...

Vilken skit dag det har varit! Så många blandade känslor och bla, bla. Från glädjetårar till ledsna, oroliga tårar, till skratt till ilska tillbaka till skratt osv. Med andra ord är jag helt slut. Totalt utmattad.
Niornas middag (ni vet den där obligatoriska festen) var kass enligt mig. Skulle sökt om ledighet såhär i efterhand. Fast å andra sidan blir det väl vad man gör det till. Nu har jag bara lust att sätta mig här och titta på film och sen ladda inför imorgon. Imorgon drar jag och Kex iväg till Strängnäs, med snälla Marie som är så snäll och låter oss få åka med henne, och så är borta hela helgen. Treklubbars väntar. Lilla Kex som har varit med mamma på jobbet hela dagen och inte fått göra något med huvudet sen igår lär vara som en bomb. Det lär ju i alla fall bli spännande och se hur det här kommer gå ;)
image description
Jag och Cajsa som fick veta att vi har MVG i matte i slutbetyg! Vi äger punkt.

Träning

Igår var det träning med treklubbarslaget. Blidde ingen träning med Leif tyvärr. Det får bli en annan gång. Men den träning som blev av finns väl inte så mycket att säga om. Övertaggad och slarvig hund och en okoncentrerad matte. Vi var glada i alla fall ;))

Idag har jag stressat runt hela eftermiddagen. Nu ikväll landade jag här nere på fotbollsplanerna för ett träningspass med Bosse med Gissa.
Foto: Ida LT


Kex har en del små irriterande små saker för sig. Så sjukt taggad hund som inte kan hålla käften. Hon gör ju många moment så himlans bra och så ska hon hålla på att slarva sådär. Mer stadga träning får det bli. Tror allt att jag måste tänka över mina belöningsmetoder också för just nu blir det bara fort och fel och inte fort och rätt. Det kanske landar om ett tag? Nej, jag ska ändå pröva ta bort bollen mer. Det kanske kan fungera. Trots alla små irriterande saker så är jag ändå rätt nöjd med dagens pass. Hon har så skön attityd, svansen går i ett hela tiden och det är något som jag är väldigt glad för! Kan inte låta bli att skratta åt allt tokigt hon gör, haha, ni ska se hennes små upptåg ibland. Både jag och Bosse fick oss några skratt under dagens träning ;)
Foto: Ida L T

Jag fick veta en annan rolig sak idag också förresten. Jag fick MVG- på nationella i engelska och samma betyg i slutbetyg i engelska! Ohjäää, jag är påväg tillbaka! Hahah, känner mig sådär löjligt glad ;))
FOTO: Ida L T
Måste ändå ge ganska bra betyg på träningen när hunden vägrar gå av plan! ;)

Bra dag!!

Idag har jag gjort mitt sista prov i grundskolan! Känns för skönt! Finns ingenting kvar att göra nu, vi fick till och med hoppa sista lektionen eftersom att det inte finns något kvar att göra. Härligt! Fick öven veta att jag höjt mitt betyg i idrott och att jag fick MVG på matte nationella. Japp, det känns bra nu! ;))
Nu ska jag sticka iväg till klubben för träning med först treklubbarslaget och sen Leif. Bra kväll med andra ord! Kex som varit med mamma på jobbet hela dagen och inte fick göra något igår är säkert taggad till tårna vid det här laget. Nej, nu måste jag springa. Ajöss! ;))

Treklubbars

Idag har vi haft en sån där vilodag fast än att Kex har stått och tjatat hela eftermiddagen på att få göra något! ;) Vanligtvis brukar vi ha dom på torsdagar men det fick bli en extra den här veckan ;)

