LYDNAD DAG 1

Poängen:

Platsliggning: 5
Tandvisning:
10
Linförighet: 7.5
Läggande: 9
Inkallning: 8
Ställande: 9
Apport:
8
Hopp över hinder: 10
Helhet:
8
160p första pris!

Hej hopp!
Tänkte att jag slänger in ett inlägg nu om dagen som gått. Det var tidigt upp och kl. kvart i 7 bar det av först mot Malin och sen vidare mot Sthlm. När vi kom dit rastade vi hundarna lite och körde två platsliggningar, vilket gick bra! Sen var det dags för samling och vi fick veta startnummer osv. Jag och Kex startade som nummer 10 idag och det var 16st startande i vår klass. Så det blev två platsliggningar. Kex var såå duktig idag på platsen. Hunden brevid henne började helt plötsligt, när det hade gått halva tiden, rulla runt och 'buslåta' sen gå en bit mot Kex. Min tanke då var "Nej nu reser hon sig!!" Men icke sa nicke. Jag stog där och gäspa lite och Kex svarade genom att slicka sig runt munen (lugnande signaler). Jag tycker dock att domaren var lite hård i sin bedömning där. Kex reste sig inte eller kröp inte längre än sin egen längd. Det ända hon gjorde var att klia sig lite och slicka sig på tassarna. En 8 kunde hon väl i alla fall ha fått!? Men, men jag är bara så glad att hon låg kvar fast än hunden brevid henne rulla runt och reste sig!
Tandvisningen var självklart inga som helst problem!
Linförigheten måste hon haft något i baken som kliade. Den första sträckan medan vi gick kliade hon sig. Och andra halten kliade det lite på halsen. Så linförigheten var väl inte den bästa precis. Men sen efter det gick bra!
Det övriga momenten tycker jag fungerade bra!! På inkallningen hade hon lagt sig ner innan jag hunnit komma fram och apporten tuggade hon liten på. Men min hund ääääger!! Wohoooo! ;)
Sen innan resultatlistorna hade kommit upp så fick jag migrän och vi var tvugna att åka hem :( Usch, för migrän! Inte kul! Så tyvärr vet jag inte hur vi ligger till men jag kan säga så mycket att vi i alla fall inte ligger på sista plats! Och det viktigaste av allt är att vi visade alla hur himla kul vi har ihop på plan!! ;)


Titta vad fint hon ligger, hon har stenkoll på matte ;)


Linförigheten, jag vet sluta kolla på hunden Jenny! Hahaha....


Läggandet under gång.... :)

Ha det så bra nu resten av dagen. Nu ska jag vila bort resten av migränen ur mitt huvud och ladda om inför morgondagen! Hahaha, vad kuul det ska blii!!!!

UNGDOMS SM ÄR ÄNTIGEN HÄR!

Idag drar allting igång! :D
Om någon timme kommer Malin och hennes mamma så får jag åka med dom upp till Sthlm idag för att veterinärbesiktga Kex och hejja på Malin i juniorhandlingen. Tack för att jag får åka med er!!
Nu ska vi bara ha kul, precis som på utställning. Det här är samma sak bara att det är lite fler moment, haha. Nej, nu ska jag sätta kameran på laddning och packa ner allt som måste med. Kommer ett inlägg sen när jag kommer hem och en rapport hur allt gått under dagen.....


TITTA VAD JAG HITTA!

UPPVAKTAD. Jenny Liljeroos-Tanghöj försöker värja sig mot den kärvänliga uppvaktningen från den 14 veckor gamla valpen Zenta. (klicka på bilden)
Mm, puss på dig Zenta....

Måste vara från den där gången när dom hade uppvisning på bruks. Hahaha, jag ångrade att jag inte tog med mig Kex den gången. Varför jag inte tog med henne har jag ingen aning om!?


DUMMA FÖRKYLNING

Jag har blivit förkyld :( Stackars mig! Men jag ska ta mig till USM imorgon sen efter USM ska jag och Kex åka iväg och campa också! Så den här dumma förkylningen kan bara dra och slänga sig i väggen!! För ingenting kan stoppa mig nu, till Stockholm och campa ska jag, så det är så!!!

