MONTSNOWREST

 

Idag är det söndag och dagen har börjat bra. Jag och Kex har bestigit montsnowrest - haha ;)

Ett snabbis inlägg får det bli. Idag ska Kex borstas ut, borsta hennes tänder igen och snart ska vi ut och busa. Lite lydnad kanske det också blir.
Men eller hur. Visst har det blivit bättre med bilder här på bloggen? Känner mig faktiskt ganska stolt, så nu tar vi ett steg till. Jag ska försöka få Zenta att fastna på bild också.

Hoppas nu ni får en bra söndag vi hörs sen... kanske ;)


JUNIOR HANDLING

Har ganska tråkigt just nu, så jag kikar in här igen.

Kex ligger halvt död och sover i min säng, med huvudet på huvudkudden så klart ;)
Men nu hade jag ju tid för att äntligen kolla lite på det här om junior handling. Jag tycker det verkar vara ganska kul, kan nog grejja det här. Priset är att åka till England så då ska vi alltså till England :)


Om junior handling:

Junior handling är en tävling för ungdomar upp till 17 års ålder, som tävlar i att visa utställningshundar på bästa sätt.

Varje år arrangeras kvaltävlingar av Svenska Kennelklubbens Länsklubbar vid internationella utställningar, runt om i landet. Vid varje tävlingstillfälle har två ekipage möjlighet kvalificerat sig till den stora finalen. De tävlande ungdomarna är mellan 10-17 år.
Inledning
Innan bedömningen startar ger "ringsekreteraren" kort information till deltagarna, bla en presentation av domaren.

Inledande grupptävlan
Då bedömningen börjar kommer de tävlande in i ringen gruppvis, 10-12 i varje grupp. Domaren bedömer ekipagen och beroende på hur duktiga de är gallrar domaren ut ungefär 2-6 ur varje grupp som går vidare till kvartsfinal.
Bedömningen av varje grupp beräknas ta 20-25 minuter.
De som inte går vidare avtackas och får sina diplom och deltagar-rosetter. När alla grupper är klara blir det en kort paus innan kvartsfinalen.

Kvartsfinal
I denna omgång brukar antalet tävlande vara 15-25 och alla kommer in samtidigt för bedömning en andra gång.
I kvartsfinalen sker en gallring där 10 plockas ut till semifinalen. De som inte går vidare tackas och får sina diplom och rosetter.
Även de 10 finalisterna får diplom och rosetter. Samtidigt får de information om finalen, bla plats och tidpunkt för uppsamlingen innan. Finaltävlingarna går av stapeln i Stora Finalringen.

Semifinal och final
I semifinalen kommer de 10 finalisterna in för bedömning och domaren väljer ut 5 som går vidare till finalen. De övriga 5 får sina finalrosetter (alla kom på en delad 6:e plats!) och avtackas.
De 5 som går vidare står kvar i ringen en stund för att byta sin egna hund mot en av de fem finalhundarna som kommer in.

Dessa hundar är alla av samma ras och deltagarna får inte veta i förväg vilken ras det blir i finalen. Finalisterna går sedan ut ur ringen för att träna med "sin" nya hund. Under tiden fortsätter finalprogrammet med övriga finaler.
I finalen kommer de tävlande in i ringen med sina nya hundar. Domaren tittar en sista gång på ekipagen och bestämmer sig sedan för hur den slutliga placeringen, 1 - 5, blir.
Innan placeringen läses upp byter de tävlande tillbaka till sina egna hundar.

Avslutning...
Tävlingen avslutas med att de 5 finalisterna får sina priser. Vinnaren hyllas och får ett diplom och en resa till England, där han eller hon, får äran att representera Sverige i den internatipnella finalen för junior handlers från hela världen.
Finalen äger rum på Cruft's Dog Show i Birmingham (England).FAKTAN TAGEN FRÅN: hundsport.se junior handling

YOU´RE MY BEST ANGEL, FOREVER AND ALWAYSÄven små yrväder behöver vila...


