma jobbar i eskilstuna idag så hon kommer hem tidigt och om hon gör det gör ju Kex också det så då gäller det att utnyttja den ljusa tiden med att ta en promenad i skogen eller liknande. Det är så tråkigt nu när det blir mörkt så fort på kvällarna man hinner inte göra något och inte får hundarna springa lösa heller eftersom det är mörkt när man ska ut och jag vill absolut inte gå i skogen då. Det är tillräckligt obehagligt som det är. Kanske inte berättat att jag är mörkrädd så att gå ut och gå en promenad på kvällen ät inte det bästa man kan göra enligt mig. I alla fall inte när det är mörkt ute.
Kex har så mycket tovor nu, det kommer bara fler hela tiden. Jag undrar jag om hon håller på att byta päls? Jag avskyr tovor så idag struntar jag i att jag igentiligen inte ksa borsta, jag står inte ut.

Innan solen går ner ska tovorna inte finnas mer!!

NALLE PUH

Gissa vad jag är frisk idag, jippi!!

Idag har det varit en dag full av aktivitet, helt enligt min smak. Först på förmiddagen var lilla Zenta, som inte är så liten längre faktiskt lika hög som Ida fast längre, på valpkurs. Lät som om det gick ganska bra, förutom söket som de provade på idag. Pappa och mamma är för söliga, hahaha. Där har dom något att träna på. Jag, Kex och Idorna körde lite agility vilket var suuuuuper kul enligt hund Ida. Kex körde jag även en två koridorer med och det gick bra=) Efter mammas och pappas valpkurs hade jag fått som uppgift från Bosse att prata med Lena, mammas och pappas tränare angående kursen som jag skulle vara som dom kallade det pryo-elev på. Så nu är det fixat jag ska vara hjälp reda på en av vårens kurser, vilken det blir vet jag inte. Jag sa att dom fick välja vilken som helst så detta blir en överaskning ;)
Igår medans jag avr hemma min sista dag ritade jag av lilla Nalle Puh och Ior.
Nå vad tycks? Själv blev jag ganska nöjd.


MÅLET ÄR ATT VARA FRISK IMORGON

Jag blev hemma en dag till. Verkar ha dragit på mig någon mildare veriasion av influensan. Men men tur att det går över. Idag mår jag bättre än igår i alla fall och målet som ni ser är att vara frisk tills imorgon. Då ska ju mamma och pappa på valpkurs och jag och Kex vill faktiskt också ut till bruks! Det var ett tag sedan vi var där men Kex har varit lite konstig på sistone, säkert inne i en mognadsfas. Men för någon dag sedan började den "gamla" Kex komma krypandes tillbaka och gissa om jag blev glad. Igår var hon helt som var för några månader sen, den "gamla" Kex kanske är på väg tillbaka! =D Hon är nästan som hon var tidigare bortsett från att hon är lugn när man ska det, men det är ju en posiitiv grej! Igår fångade jag den "gamla" Kex på film när jag kom på henne med att stå och blåsa bubblor i vatten skålen. Hon hade stoppat ner hela nosen i vattnet, typiskt Kex, hahaha. Det blev mer eller minder en liten sjö på golvet, tur att vi har sten golv just där! ;)Nej, nu ska jag gå och duscha av mig alla dessa sjuk basiller så att jag blir frisk tills imorgon!
Ha det Bäst

BÄSTA VÄN

 Nu sitter jag med bästa vännen i knät som bara gnäller om att hon vill ner "för varmt!"
Min dag har gått otroligt långsamt, men nu när Kex är hemma kanske den börjar gå lite snabbare. Det är så tråkigt att vara sjuk och inte kan man göra något heller, usch!
Fixade delvis lite med bloggen idag, vist blev den fin *host*
 
MIN BÄSTASTE VÄN =')<33


SJUKLING

Idag är det jag som har blivit sjukling. Har dock känr på mig ända sedan i tisdags att jag skulle bli sjuk men gått till skolan i alla fall. Som tur är har jag ingen feber och det är ju bra. Jag hostar, snorar och har ont i halsen. Svårt att andas får man på köpet, inte så roligt. Men men det finns ju en bra sak med att vara sjuk. Det är så skönt när man blir frisk igen. Så idag blir det alltså en hemma dag, utan hundar =( Pappa tyckte inte att jag skulle ha någon hemma som jag var tvungen att släpa mig ut med och det är ju i och för sig rätt. Ingen ridning blir det idag heller, jag skulle inte orka rida idag. Vi får se hur det blir imorgon men jag tror inte att det blir något då heller =(

Igår efter skolan skjusade Gunnar ut mig och Ida till strömsholm. Mamma skulle ha visning där och pappa skulle också ha något på kvällen så då hamnade vi där. Visningen blev däremot inställd. Det var två valpkurser från bruks som skulle gå ihop och komma men det var bara mammas, pappas och Zentas tränare som dök upp. Inga fler. ite taskigt mot dom tycker jag. Tänk de hade fått stressa ivåg från jobbet för att komma på visning med sina kursdeltagare, men som sagt dök ingen av de som gick kurs, från någon grupp upp.
Mamma visade hennes tränare det dom ville se och så fick dom se när Kex och Ida simmade också.
Kex har faktiskt blivit duktig sen sist jag simmade henne, inga panik "anfall". Men Ida fick panik. De kanske tycker att det är lite konstigt med basängen. Fast Kevin kunde ju simma jätte länge i den utan problem. Hahaha Kevin var så rolig, man kan träna med ström där så mamma prövade det några gånger. Men så fort strömmen sattes på skyndade han sig upp på rampen och stog bara och tittade tills mamma stängde av strömmen igen. Då gick han i och fortsatte simma.

