NU BLIR DET SVÅRARE

Måndagar går snabbt har jag kommit på! Tre lektioner innan lunch och två efter, super!
Som ni ser har bloggdesignen gjorts om lite. Den är inte helt klar än några saker till som ska ändras innan allt är klart. Och Lovisa (som är suuuuper braa på allt som har med bloggar att göra) hjälpte mig lite med menyn, TACK! Men nog om det, hahha Cajsa 'det räcker!' ;)
Efter skolan idag så la jag ett rätt så långt, och ganska så svårt spår till Kex. Inga problem sa hon. Fast hon är allt en liten slavrmaja! Hon försökte allt hoppa över några apporter men det får man inte göra så nu ska vi träna en massa markeringar! Själva spåret var inga som helst problem. Gjorde det lite svårare för henne, korsade en stig, tog ett jätte skutt så att det blev en 'lucka' i spåret och sen så gick jag fram till ett träd sen tillbaka en bit i mitt spår igen och vinklade sen av till höger. De först nämnda hade Kex inga som helst problem med men det sista blev allt lite svårt. Där var hon tvungen att tänka som en tok. Men hon löste det bra, helt utan min hjälp. Med den här övningen lär Kex sig att om jag tappar spåret måste jag gå tillbaka i samma spår och se var det var jag missade. Så det ska vi träna på! Mamma la också ett spår till Zenta. Ett spår med en massa spetsvinklar! Zenta har blivit så duktig, hon klarade spåret galant! Så roligt när träningen går framåt!
Nej, vet ni vad nu ska jag gå och lägga mig. Kan säga nu på en gång att imorgon blir det troligtvis ingen uppdatering. Långdag i skolan, läxor som ska göras och sen ska jag till klubben på kvällen. På torsdagar är det också långdag i skolan så tveksamt om jag hinner kika in här då...


FIN BLOGGDESIGN, HAH?Ja, jag vet! Min blogg ser helt sjuk ut för tillfället. Lovar att fixa till det! Igår var jag och mamma 4 timmar på klubben!! Yeeey, heja lördagar! ;) Det var kul. Tränade Kex och Ida i både lydnad och agility. Kex var riktigt duktig igår. Jag har lärt mig att släppa ner min hand när jag går. Hade den vänstra armen stelt vid sidan. Men nu har jag lärt mig att gå 'normalt'. Och jag kollar inte lika tydligt på Kex längre heller. Det var svårt för mig att lära bort, men jag kan tänka mig att det ser mycket bättre ut nu. Körde bara fot med Ida igår. Tänkte att jag kör bara en sak i taget så att det fastnar ordentligt innan jag börjar med något nytt. Nej, nu ska jag borsta tänderna och så ska ajg dra med mig mamma ner till fotbollsplanen! :)
Ha en bra dag! :)


ZENTA=BEVAKNINGSHUND!

Idag är det första dagen för mamma och Zenta på bevakningskursen! Självklart följer jag med och tar med mig Kex och Ida. Ska bli spännande och höra hur dom gör! Medan mamma är och tränar med Zenta tänkte jag köra lydnad och agility med Kex och Ida. Jag och mamma har börjat köra lite lydnad med Ida också. Hon är väldigt rolig att köra med. Om jag tycker att Kex är lätt så är Ida suuuperlätt. Hon lär sig så snabbt och vill så gära göra precis som vi säger. Härliga hundar vi har! ;) Vet ni vad!? Det är bara 1 vecka kvar till Länsmästerskapen. Den 5 spetember kl. 8.45 får ni komma och heja på mig och Kex på EHDK!! Den här gången är jag inte rädd för att Kex inte kan något moment. Det vet jag att hon kan. Den här gången kan ju massa annat hända. Platsliggningen är jag fortfarande liite orolig för. Men hallå vad är det jag säger!? Klart att vi klarar det här, vi kan sämst komma på 8:de plats, inte såå illa i alla fall......


