Nya krafter

snodd av karin ;)
... är här med samlade. Nya krafter är hämtade med hjälp av Karin och en kebab. Är peppad inför morgondagens lydnadsträning på EHDK tillsammans med klubbkompisar. Nu, en natt promenad sen väntar sängen. Adjöööken...

Retsticka

Dåligt lydnadspass. Tydligen är det skitkul att springa runt och retas...

Awesome dag!

Mot klubben och sen vidare mot S-näs tillsammans med bästaste Karin. Ska bli såå kul, var så otroligt länge sen vi sågs nu!!! Nej, dags att sätta fart på dagen...
Glöm inte bort frågestunden!

Två veckor

skulle ha publicerats igår...

Det är två veckor kvar idag tills tävlingen. Jag är rädd faktiskt. Känner att den där självsäkerheten som jag hade lite av för ett halvår sen är borta. Misstänker att det är för att allt kommer bli nytt nu och att momenten inte riktigt ser ut som jag vill. Men det ska nog gå! Ska få proffshjälp av Lena Andersson här i veckan. Känns så bra! Är så tacksam och glad över att hon vill hjälpa oss!!!
Var på klubben idag och tränade. Hopp apport blev jag så glad över att det fungerade! Tjohoo! :D Metallen är gripandet dåligt. Men det håller vi på att klicka. Vittringspinnarna är så sjukt goda att tugga på tycker Kex. Mums fillibabba, haha, dock gillar inte hennes matte det lika mycket. Hon tuggar ju så mycket så att hon tappar pinnen och det är inte så kul. Det är också något som vi klickar, att sitta stilla vid sidan och inte smaka så mycket på den förbaskade pinnen. Rutan är hon lite osäker på. Det blev många rutan skick idag. ;)
Fria följet börjar ordna upp sig riktigt bra enligt mig! Hon gjorde så fina stegförflyttningar idag. Duktiga Kex! Sen så har vi ju den där fjärren också. På något sätt har jag lyckats få henne att backa i vissa skiften? Vanligtvis brukar dom ju ta något steg framåt men nepp, inte här inte, vi tar nåt steg bakåt då och då istället. Toka.
Sittande i grupp går bra liksom platsliggningen. Hon har blivit rätt så bra på det där med hakan i backen och inte äta gräs eller vippa på rumpan.
Är i stort sätt nöjd med dagens pass. Vi har en hel del att jobba på men attityden och fokuset tycker jag var bra. Tappade lite fokus i slutet men vi tränade väl kanske lite för länge ;) Attityden satt där den skulle genom hela vilket jag är så glad för. Även fast än hon blir lite trött så tröttnar hon inte.

Vallning

Skrevs igår men publicerads aldrig?

Gissa vad mi and mi family (ooh, look spanglish;)) gjorde igår? Jo, vi åkte tillsammans med ungdomsgruppen hem till Leif Wärme och fick oss en liten lektion om vallning. Vi fick se på hur det går till när han vallade och sen så fick Zenta prova också. Det va riktigt kul att se! Blev imponerad på hur han har fått Kiwi så duktig att lyssna på så små ljud och signaler även fast än hon var så långt bort och jobbade. Teamwork kallas det!
Zenta blev helt tokig hon. En helt annan hund va vad vi fick se. ;)
Nu va det inte så att Zenta vallade fåren direkt. Fåren va instängda i fållan och sen så fick hon vara utanför den tillsammans med mamma. Det första steget var att lära henne att gå åt samma håll som mamma. Alltså mamma cirklar runt den där fållan åt ett hål och då ska Zenta göra likadant fast hon ska vara på andra sidan, fattar ni? Aja, hur som helst så lärde hon sig det snabbt i alla fall. När mamma bytte håll så skulle hon också göra det och efter ett tag så gjorde hon det också. Sen kom ju problemet att bryta denna lilla lek som var så oerhört rolig! Jag kan säga att kul hade både mamma och Zenta så det här var då rakt inte den sista gången!!

Lego League

Snodd av Idaaaaho

Japp, det här är vad vi håller på med i skolan. Nej, det är så här att vi håller på med ett projekt i skolan som heter Lego League. Om det finns någon som är väldans intresserad av att vi bygger en robot av lego och forskar om alla de supergiftiga bananerna så gå in HÄR ;)

Glöm inte frågestunden

FRÅGEEESTUND!

Nu kör vi en frågestund, det var ett bra tag sen sist! Har fått lite frågor ifrån olika håll på senaste tiden så tänkte att varför inte. Ni har blivit ett helt gäng nya läsare här så nu har ni chansen. Fråga på nu! Frågorna behöver inte alls  ha med hund att göra ;)

Nervöst - JA!

Har fått PM:et för tävlingen, hjälp mig säger jag bara!! 13.00 TIDIGAST startar klass 3 här på EHDK. Nej, nu ska jag gå och plugga så att jag glömmer bort att vara nervös, så att jag glömmer bort att vi ger oss ut på liiiiite djupt vatten innan vi lärt oss att simma riktigt ordentligt....


