TREKLUBBARS, KAN SKE!


Mamma och Zenta spårar

Igår var det spårkurs, och jag gick inte vilse den här gången. Fick lägga på ett lätt ställe nära vägen ;)
Vi la ett U-spår igår med två apporter och en slutapport. Spåret låg i 20-30 minuter sen körde vi med direkt påsläpp. Kex tog spåret fint och markerade första pinnen så jag visste var den låg. Sen kom den första vinkeln där gjorde hon en 'volt' och tog fint upp spåret igen. Men sen hände det någonting. Kex tappade spåret och gjorde en stor lov runt tre träd och jag hade gått emellan två av träden och lagt den andra apporten lite efter det tredje trädet så den missade hon, och då hittade ju inte jag den heller. Sen kom en vinkel igen och så var det slutapporten som hon markerade också. Hon spårade hela spåret fint, förutom lite där i mitten. Men vad gör det, vi håller ju på att lära oss båda två. Det
enda som jag tycker att hon skulle kunna göra lite bättre är att markera pinnarna. Hon stannar lite snabbt och nosar på dom, jag vill att det ska vara ännu tydligare så det ska vi öva på. Pinnarna ska hon vilja ha mest av allt, som Leif sa. Efter att alla tagit sitt spår gick vi upp till grillplatsen där Janne och (kommer inte ihåg vad han heter) Ebba och hennes husse väntade. Vi pratade lite om hur det hade gått och det verkade som om det gått bra för alla. Efter ett tag gick vi tillbaka till bilarna. Jag och Leif gick tillbaka till den 'stora' parkeringsplatsen och på nått sätt började vi prata om hur det gick med lydnaden och då nämnde jag att vi skulle tävla den 2/6 på klubben. Första frågan var om vi hade problem med något som jag ville ha hjälp med, hahaha. Det tycker jag var lite roligt. Men jag sa att det skulle vara apporteringen och ställandet under gång. Men det börjar trilla ner nu så det ska nog ordna sig. Sen fick jag lite tips också, så nu vet jag ännu lite mer ;) Har fått så otroligt mycket tips från både klubben och från Nina i stallet och från mamma så klart! Älskar tips, i alla fall när dom fungerar, haha. Janne kom också bort till den stora parkeringsplatsen och då nämnde Leif att jag skulle vara med och tävla. Dom började prata om det och trodde att vi skulle klara oss bra, alltid kul att höra, och sen tyckte dom att jag och Kex ska vara med i treklubbarstävlingen, där man tävlar i lag. Jag är lite tveksam till det. Har aldrig kört hundsport i lag förut och tänk om man klantar sig men alla andra gör bra ifrån sig. Då är det ju vårat fel om vi förlorar. Men Janne och Leif verkade tycka att det var en suverän idé. "Ja, i år kommer vi vinna tillbaka bucklan" sa Janne. Hahaha. De sa också att dom behövde en appellhund. "Hinner hon lära sig till det?" var deras fråga. Hahaha, det är samma vecka som vi startar våran första lydnadstävling och jag tror inte att Kex är redo för appellen än. Men de verkade tycka att det var en super bra idé så vi får väl se hur det blir med det. Men om det blir något sånt så blir det lydnaden vi är med i.
 


Ida njuter av våren

Idag är det mycket som ska göras. Är 'ledig' från skolan idag, vi har rumänien dag. Då får man jobba hemma och ska tjäna ihop 100kr. Så sen ska jag ut och släpa grenar. Men innan dess så ska vi göra lite annat också. Mamma är också hemma idag så vi ska ut och lägga spår och mamma lovade mig att hon skulle köra mig och Kex i lydnad. Sen blir det att gå hem och släpa gren och så ut till stallet tillsammans med Felicia. Självklart ska Kex få vara med hela dagen, då sover hon gott ikväll. Just ja, det är ju valborg idag, kul. Kommer ihåg förra valborgen. Kex var så yttepytte liten och alla kom fram för att klappa när vi var nere vid brasan. Får se hur det blir i år. Med ner ska hon hur som helst, jätte bra träning med alla folk, så går vi hem innan de börjar skjuta raketer. Inte för att jag tror att hon skulle reagera men varför chansa?

