Love♥


Sommar

Just nu, saknar jag sommaren!

Ni har väl inte glömt??

Ni har väl inte glömt att lynadsprojektet drar igång nu i helgen? Temat är sittande i grupp/platsliggning. Ska bli kul att få se hur andra tränar tycker jag, var dom belönar osv :)
Tjohoo, tjohaa ha en bra da´!;)

Sjuk

oh, så typiskt! Jag som precis hade blivit frisk och så BAM är man sjuk igen. Känner mig helt seg och konstig i kroppen och huvet hänger inte riktigt med. Känns som om jag blivit nerslagen och åkt på rejält med stryk!
Kan säga att Kex är mindre glad att jag ligger helt utslagen i soffan och snorar. "Kom igen då matte, ska vi inte göra något snaaaaaaaaaaaart!?" ;) Söta lilla hund ♥

We just ruuuuuled the world ↓

Hoolakadola!

Precis kommit hem från klubben efter lite freestyles träning med Bella&Floyd och Anna&Molly. Jag kände mig helt väck själv så det blev lite okoncentrerat från vår sida kan man väl säga ;)

Felicias datoor

sitter och försöker blogga ifrån Felicias dator. Helt omöjligt juh! Visste ju knappt inte ens hur jag skulle ta mig hit och det tog ett bra tag innan jag fatta hur man gör ett @. Seriöst jag får damp på den här datan. Felicia asgarva åt att jag försökte ladda upp en film på youtube via "photoshop". Till mitt försvar så såg det inte alls ut som photoshop. Ja, jag säger då det. Skaffa aldrig en Imac!!!

Känner mig duktig

Känner mig sjukt duktig som sitter och översätter musikhäftet vi fått till engelska bara för att jag ska få tänka till vad jag läser en extra gång. Fast det är ganska lätt då vår musiklärare har upprepat sig om varje sak 3 gånger. ;)
Bara för att jag är jag! ;)

Tadaaa!

Ha! Kolla vad jag kunde tack vare Lovisas lilla guide på bloggen. Mohaha! Jag som aldrig brukar kunna göra sånt här lyckades för en gångs skull :D
Nu ska jag ut med våra doggs. Drar ner till ängen så får dom rusa av sig ordentligt. Sen blir det musik för hela slanten!

Jag blir galen!

... är jag! Och just nu önskar jag att jag verkligen var sååå mycket bättre på just datorer! Har försökt ladda upp ett J.Ä.T.T.E viktigt videoklipp på youtube nu i flera timmar men det har fortfarande inte laddat klart och jag är just nu sjukt stressad för att den videon måste skickas iväg om någon timma! Asså, varför, ska jag just nu vara tekniskt handikappad!!!!? Aaah, har noll tålamod och det hjälper inte att det här blev väldigt tidspressat nu. Jag känner att jag snart kommer börja gråta och slita av mig håret. Kommer garanterat vara flintis på måndag. Kul! Kanske blir en ny trend i skolan. Snyggt, mycket fint....

Diciplin

... är vad jag måste bli bättre på att ha! Nu blir det läxor. Tänk vad skönt att ha dom gjorda för veckan sen lixom. Fast riktigt så är det ju inte eftersom att vi har matteprov på fredag och så fick vi reda på idag att nästa vecka ska det allt bli musikprov. Yeey! Men vänta det blir bättre. Svenskan ska ju vara klar snart också. Jippi, mitt liv är tillbaka! :D
Nej, nu måste jag ta tag i det här innan Kex kommer hem. Shaping står på schemat!