:)

Idag har det varit en bra dag. Fått tillbaka ett bra resultat på so-provet! Haha, det gjorde min dag ;)
Elevens val som jag har tillsammans med bästaste Julia var som vanligt roligt, som alltid när hon är med. Mycket gjort fick vi inte men äsh. Sprang ut med Ida och Kex när jag kom hem. Genomförde ett bra lydnadspass med Kex. Är så nöjd idag! Vi tränade bara på dom där äckliga momenten. Vi ska allt lära oss att älska dom också! ;)
Apporteringen går bättre och bättre och snart så faller nog rutan på plats. Får se om det hinner falla på plats innan vi ska ut och tävla. Vi får väl ta det som en träning hur som helst. Är ju bra att bara komma ut försöker jag intala mig ;)
Bjussar på ännu en filmsnutt. Som ni ser så har apporteringen blivit bättre sen jag skickade in till Talangtruppen. Har även ändrat ingången vilket passar mycket bättre än att sätta sig framför. Förut bjöd hon så själv att hon satte sig framför men så prövade jag att byta och så verkade det som om hon tyckte det var mycket lättare så nu kör vi på det!
Nej, dags att ta tag i pluggandet prov på fredag...

Tisdag

Bra dag idag. Kort dag i skolan, hem efter lunch och så blev det ett siså där halv bra lydnadspass. Tränade nästan bara de jobbiga momenten. Sen så blev det en rolig inkallning i slutet. Attityden var på sin plats hon var kanske en aningens seg och lite okoncentrerad. Men vi jobbar på inte kan vi ju lägga av nu heller!
Har suttit och gjort äckel svenskan fram till halv sex sen så var jag duktig och stack ut och sprang med dom små tossarna. Nu är sover dom så nöjda och trötta är dom i både knopp och kropp.

Bjussar på två små filmer bara för er skull ;) Går det inte att klippa ihop filmsnuttarna i movie maker längre så får ni en liten film då och då istället. Bra, va?


Nej, nu är det engelska och spanska som gäller. Adiós amigos! ;)

Hemstudier

"Ni har lite hemstudier att göra imorgon, ni ska ju inte tro att ni bara får sluta sådär 4 timmar tidigare inte"


Blöööö, är det enda som jag säger. Försöker skriva en resonerande text. Vet ju knappt vad det är för något. Det är hur som helst svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Ush och fy jag är sketans trött på skolan!!

Grupptryck


Mm... Grupptryck, ja, det är något man kan råka ut för det.

OOOH, look a MVG!! :D

Utmanad - blogaward

Hoppsan, jag har visst blivit utmanad av lilla Lovis ;)
Varför började du blogga?
Ja, hmm... Först hade jag en hemsida som jag skrev på och lite sånt men sen så tyckte jag att det blev så svårt att uppdatera den (som sagt jag är ju inge bra på datorer ;)) och så fick jag tanken att en blogg, det kanske vore något! Sen föll jag väl lite för grupptrycket också, alla mina kompisar skaffade också blogg i samma veva som mig.
När jag skaffade bloggen så var Kex bara några månader och sen med tiden som våran träning har utvecklats har även bloggen blivit mer och mer som en träningsdagbok, kan man väl säga. :)

Vilka bloggar följer du?
Hm.. Haha, ja det är ju mest hundbloggar och mina vänners bloggar också. De hundbloggar som jag mest är inne på är väl Mia & Carma, Khemosabi, Malou, Qit & Lix, Linnea & Coco o.s.v. Mina vänners bloggar hittar ni i menyn ;)

Vilken är din favorit färg?
Oj, det var en svår fråga. Haha, jag gillar ju alla färger. Men en färg som jag gillat sen jag var liten är väl blå. Röd gillar jag också :)

Vilken är din favorit film?
Jag vet inte om jag direkt har någon favorit film så men en som jag gillar är Liar Liar sen är ju Twilight filmerna inte helt fel dom heller ;)
Jag tittar på det mesta helt enkelt, fast jag hatar sånna där blodiga "pang, pang filmer". Dom är inge kul dom.

Vilket land/länder vill du besöka och varför?
Åh, jag skulle jätte gärna vilja åka till Island. Det har jag velat jätte länge! Jag skulle vilja åka dit och rida runt där på islandshästarna. Det skulle vara super häftigt och få rida runt och se gejsrarna och allt sånt ifrån hästryggen. USA vill jag också åka till, typ åka till New York och så (hur fint kommer det inte bli sen Julia och Felicia, tjohoo! :D). Bollywood skulle ju också vara rätt så coolt, haha.

Jag ger denna utmaningen till Emelie :)

Tjohoo!

Sitter här framför datorn och letar efter någon lydnadskurs som jag och Kex skulle kunna gå. Har tyvärr inte hittat någonting än. Är det någon av er därute som vet någon bra lydnadskurs med en bra instruktör?
När jag satt där och googlade hamnade jag på EHDK's hemsida och så klickade jag in och kikade lite på vilka som hade anmält sig till lk3 tävlingen den 13 november. Som sämst kan vi bli 4a! Det känns skönt får jag väl ta och erkänna, haha. Då kan man ju stajla lite och säga att 'ja, vi fick ju i alla fall en placering!' ;)
Härliga sommar