Oj, vad mycket text det blev. Men tror inte det blir fler inlägg idag, är ju nästan frisk så äntligen kan man börja göra saker igen ;)  

TORSDAG


Hur många valpar tror ni att det blir?

Idag är det torsdag och jag får inte gå till skolan idag heller :( Känner mig i alla fall lite piggare än igår, men, men. Man kan får ju inte smitta ner dom andra. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag.
Ändrade lite på bloggen igår. Tyckte den såg så grå och tråkig ut, eller vintrig kanske man kan säga (inte för att vintern är tråkig). Ska lägga till några saker i menyn och sen får vi se om jag gör något mer.

Igår kväll satte jag på en ljud skiva med skott, fyrverkerier och åska. Till min förvåning reagerade Kex faktiskt på fyrvererierna, fast hon slappna av ganska snabbt, men i alla fall. Hon blev lite orolig, så nu ska jag spela skivan om och om igen hela dagen! Jag vill verkligen inte att hon ska vara rädd för några ljud eller något sånt.
Från en sak till en annan. Förra veckan la jag ut en bild på Ida så nu kommer en till. Hur många valpar tror ni att hon får? Jag tror på 5 eller 6 har inte riktigt bestämt mig än ;)

SNORIGA OCH TRÅKIGA MATTE

Idag har det varit en lång dag. Men Kex har varit världens bästa kompis, som vanligt, som snällt legat vid min sida och tittat på TV. Älskade lilla stumpan.
Jag gillar inte att vara sjuk! (Men vem gör det haha?) Man missar så mycket i skolan och det är så himla tråkigt att bara ligga inne en hel dag utan att kunnagöra någonting. Blä, men nu ska jag köra lite klicker med Kex. Var länge sen jag körde "riktig" klicker träning. Har slarvat och hjälpt henne lite för mycket. Men nu ska hon allt få tänka till lilla gumman ;)
Och gissa vad Felicia och Lovisa idag ska jag ge true blood en chans och faktiskt sätta mig ner och ta en titt på det ;) Ehm, vilken tid börjar det??
Hahaha, nej nu ska jag gå. Måste städa rummet....


Till Felicia: Tror jag blir hemma imorgon också :( Men ska försöka bli frisk så snabbt jag bara kan!!


VÄRLDEN ÄR LITEN


Tänkte att jag kunde bjuda på en vårbild. Vad tycker ni?

Hej alla kära läsare! Idag blev jag hemma från skolan. Inte alls kul! Jag vaknade inatt och hade sjukt ont i halsen och imorse lät jag som en kråka så jag blev tvingad att vara hemma. Det var nog lika bra det. Slönt att jag inte är ensam i alla fall. Hundarna gör mig sällskap plus mamma som också är sjuk. Usch, inte alls kul att bli sjuk nu! Jag som precis hade kommit igång och börjat springa från förra gången jag var sjuk, men nu får man väl vänta ett tag med det... Borde kanske inte ridit igår?
Men vet ni igår hände en superskoj sak! Jag och pappa mötte våra grannar med deras hund när vi var ute på kvällspromenaden. Och dom berättade att Görans frus syster, eller vem det nu var, hade skaffat en "sån där" hund. Vi trodde först att han menade att hon skaffat en Zenta hund och blev lite fundersamma tills han kläckte ur sig att det var en lagotto. "Ahaa" tänkte man då. Vi ställde lite frågor, så klart ;), och då visade sig att valpen kom från Hesiodos. Fråga lite hur den såg ut och så. Han sa att den såg nästan ut som Kex. Då kom jag på att det kanske var den valpen vi såg när vi hämtade hundarna hos Lotta när vi kom hem från Klövsjö. Undrar om det kan vara den. Tror nästan det. Men tänka sig vad världen är liten, mindre än vad man tror!