Hej alla där ute! Jag och Kex är nu hemma från klubben. Vi har haft en fantastisk förmiddag tillsammans med våra små vänner :) Solen skiner inga sura miner. Det var det inte heller, alla var glada och nöjda som vanligt. Vi gick på promenad i skogen och grillade. Kex hade riktigt roligt, hon tyckte det var skönt att få leka med en hund igen. Zenta har ju lek förbud och Ida är inte så sugen på att busa. Och det är ju inte riktigt samma sak som att leka med matte, även om det är kul det också.
Det är ungefär -20 grader ute men det känns inte som om det är det. Riktigt skönt var det faktiskt när solen ligger på.
Jag är så stolt över Kex, helt sprick färdig haha ;) Vi har alltid hundarna lösa så att dom får springa av sig lite. Då delar vi in hundarna i olika grupper så att det inte ska bli bråk om alla skulle vara lösa samtidigt. Visserligen är vi inte så många men i alla fall. Det är lättare om det inte är så många hundar som springer lösa samtidigt. Nu kommer vi till det jag är så stolt över. Först så kan Kex vara med i båda grupperna så hon är lös hela tiden när vi är ute, utan några som helst problem slinker hon bara med dom andra. Det andra som jag blir så stolt över är att Kex alltid håller koll på vart jag är! Vi litar på varandra till mer än 100% !! Ingen tvekan liksom, lika klart som att himlen är blå ! Jag får en sån varm känsla inombords varje gång jag tänker på den kontakten vi faktiskt har, Kex är min allra bästa vän. Den platsen kan ingen ta ifrån henne.
You're my best angel, forever and always! :') <33

Som det står i en bok:

Litar du på din hund?

Ser din hund upp till dig?

Svaren på de frågorna är:

Självklart, till 100% och mer

Hon ser mig som sin idol och jag ser henne som min egna lilla stjärnaMITT LILLA HJÄRTA

Hej hopp i full snö... något?

Visst är det mycket snä ute nu! Det går övewr knäna på mig, alltså så drunknar Kex i snön. Huj, vad sakta det går när hon springer.

Kom in för ungefär en halvtimme sen. Jag avr ute med Kex och Ida på ängen och försökte få dom lite trötta. Men Ida den fuskisen sprang så klart i skoterspåren... alltid hon som försöker smita undan. Jobbigt var det nog i alla fall för den som så troget följde i sin mattes fotspår, Kex ;)Ida och Kex i all denna snöKex jobbarOch till sist, titta här så gullig hon är. Den här kom Kex fram med till mig i morse, då får man en härlig känsla inombords :') <3 HEJ MITT VINTER LAND...Så här mycket snö va det inte igår....Ingen fara, Idorna vet hur man ska handskas med snö och kyla ;)

HEJ HALLÅ

Börjar med att be om ursäkt för alla "stökiga" inlägg på sistone. Ska bli skärpning på det ;)

Okej nu ska jag försöka hålla mig till ett ämne - haha.
Idag blev det ingen tur till ut till klubben, stackaren Jennie blidde sjuk mitt på dan. Men men sånt är det, man kan ju trots allt inte bestämma när man ska bli sjuk... tyvärr. Hoppas att hon blir frisk tills på lördag då mina och Kex söta små vänner ute på klubben ha picknick! Längtar!!

Istället för att åka ut till klubben blev det en lång prommis. Jag och Kex stack ner till skolan och kidnappade Felicia som vi tvingade med på en runda. Snäll kompis man är va - haha ;)
På rundan tränade jag Kex lite i smidighet. T.ex. krypa under en pinne sen hoppa över en som är före. Och så fick Kex göra något nytt, hon fick "klättra". Ni vet på en rutschkana (stavning?) finns det ju som en trappa upp, den lärde sig Kex att gå upp för. Då fick hon allt tänka på var hon satte fötterna. Givetvis fick hon hjälp upp!! Sen så lämnade vi av Felicia hemma och gick hem igen. Efter det har vi inte gjort så mycket. Ska äta nu och sen ut med Kex igen och köra liiite lydnad och MASSOR av bus! :)

Mamma tjatar... vi ses

MOGNADSFAS 3

Just nu.... känns det inte bra. Kom just på att om tre veckor ska Kex kolla sina höfter... hoppas det är bra, jaja det som är går ju inte att ändra på.