Vi kämpar på

Inte blidde det någe talangläger för oss inte. Första gången sen dom startade upp med det, surt är det! Har varit en aningens depp i helgen men äsh, dags att ta av sig den fula och äckliga offerkoftan. Just let it go and move on!! Det är så tråkigt och jobbigt att gå runt o vara ledsen, nu har jag varit det tillräckligt så nu är det NOG! Haha. Man får se det positivt, jag kan äntligen sova på nätterna igen och förhoppningsvis hålla koncentrationen uppe i skolan också. Nu ska vi jobba som bara den och så kör vi på stenhårt och skickar in till februarilägret istället!!
Träningen går sådär känns det som. Det är som sagt svårt att se framgång i motgång... nästan omöjligt faktiskt. Men vi kämpar på! Jag och min kära vän FellanPellan var ute och filmade när jag och Kex tränade i fredags. Har gjort en liten film åt er där ni får se hur jag tränar och vilka belöningar mm. Men självklart så laggar datan sönder så fort jag ska spara filmen. Är det någon som är bra på datorer där ute? Själv är jag tyvärr tekniskt hadikappad, inte så kul. Erkänner att jag lärde mig i torsdags hur man får upp Word-programmet på skolans datorer, heheh. Men om det är någon som är så där bra på datorer och dataprogram och sånt så kanske h*n vill vara så snäll och hjälpa mig så att ni kan få se min fina film?? ;)
Hur som helst så har hon varit väldans het vid träningarna i både fredags och lördags. Det gick ut över både det ena och det andra. Fria följet har hon legat långt fram i position och koncentrationen har inte varit den bästa, det var den inte idag heller. Men attityden den sitter på sin plats, precis som den ska! ;)
Sättandet kan få mer tryck i sig. Det övar vi på! Haha, hon bjuder jätte roliga sättanden. Men snabba är dom i alla fall ;)
Inkallningen är jag nöjd med faktiskt. Det finns en snutt om den i min lilla film som jag gjort. Det enda som är, är att hon har blivit lite för taggad och börjat tjuva eller krypa fram ibland. Det måste bort, bort, bort!
Rutan finns det fortfarande en viss osäker het i. Vi fortsätter att träna rutan skick.
Alla apporteringsmomenten behövs jobbas på!! Särskilt metallen och vittringen. Metallen är inte särskilt rolig att springa och hålla i. Den skramlar ju mot tänderna. Vi försöker bara leka med den och bygga upp ett intresse för den, gripanden klickar vi också. Vittrningen är så mycket tugg på att hon tappar den när hon kommer in till mig. Jag blir galen på det. Men vi kämpar på!! Fjärren är väl ingen superkatastrof längre. Har kommit på en liten sak när det gäller den faktiskt. Att när jag pratar så går hon framåt mer än nar jag bara använder tecken. Så jag använder så gott som bara handtecken nu mera och jag kan faktiskt se en liiiiiten förbättring där ;) 
Det här ska fixa sig, den 13:e november så kör vi!!! Pepp, pepp, pepp ;)
Felicia lyckades fånga Kex på film när vi var på väg hem från ängen. Haha, tokan har kommit på att stenar det är ju skitkul!! ;)

Talanglägret?

Just nu går jag in på min mejl stup i kvarten, bär med mig mobilen överallt ifall att det skulle vara någon som skulle ringa. Det är inte lång tid kvar nu tills jag får veta om det är någon som hoppar av eller inte. Jag hoppas inte för deras skull men jag vill ju så gärna vara med. Men det känns konstigt, elakt och egoistiskt att önska någon annan olycka. Men tänk nu om det skulle bli så att vi faktiskt får hoppa in och vara med. Jag skulle bli så sjukt glad men då kommer nästa problem upp, hur f*n ska jag komma dit?
Mamma och pappa är inte villiga att sitta 2 timmar i bilen för att skjutsa mig först till dalarna och sen tillbaka två timmar. Först sa dom att det kunde dom tänka sig göra men nu så har dom andra planer. Men jag förstår inte riktigt, har pratat om det här sen i somras och då så va alla så glada så??
Jag kan få lite problem här känner jag... :/

Jag är ingen fegis!