VALPKURS

Sha, sha bloggen! Hahah, nej usch. Gillar inte när inlägg börjar så, har ingen aning om varför? :S
För en stund sen kom jag hem från klubben. Har varit på valpkurs, som ledare! Kommer inte ihåg om jag berättade det men nu har jag i alla fall gjort det. Idag var det andra gången på kursen. Idag kom Lena Andersson (hon med Atlas) med sin nya valp, Hoffe. Han var lite mer än 3 månader och jag är så oootroligt imponerad av henne! Hoffe var så himla duktig fast än han var så liten!! Så duktig som hon är vill jag också bli någon gång och så duktig vill ajg att Kex också ska bli!!!! Idag råkade jag också ut för en sån där sak som en vuxen aldrig skulle göra mot en annan vuxen men mot oss som är yngre går det allt bra. Jag gillar det verkligen inte. Jag är där för att lära dom. Jag tror inte dom skulle göra som dom gjorde om dom satt i en sal och lyssnade på en vuxen. Det var inte så farligt det jag råkade ut för. Men tillräckligt för att man reagerar på det. Jag lossades bara som ingenting, vad ska man göra? Nej, vet ni vad imorgon är det skolfoto och jag vill verkligen inte se ut som ett trött spöke. Så nu är det sängen som väntar. Höres imorgon! :)


LYYYYCKAD TRÄNING!! (Y) ;)

Hoho, här bloggas det på! Är tillbaka från klubben. Nu har den allmänna träningen dragit igång ingen och skott var det också idag. Kex reagerade på skotten. Hon blev lite orolig men jag tror det släpper ju mer vi övar. Medan de sköt körde jag inget. Jag bara gick omkring. Än så länge, medan hon fortfarande är skottberörd, har jag ingen lust med att gå ut på planen när dom skjuter. Så vi går runt lite varstans i stället. Efter skotten så var Kex fortfarande lite orolig. Vi gick ett litet tag men det släppte inte så då stack vi bort till agiltyplanen och rejsade runt. Och tänk så skoj det var!! Kex fattar otroooooligt snabbt! Särskilt agility där både massor av leksaker och godis kommer flygande. Kex har fått upp ögonen för gungan. Hon älskar den verkligen!! Vissa brukar ju vara rädd för den när den slår ner men min lilla tuffing körde på redan från första stund. ;) När vi kört agilty en stund så var humöret helt klart på topp så då slutade vi när det gick som bäst och sprang bort till lydnadsplanen. Där började med att lägga Kex ner mendan jag gick och ställde ut koner, la ut leksaker, satt ut minimatskålar och la ut lite apportbockar. Sen gick jag tillbaka till Kex och tog upp henne och körde linförighet. Vi gick runt sakerna, över sakerna och förbi dom. Kex strunta i sakerna totalt! Bara kontakten på mig, inte ens när hon råkade snubbla över en matskål tappade hon kontakten!! Haha, snacka om stolt jag blev då! ;)
Sen gjorde jag likadant med alla moment och hon sket i det. Körde även lite apportering med metallapporten idag. Hon tvekade lite, den var lite kall. Men sen när hon hade haft den i munnen en gång så tog hon den utan tvekan! :)
Så man kan väl säga att träningen idag gick myyycket bättre än igår och Kex är tillbaka på banan!! :D
Nej, nu är det TV:n som kallar!

THE SECOND DAY


En Gotlandbild. Den här lilla raringen kommer ni att få se en hel del av framöver...

Andra dagen i skolan var verkligen seg!
Förmiddagen gick väl rätt så bra. Men sen eftermiddagen var den längsta jag haft på länge. Vi fick en rivstart och gick ända till 15.40 idag. Aja, tur att vi inte hade vanliga lektioner i alla fall. Vet inte vad jag ska hitta på nu. Hade tänkt gå ut och springa men vet inte om jag orkar (lat som jag är ;)) eller hinner. Tror nog jag ska springa imorgon i stället. När mamma kommer hem ska vi dra iväg till klubben igen. Hoppas inte att Kex är lika seg idag som igår. Om det är så, så tror jag allt att jag låser in henne i hundstallet på mammas jobb så får hon sitta där och ha tråkigt ett tag! Hahah, nej. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Kanske var inte tre veckor nog med vila för henne?