Fick ett samtal för några timmar sen av min lilla kompis som bad mig och Kex hoppa in i treklubbarslaget lite sådär hastigt och lustigt. Dom behövde någon som kunde köra tvåan. Efter 10 minuters tjatande gav jag mig tillslut, bara för att jag är så snäll ;) Skulle ändå dit och kollat och tränat och eftersom att på treklubbarstävlingarna får man hela tre tillfällen att belöna sin hund under programmet. Alltså är det en superbra träning med massa folk på sidan, kommendering och betyg. Jo, men det här ska nog gå! Älskar treklubbarstävlingarna på kvällarna när alla samlas tillsammans. Brukar alltid vara mysigt och trevligt, likaså blir det nog i år! I år är det Strängnäs BK som fixar detta och tävlingarna kommer vara nu i helgen. Så nu får ni åka och heja fram Eskilstuna BK!! ;))
Imorgon gör jag mitt allra sista prov i grundskolan. Känns bara för skönt!!!
Full fart! ;)

Varning, mycket text ;)

Igår var en dag med tänk med mig själv. Vad f*n håller jag på med egentligen? Varför tvivlar jag på mig själv? Hur ska jag kunna ge upp något som jag älskar, som jag inte kan gå en timme utan att tänka på? Hur kan jag missat allt som jag har gjort bra? För 2 ½ år sen visste jag knappt vad lydnad va! Jag hade aldrig satt min fot på lydnadsplanen och inte minst på tävlingsbanan. Det enda jag hade gjort va att kolla lite på när mamma kört med våra hundar vi hade då. Så mycket visste jag om lydnad. Och idag sitter jag här, 2 ½ år senare och kan allt som jag kan idag, har kommit så här långt som jag kommit idag! Hur kan jag underskattat mig själv så som jag gjort dom senaste två månaderna? Ibland undrar jag hur jag själv tänker?
Efter att ha pratat av mig med my family, läst er fina kommentarer som jag som vanligt blir lika glad av att få, så gick jag ut imorse på plan med den där lugna känslan i magen som saknats lite för länge. Jag låtsades som att problem som jag sett inte fanns och jag som förare var cool, glad och inte sket i allt som jag tänk på tidigare. Självklart fick jag en helt annan Kex med mig. Dom "felen" som vi brukar få fanns knappt några spår av och det kändes riktigt bra. Och istället för att gå hem med en min som säger "vad gör jag för fel?!" så gick jag hem med ett stort leende på läpparna som viskade "yeeees!".
Ikväll tränade jag med Leif och Kiwi. Och även det gick bra! Jag är nöjd! Jag var cool, tog allt med en nypa salt och körde på som ingenting. Visst har vi vissa moment som är starkare än andra och vissa som vi behöver jobba på men jag var nöjd här med. Och nu sprang jag hem med ett leende som skrek "VI ÄR BÄÄÄST!!". Tack Leif, för uppmuntrande ord och bra träning!
Att få skriva av sig igår hjälpte verkligen. Det hjälper att få skriva av sig ibland och dela med sig av sina tankar. Alla har vi våra "ups and downs" men det är sånt man får ta. Som Pia skrev i sin blogg (förresten tycker jag att ni kan gå in HÄÄÄÄR och läsa hela det inlägget!!). Det är inga robotar vi har att göra med.
Och jag håller med. Vad vore det för tjusning med hundträning om allt gick perfekt hela tiden? Men det är där när man är mitt i allt som man tycker är skit som det är så fruktansvärt lätt att fastna i dåliga tankar och komma in på helt fel tankebanor. Börja jämföra sig med andra (ofta dom som har hållt på myyyycket längre än en själv och som har haft många fler hundar och mycket mer erfarenhet än en själv), göra problem större än vad dom är osv. Det är då man behöver någon som tar en i örat och drar ur en ur sån där skit! Nej, nu är vi på väg igen! Jag är klar med dom där dåliga tankarna, nu har jag varit där en gång och aldrig mera dit igen! Vi är unga, vi har mycket mer att lära och så mycket kvar att ge! Aldrig att jag kommer ge upp det här! Det är ju något jag älskar att göra! Jag har ju bara börjat! Haha, akta er Sverige, jag kommer bli farlig!!