ZENTA ROCKLUNDA


foto: Dorota Gustafsson

Har inget nytt kort på Zenta så det fick bli en bild på Kex

Zenta var ju också med på Rocklunda utställningen men dagen efter jag och Kex var där. Det gick bra för Zenta också, hon fick bra kritik men gick inte vidare i gruppfinalen. Det var hennes första utställning i juniorklassen så det var helt rätt att inte ta vidare henne i gruppfinalen, där tävlar man ju mot vuxna hundar och Zenta är ju bara 9 månader.
Zentas kritik: Mycket tilltalande, linjeskön med bra proportioner. Riktigt trevlig huvud med fina öron. Kunde ha mycket mer upprättning. Snyggt tillbaka lagt front, bra bröstdjup för åldern. Väl "pigg" svansföring som hon bör träna på. Rör sig bra. Bra päls kvalite för åldern.

Hahaha, lite roligt det där med att hon måste öva på sin svansföring. Fattar inget?? Hur ska hon kunna träna på den? Nej, vet ni vad nu ska jag ut! Det är +20 ute så jag bara måste ut med Kex! Hejdå!


DAGENS STORA FRÅGADagens stora fråga: Vad ska man hitta på?

Har inte så stora planer på vad som ska göras idag. Det enda jag vet som jag måste göra är att borsta Kex och klippa hennes klor. Jag har inte borstat henne på evigheter, det har inte behövts. Men nu kände jag att hon hade jätte mycket frön och sånt i pälsen så det är lika bra att ta fram borsten.
I eftermiddag är det i alla fall hoppgrupp, kul!!

ROCKLUNDA

Idag var det äntligen dags för att åka till Västerås och ställa ut! Kex var super duktig idag. Även idag blev hon placerad som trea med Hp i junkl tikar med super kritik!!

Kritiken:
Utmärkt tik. Bra huvud och uttryck. Utmärkta proportioner, vinkling och rörelser.
Mycket bra päls för åldern.


p.s bilderna tagna av Lisa

Kex, världens finaste kaka! ;)

Sen var även den där lilla rutan som det står Utmärkt på i kryssad för typ och helhetsintryck. Då blir man allt lite extra glad.  

Lisa & Arwen var också i Västerås idag! Det var kul att träffa dom igen och fina Arwen blev placerad på reservplatsen=5:a! Så duktiga!!
Det gick även bra för Pudel som blev Svenskt Champion idag! Grattis!!
Det var väldigt många barn och barnbarn till Kevin där som det gick bra för, Kevin lever vidare!
Sen ställde jag Rossi också. Och det gick väl som det gick. Det var en utmaning att ställa en ny hund men det är bara att träna på ;)
Rossi fick en tvåa och så var det bara ajöss och godbajs. Men nästa gång kommer det gå bättre, det slår jag vad om!
Jag är väldigt nöjd med Kex, hon var superduktig!! Backade inte för domaren, skötte sig utmärkt i ringen, och där var det trångt kan man säga. Ja hon gjorde allt precis perfekt!! Kex är bäääääst!
Imorgon är det Zentas tur, så nu får vi hålla tummarna för henne.....


Oh, vet ni förresten vad jag gjort idag!? Jag har anmält mig och Kex till våran första lydnadstävling den 2/6 ska vi tävla ute på klubben :)


VILSE I SKOGEN VANDRAR HON OMKRING...

Mors lilla Jenny i skogen gick. Rosor på kinden och solsken i blick. Hon tittade ner i backen medans hon gick och utav detta tji hon fick! Ensam hon satt på en sten vid en gran och funderade på om dom trodde hon skulle vara borta hela dan... 

"Gå inte vilse nu!" va det sista som Janne sa åt mig. 
"Hahaha, nej jag ska försöka" svarade jag. 
Men med mitt jätte usla lokalsinne kan man inte komma annat än vilse!