Självförtroende är bra att ha!! ;)
Att ge upp är fegt och jag är banne mig int´ nån fegis! Aldrig någonsin att jag skulle ge upp en dröm jag har bara så där, aldrig skulle jag ge upp nåt som vi älskar att göra så högt, aldrig! Just därför så tog jag tag i allt idag, släpade med mig träningsväskan, Kex och Felicia ut på plan där vi spenaderade minst en timme. Jag 'bröt ner' alla momenten och så jobbade vi igenom dom ordentligt. Det var ett tag sen vi gjorde det och jag kan säga att det behövdes. Försökte vara så noga som jag bara kunde med belöningar och utföranden. Hon skötte sig riktigt fint idag, efter 5 min på plan så sa jag till Felicia med världens smile på läpparna "Vi är tillbaaaka! :DD". Ni skulle ha känt den där känslan som jag kände inombords då, jag blev så glad, lättad på något sätt också.
Fria följet
Hon var riktigt duktig här tycker jag. Ibörjan klickade jag jätte ofta, som sagt jag bröt ner alla momenten i små delar. Sen så byggde jag upp det igen och då samlade hon ihop sig riktigt fint! Hon bjöd och fick tillbaka 'det' som jag har saknat här vid några träningspass. Hur som helst så var hon helt med på noterna kändes det som. Som sagt hon samlade ihop sig fint och var fokuserad med en bra attityd. Ibland fick hon ett överspel och började hoppa lite i övergångarna men hon samlade snabbt ihop sig igen. Starterna tycker jag har blivit bra nu! Hon förbreder sig när jag säger fot, är redo och så går vi utan studs och hopp. Duktig tjej! ;)
Sättande under gång
Här har vi något som vi kan jobba en del på. Hon skulle kunna bli snabbare i sättandet och fokusera mer när jag går ifrån henne. Annars är jag rätt så nöjd. Men det är svårt att säga hur det ser ut när man inte ser från sidan. Men över lag så känns det som om vi har en bra grund som vi kan bygga upp och jobba vidare på.
Inkallning med ställande och läggande
Här har vi jobbat en hel del på själva läggandet innan jag lämnar henne och fokuset när jag går ifrån henne. Nackdelen med "fri-metoden" som är så bra(!!) är att nu ligger hon och kryper framåt sen så stannar hon upp så fort jag vänder mig om oavsett om jag vänder mig plötsligt om när jag går eller om jag går hela vägen. Så mer stadga blir det att träna där. Fart under tassarna har hon här i alla fall. Jag skulle bara vilja ha lite mera tryck i ställandet och läggandet och sen så såg jag att många hundar på tävlingarna här på klubben drog ner på tempot sista sträckan så det ska vi träna på. Full fart hela vägen!
Rutan
Hon har blivit lite osäker nu när vi kör på längre håll. Har fått backa tillbaka lite här men jag tror inte att det är något problem. Lite mera fart skulle jag vilja ha här men jag tror att det kommer bara hon blir lite säkrare. Det blir att gå upp på morgonen och köra lite rutan-skick ;)
Hopp-apport
Är ett moment som vi inte alls har tränat så mycket på. Vi har ju haft väldans problem med den där förbannade apportbocken, haha. Men det momentet har faktiskt utvecklats den sista månaden. Riktigt ordentligt enligt Felicia som idag påminde mig om att för bara några veckor sen så var det mycket tugg och lite verkstad ;) Det var då när hon stannade på mitten och inte kom in med den utan bara slängde upp huvudet och tuggade for fullt. Momentet är fortfarande långt ifrån min målbild men det går sakta men säkert framåt tror jag. Hon har fortfarande vissa tendenser till att slänga upp huvudet sådär men tugget ska vi börja träna på att få bort ordentligt nu!! Vi har ett liiiitet problem här också, hon har börjat tjuvstarta vilket hon inte gjorde förut men jag tycker på ett sätt att det är bra. Hellre tjuvstart och glädje än en seg men korrekt apportering.
Metallapporten
Är just nu vår värsta 'fiende'. Ush! Segt ut, tveksamt gripane och så vågar hon inte ta tag i den och hålla ordentligt så då skramlar den mellan tänderna och det i sig påverkar att hon inte vill springa på in för då skramlar den mer. Jag tror jag gå tillbaka och tejpa den igen och sen köra mycket klickande vid gripanden och bara raka in. Det är min plan, hoppas det fungerar för någon plan B har jag inte kommit på än!
Vittringen
Tycker jag går framåt, fint och samlat ut, liiite trögt vid letandet kanske sen är det transporten in och tuggandet som vi måste jobba på här. Men ska jag vara ärlig så har jag inte lagt ner så mycket tid alls på det här momentet. Men det ska jag ta tag i nu. Roligt tycker hon i alla fall att det är!
Fjärren
Ja, vad ska man säga? Hon är lite rolig min lilla Kex. Vi har ju tränat på att hon ska tänka bakåt, det är där belöningen finns, så nu backar hon i skiftena till stå. Hur lyckades vi få till det? Det är inte så jätte mycket men hon lyfter tassarna alla fyra tassar så glatt bakåt och så ställer hon sig upp, suck :/. Jag är fakktiskt väldigt trött på den här fjärren nu. Jag vet inte vilken plan jag är på nu Ö? A2? Nej, jag har ingen koll längre. Men jag har en liten teori om att om jag bara bestämmer mig för en plan och håller fast vid den så kommer det här att lösa sig. Jag tror det brister i tekniken som hon har. Teknikövning ska det bli här ;)
Tror ni vi lyckas fixa ihop allt det här till tävlingen? Hålla tummarna kan man ju alltid göra ;)

www.lefoto.blogg.se

Foto: Lovisa Eriksson
Slog vad med Lovisa idag att om hon skulle pricka en festis i papperskorgen när hon stog en bit ifrån skulle hon få ett inlägg om henne i min blogg ;) Sååååååååå, på bilden ovanför har ni henne, min fina vän. Tycker bilden beskriver henne väldigt bra, alltid så glad och positiv till det mesta. Man kan inte annat än att vara glad med henne!
Kan tänka mig att det finns några som läser min blogg som gillar att fota eller bara gillar att titta på fina bilder? Hur som helst så besök Lofisas blogg i sånna fall och om du inte gillar att fota så kolla in till henne i alla fall vet ja! ;)
--> www.lefoto.blogg.se

jag ger upp...

Hejdå lydnad!

13 november

Jag har precis varit sketans modig här asså! Jag anmälde till EHDK's lydnadstävling här på EHDK. Då blir det debut i klass 3, spännande kommer det att bli och nu gäller det att lägga i en växel den månaden som är kvar till start... Ojojoj hur vad har jag gett mig in på???