Hola amigos

Är så himlans taggad på livet just nu. Skoldagen gick jättesnabbt fast ändå långsamt... skumt, jag vet! Efter skolan bar det av mot klubben för träning. :)
När jag kom hem så märkte jag att jag glömt svenskan i skolan (typiskt!), så satte jag mig med matten. Gjorde 2 tal och sen så fattade jag nada. Så jag gav upp och satta mig och spela lite gitarr en halvtimma. Mycket roligare! Nu kan jag en ny låt ;) Något nytt ska man ju lära sig varje dag, right??? ;)
Nej, nu blir det engelska, kvällspromenad och sen ska jag läsa so:n så att jag somnar snabbt!
Gladare än ja är svårt att va

Utmanad

Oh, jag har blivit utmanad av Ebba ;) Haha, bäst att ta sig an utmaningen!
Vad gjorde du i hundväg för fem år sen?
Oj.. hm.. nu blir det matte här. För fem år sen va jag tio skulle fylla elva. Ja, då tjatade jag som en idiot varje dag om att jag ville ha en egenhund. Snålade som tusan för att spara pengar till en alldeles egen hund och sen så tävlade och tränade jag agility med Kex pappa Kevin. :)

Vad gjorde du i hundväg för ett år sen?
För ett år sen? Ja, vad pysslade jag med då? Hmm.. jag hade fullt shå med att lära in tvåans moment och jag... ja, vad gjorde jag mer? Nej, vad sorligt. Jag kommer inte ihåg. Jag och Kex såg till att ha så kul på plan som vi bara kunde helt enkelt ;)

Fem snacks era hundar gillar.
Köttbullar, körv, frolic, ben och mat (eller a, Ida och Kex ÄLSKAR mat. Zenta har väl lite andra åsikter om just den saken ;))

Fem hundraser du kan det mesta om.
Lagotton, Picarden, Golden, Howavart och Schäfer. ;)

Fem hundsaker du skulle göra i hundväg om du var mångmiljonär.
Oj, tänk att vara mångmiljonär. Måste man gå i skolan då? Nä, man måste väl inte ens ha ett jobb? Tjohoo! Då skulle jag nog köpa en liten valp sen skulle jag skänka bort en hel del till sånna där hundhem. Sponsra djursjukhus skulle jag nog också göra.

Fem dåliga vanor i hundväg?
Jag är lite dålig på att borsta tänderna på hundarna. Klippa klorna kan jag väl inte heller säga att jag är så bra på eller ta tovorna som kommer på en gång. Dom får ofta vara kvar lite för länge. Men sen äger jag ju på allt annat ;)

Fem saker du gillar att göra i hundväg?
Lära andra, träna, gosa, vara med mina vänner på klubben, promenaderna.. ja, finns det nåt som jag inte älskar med att ha hund?

Fem hundsaker som du aldrig skulle klara dig utan?
Jag skulle aldrig klara mig utan min älskade lilla tjej, Kex. ALDRIG! Promenaderna är jag beroende av, aldrig skulle jag kunna gå en hel dag inomhus utan att komma ut och röra på mig. Haha, fråga bara mina kompisar hur jag blir då ;) Att få träna hundar skulle nog också vara svårt att klara sig utan. Ja, den där vänskapen mellan hund och människa är också något speciellt. Haha, alla härliga stunder när det blir hundarna bara gör något galet knäppt och roligt är något som jag inte skulle vilja vara utan heller. Tänk vilken tråkig vardag jag skulle ha utan våra fyrbenta!

Hundarnas fem favorit leksaker.
Tennisbollen är guld värd och likaså fluff-kampleksaken! Diverse andra bollar och leksaker uppskattas också. :)

Förändring

Förändring... ;)

Roligheter

Den här veckan kan jag inte påstå att det har blivit så mycket riktig träning för Kex inte. Jag och mamma har tränat lite tillsammans den här veckan och jag kan säga att Zenta har tagit ett kliv framåt. Linförigheten är bättre än förut och framförgåendet sitter som en smäck. Bara lite finslip som fattas ;) Det går framåt för dom! Så roligt att se :D Snart börjar bevakningen för dom också och så snart det inte är lika halt ute så ska dom få valla lite. Dom har många roligheter att se framemot i vår kan jag säga!
Själv har jag också massor av saker att göra i vår. Att jag ska börja träna själv är en av dom. Är sjukligt taggad! Längtar efter att få den där känslan av att känna sig STARK och VÄLTRÄNAD. Jag LÄNGTAAAAAAAAR! Resten av roligheterna håller jag för mig själv så länge.;) 
Ooh, happyface... ;) Buhuh jag vill ha långt hår igen....