Tankar

Jag är så trött på det här nu! Ibland vill jag bara ge upp alltihopa. Allt som man kämpat för, alla skratt som vi haft ute på plan, allt knäppt vi har gjort och all tid jag lagt ner. Ibland har jag lust att bara lägga det bakom oss och göra något helt annat. Det känns som om hela våren har varit ett endaste stort kämpande. Som om vi fortfarande står och stampar på samma eländiga ställe som i vintras. Den där känslan av att inte vara nöjd med momenten förföljer mig. Kanske har jag för höga krav på mig själv? En sak som jag gjort fel är att jag fastnat i det där träsket där man jämför sig med andra. Man vill ju så gärna vara lika bra som dom! Ha den där klockrena apporteringen eller den där farten till rutan osv. Jag vill så gärna utvecklas, jag vill att jag och Kex ska bli bättre. Jag vill komma vidare! Jag vill högt upp! Jag vill vara bäst! Och det är det som driver mig i allt jag gör. Skolan, ridningen, hundarna osv. Det erkänner jag. Det är också det som driver mig i skolan, det är den känslan som driver mig till att jag fått så höga betyg som jag har. Det är väl både på gott och ont som den här känslan finns. Men det är när jag börjar titta på andra och känner att det där kommer vi aldrig, någonsin att lyckas med som känslan tippar över till uppgivenhet. Och det är där jag är just nu. Hela våren känns det som om jag har kämpat ute på plan för att komma någonstans. Men jag kommer ingenstans! Vi har fått fler små saker istället. Och det gör mig galen! Jag har inga fler knep, jag har inte några fler planer eller idéer på hur vi ska ta oss till nästa steg. Jag känner mig dålig. Usel. Kass. Sämst. Och främst frustrerad. Det är bara det att Kex kan, det är jag som ställer till det för oss hela tiden. Så vad gör jag nu? Hur ska jag bära mig åt? Bara släppa alla allt för höga krav jag har på mig själv? Köra på?  Andas in, andas ut, hämta nyta krafter och på't igen! Vi är mitt i bytningspunkten. Tar vi oss bara igenom det här så är det ett stooort steg för oss!!
Nu känns det lite bättre, när jag fått skriva av mig lite.

Halsband

Landskampen närmar sig med stormsteg! Bara en månad kvar nu. Kan säga att vi alla kommer äga norrmännen så snygga som både vi förare och hundarna kommer att vara. ;))

Sommar...

.. kanske man kan säga att det är ute vid det här laget? Själv är jag inget stort fan av sånna här varma dagar. Går ju inte att göra någonting förutom att sitta och svettas i solen och hur kul är det liksom? Nej, varken jag eller stackars värmekänsliga Kex gillar den gassande solen särskilt mycket. Eftersom att det är så varmt ligger träningen nere för tillfället. Vill inte gå ut på plan när jag vet att Kex inte kommer orka än pga värmen. På lördag, efter att vi varit på utställning, så ska all pälsen bort!
Nej, nu har jag massa med plugg att ta itu med. Sista rycket nu innan sommarlovet.tänk vad en cola och en mobil kan göra en glad ;)

Förresten så måste jag få säga att jag blir så himlans glad över era kommentarer även fast än dom inte är så jättemånga ;) Haha, blir sådär löjligt glad när någon kommentrat någonting. Det gör min dag! ;)

Valpsjukan...

Jag har gått och fått valpsjukan! Är så himlans valpsugen. Jag har så många idéer och tankar kring träning både i vardagen och i den andra träningen. Har en ju en hel plan om hur jag jag vill göra! Jag kan ju så sjukt mycket mer nu än när jag fick Kex och jag har ett helt annat tänk än vad jag hade när jag började träna med Kex och jag vet vilka "beteenden" jag vill ha också. Och tänk att bara få gosa med en lite valp också. Ja, jag har tänkt på det där med att gå upp mitt i natten och gå ut och det där med att torka kisspölar och hela faddeluttan men valpsuget finns ändå där. Men nä, just nu blir det ingen valp på ett tag. Jag har varken tid med det just nu och just nu är det faktiskt så att det är jag och Kex som gäller. Vi är inte riktigt beredda att släppa in nån ny liten filur i vårat lilla team än. Men när jag går ut gymnasiet, då, då ska jag skaffa mig en liten fyrfoting! ;)
Men just nu är det jag och älskade Kex ♥
Foto: Dorota Gustafsson