Idag fick jag hur som helst ett mejl från Lotta att en klippkurs är på G. Jag kastade mig över tangenterna och skrev att jag och Kex vill ju vara med, hoppas bara vi kom med nu då :) Så snart blir det att bada och kamma hunden. Då kanske jag inte behöver klippa själv i alla fall nu då. Mamma var inte villig att hjälpa till att betala, så jag får ta från min hundkassa. Jag sparade ju ihop pengar till en hund så då är det ju inte mer än rätt att lägga dom pengarna på Kex :)

På tal om heeelt annat så har Kex kommit in i mognadsfas 3. Hon ser spöken, oooh! Haha - nej men hon blir osäker för lite allt möjligt och igår drog hon ifrån mig och var borta ett tag. Där stog jag uten hund och ropa. Gu vad jag var arg på henne när hon tillslut kom tillbaka. Tror nog inte att jag blivit så sur på henne förut? Och det där med lydnaden hör ju till det här. Men det som är bra att mina sätt fungerar, tjohoo ;)

Okej, här går det snabbt från ämne till ämne. Mätte Kex för ett tag sen och hon var 44 cm i manken (hög)
och 45 cm lång, inte stor skillnad! Så det blir en large hund, inte vad jag har planerat men hon är ju så pass lätt att hon med lätthet kommer kunna ta agilityn med stomrfart! Och lagottosar är ju kvicka i fötterna också, plus att Kex har sån bra kontakt med mig att jag tror vi kommer kunna greja det riktigt bra. Agility kommer passa Kex, en lekig och glader sport. Inte som lydnad tråkig och allvarlig. Inget för Kex igentligen ;)

Imorgon kommer bästa JennIE med co. och plockar upp mig och Kex efter skolan så bär det till klubben. Kameran hänger på.

Vi ses imorgon, pöss på er sov så sött och dröm om praliner - hahahaa

GRATTIS IDAJag vill börja med att gratta syster liten på 10 års dagen, GRATTIS! Hoppas du får en superdag idag.


Igår blev det varken lydnad eller någon klippning. Skolan har verkligen sugit musten ur mig den här veckan, vi hade prov igår så ni förstår säkert att bloggen hamnat i skuggan då jag prioriterar Kex och skolan före den.
Men nu ska vi snart ner till skolan och jag ska dra upp Felicia ur sängen genom att ringa och väcka henne, hehe hon är säker redan vaken.
Måste bara berätta gårdagens rolighet, så kuuuul!!!!!
En av våra grannar och hans kompisar gick nedanför våran backe och höll på och ropa och tjoa. Mamma skulle då ta ut hundarna och kissa dom, Ida fick vara lös. Gissa vad som händer. Ida, Kex och Zenta får syn på dom och Ida som är lös kutar ner för backen och skäller som en idiot och killarna, somär två år äldre än jag, blir skiit rädda och springer och gömmer sig. För lilla IDA! Hahaha skrattar så man tjuter, stora grabbar som är rädd för en liiten Ida så himla kul! Hahahaha....

FREEEEEEEEEEDAG - VÄRLDENS BÄSTA DAG!

Har nu tio minuter på mig att göra ett inlägg...

Har nu ätit mellis och ska snart ut med Kex. Vet precis hur jag ks alägga upp eftermiddagen :) Ska snart ut med Kex, som skrivet, och busa nere på ängen i den djupa snön. Sen köra liiiiiite lydnad. När vi sen kommer hem blir det upp på klippbordet. Små tover som är kvar ska bort och Kex behöver toppas, "harkel" ;)
Nej, men jag ska inte ta så mycket. En bra sak som hänt, Kex har fått mera lockar. Sånna där "riktiga" som Kevin hade. Dom har hon fått på bakre delen av ryggen, hals och bröstkorg och även på låren. Huvet har hon också fått en lock, bara en ser lite kul ut. Fst den är ju inte helt i hoppkrullad bara lite lockig längst ut.

Imorgon fyller syster yster liten år, så måste köpa en present till henne med, ha, vet precis vad jag ska köpa!

Nej har inte tid att sitta här och häcka längre nu ska jag ut med Kex och kameran hänger på.

Åh, har ni sett jag lyckades skriva ett inlägg på tio minuter, otroligt!