STACKARS DOM SOM BOR I KIRUNA

Just nu tycker jag rätt så bra synd om dom som bor i Kiruna som ska tävla USM på lördag/söndag. Undra om det är någon som kommer där ifrån som ska göra det?? Hmm... Hur som helst fick jag svar på ett mejl som jag skickade iväg till SHU (Sveriges HundUngdom) för några dagar sen. Det kommer bara vara veterinärbesiktning på fredagen. Så alla som ska tävla lördag/söndag måste snällt pallra sig dit för att veterinärbesikta sin hund. Därför tycker jag synd om dom som bor i Kiruna nu. När vi frågade varför dom inte hade på lördagen också fick som svar att det alltid har varit så här på SM. Haha, jaja, inget att göra något åt mer än att man får ta sig dit på fredag med. Men det kanske är bra för då har Kex chansen att kolla in läget innan hon ska 'jobba' där på lördagen.
Vi va på Odlaren ikväll igen. Jag körde bara två platsliggningar med Kex, inget mer. Från och med nu är det tråk som gäller ;) Hon låg brevid två stycken hundar som hon inte kände, båda gångerna. Och hon låg kvar båda gångerna också! Hon hade lite myror i benen andra gången men hon reste sig inte i alla fall!! Jenny is happy!! :D

Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på. Ni får föreställa er ett fint kort på mitt smilande face, hahaha! ;)

JAG SKA HÄR & NU AVSLÖJA EN HEMLISSSSSS!


Satt och ritade lite igårförmiddags, tycker allt att det blev ganska likt. Vad tycker ni?? :)

Jajamensan, här och nu ska jag avslöja en liten hemlis! Jag och Kex ska sluta med lydnaden. Jag har bestämt mig nu att vi inte kan hålla på med allting. Det har jag vetat hela tiden, men nu har vi provat en hel del och jag har beslutat mig för att välja bort lydnaden. Kex älskar att spåra så bruks ska vi köra, och hon gillar ju lydnad också och det är ju med i bruks. :) Sen ska vi köra agility. Kex ääääääälskar verkligen det! Jag har inte berättat så mycket om agiltyn inte. Men jag kan säga att vi kör det också en del. Och glädjen som hon visar då är helt otrolig att se!! Det är det vi ska köra, bruks och agilty! Och så får det bli. Efter USM så blir det inga fler tävlingar i lydnad för våran del. Det har varit kul men det är lite för... Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det... Jag och Kex tycker det finns roligare saker att göra ;) Och eftersom lydnad finns med i bruks också så tror jag att det här kommer bli perfekt! Hon gillar ju alla grenar i bruks! Hon älskar att spåra och uppletande gillar hon ju t.ex.  Sen agilityn passar Kex utmärkt. Då får hon jobba med både kropp och hjärna, suuuper!!
Ja, det var min lilla hemlighet......

WE ARE READY TO HAVE FUN AS POSSIBLE

Skönt med sovmorgon, tycker hundarna....


Så här börjar det. Jag och Kex sover så sött tillsammans. Zenta kommer på att hon också vill vara med, sen kommer Ida också...


Dom kryper närmare...

 
Och det slutar så här. Jag och Kex som hade det så mysigt ;)

Den här veckan har jag varit och tränat på klubben varje dag, dock inte nu i helgen då tog vi paus. Leif Wärme (suuuuper duktig har tävlat SM osv. SUUUUPER SUUUPER duktig hur som helst!!) med Kiwi ställer upp och hjälper mig och Malin inför USM. Så varje vardag nu den här veckan har vi åkt och tränat tillsammans alla tre. Nu har vi bara tränat en vecka men vissa saker har redan blivit lite bättre och jag har lärt mig en del nytt också! Verkligen super snällt att han ställer upp!! Tack, tack, tack!! :)
Vet ni vad? Igår kom jag på att jag är inte nervös inför USM längre. Vet inte vad som hände. Jag tänkte att nu ska vi bara ha kul, inget annat bara ha så roligt som möjligt! Och all nervositet bara rann av mig hux flux! We are ready to have fun as possible!! Deet kommer inte att bli några som helst problem så kul som jag och Kex har tillsammans ;)

VAD TYCKS? :)