Japp, på spårkursen i torsdags gick jag totalt vilse i skogen när jag skulle lägga spår. Vad ska man säga. Mitt spår kanske blev lite väl långt!?
När jag hade gått spåret och skulle gå tillbaka valde jag typiskt nog fel håll att gå åt. Så tillslut satt jag där mitt ute i den stora skogen och hade ingen aning om var jag var någonstans, inte en susning!
Och medans jag satt på stenen och väntade kom jag på att jag faktiskt hade gått vilse, jätte vilse, och att jag inte skulle kunna ta mig härifrån om det inte var någon som hittade mig. Paniken sköljde över mig. Jag försökte komma ihåg var jag hade gått någonstans. Hade verkligen ingen aning när jag vände mig om och och tittade åt det håll jag kom ifrån. Jag beslutade mig klokt nog för att stanna där jag var, vilket visade sig vara helt rätt val!
Efter att jag suttit där på stenen ett tag ringde jag pappa. Jag hade så tråkigt och tyckte att det kan vara roligt att ha någon att prata med medans man väntar på om någon kommer att hitta en. När jag pratat med pappa ett tag hörde jag plötsligt någon ropa. Och Leif kom, utan hund, och hittade mig.
Resten av det kurstillfället gick jätte bra. Eftersom jag inte ville lägga fler spår behövde dom ju inte ta resten av halva kurstiden som var kvar till att leta reda på mig igen, hahaha. ;)
Ja, det var en upplevelse det här med.

Har ni gått vilse någon gång? Berätta! :)


IDA PIDA

Hej, tänkte att medans jag har tid kikar jag in här ;)

Alla som varit inne på Hesiodos hemsida vet ju Ida ska ha valpar v. 21 så jag tänkte att jag kan ju lägga upp en bild på den henne och hennes lilla tjockis mage :)Det var jätte svårt att ta en bild på henne, haha idag ville hon inte alls stå stilla.
Nej, nu måste jag gå tillbaka till min engelskabok. Hej och hejdå ^^

DET BLIR ALDRIG SÅ BRA SOM JAG VILL ATT DET SKA! ;(

Den här veckan är bara bajs känns det som. Fastän det är jätte mycket annat skoj som kommer hända så vill jag ändå bara att det ska vara fredagkväll istället för måndag! Vi har prov i engelska på fredag som jag sitter och pluggar till nu, det provet kan bara dra och slänga sig i väggen!! ;(
Usch, jag gillar verkligen inte prov! Jag vill alltid göra mitt allra bästa men sen är det en liten sak som alltid förstör allting!! Jag fattar inte hur det kan bli så!? Jag läser på precis allt som går att läsa på men sen så får jag minnesfölust och kommer inte ihåg någonting av det jag kunde alldeles nyss! Och så klart när man precis har lämnat in provet så kommer man på "Nej, shit, det skulle ju varit så här istället!" Så otrooooooligt irriterande!! 
Hata, hata, HATA... ååååh!! 

Nej, förlåt för detta meningslösa inlägg. Men kände att jag verkligen behövde skriva av mig. Hahaha! Dags att återgå till pluggandet....

Någon mer än jag som får prestationsångest inför prov eller dylikt? 


MAÑANA, MAÑANA

Allt hann inte göras idag, men vad gör det? Det kommer ju en dag imorgon också. Mañana, mañana ;)
Jag, Joel och Kex var ute två timmar på förmiddagen och jobbade och tog en promenad med Kex. Joel fick vara störande moment vid lydnaden som gick väldigt bra faktiskt. Några moment som behöver små finas men annars var Kex super duktig! Och platsliggningen gick väldigt bra! Joel var kanske 10 meter ifrån och "lekte" lite med en boll. Men Kex låg säkert kvar :) Min pärla börjar bli en riktigt duktig hund!
Sen fick Joel vara spårläggare också som Kex också tog med storm :)
Efter att ha gjort allt det här gick vi hem med en lite tröttare och mycket nöjdare hund i kopplet!
Efter lunch gick vi en långpromenad som igentligen blev en mellan prommis. Men det var skönt i alla fall.
Sen skulle jag igentligen gått ut och sprungit men eftersom jag varit ute hela dagen tyckte Anki att jag gjort av med tillräckligt mycker energi så jag fick inte gå ut, hahaha. Och klippa Kex hann jag inte heller, men mañana, mañana!