FÖRSENAT INLÄGG

Helluj bloggen!
Idag är det tisdag och Kex har varit hemma idag igen, LYCKA! På fredag blir det en till hemma-dag för henne. Fredagar från och med nu är den bästa dagen, så bra! Inga läxor som behöver göras och all tid från och med att skolan är slut läggs på Kex, "MVB"! Igår blev det ingen lydnad och i förrgår blev det ingen långpromenad, Kex orkade inte och vi hade inte tid då vi pronto skulle åka ner på stan. Men det var en bra stan runda, jag köpte en ny mobil! Ska visa er den när jag får hem den, dom hade inte den på lager..
Men idag gick jag ner till skolan och körde lite lydnad. Och det var då jag märkte det vad som hänt. Det är helt normalt. Kex har backat tillbaka några steg i lydnaden, så nu får jag börja om från steg 1 igen. Men jag har kommit på en lösning på det problemet. Kex har backat tillbaka i nästan alla moment. Linförighet/Läggande under gång/Ställande under gång/Platsliggning, inte inkallning då sitter hon kvar i alla fall.
Så nu kommer vi till lösningarna på "problemet".

Linförighet
KORTA pass! När Kex söker kontakt kastar jag leksaken framför henne. Då kommer jag troligtvis få upp mer intresse och kontakt då hon vill ha leksaken. Efter ett tag kastar jag ut den efter längre och längre tid mellan gångerna jag kastar ut den.

Läggande under gång
Jag släpper leksaken men Kex får inte ta den. Vi går förbi och jag kommenderar "ligg" och går iväg, men bara någon meter. Väntar tills hon har kontakt med mig, sen ger jag henne ett varsågod. När hon börjar komma ihåg hur det var man gjorde igen så tar jag ett steg till.

Ställande under gång
Likandant som läggandet fast att hon ska stå upp då

Platsliggning
Där gör jag som jag gjorde när jag lärde in platsliggningen. Lägger en leksak bakom henne och hon måste ligga kvar längre och längre.

Om nu inte det här skulle fungera så lägger jag ner lydnaden helt och hållet några veckor och tar upp det sen så får vi se hur det blir då, men det tar vi sen i så fall.

P.S det är onsdag idag, skulle publicert detta inlägg igår... sorry - he

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD

Det känns som om den här dagen aldrig kommer att ta slut...

Idag har det varit en lång dag, och den är inte slut än. Det är nu alla roliga saker kommer.
Skolan avklarad - hästarna skötta - läxorna gjorda! Så nu, äntligen, kommer vi till tiden med Kex :) Ska snart gå
ut en promenad med henne och Ida sen blir det lydnad och bus. Tycker allt att Kex blivit ganska duktig på lydnad, hon är bäst på fritt följ/linförighet. Nej, nu hinner jag inte sitta här och mesa mig, dags för en promenad i mörkret och sen så lydnad och bus :)En bild säger mer än tusen ord, eller hur :)


PLANERA MERA

Sitter här och försöker planera upp dagen, går ganska bra faktiskt. I nu läget ser mina planer ut så här:

1.Äta frukost (!!)

2.Gå ner till ängen med Kex och busa som aldrig förr

3.Fortsätta ner till skolan och träna lydnad + gå på isen

4.Gå hem, gosa med Kex och värma sig

5.Gå långpromenad ut till stallet, 7km


Sen så har jag och Kex inte planerat så mycket mer, kanske blir det en tur till stan med mamma och pappa, utan syster yster, och köpa en present till både Ida och Felicia. 
Nu ska jag äta frukost och sen följa resten av dagens schema ovan - hahaha ^^ 

Ledsen går inte att ladda upp bilder på bloggen (?) Ska kolla upp det senare...


  

KEX 11 MÅNADER


Tiden går så fort! Min lilla tjej är idag 11 månader gammal, tänk så stor men ändå så liten...


 

Idag är som sagt Kex 11 månader och det firades med en tur ut till klubben för att träffa ett par super kompisar!
Vi gick en promenad i skogen och hundarna fick busa av sig ordentligt tillsammans, dom hade verkligen super kul.
När vi kom tillbaka satte vi oss för att pyssla och fika, mysigt.