Egentligen kör man linförighet i Lk 1 men jag orkade inte det idag ;)Här har ni två moment från Lk 1. Vad tycker ni? Nu är det meningen att ni ska säga vad ni tycker, för då kan jag göra så att det blir ännu bättre. Så hjälp mig gäärna nu! :D

Ida is back! :)

Japp, Ida är tillbaka! :D
När vi åkte och kollade på valparna idag snodde vi med oss henne hem. Roligt att ha henne hemma, det första hon gjorde var att läxa upp Zenta lite. Sen lät Zenta henne va vilket passade Ida mycket bra. Lilla gossegumman is back! ;)
 

Härlig förmiddag på klubben♥

Sitter här och glufsar i mig pizzarester från igår. Har precis kommit hem från klubben efter att ha fått vara med Malin och hennes gäng och träna :) Tack för att jag fick vara med! Nu är min hund trött i alla fall. Hon ligger här inne i köket under gardinen och snarkar. Idag gick det bra idag, inte super bra men bra så jag är nöjd. Det var jätte skönt att åka ut på morgonen och träna, måste göras om! Kex satte sig upp på platsliggningen. Jag blir tokig!! Ena stunden ligger hon snällt och stilla som om hon inte gjort annat, nästa stund hittar hon på lite allt möjligt. Pratade med Kjell om hur jag skulle göra och fick några tips som jag ska testa. Linförigheten/fritt följ går bra! Ska bara försöka få henne lite snabbare i helt om och höger om sen så! När jag tränar "fot" brukar jag kasta iväg en boll i vändningarna. På så sätt upplever jag att Kex blir snabbare och mer uppmärksam på mig. Jag kasar också iväg boll ibland när vi bara går framåt. Jag tycker att det fungerar bra att göra så. Kex har faktiskt blivit ännu lite kvickare och hänger med bättre i vändningarna. :)
Nu är det ju bara, ungefär, två veckor kvar till USM! Det verkar som om Kex snart ska börja löpa så det är bara att hoppas att hon håller sig tills dess. Om inte så finns det ju inte så mycket att göra åt det. Bara komma tillbaka nästa år med nya krafter ;) Men man kan ju hoppas att hon håller sig nu när det faktiskt går bra. Nej, nu tror jag allt att jag ska gå ut och lägga mig i solen ett tag innan det är dags för en prommis. Och senare i eftermiddag blir det valptitt, skojdag!! 
Ha det bäst i solen...  

Memory time
På sommaren är det ett måste att spela memory! ;)

Igår kväll åkte jag och Kex ut till EHDK (Eskilstunas hunddressyrklubb) och mötte Malin och Pingla som också skulle vara med på deras allmänna träning. Jag tycker den var bra. Det var en instruktör som körde oss andra, det blev mycket störande moment när alla körde linförighet samtidigt, men det var bara bra! :)
Tränaren (har ingen aning om vad han heter, men bra var han i alla fall) sa att Kex hade jätte bra kontakt med mig så jag måste sluta titta på hunden!! Sen sa han också att jag skulle lugna ner mig?? Han tyckte väl att jag var för flamsig? Jag tycker att det gick rätt så bra igår. Efter ett tag när Kex släppt alla andra och började konsentrera sig på mig på heltid så gick det bra. Och gissa vad, hon låg på platsliggningen! :D Jag gick inte lika långt som dom andra men gu vad glad jag blev!!! Suuuper, haha ;)
Ikväll ska jag ut till bruks och köra lite där, ska se om det är någon snäll liten människa som kanske har lust att kolla på oss...