FOTO: Patrik Norén

Sanna mina ord, det här är mitt liv, går hela vägen upp och följer min stig! ;)

FREEEEEEEEEEEEDAG!! :D

Äntligen, underbara, älskade FREEEEEEDA´!!!!!! Så otroligt skönt, va snabbt den här veckan gick! Tjohoo, en vecka närmare lovet, två veckor kvar, det här klarar vi! Jaaa! Ni ska bara veta hur otroligt skönt det kändes idag när jag stog vid mitt skåp i skolan för att lämna ett par saker och inte behöva ta med något hem! Jag är helt ledig, kan göra precis vad jag vill! Kan det bli bättre? Jo, visst kan det det alltid!
Gick hem och sov bort hela eftermiddagen och gick sen ut och tränade med min älsakde med min älskade Kex.
Länkade ihop ett snyggt fritt följ med en super inkallning! Hon bjöd på ett riktigt fint "BC-läggande" (kallar det så för att drömbilden av det här momentet har jag fått från en BC). Platsliggningen gick också bra. Hon låg så fint med hakan i backen. Med andra ord är jag nöjd! När jag själv ser våra framsteg så blir jag så glad! Men det är inte ofta jag gör det heller och då känns det som om vi står stilla på samma ställe. Som jag sagt så många gånger, jag MÅSTE leta upp en träningskompis som vill träna någon gång i veckan med mig och Kex. Finns det nån där ute som vill träna antingen på EHDK, EBK eller i Torshälla någon gång i veckan?? :)


Söta lilla hund!

Onsdag - lydnadskurs

I onsdags var det dags för kursdag igen. Som sagt är jag medhjälpare på en lydnadskurs som är ute på Eskilstuna BK. Det är så himla kul! I onsdags var det 5e gången, alltså hade hälften av kursen gått. Jag och Kex fick börja med att köra igenom kl 1. Ja, vad ska man säga. Hon visade verkligen upp hur en lk 1 hund kan bete sig. Ofokuserad och slarviga utföranden. Hon gick in i rollen för att visa upp hur det kan se ut ordentligt i alla fall ;) Men vad var det som hände??? Jag berömde med rösten och klappade på henne mellan momenten men då höll hon på att explodera kände jag så jag fick tona ner mig och bara använda en glad men lugn röst.
Även passet hemma var ur balans och inte så fokuserat. Kanske hade hon bara en dålig dag?
Som sagt är det väldigt roligt att ha kurs, speciellt en sån här kurs. Man ser utvecklingen hos både förare och hundar, hur de växer ihop till ett team och har roligt tillsammans! Det är alltid extra roligt när förarna lyssnar på ens tips, provar och verkligen anstränger sig, när dom har ett mål och satsar för att nå det. Härligt! Blir alltid så glad när jag är där med dom, får visa hur jag tänker i vissa moment, de prövar kanske fungerar det kanske inte och sen klurar vi ut en lösning tillsammans utifrån hundens förutsättningar. Jag lär mig väldigt mycket av att lära ut till dom kan jag säga! Det här är verkligen skitkul! Jag hoppas att dom njuter lika mycket av varje kurstillfälle som jag gör! ;)
A day without you is like a year without rain

Sundsvall

Nu får jag allt ta mig i kragen och blogga lite om förra helgen, eller vad tycker ni ;)
Kex & Myra har paxade soffan ;)


Myra väntar på att få gå in i ringen


Kex har tråkigt.....

I helgen som var tog jag och Kex en liten tur till Sundsvall tillsammans med Hannah och Myra. Vi hade det så trevligt och roligt även fast än sundsvallsresan inte gav oss något speciellt i utställningsringen.
Börjar med att än en gång tacka Hannah för att vi fick åka med dig! Taaaaack! ;)
Tycker Kex skötte sig bra. Först sitta flera timmar i bil, tillsammans med Myra som hon inte känner så bra, komma till massor av olika ställen och sen bara kunna lägga sig ner och slappna av på rummet vi fick. Fast det kanske inte är så konstigt att hon somnade på en gång då hon satt upp hela vägen från Stockholm till Sundsvall, haha.
På söndagen var det utställningstime. Vi åkte så att vi var där i goooood tid innan. Jag körde lite lydnad utanför ringen. Tyckte det gick rätt så bra med tanke på miljö, underlag och en massa störningar. Under själva momenten är konsentrationen på topp, hon anstränger sig och gör sitt bästa och även attityden är bra. Men så fort jag inte ger något kommando och bara vill att hon ska följa med är konsentrationen borta och hon "trippar inte på tårna" längre. Det är något som vi måste jobba på. Jag vill att hon ska bjuda in mig i någon aktivitet hela tiden, att hon ska ta initiativet till träning utan att jag behöver säga att "nu ska vi göra det här!".
Tillbaka till utställningen. Kex blev placerad som 4a ökl utan ck. Domaren tyckte att hon hade för stela rörelser fram??? Tror att det beror på hur jag sprang med henne. Men hon fick kritiken "rör sig mkt bra bak!". Jag blir alltid väldigt glad för sån kritik, lite extra glad blir jag av just sånna kritiker med tanke på hennes höfter.
Hur gick det för Myra då? Jo hon vann sin klass och gick vidare till bästatik dock blev hon inte placerad där men även hon fick en finfin kritik! :)
Nu satsar vi på stora sthlm, ses där! ;)

.