På tal om helt annat så är det idag bara en månad kvar tills Kex blir ett år! Och i och med det ska ju höfterna kollas. Vad nervös man är det hade jag inter räknat med. Jag tror inte att hon har dåliga höfter då borde man väl ha märkt det. Men C-höfter kan hon ju alltid ha... Jag har i alla fall en plan-B om det skulle vara så.
Nästa gång vi ses blir det picknick i skogen :)
Sen när vi kom hem busade jag och Kex gärnet i 20 minuter, Kex är bara föör rolig, efter det gosade vi lite. Kex är verkligen min bästa vän, världens bästa fyrfoting!!

Nej, nu måste jag hitta min mobil ska snart ut och gå tillsammans med Kex och med en i klassen. Lite lydnad kanske det blir då också. Så skönt att det inte är lika kallt längre, eller vad tycker ni?

SUPER FREDAG!

Idag är det fredag, men inte vilken fredag som helst. Det är den första dagen Kex har varit hemma alldeles själv. Nej, inte helt själv. Ida var också hemma. Jag tycker att hon har varit duktig. Hon har inte bitit sönder någonting. Fast sen när Ida kom hem hade tydligen en liten olycka hänt, men i helhet så tycker jag att Kex skötte sig finimang för att vara första gången. Jag bokstavligen sprang hem på håltimmen och gick ut med doggsen.

Hela eftermiddagen, sen 15.00 har jag bara varit med Kex men nu medans hon äter och smälter maten tänkte  jag att jag kan kika in här så länge. Vi har hunnit ganska mycket faktiskt. Varit ute en lite längre tur. Och på den turen träffade vi en tant med en shelti så då fick Kex och han leka lite. Men det var det lilla det, Kex tyckte inte att han var så värst intressant och höll sig mer till mig. Och det är ju på ett sätt bra. Att hon föredrar att vara med mig. Sen frågade tanten om vi ville gå med henne och Musse så vi gjorde dom sällskap en bit. Sen gick vi tillbaka till ängarna och lekte av oss ordentligt! Det var verkligen super kul tyckte både jag och Kex. Vi lekte te fatt. Den som har leksaken blir jagad ^^ super kul!
Sen gick vi ner till skolan, mörkret började komma. Kex tyckte att det var roligt med lydnad, det var länge sen vi körde det nu och jag tycker att hon var duktig, särskilt eftersom vi hade lite störnings moment några meter bort som Kex struntade full ständigt i. Efter det, och lite mer bus, gick vi hem. Där väntade duschen och kammen på Kex. Och sist men inte minst busade vi ännu lite till, fast inomhus den här gången. Nu har Kex somnat brevid Zenta som hon inte träffat på hela dagen, gulligt :')
Mycket känns det som om vi hunnit mer och det är precis sånna här fredagar man längtar efter, och tänk nu kommer Kex vara hemma varenda fredag så varje fredag kommer bli lika underbar!!!! SUPER!

Bilder är tagna idag orkar bara inte ladda upp och fixa med dom nu.... 

BESLUT

Helluj alla glada... och alla sura ;)

Vill ni veta vad som hände igår? Klart att ni vill - haha

1. Jag bestämde mig för att hjälpa till på allmänlydnad.
2. Jag blev med i SLRK's ungdoms förening (?) och gick samtidigt med i deras referens grupp där jag var jätte välkommen.

Och en sak som jag inte har berättat tidigare är att mamma nominerade mig till FRIDA-priset 2009. Tyvärr kom jag inte med då man måste varit medlem under 2009, vilket inte stog på hemsidan...
Men hur som helst verkade det som om jag hade bra chanser att kunna ta det!!
Så dom skrev till mamma att jag gärna fick gå med i den där referensgruppen så då gjorde jag det och nu vill dom ta del av våra aktiviteter och att jag kan vara en referens i referensgruppen. Hur som helst var jag väldigt välkommen och det är ju skönt att höra.

Idag har Kex varit hemma för första gången medans jag gått i skolan, mormor hjälpte till och lilla hund Ida. Men gissa vad man hittar när man kommer hem, TVÅ par sönder tuggade skor!!!!! Harkel, det är visst inte bara Zenta som tuggar... eller hur Kex. Hon måste ha haft tråkigt.
Nej, nu har jag inte tid att sitta här och häcka. Nu ska jag ut med dom små trollen och kameran följer med!

 
dålig kvalité jag vet...