Lydnadsprojektet

Tycker det är superkul att fler vill vara med på lydnadsprojektet. Nu är vi hela 8 stycken om man räknar med mig och Kex! Super roligt! Dom som är med är: Linnea & Coco, Dessi & Teddie, Mia & Carma, Anna & Molly, Ebba & Tilda, Helena, Vilja & Styrka och Malin, Ackis & Mucchie.
En del frågor har dykt upp på vägen, jag har varit lite otydlig med vissa saker kanske ;) Men nu ska jag försöka besvara alla frågor. Tanken med det här projektet är, precis som Anna undrade, att vi ska kolla på varandras videos och ge lite respons, komma med tips på hur man kan gå vidare med momentet, inspirera andra och bli inspirerade. :) Som en liten träningsgrupp fast vi kollar på varandra via datorn och de filmerna vi spelar in och sen kan även andra, som inte är med, vara med och kommentera och tipsa och sånt. :)
Några undrade om andra hundar behövde vara med på filmen. Absolut inte om inte du vill det. Jag hade tänkt att man bara visar hur man brukar träna momentet. Jag t.ex. tränar ju inte med så någon så ofta så jag kommer inte ha det utan bara visa hur jag brukar göra när jag tränar ;) Och man filmar bara inte det moment som du själv tränar. Alltså det momentet som tillhör din klass. Momenten hade jag tänkt ta i ordning, blir så rörigt annars ;), så för mig som tränar lk3 blir det sättande och läggande i en video sen kommer linförigheten och nästa gång sättande osv.
När börjar vi då? Tänkte att vi kanske kan lägga upp den första filmen på våra bloggar den första helgen i februari. Sen har jag en fråga till er, vad tycker ni hur ofta ska vi lägga upp filmerna, varannan eller var tredje vecka? :)
En liten sak till. Ni som är med skulle jättegärna få skriva lite om projektet på era bloggar så kanske vi kan få med ännu fler! Om det finns fler som vill vara med så kan dom bara kommentera här på min blogg så lägger jag till dom. :D

Dagens läxa

Dagens läxa: Bakgrundsinfo är viktigt att ha med sig INNAN man ger sig in i nåt... ojdå

Lydnadsprojektet - Startinlägg

Då drar vi igång!! Kommer ni ihåg inlägget om lydnadsprojektet som jag skrev för några veckor sen? Det verkar som om det kommer bli av!
Så här går det till: Vi är 6st ekipage som tränar/tävlar i lydnadsklass 1-3 och som kommer starta ett roligt litet projekt på våra bloggar :) Varannan eller var tredje (vi har inte riktigt bestämt oss än;)) kommer en video, på ett moment som vi bestämt, komma upp på våra bloggar. I dom här filmerna kommer vi visa hur vi tränar de olika momenten för just vår klass. Med det här vill vi inspirera varandra och er som läser våra bloggar, få nya idéer och ge och få nya träningstips på hur man kan träna. :)
Ni kommer alltså att få se hur vi tränar momenten i klass 1,2 och 3. Om 2 veckor kommer första filmen upp! Ni kan se de olika filmerna här: Mia & Carma, Dessi & Teddie, Linnea & Coco, Malin, Ackis & Mucchie, Anna & Molly och så kommer ni kunna se mina filmer här. ;) Vi kommer ta momenten i de olika klasserna i ordning. Så det första momentet kommer bli platsliggning/sittande i grupp

.


Slöa Jenny ;)

Nej, nu har jag inte gjort nåt på hela eftermiddagen. Dags att kicka igång kvällen. Nu blir det en timmas prommis, träning på det och så måste jag tag i den roliga matteboken som ligger så fint och väntar. Han är så duktig, har väntat hela dagen på mig. Han kanske borde få en godis?

Matte

Jag vet att det är fler än jag som tycker det är vääääldigt jobbigt med matte. Så här har ni lite tips att tänka på:
Lycka till i fortsättningen!

22.22

Vilken skit dag!!!! Sängen nästa!
jag menar kl är 22.22 och jag tänker inte ens önska mig nåt. Så illa är det!!