Nej nu ska jag vara lite social och fortsätta kolla på Millennium med kusinerna, pöss på er!

BLÅSIPPOR UTE I BACKARNA STÅR...

Hej bloggen!

Idag har vi mycket att stå i! Mamma och pappa har åkt iväg till Göteborg för att fira min morbror så jag måste ta hand om alla hundarna, med Joels hjälp :) Så ska mycket göras. Ska snart dra med mig Joel ut och så ska han få lägga några spår till Kex. Sen blir det långpromenad och så ska jag jämna till Kex inför nästa vecka. Och tillsut ska jag ut och springa med Joel. Japp, mycket att göra alltså.Det finns massor av blåsippor i skogen nu, och gissa vad Kex och Ida har börjat som galningar att gräva tryffel!

ETT ÅR MED KEX!

Idag (måndags) var det prick ett år sen vi hämtade Kex!


Lill Kex hon Lotta dagen vi hämtade henne

Det här året har verkligen varit det bästa ever! Jag har lärt mig såå mycket mer om hundar tack vare Kex!
Tack igen Lotta som gav mig världens bästa julklapp!!Go och gla världens bästa Kex chokla!

P.S trodde att jag publicerade inlägget i måndags, men det gjorde jag tydligen inte...


CONVERSE SKOR

Jag skulle vilja vara med i Mathildas tävling om ett par converse skor!
Så härmed anmäler jag mig till hennes tävling om ett par converse som du hittar HÄR! :)

hoppas, hoppas... hoppas! (a)


NOW SPRING IS HERE

Idag var första dagen i skolan efter påsklovet. Och gissa vad, såklart börjar första dagen i skolan med ett läsförståelse prov, kul! ;(
Haha nej, men vet ni att jag har hittat massor av vårtecken idag!

♣  Blåsippor

♣ Massor av fjärilar

♣ Vårfloder

♣ Snödroppar

♣ Myggor!!


Hade tänkt visa er en bild på snödropparna men bilderna blev visst inte så bra. Varför ser det alltid så mycket bättre ut på kameran än i datorn??

LÄNGTAN EFTER SIN BÄSTA VÄN

Oj, det var ett bra tag sen jag kikade in här!!

Igår tog påsklovet slut och igår var första dagen på en hel vecka (!) som jag fick träffa Kex igen! Vi har varit i Klövsjö och åkt skidor med min kära lilla familj.
Kex och Zenta har fått bo hos Lotta, tack så jätte mycket för hjälpen!! Så i lördags kväll när vi kommit hem åkte vi och hämtade dom. Gissa om Kex blev glad, älsklingen. Glädje tjutande kommer hon i full fart och slänger sig i famnen på mig. Sen blev det ett litet puss kalas ;)
Att vara ifrån Kex var verkligen jätte svårt! Jag har nog aldrig saknat någon så mycket förut som jag gjorde då, aldrig! Men det var nog bra på samma gång även fast jag egentligen inte vill erkänna det för mig själv. Nej, usch! Tänk att lämna iväg sin bästaste bästa vän och sen åka på semester utan henne när du vet att du kunde ha varit med henne. Det var inte roligt! Men det var ändå kul att träffa Gustaf och Gertrud igen och att bara vara med familjen, fast än vi gick varandra lite på nerverna lite på slutet ;)

Igår var hur som helst första dagen på evigheter, känns det som, jag fick vara en hel dag med Kex. Mycket hann vi göra. Först var vi ute på våran kurs, den här gången körde vi spår. Sen när vi kom hem la jag ett till spår till Kex eftersom vi bara hade gått ett spår var på kursen. Och så körde vi lite lydnad. Spåren vi lägger är inte alls långa så Kex blir knappast trött av dom. Men det är bra så här i början så att dom lär sig att inte bakspåra osv.
Sen var det klipp time! Jag badade henne kvällen innan och då såg jag, när all smuts var borta, hur långhårig hon var. Så det var bara fram med saxen. Jag tog inte så mycket. Putsade mest eftersom vi ska till Västerås om två veckor! Jag är i alla fall nöjd med hur hon blev. Och tänk jag klippte utan mammas hjälp!! Jag har blivit mycket säkrare med saxen sedan klippkursen och nu blir faktiskt resultaten efter klippning bra! Till och med huvudet får jag till bra, otroligt! För några månader sen trodde jag att det var omöjligt!
Sen efter klippningen gick jag och Kex ner till ängarna igen, som nu är gröna (!) och träffade Felicia min andra bästa vän ;) Det var kul att träffa henne igen, var ett tag sen kan man säga.