WHAT'S THE PROBLEM!?

Jag blir så himla arg!!! Hur kan vissa människor bara göra så?

Såg nyss när jag gick in på internet att en kille hade misshandlat en liten hund! Spelar ingen roll vilken storlek hunden har, det är hur man bara kan misshandla hundar. Ja, djur överhuvudtaget! Jag blir så himla arg på sånna människor. Dum som man är gick jag såklart in och tittade på filmen. Den där mannen sparkade hunden så att det flög in i väggen på hissen, flera gånger! Redan när hunden gick in i hissen var den  väldigt låg och försökte lägga sig i ett hörn. Men mannen bara drog hunden till sig med kopplet, klappade den på huvudet och sen sparkade den så att den flög in i väggen! Inte nog med att han gjorde det en gång utan flera gånger!
Men som tur var blev det hundens räddning ifrån mannen. Hunder behandlas nu på ett djursjukhus någonstans. Och det kan man ju förståså som han sparkade på den stackars hunden, usch, säger jag bara...


Snart kommer Kex hem, då ska vi börja med att gå en promenad sen fortsätta med klickerierna och kanske efter vi lekt hinner jag med att bada och borsta ut alla tovor. Så ska jag klippa henne någon gång i veckan. Hennes päls växer verkligen som ogräs! När klippte jag henne senast, två veckor sen kanske? Och nu är det lika långt igen. Har bara lust att raka av all päls! Haha
Nu har jag och Kex kört klicker här några dagar och hon har redan lärt sig två saker, "back in" och "slalom" mellan benen. Hon lär sig alldeles för snabbt, fast det är kul! Vi kommer fortsätta jobba mera på slalomen, kan visa er någon gång. Ida kör jag också klicker med - hund Ida då då ;)
Hon lär sig kommandot "gå". Då ska hon gå på bakbenen en bit. Hon har otrolig balans! Det har inte Kex kan man väl säga, fniss.
Zenta har lärt sig backa med hjälp av klickern. Mm, klickern är en liten mirakel sak, helt klart värd att använda!


HJÄLP MIG NU....

Snälla, kan ni vara lite bussiga och hjälpa mig. Ni vet ju att jag ska gå som "pryo" på bruks i vår. Och nu låter dom mig välja vilken kurs jag vill hjälpa till med...
valpkursen har Bella så den vill jag inte ha, fortsättning med spår ska ju jag gå så den kan jag ju inte ta. Då står det mellan grundkursen i lydnad eller allmänlydnad. Det är bara det att grundkursen i lydnad ska mamma och pappa gå på med Zenta...
Jag tror att jag kommer lära mig mest i grundkursen, fast att gå som medhjälpare när mamma och pappa går den med Zenta kanske inte....hmm.

Hjälp mig att rösta nu. Ni har alternativen:

Grunkurs i brukslydnad
Allmänlydnad
Fortsättning brukslydnad med spår
Valpkurs

hjälp mig nu!!!!!

FEMTE GÅNGEN GILT

Okej då börjar vi om. Nu gör jag det här inlägget för femte gången.....

Imorgon är det skola, blööö. Sorry men jag var tvungen att påminna er, vill ju inte komma dit och sitta där själv med fröknarna ;)
Har klicker tränat både Ida och Kex idag, det har gått bra ska snart fortsätta. Lydnaden har jag lagt ner för ett litet tag, det är nästan omöjligt att köra nu när det är så här kallt, det blir inge´ roligt då. Och då vill inte jag köra, lydnaden ska vara rooolig! :)
Måste bada Kex någon dag också och kamma igenom henne. Fast nu har det ju varit så kallt och då vill jag inte göra det. Klippas ska hon också göra, hennes päls växer som ogräs. Helt hopplös! Nej, kanske inte...

På tal om helt annat så har inte jag hemkunskap den här terminen!!! Där med kommer jag få mycket mera tid för Kex :D JIHUU!

Jaag tycker faktiskt att ni kan anstränga er lite och svara på en fråga!

Vad vill ni helst läsa om på bloggar?