17 dagar kvar till USM

Nu börjar det närma sig. Och gissa vad!? Nu reser hon sig på platsen igen. Jag fattar inte vad jag gör för fel? Jag står nära men ändå så reser hon sig ibland. Nu har jag verkligen provat allt och något fungerar lite här och lite där men sen så, helt plötsligt floppar det ur. Om det är någon som har något tips, snälla berätta!! Hur brukar ni göra? Och hur gör ni? Annars så går det bra. Hon lägger sig snabbare nu än förut under läggandet och hon släpper inte i linförigheten i vändningarna som förut. Tänk vad lek och lite godis kan göra ;)
Ikväll ska jag åka ut till EHDK med Kex så ska vi träffa Malin och Pingla där (dom ska också tävla ungdoms SM men i Lk 2). Tydligen hade EHDK allmän träning där idag kl. 18.30. Gillar sånna träningar, Kex får träffa en massa nya hundar och träna på ett ställe där vi inte brukar vara på så ofta.
Nu idag ska Kex badas och klippas. Det var ett tag sen jag klippte henne nu och jag vill hålla hennes päls lite kortare nu under sommaren. Nu när Kex har simmat en del och att jag har klippt henne ganska kort så har hon fått en massa nya lockar!! Sånna här "riktiga" skruv lockar som Kevin hade :)


Ida är mycket nöjd när de flesta valparna kom till henne ;)

En kamma-borsta tänderna-klippa klorna-bada dag!

Där har ni listan på vad jag och Kex ska sysselsätta oss med idag. Antagligen kommer det ta hela dagen men allt det här tråkiga måste göras någon gång och då är det lika bra att göra det ordentligt, så det är bara att sätta igång.


kolla på dom här små, söta och tovfria pälsarna!


Jag har en uttråkad hund...

Nu var det några dagar sen som det hände något här. Både på bloggen och här hemma. Kex har inte fått jobba med huvudet sen i fredags när vi va på MH och det märks nu kan man säga. Just nu springer och fram och tillbaka här hemma med en strumpa i munnen. Hon behöver verkligen få göra något, snarast! Det är synd att det är så varmt ute för Kex. Hon flåsar så fort hon kommer utanför dörren. Det blir väl så att vi får köra klicker nu på eftermiddagen så att hon lugnar ner sig lite. Föresten på tal om helt andra saker. Är det någon som vill raka ner Kex?? Jag är så himla trött på hennes päls som bara tovar ihop sig nu när hon badat så mycket. Jag försöker hålla efter men ändå blir det en massa tovor och jag känner att jag börjar mer och mer ogilla kammen, haha. Nej, men seriöst finns det någon där ute som vill raka ner henne?? Kommer antagligen ändra mig senare men ändå!
Nej, nu ska jag ta och äta lite.


MH BESKRIVNING

Nu är vi hemma från MH:t. Jag är nöjd och Kex skötte sig bra! :)

 
del 1                         del 2

Klicka på bilderna för att se dom i större format.

Ovanför har ni beskrivningarna. Jag tycker att Kex var duktig.
MH:t börjar ju med att ekipaget ska hälsa på testledaren. Det gjorde Kex med glädje, som vanligt. Att gå ifrån matte var inte lika roligt men hon gick i alla fall tills Bonnie, testledaren, vände. Jag tror inte riktigt att Kex förstod att jag inte följt med fören hon vände sig om och såg mig stå några meter bort. Då var det inte lika roligt längre. Jag blev så förvånad att hon ens följde med Bonnie. Som jag trodde innan ville inte Kex leka med testledaren, men med matte lekar man ju gärna. Vi skulle kasta en "trasa" mellan oss och när jag fick den ville hon ta den och när Bonnie hade den kollade hon bara på tills hon kastade iväg den. Då blev den kul igen.

Sen skulle Kex få "jaga hare". Första gången den for iväg tror jag inte ens att Kex såg den. När vi gick och kollade på den ville hon ta den men då fick hon inte. Sen for den iväg en gång till då sprang hon lite tveksamt efter, kollade va det var för något och sen sprang hon tillbaka till mig. 

Aktivitet kom sen. I 3 min skulle vi bara stå stilla och inte göra någonting. Jag gjorde inget men Kex är ju som hon är och eftersom det inte hände något intressant hittade hon på lite egna trix att underhålla sig med. Hon nosade i marken, lekte lite med någon pinne och gick runt. 

Sen gick vi en bit och kollade på en tjej som kom ut från skogen i en stor regnkappa och såg lite skrämmande ut för hundarna. Kex kollade bara på henne, skällde inte eller något, och sen när jag släppte henne sprang hon fram kollade läget och såg att det satt en människa där och blev väldigt glad. När hon hälsat på figgen så gick hon där ifrån igen och hade inte lust att leka med henne. 