FINAL SALE


Hahaha, wow! Vad har hänt!? Jenny har köpt en rosa tröja med blommor på! ;)

Första skoldagen avklarad! Snacka om att den här dagen har varit lång! Först var det skola en timme på morgonen, sen var mamma ledig idag så då åkte vi ut till klubben någon timme och tränade med hundarna. Mamma körde spår med Zenta, Ida och Felicia körde agility med Ida och jag och Kex körde lydnad. Kex var seg idag, fast det var varmt också. Vi började lite med rutan idag. Stog och matade henne med godis inne i rutan sen skickade jag henne några gånger. Och smart som hon är fattade hon efter bara två gånger! Skickade dock bara 1-2m ifrån men rutan kommer ta tid att lära in. Även fast än Kex förstår så tänker jag lära in det här sakta. Så att jag är helt hundra på att hon förstår.
Efter klubben åkte jag och Felicia in till stan och köpte lite kläder. Det var final sale i varenda butik! :D
Nej, nu ska jag redigera en massa bilder ifrån Gotland, kommer ta huuundra år!!

MYCKET HAR HÄNT SEN SIST!

Hej, bloggen! En hel del har hänt sen sist. Vi har på Gotland i två hela veckor nu, kom hem igår. Vad vi gjorde på Gotland? Vi kollade på sten, efter sten, efter sten (rauker & kalksten), ett par kyrkor och granar. Måste säga att det var otrooligt spännande...
Nej, men självklart gjorde vi andra saker också. Vi kollade på några gravar också. ;)
Ni får höra mer om Gotland i senare inlägg. Antar att ni vill ha lite bilder att kolla på. Bara några dagar efter USM började Kex att löpa, så det är vad Kex har gjort i Gotland. Men nu är hon färdig löpt och det är bara att köra igång igen. Fast ska låta henne ha lite tråkigt nu ett par dagar. Eller, jag kommer antagligen inte kunna hålla mig och köra lite i alla fall. Rutan och fjärren har jag redan börjat med så den ska vi fortsätta med. Medan vi var på Gotland fick Zenta upp ögonen för får!! Hon är helt galen i dom. Vi fick ett erbjudande på gården där vi bodde att vi kunde släppa Zenta i en av hagarna. Men när vi gick och kollade vågade vi inte ta risken. Dels för att vi inte har en susning om hur man ska göra och sen hade vissa av baggarna horn, så vi sa nej tack. Sen hände en annan rolig sak också. Leif ringde (han som hjälpte mig och Malin så mycket inför USM) och tyckte att jag och Kex skulle vara med i Länsmesterskapet!! Vad glad jag blev! Hahaha, så nu har jag anmält mig till en lydnadstävling, Länsmesterskapet. Och jag som skulle sluta med lydnaden!! Tycker det var jätte roligt att han ringde och tyckte att vi skulle vara med, blev faktiskt överraskad. Trodde inte vi är så duktiga som han tycker. Men, jag är kanske hemmablind....?
Nej, dags att duscha. Imorgon är det skoooola, suuuuuck!!!