Ansträng er nu och svara på det!

SÖMNLÖSUsch, kan inte sova. Kex däremot sover som en stock, om ingen annan så är hon en somntuta!
Idag är det helg, jippi! Första skoldagen var igår. Den var väl ok, ganska tråkig, det hände inte så mycket. Men slut snackat om det. Idag ska Erike komma hit och sitta "barnvakt" till oss medans mamma och pappa ska på... någonting pappa fick i julklapp. Ha så kul, för det kommer vi ha! Ska leta fram twister spelet och sen ska vi göra tacos, mums! ;)
Vad mörkt det är ute, fast det har ändå börjat bli ljusare och det är skönt tycker jag, när dagarna blir längre.
Då kan man ju vara ute längre innan det blir mörkt och hinner med mycket mer :)

Kex och Ida hälsar med en snarkning (?) och jag säger ha en bra lördag!


SVAR PÅ FRÅGORNA

Här kommer svaren på frågorna ni ställde..


Hur gammal är Kex nu?
Kex blir om en vecka och en dag 11 månader, så snart är det dags att titta höfterna... redan är man ett nerv vrak - hahaha

Hur många syskon har du?
Jag har tre syskon, Ida, Erike och Gustaf

Hur gamla är de?
Ida är nästan 4 år yngre än mig ungefär och Gustaf och Erike är +10 år äldre än mig 

Har ni samma mamma och pappa?
Om jag inte har missat något har vi samma pappa, inte samma mamma hahaha ;)

Vilken klass går du i?
Jag går i sjuan

Vilken klass går Ida i?
och Ida går i trean

Där har ni svaren, kommer ni på någon fråga så här i efterhand får ni gärna ställa den med så svarar jag på den så fort som möjligt ...
Nej dags för en kvälls promenad med Kex och IdaFRÅGESTUND

Okej, hade tänkt ha en frågestund under dagen. Fråga vad ni vill i en kommentar så svarar jag med ett blogg inlägg ikväll.
Hoppas nu ni vågar fråga ;)
Hörs då

SUUUUUCK

Varför ska jag alltid göra saker för att andra vill det? Varför inte bara hålla sin stora mun stängd!?
Blir så *pip* trött på mig själv!!

BLOGGEN

Bloggen är under renovering, ursäkta röran och den fula designen!

VILO/TRÅKDAG
Hahaha här har alla hoppat upp i min säng och lagt sig på rad, ja dom låg ner från början ;)

Två bilder bjussar jag på idag och mina modeller är följande; Zenta, Ida, Kex och Zenta igen hahaha.

Zenta växer så att det knakar antingen på höjden eller längden. Och pälsen har också vuxitoch blivit mycket rödare. Hon ser nästan lite rufsig ut i pälsen nu när den håller på att växa, på vissa ställen står den åt alla håll. Haha. 
Idag blir det en inne dag, dels för att det är -20 grader ute: Inte ens hundarna vill gå ut nu, om man står stilla lyfter dom en tass i taget. Dom står liksom och stampar och trampdynorna mår inte heller så bra. Jag försöker smörja in dom med fotsalva så att dom inte ska spricka.
Snart ska vi göra i ordning lill systers akvarium, byta stenar och så. Det tycker jag ska bli kul. Hundarna får ha en vilo /tråkdag.

UPDATE 5 min senare: Nu vet jag vem jag och och Kex ska gå kurs för, Janne Alfredsson. Vi kommer ha 20 kurs gånger, 10 spår + 10 lydnad!! Oh, vi längtar!!!
Vet tyvärr inte än vilken kurs jag ska hjälpa till med, hoppas det också kommer upp snart...

Tjingeling

HERR OCH FRU BOMULLS DOCKAGodkväll allihopa, haft en bra dag? Det har jag :)
Eftermiddagen spenderades ute. Jag, Kex och (hund) Ida gick ut till stallet. Ida och Felicia skulle rida, så jag tänkte gå dit och överaska dom med min hjälp. Överasknings momentet misslyckades - hahaha. Hur som haver så sjasade jag iväg Ida och Felicia till padocken med mig med co. i hälarna och jag fick leka ridfröken. Jag hade i alla fall kul, Kex med. Hon grävde en snögrotta medans Ida satt tätt intill mig och ihopkurad som en liten boll i mitt knä. Det var mysigt. Efter ridpassat gick vi tillbaka och möter Leena vid stallet som också kommer för att hjälpa till. När vi var klara gick jag och hundarna hem igen. Det var dangens långrpromenad, visserligen lite kortare än igår, 7km blev det idag. Fram och tillbaka då då.