Bra dag

Tänk, det är bara lördag idag! Tjohoo! Snart ska jag och mamma ner på stan. Jag ska köpa en ny metall eftersom att den andra supergamla tillsist gick sönder. Haha, när vi går på stan är det inget sånt där "ååh, jag måste köpa den där tröjan! Jag har kollat på den superlänge, bara måååååste ha den!". Nä, vi stegar iväg mot djuraffärerna på en gång vi ;)
Efter stan sticker vi iväg och tränar med några kompisar. Bra dag med andra ord! ;)
Förresten igår när jag tränade med Ida så la jag Kex en bit bort. Och tänk hon låg sådär ↑ still hela tiden!!
Vem hade kunnat tro att det någonsin skulle kunnat hända för 1 år sen?

18/5

Filmtajm! ;) Som ni ser har vi en del att träna på. Men är ändå nöjd med dagens pass. Tycker allt vi fick till en hyffsad kedja i värmen. Och apporteringen går framåt!

Idag har Zenta haft lite extra roligt hon med. Mamma och pappa åkte ut och valla med henne här i eftermiddags. Enligt det jag hörde så går det framåt! Härligt!

Ida och Kex kollar på VM-hundarna

.. se och lär säger jag bara! ;)

1 timme = 68 minuter

Alltså vilken skit vecka det har varit hittills! Hemskt! Jag är så skoltrött nu så det är inte klokt. Min hjärna har liksom slutat att fungera. Jag har det till och med på papper att den inte fungerar som den ska. I tisdags på nationella i matte skrev jag ett en timme har 68 minuter. Vad hände där liksom??
Nej, veckan kanske inte har varit så hemsk iaf nu när jag tänker efter ordentligt. Hände ju en rolig sak, enligt mig, här om kvällen ;)) Framtidsplaner! Haha, nu blev ni bra nyfikna va?
Förresten ni vet väl att man kan följa lydnads-VM direkt via webben va?? Gå in HÄR! och så klicka på länken så kommer ni direkt till sidan. Kan ju säga att jag vet vad jag ska göra imorgon i alla fall ;)
Glad Lagotto-fröken ;)

Träningstävling

Igår kväll var det träningstävling på klubben. Det gick SKIT! Seriöst, funderar på att pausa lydnaden även fast än vi inte har råd att göra det nu med tanke på landskampen. Men jag fattar inte, VAD GÖR JAG FÖR FEL??? Suck.
Aja, nu kanske jag fick tag på de där småhyssen hon kan få för sig på tävling. Jag tröstar mig lite med tanken på att om det hade gått super på den här träningstävlingen så hade vi ju inte lärt oss något ;)
knasiga lilla hund ♥

Tycker synd om mig själv

Sitter i soffan och tycker lite synd om mig själv. Jag har nämligen lyckats förstöra mitt dåliga knä en gång för alla nu känns det som. Gjorde ju illa det för mer än ett år sen när vi hoppade höjdhopp i skolan. Och eftersom ett av mina mellannamn är klantarsel så har jag såklart lyckats ramla några gånger också. Förut har det liksom fungerat med knät, det har gjort ont ibland och svullnat men så har det gått över och jag har kunnat köra på som vanlgit igen.
Nu i veckan så körde vi orientering i skolan, självklart fastnar jag ju där i skogen och ramlar. Igår var jag ju så smart att jag gick ut och sprang. Ni vet som man kan få för sig att göra ibland. Och efter halva vägen fick jag så sjukt ont i knät och inte har det gått över heller. Visst, det har gjort ont förut men inte på det här sättet. Så nu går jag som en kråka. Funderar lite på hur det ska gå att köra FF... haha, om det är någon som tittar lär dom väl skratta ihjäl sig.