Sen har vi dumpen. Det är en overall som ligger på marken som plötsligt skjuts upp från marken medan man går emot den. Här blev Kex arg men efter att jag gått fram och pratat med overallen kom hon också fram och nosa sen släppte hon den helt. När vi sen gick fram och tillbaka var overallen inte alls intressant. 

Så har vi ljudet. Då går man på en stig och plötsligt börjar den låta en massa skrammel. Kex skällde inte här som hon gjorde på dumpen. Hon gick fram när jag gick fram och så nosade Kex på den sen släppte hon även den helt och hållet. 

Så har vi spökena. Det roligaste tyckte jag. Kex kollade bara på dom tills en av dom tog ett steg innanför hennes osynliga gräns. Då blev hon arg på dom. Men när jag gick fram och pratade med ett av spökena kom hon också fram och när hon insåg att det var ju en människa blev hon glad och följde med med vifftande svans, fram till det andra spöket.

Så har vi skotten vilket vi stuntade i. Eftersom Kex reagerade mer än vad hon brukar när de andra sköt så sket vi i det. Vi frågade runt lite innan och man behöver tydligen inte ha gjort skottet för att få tävla i appellen. Så då som sagt struntade vi i det.

könt, nu har vi fått gjort ett MH, jippi!! :) Det var jätte kul att se hur Kex reagerade på allting och sen vill jag tacka för att klubben gjorde en extraplats åt oss. TACK!!


GRATTIS TILL MIG :)

Gissa vad det är för dag idag!? Min födelsedag, jippi!!
Vaknade till sång för någon timme sen. Fick fina presenter här på morgonen. Kanske kan visa er senare, vi får se :)
Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Äta tårta och njuta av solen, hmm får se.
Nej, nu ska jag tvångsgosa lite med min hund. ;)
IMORGON SMÄLLER DET!!

Hahaha, en dag kvar och det är den här!! ♥
Imorgon fyller jag år, jippi! :D
På fredag ska jag och Kex på MH, det ska bli kul. Det börjar kl. 9.00 och sen är det 5 hundar före oss innan vi får gå som sista hund. Jag och mamma kommer åka ut dit tills det startar så Kex får höra skotten. Sen på efter typ 3 timmar, när det är min och Kex tur, borde hon ju ha vant sig vid skotten. Igår fick jag och Kex skjus av min bästaste mormor ut till klubben. I tron om att dom skulle skjuta gick vi in på en kortis prommis i skogen. Men klockan passerade över 18.00 och ingen sköt. Vi knallade bort till planen och jag körde lite lydnad med Kex. Klockan närmade sig halv men ingen verkade ha en tanke på att panga lite. Då bestämde vi oss för att åka hem igen. Sagt och gjort, eller jag och Kex åkte ut till stallet och sen tog mormor med sig Ida hem därifrån och jag och Kex stannade och kollade på mamma och pappa när dom red. Men det var kul det med och vi kom ju ut till klubben och träffa folk :D


TVÅ DAGAR KVAR :D


coolingar vi är ;)


Godmorgon!
Idag fick Kex följa med mamma till jobbet så jag har ingen aning om vad jag ska göra. Synd att det perfekta hundvädret idag. Förhoppningsvis kanske det spricker upp. Ikväll ska jag ut till klubben. Dom kör skott idag så då ska vi ut dit medans dom skjuter.
Föresten vet ni vad!? Om man räknar med idag så är det bara två dagar kvar tills jag fyller år!! :D
Det blev ett kortisinlägg, vi hörs sen då kanske jag har mer att berätta om...