...

Jag gillar att gå, inte att cykla då ramlar man bara. Och att cykla nu vore rena självmordet för mig just nu. Om man har svårt för att gå utan att snubbla borde man nog inte sätta sig på en cykel, eller vad säger ni?

Innan maten satt jag och lekte lite med en bild jag tog tidigare idag. Vad tycks? Föresten hittade ni blåmesen i den förra bilden? Tog bilden ifrån köket så det var ganska långt avstånd fram till trädet för min kamera.
Ska snart gå ut en sista gång och då tränar vi igenom några moment i lydnad... eller inte. Vi får se, kanske låter det vara idag och gör något inne istället. Apport? Det måste vi hur som helst träna på, eller så skiter vi i det idag.

Från ämne till ämna går vi nu.
Kex och jag ahr anmält oss till fortsättning apell Lk 1 + spår kurs så till våren börjar den. Uj, det blir mycket att vara ute på bruks i vår. Träningarna med Kex, träningarna då jag är medhjälpare och sen Zentas kurs...
Hoppas att jag kan fortsätta med ridningen, men det ska nog hinnas med det också.
Nej slut suttet här, ut i kylan igen. Hej hopp lingon galopp (?) ;)


BLÅMES
Strax dags för dagens långprommis med Kex inklusive lydnads träning :)


HÄR KOMMER RÅTTAN

Uj, vad det tog tid att ta sig hit idag. Har försökt att logga in, jag vet inte hur många gånger.

Kex öga är helt bra nu, som tur är blev det inget med det. Får man bara hoppas på att det inte blir någon infektion, fast det tror jag knappast..

Idag tog jag en långpromenad med Kex, det var skönt. Har inte kunnat göra det på några dagar nu eftersom att jag fick order om att Kex skulle ta det lugnt i några dagar. Men idag kunde vi inte hålla oss längre så vi gick en promenad på kanske 8 km (?) eller mer. Har inte riktigt koll. För er som undrar gick vi till vilsta runt lite där och tillbaka igen. Både igår och i förrgår gick vi inte någon längre promenad och ingen tänka övning heller. Det märktes kan man väl säga...

Lekte med Kex för en liten stund sen. Här kommer råttan körde vi - hahaha så kul.Man hör inte vad jag säger, men jag säger i alla fall " Här kommer råttan, här kommer råttan , pip! "


TALKING DOGS

Titta på det här, så himla kul!"I wan't my mama!"

. . . :'(

Dumma pinne och stackars Kex :'( <3

Det nya året har inte precis börjat bra kan man väl säga. Hata pinne, hata pinne!!!!!!!
Vi var påväg hem då Kex, som vanligt, skuttar runt i snön men plötsligt skriker hon till. Inte ett vanligt litet tjut utan hon nästan vrålar och sen kommer hon springande emot mig. Jag förstår att hon måste gjort sig illa på något men han inte se när det hände. Jag slänger mig ner på knä och börjar med att titta på först ena ögat, inget där, sen andra ögat...
Jag släpper alla saker lyfter upp Kex och springer hem. Förtvivlad och har ingenaning om vad jag ska göra, inte har man mobilen med sig heller. Just då som man behöver den som mest.
När vi kom hem ringde mamma till ögondoktorn på strömsholm. 
Hur som helst så slutade i alla fall det här bra, Kex har ingen skada på själva ögat och hon kan öppna och stänga och verkar kunna se som vanligt. Det rann lite blod där ett tag och vara gjorde det också... det däremot var inte så fräsit. Usch, jag var riktigt orolig och kunde inte slappna av, fast själv låg Kex och sov i mitt knä. Det ser nästan ut som vanligt nu, lite svullet runt omkring och lite torkatblod men annars helt ok.

Kex då, min lilla elskling!


RSS 2.0