Jag äger... bara så ni vet ;)

Freeedag, freeedag, freeeeeeeeeeeedag! Har varit en bra vecka så här långt. Fått tillbaka resultaten på två nationella prov, full pott på både B2:an i matte och läsförståelsen i spanska. Jag ÄGER! ;)

Igår fick jag äntligen träffa ungdomsgruppen igen. Har inte kunnat vara med på hur länge som helst känns det som! Agility för instruktör stod på schemat. Jag kör ju ingen agility egentligen pga. Kex's höfter men igår så var vi med i alla fall och gash va kul det va!! Önskar verkligen att vi kunde köra mer agility, Kex älskar det verkligen också. Hon har full fart men ändå väldigt duktig på att ta handligen från mig. Vi tränade ju en hel del grunder när Kex var liten och det verkar som om jag lyckades göra ett bra jobb med det då, hahah ;)
Nej, nu är det time for school!

En helt vanlig dag

Idag har jag...

- "mördat" min hemkunskapslärare med blicken

- ägt NP läsförståelse i spanska

- försökt öppnat en dörr med huvudet... inget att reckommendera

- skämt ut mig för hela matsalen

- skrattat och gråtit på samma gång

- lärt mig hur man läser en karta

- blivit lämnad ensam i skogen

- ramlat och fått en pinne i knät och gått igenom en buske som rev upp halva mitt ben (så går det när man blir lämad ensam i skogen)

- hittat ut ur skogen

- insett att jag borde börja träna....

En helt vanlig dag med andra ord!

... & träning ger färdighet!

Ikväll var vi på klubben och tränade. Planen för mig och Kex var att fortsätta på uthållighetsträningen med olika kedjor. På vägen dit tänkte jag, lite halvt uppgiven sådär, att idag måste dom där förbaskade kedjorna hålla, annars vet jag inte vad jag gör!
Så lite halv uppgiven med ett lite halvdåligt tålamod så blir jag dragen ut på plan av lilla Kex. Vi började med att värma upp lite och så satte vi igång med vår kedja. Och tänka sig att hon höll, utan några problem, i hela kedjan! Några små missar här och var och någon tendens till tjuvstart på några ställen men idag skiter jag i det där. Hon klarade ju kedjan som blev lite extra lång bara för att det gick så bra! Glädjetjut! Så blev det massa lek och bus på det. Duktigaste Kex, det var precis ett sånt här bra träningspass vi behövde! ;)
FOTO: Ida L T - Finaste Kiwi

Träning, träning, träning!

Jaha, ni, här borta ligger vi inte på latsidan inte. Vi går upp på morgonen och tränar och så ut och träna på kvällen igen. Träningen ligger i fokus på uthållighet. Än så länge vet jag inte om jag ser någon särskilt stor förbättring men det är det här med tålamod ;) Vi har ju trots allt inte tränat såhär i ens en vecka.
Apporteringarna är ju också en sak som vi håller på att träna massa på. Som jag skrev förut så vill vi ha dom här gripandena där det går lite för snabbt och blir lite slarv. Och idag såg jag lite sånt där typsikt "det-går-för-snabbt-slarv". Tjoohoo, det fungerar i alla fall!! ;)
tråkigaste inlägget, ever... blöööö

Att prestera

Att göra bra ifrån sig på tävling är inte alltid så lätt som det kan se ut. Allt ska klaffa, gå ihop, man ska förstå varandra och framför allt så ska du som förare hålla koll på både dina nerver och din egen insats på planen. Det är en helt annan sak att prestera på träning än på tävling. Och du som förare sätts i helt olika slags situationer. Många har väl tänkt på att träna hunden att kunna prestera i olika tävlingssammanhang men hur många är det som tänker på att träna sig själva på att kunna prestera i olika slags situationer? Jag vet inte hur det är för er andra men för mig och Kex när vi tävlar är det oftast för mig som det brister. Kex vet vad hon ska göra, hon kan, och därför känner jag mig lite taskig när om jag själv inte har tränat på sånt som jag behöver träna på. Det känns liksom inte rättvist för Kex att jag förväntar mig att hon ska klara tävlingen om jag själv inte har tränat på sånt. Jag menar, det är ju mer än bara hundens prestation som är avgörande på en tävling. Enligt mig har föraren en väldigt stor del i hur det går. Därför finns det saker som jag brukar ha med mig att träna på.
- Kunna prestera på beställning. Vid en viss tid, en viss plats, fast än att folk tittar. Kunna prestera i ett visst sammanhand kunna visa upp vad man kan. Du har ett försök att fixa det. Nu eller aldrig som det gäller.