HOHO, VILKA HÄNDELSERIKA DAGAR!Foto: Gustaf Tanghöj


Foto: Gustaf Tanghöj

Lite bilder från när vi var ute på en tvådagars lång promenad på sörmalndsleden. Första dagen gick jag och Kex, Erike och Gustaf och Gertrud 15 km. Det var lite tungt ibörjan med ryggsäcken innan man vant sig vid dom extra, ungefär, 8 kg. Men sen så gick det bra och vi knallade på. Sen hade vi det jätte trevligt resten av dagen och kvällen. Kex tyckte verkligen att hon kommit till paradiset och sprang runt som en tok. Ena stunden var hon i vattnet och andra så var hon ute och rejsade runt i skogen bland träden. Andra dagen skulle mamma, pappa, Ida och mormor komma och möta oss där vi skulle äta lunch. På vägen dit säger mormor att det var något som bet henne men sen så tänker varken mormor eller någon av mamma eller pappa något mer på det. På vägen hem försvinner Kex. Jag har ingen aning om var hon tagit vägen och hon kommer inte när jag ropar fast än jag skriker så det bränner i halsen på mig. Efter ett tags skrikande drabbas jag av panik, var är Kex?? Jag trodde att vi aldrig skulle hitta henne och jag blir förtvivlad!! Vad skulle jag göra utan Kex? Vad skulle jag ta mig till om hon var borta för alltid? Jag skriker och skriker och tårarna sprutar och min förtvivlan och panik blir allt starkare, men ingen hund dyker upp. Jag letar fast än jag egentligen inte vågar i tron om att jag kommer hitta henne död någonstans. Inte ett spår efter henne syns. Mina tankar då var att hon var borta, att hon var dööööd!! Precis när tårarna sprutade och jag skrek som mest efter min älskade lilla hund hör jag Erike ropa att hon har hittat henne! Det visade sig att hon tagit bakspår på mamma, pappa, mormor och Ida. Det var verkligen tur att Erike hittad henne. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan Kex, jag skulle aldrig klara mig utan henne!! När alla har samlat sig lite fortsätter vi våran promenad mot bilen. Efter ett tag säger mormor att hon fått så himla ont i benet där hon blev biten och efter ett tag kan hon knappt gå längre. Stackars mormor måste haft så himla ont! När vi senare kommer hem är hon väldigt vinglig och blek och benet gör otroligt ont, säger hon. Vi kollar på benet och då syns märken efter en huggorms tänder, som inte syntes förut. Det blir att åka direkt in till akuten. Mormor blev rätt så dålig där ett tag. Men nu är allt nästan bra och hon kommer snart få komma hem från sjukhuset. Gissa vad som hände mer då? Kex fick värsta skavsåren efter klövjeväskan, så som hon skuttade runt med den är det kanske inte så konstigt. Så igår fick vi åka in till strömsholm där vi tvättade såren och rakade bort all päls runt omkring. Men redan idag är hon bättre ut och det är skönt. Såg inte så 'najs' ut där ett tag!
Ja, händelserika dagar har det allt varit, vi får väl se om det blir några fler turer på sörmlandsleden eller inte. Den verkar ganska farlig, hahaha ;)
Nej, nu är det TV dags.

Pallar inte kolla stavningen, hahha precis som vanligt då ;)

EN 6:E PLACERING!


Zenta var så himla duktig idag! Bara låg och fann sig i stöket runt omkring henne.

Nu är USM avklarat!! Jag och Kex kom på en 6:e plats av alla de 16 ekipagen som tävlade i våran klass. Jag är super nöjd med tanke på att det här bara var både min och Kex fjärde lydnadstävling! Efter jag och Malin (som var så himla duktig med Pingla! Dom slutade på en 7:de placering) tävlat klart gick vi till agilityplanen och satte oss i skuggan och kollade. Vi pratade lite om tävlingarna och plötsligt kom det fram en kvinna och frågade om hon fick intervjua mig. Hon kom från hundsport, tror jag att det va? Jag svarade ja på frågan och så började hon fråga. Så nu får ni hålla utkik i hundtidningarna så kanske ni ser mig, Malin, Kex och Pingla någonstans ;)
Hur som helst är jag mycket nöjd med Kex och om hon bara allt får sjunka in nu och hon får mogna lite så kommer hon att bli jätte bra framöver! Men nu fram till skolan börjar tar vi en paus från allt det här. Hur som så har jag fått ett superKex och som sagt är jag nöjd med helgen!
Ha det så bra, för det ska vi ha!! ;)

RSS 2.0