Idag har varit en jobbig dag, en väldigt jobbig dag... Viljan är ju så stark och ändå kan jag inte göra någonting. Vad gör man då? För mycket tankar...
Jag älskar dig! ♥

Lär er det här på 1 kväll om ni kan..!

HÅRDROCK
Led Zepplin - Jimmy Page
Deep Purple
Black Sabbath - Ozzy Osbourne
GLAMROCK
Alice Cooper
New York Dolls
Kiss
Twisted Sisters
David Bowie - Ziggy Stardust - The Thin White Duke
PUNK
Sex Pistols
The Clash
Ramones
REGGAE
The Wailers - Bob Marley
UB 40
Peter Tosh
Blach Uhuru
FUNK & DISCO
Earth, wind and fire
KC and the sunshine band
Jhon Travolta
Bee Gees
Gloria Gaynor
TEKNO
Kraftwerk
Neu
Yello
Human League
NEW AGE & SYNTHPOP
Jean-Michel "Jarre"
Duran Duran
Visage
Utravox
Soft Cell
Depeche Mode
THE NEW AGE OF HEAVY METAL
AC/DC
Accept
Iron Maiden
Judas Priest
Van Halen
TRASHMETAL
Slayer
Metallica
DEATH METAL
Napalm Death
Death
GRUNGE METAL
Nirvana
Pearl Jam
RAP
Kool Herc
Grandmasters Flash
The Suger Hill Band
HIP HOP
Malcolm X
Martin Luther King
Black Muslims
Public Enemy
Kool Moe Dee
CORPORATE ROCK
Michael Jackson
Tina Turner
Philips Dire Straits
Bruce Springsteen
MUSIKVIDEOS
Queen
A-ha
ABBA
Det där var bara alla namn, dom sitter inte kan jag säga... suck! Dubblet så mycket till MINST som ska in med alla årtal, låtar, händelser och sen måste man ju lära sig om alla stilarna också. Om jag inte kommer blogga på ett ta så är det antagligen för att min hjärna kommer ha sprängts efter ikväll, men oroa er inte min mamma har tvättmaskin....

Grattis mamsen!♥

Grattiis till världens bästaste mamma som fyller år idag (Grattis till Lofisas mamma som också fyller år idag! ;)), hipp, hipp hurra!! Du är bäst mamma och bara för att du är så bra så ska jag springa iväg och fira henne nu. :)
Fina Zenta ;)

Check, check, check!

Plockat undan på mitt rum - check

Sorterat tvätten - check
Tränat Kex - check
So:n - check
Engelskan - halv check
Musiken - halv check
Present till mamma - check
Köpt godis till imorn - check
Hämtat fel och helt onödiga papper i skolan - check
Ätit lunch - check
Men jag har såå mycket kvar på min lista. Jag måste klippa Kex, packa, läsa mera musik, hundarna måste ha en kvällsprommis till, osv. Pallaaaaaaaaaaaaaaa, svar NEJ, haha ;)

Bara för att liksom...

En 'ledig' fredag, yeay! Min praktik på Strömsholm är slut för den här gången. Kan säga att dom 4 dagarna jag var där har varit väldigt givande och roliga men sen var det ju lite jobbiga stunder också. Men man skulle ju se allt inom yrket och det har jag verkligen fått gjort! Jag är supernöjd och nu vet jag till och med vad jag vill bli! Bara för att jag är så här glad över min praktik så ska jag skriva 2 sidor SO om den och nån sida på engelska också, innan tolv ska vi försöka hinna få in att bli klar med musiken så att det bara är att lära sig den, svenskan måste också göras, att städa rummet skulle inte heller vara helt fel, en promenad med doggsen + cykeltur med Kex måste jag också klämma in någonstans. Sen har ju Kex självklart hunnit rulla sig i nåt skit sen förra veckan jag badade henne så det är bara att ta fram schampoot igen, klippas ska hon också, ett träningspass på lydnadsplan ska vi också hinna med. Tvätta måste jag också göra och jag har fått en liten uppgift om att dammsuga nedervåningen. Någonstans mitt i allt ihopa ska jag försöka få in en liten tur till stan och köpa en present till mamma, men det lär nog inte ta så lång tid eftersom jag inte :( kommer att gå med någon...
Nej, dags att plugga! Guuh, vad jag längtar tills man blir vuxen och får jobb då kanske man kan njuta av en sån här ledig dag??

Ohjäää!