Lite bilder från gårdagen


Det gröna gräset på ängen ;)Fotot är tagen av Felicia


Det här med

LILL STHLM

Hej bloggen!

Gissa var vi var i lördags? Hahaha ni kanske redan vet, vi var i sthlm och ställde ut. Det gick bra tycker jag! Kex kom på en tredje plats av lagotto juniortikarna med en fin kritik! Fast inget HP, kan man tycka att dom kunde bjussat på, men men.

Kex kritik:

Nice type. Feminin. Good neck and topline. Good proportions of body.
Nice coat for age. Good front. Well angvlated. Nice mover
 

Även för Zenta gick det bra som åkte ut i stora ringen som BIS 6:a. Ingen placering men hon var superduktig precis som Kex!!

Zentas kritik:

Mkt tilltalande fem. tikvalp. Välformat huvud mörka ögon och välburna öron.
Mkt bra kropp och benstomme men är tunn i hullet och behöver få mer substans. Bra rygg och kors.
Harmoniska vinklar. Mkt bra päls kvalitet sunda rörelser. Mkt trevlig och charmerande.
Bästa valp

Sen hade jag min premiär i junior handling ringen vilket gick ganska bra. Jag gjorde några få missar och åkte ut tillsammans med de andra som inte är proffs. Men nu har jag något att tänka på tills nästa gång och då kommer jag kunna göra det ännu bättre! :)

Min kritik, (hahah):

Uppställning/Genomgång: Bra rastypiskt uppvisande.
Tänk på att inte skymma hunden för domaren.
Skulle önska att hunden stod mer still.

Rörelser: Bra tempo, korrekt för rasen. Bra kontakt.
 Korrekt vändning skulle kunna hålla kopplet i en hand.

Rasspecifikt uppvisande: korrekt

Helhetsintryck av ekipage: Trevligt ekipage som kämpar på bra.
Bra med mycket belöning till hunden.

Jag gjorde lite små missar och de små missarna jag gjorde, gjorde jag en gång. Men men nu vet man till nästa gång. Och Kex är ju inte så gammal än så jag vill inte kräva av henne att hon ska stå helt blick stilla. Det här tog även vääääldigt lång tid så hon började bli trött där i slutet. Men ajg vill att hon ska tycka att det är roligt därför bytte jag plats då och då medans hon ställde upp sig så att det hände något. Det tog ganska lång tid när vi ställde upp oss inför domaren! Men nu kommer vi igen nästa gång ;)

Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på än. Men stå ut dom kommer!!  

LOOOV (!!) OCH VÅR!ÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!! Nu har det äntligen blivit lov och VÅR!
Jag har varit så himla trött på skolan den senaste veckan, så det är otroligt skönt med lite lov nu! Idag ska jag göra en held del. Hoppas att affärerna är öppna idag för jag är ju som jag är och kom på igår att kjolen jag har är för kort för junior handlingen (den måste gå ner till knäna) och jag har bara en kjol, som inte gör det, så nu måste vi akut ner till Tuna-Park. Imorgon ska vi ju till lill sthlm och då måste jag ha den. Det är premiär för mig i junior handling och jag ska slå alla med häpand, hahaha ;) Nej, jag ska gå för att det ska vara roligt, lika så när Kex ska visa upp sig! Som jag sagt förut, det ska vara roligt. Annars kan man lika gärna skita i det! ;)
Nej, nu måste jag gå, vi hörs ikväll!

RSS 2.0