Det går framåt

Har precis kommit hem ifrån klubben där jag och Kex tränade med Bella och Floyd inför uppvisningen. Förresten, Anna, krya på dig!! Nu har vi faktiskt fått ihop ett helt program som täcker 5 min. Nu är det bara att träna, träna, träna ;)
Den här dagen bjuder på matte, städning, mer hundträning och så ska jag kolla upp lite poängplaner. Har 3 linjer nu som jag är intresserad av. Jah, det går framåt... ;)

Tomatkrig?

Första skolveckan är ÖVER!! Mohaha, bara 89 skoldagar kvar! Yeees! Helgen är som vanligt smockfull med roliga saker. Imorgon blir det upp tidigt och träna Kex, mot Jhon Bauer på öppethus, vidare mot Leif där Zenta ska få valla och sen så ska jag lämna presenter till mina älskade Felicia som blir hela 16 imorgon!
Söndag blir det träning på klubben med Bella och Anna. Dags att vi lägger i en växel till och tränar hårt nu inför uppvisningen i Februari. ;)

Förresten visste ni att i Spanien har man en speciell dag där man springer runt och kastar tomater på folk. Kan inte vi i kära Sveriget vara lite roliga och ha någon sån dag också? Tänk va kul det skulle vara när någon ropar "TOMATKRIIIIIIIIIIIIIIIG!!!!" och alla tar upp massa äckliga tomater ur fickorna.
Sen kastar man ut getter genom klocktorn också men den biten kan vi hoppa över...

¡No se!

Alla gymnasielinjer bara snurrar runt i huvet på mig. Det här börjar kännas näst in till omöjligt! Hur ska jag kunna välja? Jag väntar hela tiden på att jag bara ska få den där känslan att det här känns bara såååå rätt för mig! Någon sån har inte kommit än... den verkar inte komma heller. Jag ger snart upp! Så gott som alla mina kompisar har full koll vilken linje dom ska söka. Jag tänker snart ole-dole-doffa mig fram!!
Kan inte ni vara snälla och hjälpa mig nu? Vad gick/tänker ni gå för linje? Vad var/är bra med den linjen?

Det är inte lätt att hitta rätt när man gått vilse bland alla gymnasielinjerna. Det här är nog mer frustrerande än när jag gick vilse i vårat eget kvarter....

Det går bra nu!

Kom hem för någon timme sen efter att ha tränat med Leif och Kiwi! Är riktigt stolt över min lilla Kex idag! Bitarna börjar tillslut falla på plats ;) Känns skönt. Allt slit ger resultat tillsist!! Tjoohooo, det känns riktigt bra på hundfronten idag ;) Dagen började skit dåligt och slutade på toppen!
Hopp i duschen!
När jag och älskade lilla HP körde "duschleken". Riktigt roligt! ;)

Before I die


93 dagar kvar!

Första dagen på sista terminen i hela grundskolan är avklarad. Haha, nu är det bara 93 skoldagar kvar! ;) Nej, men dagen var inte alls så farligt jobbig som jag trodde. Jag log hela vägen till skolan och jag kände mig på något konstigt vis glad. Eller rättare sagt jag känner mig faktiskt glad! Fast än dom pratade om Nationella Proven (förkortas NP = No Problems)

That's me

Jag pratar pratar och skriker alltid i sömnen. Jag har alltid fötterna utanför täcket när jag sover. Jag värmer vaniljglassen i mikron. Jag går in i min egna lilla bubbla när jag lyssnar på musik och är svår att få kontakt med då. Jag äter alltid frukost innan jag sätter på mig kläderna. Jag satta alltid på mig kläderna i en speciell ordning när jag var liten. Jag har ett grymt sifferminne men jag har världens sämsta lokalsinne. Jag sträckläser nästan alla böcker. Jag äger på att fejkgråta.


Jag är rädd för att flyga. Jag är rädd för att åka tåg. Jag är rädd för att vara ensam. Jag slåss när jag blir kittlad. Jag tycker spanska är myyyyyyycket lättare än engelska. Jag tycker matte är jobbigt. Jag gör alltid miner när jag tänker. Jag tvättade alltid händerna i kallt vatten när jag var liten och jag tvättade tungan med tvål om jag sagt något fult. Jag har noll bollkoll. Jag hade lingonsylt på ALLT när jag var liten. Jag kan aldrig sitta still när jag måste gå på toa.