Halloj! Idag har det varit en spännande dag. Har fått vara på IVA tillsammans med en jättesnäll tjej Maria. Det var verkligen jätte roligt. Älskar att få vara på strömsholm. Jag har fått bara under dom här tre dagarna lärt migg massor nya saker och jag har fått göra en hel del saker som jag aldrig kunnat föreställa mig annars. T.ex. har jag fått vara med och förbreda hästoperationer och varit med under själva operationerna, jag har fått vara med när dom har tagit ultraljud på en hunds hjärta och sen har jag fått göra sånt där annat också som att ta temp, mata, städa och gosa ;)
Det finns en hel del engelska veterinärer på praoen. Så jag har hört en massa engelska och pratat lite själv också. Och jag har fått en liten uppenbarelse om att jag faktiskt fattar allt som dom säger utan några som helst problem. Tjohoo, nu visar det sig att MVG i engelska är nog inte så tokigt i alla fall ;) Jag känner verkligen att det är nog det här jag vill jobba med i alla fall!!
Nu ikväll bar det av mot bruks och lydnadskursen jag hjälper till med. Det var riktigt roligt, hundarna och förarna utvecklas så snabbt under en sån här kurs och det är väldigt roligt att få se det. Och även få se hur dom växer ihop och börjar bli ett team! Så mycket träning för mig och Kex har det inte blivit idag. Inte igår heller. Jag har faktiskt bara vilat och tagit det lugnt, men det är bra det med ibland. Kex är just nu en uttråkad liten dam. Att inte få ett ordentligt arbetspass på två dagar det är inte bra enligt henne! Hon var lite jobbig ikväll på bruks med andra ord. Hon har blivit väldigt rolig att jobba med nu när man väl får börja jobba. Sen jag började använda 'tävlings-metoden' så har hon börjat bjuda så mycket mer. Och efter den shapingen jag kört med klickern så bjuder hon olika beteenden också. Så himla kul att se! Hon bjöd på väldigt roliga lägganden idag när hon hade tråkigt. Vi satt och tittade på våra fina kursare när dom skulle köra hopp över hinder och Kex hade inte alls så kul så hon satte sig framför mig och slängde sig ner på backen och flög upp igen och slängde sig ner och så där gjorde hon om och om igen. Jag kunde inte annat än att skratta åt henne. Toka! ;) Men 'godisautomaten' fungerade inte riktigt som den skulle idag säger Kex ;) Matte tyckte att vi skulle träna passivitet men det var ju inge roligt alls...
Nej, nu borde jag egentligen plugga men jag orkar inte, jag har faktiskt varit duktig och läst igenom det jag borde idag mer än så blir det inte! Us, jag kommer få ett helvete på fredag :( Men någonting ska jag ju ha att göra på min lediga dag också, eller hur ;)

Vad vill jag bli?

Helena o Tosca om Träningstime! ;):
Oh, vad härligt att få vara på ett djursjukhus. Är det sånt du vill jobba med sen?? Världens bästa jobb :)
svar: Ja, det är riktigt roligt att få vara med och se hur det går till på ett djursjukhus. Jag får se så många spännande saker som många andra kanske inte får möjligheten att vara med och se på.
Jag vet faktiskt inte om jag vill bli veterinär, det är det jag är på Strömsholm för att lista ut hade jag tänkt ;)
Nej, men jag tycker att det verkar vara ett väldigt spännande yrke på många sätt! Men jag vet inte. Vägen till veterinäryrket är lång och väldigt, väldigt krävande! Jag vet inte om jag är beredd att satsa så hårt på det??
Det enda jag vet om mitt framtida jobb är att det ska vara något roligt! Det ska vara någonting som jag tycker är kul! Inte ett sånt jobb att man känner så fort man vaknar på morgonen att man inte orkar gå upp ur sängen för att ta sig till sitt förbaskade jobb. Nej, det ska vara roligt! Och jag älskar ju djur, vilket också är något jag är rätt så bra på. Så det lutar ju åt något sånt håll i alla fall. Sen ska det vara ett jobb som jag INTE kan ta med mig hem heller och ett jobb som jag inte behöver jobba ihjäl mig för att klara. Alltså vill jag ha ett jobb som är roligt, ett som jag inte kan ta med mig hem och sitta uppe hela natten varendaste dag för att få sakerna gjorda i tid. No, way att jag ska ha ett sånt jobb! Det är svårt sånt här med jobb och utbildningar! Men, ja, den som lever får se hur det blir ;)

Skendräktig... suck!

Jag blir galen! Kex är skendräktig och inte lite heller! Hon springer runt i hela huset och letar reda på massa leksaker som jag sen går och lägger tillbaka i skåpet och 5 minuter senare bär hon upp allihopa igen. Så går vi så där om varann. Jag blir tokig, inte kan jag sova på kvällarna heller! Där ligger hon PÅ mina kuddar och piper och om jag skulle slänga ut henne ifrån rummet så skulle hon antaglien sitta och gny hela natten. Suck. Hon har massa mjölk också. Jag förstår inte varför det blir såhär? Det hjälper inte heller hur mycket hon än får röra på sig eller använda huvet, hon är lika tossig i alla fall.
Det går i alla fall inte utöver träningen, där är hon likadan som vanligt. Vi tränade på mammas jobb igår. Vi la ner ganska mycket energi på uthålligheten och lite detaljer i fria följet och sen så koncentrerade vi oss en del på vittringen. Gjorde det klurigt för henne där. Körde först bara som vanligt, jag vill att hon ska snabbt ut, samla ihop sig vid pinnarna ta rätt och snabbt som bara den in igen. Hon har verkligen börjat förstå det här med att det är bara att springa som om man hade eld i baken när man ska till matte ;) Nej, men målbilden har definitivt blivit tydligare för henne där! Först körde jag en gång som vanligt, andra gången la jag undan den rätta pinnen en bit ifrån dom andra pinnarna. Då blev det liiite svårare, hon letade och letade och ansträngde sig egentligen inte så mycket men sen så såg jag hur hon började tänka och då hittade hon den såklart! Jag lägger ibland bort en pinne sådär utifall att på tävling så kanske någon pinne råkar flyga iväg när Kex stannar eller något liknande. Efter det tog jag in den pinnen vi redan använt. Och så tog jag i en ny pinne som jag bara höll i i ca 5 s. Då blev det svårt! Ojoj, det var inte lätt där ett tag men Kex kämpade på och så löste hon det med. Bara man är nogrann så går det ;)
Nej, vet ni vad jag borde sätta mig ner och plugga men det tänker jag icke göra! Jag tänker skjuta fram skiten tills imorgon också, ha en bra kväll!