Ska fixa bloggen lite under dagen den kan inte se ut så här. Nej nu ska jag lägga mig och läsa en bok, Sune och Tant tonåring. hahaha vadå jag hittade ingen annan xP

MAHAHAHA, SUCK...

Hur många gånger har jag inte nu suttit och suddat ut rubriken där uppe?? Jag blir galen vet aldrig vad inläggen ska heta, suck!

Idag är det måndag och tänka sig jag är ledig! En kompdag fick man allt från lördagen då jag var med skolan en hel dag och tävlade i lego league. Vi vann insikts priset för teoriuppgiften vi hade gjort, eller vi och vi jag och Lovisa har suttit med det där hur länge som helst. Måste bara säga " SKÖNT att det är över!!" Det blev 1½ timmes övertid så jag kom inte hem fören vid 18.00 ungefär. De som var med har några timmar som ska få tas ut också. Kex är hemma idag så dfet är tänkt att vi ska hitta på något skoj här under dagen, en långpromenad, lek, kanske blir det lite blodspårs ingångar av det blodet som blev över igår. Bilder  ska tas också. Jo det är mycket som ska göras.......

STORT PROBLEM HÄR

Min morbror ska ha fest den 12 december och för att komma till honom och kusinerna måste man åka några timmar. Nu kommer vi till det stora problemet. Dagen efter är det ju stora sthlm utställningen för mig och Kex. Hur ska iv komma dit nu då? Inte kan vi åka ifrån Göteborg till Stockholm på morgonen när det har varit fest på kvällen/natten... Tänka om jag inte kan vara med i år, första året med Kex. Nej det får inte bli så! Och vi måste ju åka till Göteborg.... Eller jag kanske inte behöver??

DETTA MÅSTE LÖSA SIG!!!!! =/

TITTA TITTA

Jag är med i "tidningen"! Jag och mamma var ju i helgen och tittade på olika bruksgrenar. Jag bestämde mig för att Kex skulle stanna hemma för en gångs skull och så klart just då är det en som kommer och fotar från folket! Så himla typisk otur så nåsta gång tar jag med mig Kex.... oavsett! 
Mamma och Zenta blev fotade och jag och Zenta. Jag tog upp Zenta i famnen för att jag frös och då blev jag överväldigad av pussar och så klart var foto snubben där och fota, hahaha

klicka HÄR för att se bilderna!

ROLIGHETER

Här sitter jag med SO:n igen med lite mer glädje än igår. Utan för faller... SNÖÖÖ!!!!! Det är helt otroligt snö, det har snöat hela dagen men inte ligger det kvar inte, lite rtåkigt men men det är väl fortfarande för vart i marken.
Tänk vad fort tiden har gått. Det är redan november! Oj oj oj..
Idag har det hänt och kommer hända lite roliga saker. 1. New moon biljetterna släpptes idag! Och bästa vän var så klart kvick in och beställa så nu har vi en plats på premiären!! 2. Vi ska, idag, åka och titta på 2 st hästar som jag och ida kanske ska bli skötare på. Då kommer jag vara där en dag i veckan, eller ja inte en dag men några timmar en dag i veckan innan Kex kommer hem =) Det ska nog gå. Jag kommer ju garanterat komma hem innan Kex kommer hem och det är det viktigaste, Kex är det viktigaste! Men om det skulle visa sig att det inte fungerar så gör det inte det, så är det bara. Det är inte så långt härifrån som tur är så jag kommer kunna cykla dit. Det är ett gotlandsruss, hoppas den är söt.
Kex har blivit för bra på lydnad nu. Innan jag säger ett kommando vet hon vad jag tänker säga och så har hon börjat göra momentet. Idag ska vi köra tänka. Klicker blir det, det är ju så mörkt ute nu, man har ju inte en chans att hinna lägga ett spår och gå det. Ena stunden är det ljust andra bävk svart! Det är det jag inte gillar med vintern, vintern  är inte så rolig för de som är mörkrädda =/ Ha-ha... kan ju säga att jag är en av dom

LÄXOR

Just nu sitter jag med SO:n ska så snart jag lärt mig 10 länder + huvudstäderna till dom gå över på engelskan. Usch läxor, nej jag har inte tid att göra det här måste skynda mig att få in allt i huvudet innan mamma kommer hem med hundarna.... jag har ca en halvtimme på mig....................=/

RSS 2.0