- Ha ett "pokerface". Även fast än något inte gick riktigt som du tänkt dig kunna le bort det lite. Göra ett trevligt intryck på domaren och liksom "sälja sin prestation".

- Kunna prestera även fast än folk kollar på dig. Ser vad du gör i minsta detalj. Att kunna strunta i dom och komma in i er bubbla i alla fall.

- Kunna behålla koncentrationen fast än saker händer runt omkring dig. Kan t.ex. vara i skolan när du sitter och räknar matte. Måste du verkligen kolla vem det är som gick in genom dörren? Hur många tal kan du egentligen räkna innan du tappar koncentrationen och börjar tänka på något annat?

- Att ha en plan B. Att vara snabbtänkt om något skulle bli fel. Kunna rädda situationen, få tillbaka kontrollen och få det att fungera på ett annat sätt.

- Kunna ladda om även fast än någonting blev hel knas, det blev inte alls som du tänkt dig, helt fel. Att kunna strunta i det och köra på i alla fall. Att kunna gå in i bubblan igen och bara köra.

- Våga utmana sig själv och ta sig över hinder istället för att fuska sig runt dom. T.ex. avskyr jag att göra någonting först, jag vill helst ha någon annan att kolla på innan jag gör det. Men att kunna vända det, att vilja vara först. Att utsätta sig för sånna situationer att du blir först och så inse att det inte är så farligt ;) Att stärka sig mentalt liksom.

Det är några tankar som jag har om hur jag själv kan göra för att förbättra resultatet på tävling. Vad har ni för tankar kring det här?


Taggad till tårna!!

Mycket givande träning för Viljo ikväll! Det är uthålligheten som det brister i, så här ska allt tränas uthållighet!! Vi fick många positiva ord också, inte bara på det som Kex gjorde utan också hur jag hanterade olika saker, hur jag beter, hur jag belönar, hur jag använde belöningarna osv. Viljo är himlans bra att träna/tävla för, han ser verkligen allt! Super!!
Nu har vi fått i uppgift att träna raka apporteringar tills vi får det så skoj och att det går så snabbt att hon börjar slarva i upptagen då tar vi nästa steg som ska bli att hon ska lära sig springa runt och gripa den så att hon kommer den mitt emot mig så att det bara är att springa in till mig sen. Tydligen skulle det vara lätt som en plätt!! ;)
Vi ska också börja träna både morgon och kväll, så det är bara att börja gå upp på morgonen och träna innan skolan.
Nu ni ska ni få se! Dags att lägga in en till växel. Är taggad till tårna och det kryper i träningsnerverna!! Nu köööör vi!!!!
gaaaaaammal bild

1 maj

Planerna för dagen var att plugga matte inför imorgon då det första vi ska göra är att ha Nationellt matteprov. Lika roligt som vanligt! Men mina planer gick i kras när jag i min ilska bestämde mig för att hämnas på mattenpapprena som aldrig kan lösa sina egna problem. Nu ligger knaspappret i små små strimlor ute på bordet...
Ikväll ska jag få hjälp av Viljo! Jag längtar! Vi behöver någon just nu som kommer och säger vad jag ska träna på.

Igår var vi ute hos Leif så Zenta fick valla. Jag har inte varit med på några gånger nu men jag kan säga att det faktiskt går sakta men säkert framåt. Knashunden ska bara fatta att man inte behöver skälla som en idiot så fort fåren kommer liiiite för långt ifrån henne. ;)
På tal om Zenta så var vi på årets första utställning i helgen. Både Zenta och mamma skötte sig riktigt bra!
Välbalanserad tik. Välformat huvud, bra uttryck. Utmärkt överlinje.
Bra proportioner och bra front. Välvinklad och välgående. Utmärkt päls. Bra temprament.
BIR.

RSS 2.0