Träningstime! ;)

Nu ni så har jag fått till en liten film till er (har lagt ner vet inte hur länge på att den ska fungera att ladda upp och spara utan att datan ska stängas av så nu får den vara brusig och konstig. Ni får stå ut med att man knappt ser någonting :(). Var ute och filmade för någon vecka sen med min bästaste Felicia bara för eran skull ;) Ni får gärna kommentera och komma med förslag om förbättring och sånt, det uppskattas! :)
Veckan som kommer är det prao som står på schemat! Min kära moder har fixat in mig på Strömsholm, va där i 6an också men då fick vi inte gör så mycket jag och Felicia. Men nu har mamma sagt att det blir andra bullar ;) Dagen imorgon börjar på häst. Ska få vara med på vård och på operation. Ska bli spännande och sen om jag klarar av att vara med och titta. Onsdag, torsdag får jag vara på smådjur (hund och katt) kommer bli en händelserik vecka det här!

I'm back! ;)

FOTO: Ida                         Bild från i lördags
Och glada-pigga-Jenny är tillbaka! Tjohoo!
Har sovit bort i stort sätt hela helgen men nu är jag med igen! ;)
Igår förmiddags var vi ute på klubben och tävlade agility. Idorna var med och tävlade i KM:et. Jag tycker att dom var jätte duktiga! Jag själv (som faktiskt tävlade med Kex mer om det senare, haha) tyckte banorna var svåra. Massa konstiga krumelur svängar och byten och tjofs. Men dom gjorde det bra för att vara deras allra första gång ute på en tävlingsbana. Andra loppet så kollade Ida efter mig och när hon fick syn på mig så sprang hon för att titta till mig. Kände mig väldigt dum, vet ju själv precis hur det kändes när Kevin stack av planen och iväg till mamma när vi var ute och tävlade. Det var inte kul inte. Så här efteråt när man ser tillbaka på det kan man fnissa lite med tanke på att han faktiskt sprang in i vårat tält och gömde sig bakom en Ica-kasse, där låg han sen och tänkte inte alls komma fram! Hahaha, lilla Kevin.
FOTO: Ida

Kex och jag var inte med och tävlade om en KM-plats eftersom vi inte körde i den klass (large) som Kex egentligen ska tävla i. Jag kan säga att jag och Kex hade väldigt roligt på plan. 'Fast jag kände hur hon var lite fundersam. Varför i hela friden står det en massa hinder på tävlingsplanen matte?' Jag och Kex har aldrig kört en hel agilitybana förut, men nån gång måste ju vara den första ;)
Som sagt hade vi väldans kul i alla fall där vi sprang och fjanta runt på plan. Haha, dom som stod och kollade måste ju undrat va vi var för några egentligen...
Första rundan sprang Kex rätt in i ett hinder med huvudet. Hon hade fullt upp med att kolla på sin flamsiga matte. Några hinder fanns inte i hennes ögon, bara matte som gäller ;) Andra rundan tog vi fem hinder, sen ställde jag mig och bara skrattade, kollade runt bland alla dessa hinder och funderade på var vi skulle härnäst? Vi hoppade gemensamt över närmaste hinder tog slalomen och sprang skrattandes ut från banan. Haha, kul hade vi i alla fall!
Både jag och Kex och Idorna diskade oss i båda klasserna. Men vi HURRADE i alla fall för våra duktiga ungdomar Bella och Floyd, Elin och Spader och Jennie och Zigge blev klubbmästare i agility i klasserna large, medium och small. Heja, heja, så duktiga ni är!!!!!!!! Tjohoo!
Snodde bilden på dom duktiga, av Jennie på facebook

Ska passa på att säga grattis också till alla duktiga ekipage som blev uppflyttade från appellklass på klubbens tävling igår. Grattis till er, snyggt jobbat!!
Igår kväll var det lite partaj hos några kompisar och morgonen idag startades med en ridlektion. Kan det bli bättre? Jodå, visst kan det de alltid! Efter stallet sov jag en stund och sen så gick jag och Kex ner till ängen där vi mötte mamma, pappa och Zenta efter att dom tagit ett spår som hade gått braaa! Mamma körde igenom hela LK3 med mig och Kex idag. Varken mamma eller pappa är med och kollar så ofta när jag och Kex tränar och dom tyckte att vi hade tagit ett kliv framåt, särskilt i apporteringsmomenten och delar i fria följet var tydligen skit snygga ;)
Sen har vi ju den oändliga fjärren. Jag körde på 10 meter idag och det är så här. Hon rör sig inte framåt men hon  lyfter ena baktassen i vissa skiften. Jag börjar fundera på om jag verkligen ska lägga ner mer energi på att försöka spika den, det verkar inte fungera... Vad skulle ni ha gjort?
FOTO: Ida

RSS 2.0