HEJ I VÄRMEN

Hej hej!
Har precis kommit hem från stallet och ut med hundarna. Mamma och pappa går på typ ridkurs i tre kvällar i rad nu. Följde med ikväll för att träna Kex i ridhuset. Det är ju så bra att träna där nu när det är så varmt eftersom det är ganska svalt och skönt där inne. Lydnaden idag satt som en smeck! Allt var faktiskt nästan perfekt, hon var suuuuuuuper duktig!! Älsklings Kexet min :D
En annan sak som hände, vet inte om jag ska tycka det är roligt eller inte, var att min ridlärare frågade mig och jag ville vara hennes "hästskötare" på lördag. Hon ska på tävling då och ville tydligen att jag skulle följa med och hjälpa till. Så hon och mamma hade helt plötsligt bestämt att jag skulle komma till Nadja och sova över hemma hos henne(!!!!!!!!!!!) från fredag till lördag. Det kommer bli läskigt, men nyttigt för mig också! Kex får dock stanna hemma, inte kul. Men jag kan ju inet både ha koll på henne och på Pavel samtidigt så är det ju bara. Plus att det ska bli typ 30+ så hon får det nog bäst hemma nere i våran svala källare. Kanske kommer det bli lite kul, men läskigt på samma gång... 
Kanske var det lite kul att hon frågade just mig, hmm... Jag vet inte vad jag ska tycka???? 

BARA 27 DAGAR KVARMin tredje favvo, busgrabben ;)

Ska om ett tag åka ut till Strömsholm med mamma för att städa hundstallet. Inte det roligaste precis men efter att det är gjort ska jag ut med Kex på en helt ny plats och träna lydnad, det ska bli kul!! :)
Kanske får hundarna bada lite där borta också, eller så tar vi det när vi kommer hem.
Vet ni vad, det är bara 27 dagar kvar till Ungdoms SM!! Åh, vad roligt det ska bli! Målet med det är att jag och Kex ska visa båda dagarna att vi har skit kul när vi är på plan...


BEVAKNINGSHUDEN ZENTA

Jag vet inte om jag har skrivit det förut men Zenta ska utbildas till bevakningshund! :) Kul va!?
Om hon klarar det kommer hon bli världens(!) första Picard som blir bevakningshund! Coolt, eller hur!!? Jag tycker det är skit coolt i alla fall! Zenta kommer bli känd, hahaha....
Synd att inte jag och Kex får gå den kursen :(

ÄNNU FLER BILDER
Är dom inte för goa? ;)

Verkar som om det kommer bli en tråkdag idag. Ida har dragit iväg till en kompis och mamma och pappa har inte lust att göra något. Kex har bara lust att bada och jag har lust att göra något kul, hhahaha. Att åka ut till klubben nu är alldeles för varmt, mamma skulle inte ens gå med på att skjusa ut mig dit. Bada verkar heelt okej, men jag har inte lust att gå ner dit själv utan någon annan. Eller jag har ju Kex med mig men i alla fall...
Det jag vet att jag måste göra är att städa mitt rum och Kex bakben ska bli tovfria. Ingen som har lust att raka ner min hund?? Inte, nehe....

MOT STALLET, WIHIHIGodmorgon!
Ska snabbt ta och slänga i mig lite frukost. Efter det tar jag med mig Kex och lillsyrran och så drar vi iväg till stallet. Efter stallet har jag en del som ska göras. Kamma och klippa klorna på Kex, hittade en hel del tovor igår som jag inte har en aning om var de kommer ifrån. Kanske för att hon har simmat så mycket? Städa mitt rum, suck!! Och om vädret håller i sig ska tar jag med mig Kex till badet. Ikväll har jag lust att träna lydnad också :) 
Det är inte långt kvar till Ungdoms SM nu inte. 

 


VALPTITT OCH ECILPSE ♥

Hej kära läsare!  
Gissa vad jag har gjort idag!? Jag har kollat på Idas och Utzis söta små valpar! Och efter valptitten bar det av mot bion, kollade på Eclipse. Såååå himla bra!!!!!!!!!! ♥ Någon som håller med mig om det?? Måste ni göra! ;)
Tog rätt så många kort på valparna så ni får leva med att det kommer upp lite bilder på dom lite här och var ett tag framöver. Men eller hur, valpbilder tröttnar man ju ändå inte på ;)

 
Tik
En av mina favvisar! :)Hane
Min andra favorit, liknar Kevin lite, eller hur? Båda dessa är Idapuppisar.

Har en till favorit men honom får ni se någon annan gång! Söta var i alla fall alla småttingarna och filmen var super.
När vi skulle gå var det lite svårt att lämna kvar Ida, saknar henne faktiskt!! :( Men hon har det ju bra tillsammans med sina valpar :)

RSS 2.0