Jag har alltid mycket smör på mackan. Jag gråter när jag skrattar mycket. Jag blir frustrerad när jag inte fattar nåt på en gång. Jag lär mig saker väldigt snabbt. Jag biter alltid på tandborsten. Jag tappar alltid bort min mobil, nycklar, plånbok, ja, allt det där extra viktiga. Jag har alltid hatat att vara som alla andra. Jag spelar sönder alla bra låtar. Jag blir fort uttråkad om jag inte gör någonting. Jag älskar allt som är gott. Jag är väldigt spontan av mig. Jag är en glader person.

I'm sexy and I know it... ;)
För många somrar sen...

Sååå taggad.. *host*

Imorgon är det skola igen! Känner mig laddad. Nu ni ska ni få se på super arbete.. tjohooo! Har faktiskt saknat skolan en del under jullovet. Jag känner mig stark nu! Uppladdad, utvilad, redo! Jag ska ta mig an varje utmaning med ett leende på läpparna, jag ska bara segla igenom den här terminen som om det vore det lättaste som jag någonsing gjort...Mohaha!! Nä, vem är det jag försöker lura egentligen? Jag kommer få kämpa som bara den för att hålla huvudet ovanför vattenytan! Hoppas den här terminen har mer att erbjuda. Jag menar en livboj som man kan flyta runt på skulle ju inte sitta helt fel... ;)


So far away but still so near...

Man får INTE gå i det... grusade? skidspåret!

Idag har jag varit duktig! Drog upp Felicia ur sängen tiiiiiiiiiiiiidigt imorse vilket betyder att jag också gick upp tidigt! Vid tjugo-i-åtta satt vi som två halvdöda zombies i köket och försökte komma ihåg att tugga frukosten innan vi svalde. Sen stapplade vi ut på en långprommis i solskenet och någonstans där när vi gått halva biten vaknade vi till ordentligt ;)
Snart ska jag ut och träna Kex. Vi får se vilka moment som vi lägger vikten på idag....

Störningsträning

Har skrivit förut i bloggen att Kex tar för sig lite friheter på träningen. Men nu har vi tränat och visst har det blivit bättre tycker jag. ;) Tack för hjälpen Felicia!!

Kul att jag kan stava, haha ströningsträning ;)

What a wonderful day! ;)

God lunch på er allihopa! En strålande dag i soffan väntar på oss. Känner mig lite seg idag. Kan inte sova på nätterna. Somnar inte förns tre varje natt och så går jag upp vid 9 = inte mycket sömn.
Planen för idag är en riktigt långprommis i solskenet, lite tovutredning och klo klippning på det sen så blir det klicker ikväll. ;)
Sommarbild mitt i alltihopa ;)

Jenny & Kex

Började dagen med ett lydnadspass med Kex. Gick bra! Båda två sprudlade av glädje ;)
Momenten är under uppbyggnad och jag säger bara akta er för vi kommer bli farliga ute på plan sen, haha ;)

Smile! ♥

Dom senaste två månaderna har det blivit mindre hundträning än vanligt. Helt plötsligt sådär tappade jag bara suget på allt. Det blev inte lika roligt längre. Jag har funderat mycket på det här under senaste tiden och jag har undrat varför? Jag vet också att om det fortsätter så här så kanske jag inte vill fortsätta och det vill jag inte för det här med lydnad är verkligen någonting som jag ÄLSKAR att syssla med!! Och idag så kom jag på varför, vilket jag egentligen vetat hela tiden men inte velat erkänna för mig själv. Det är jag som sätter för hårda krav på mig själv, för mycket press på mig själv. Och det är något som e farligt för mig. När jag sätter upp sånna mål. I själva verket synkar jag ner mig själv. Då får jag alltid känslan av att nä, vi är inte bra nog, jag är inte bra nog. Och då blir det inte roligt längre när jag tänker sånna tankar och så har jag bara lust att ge upp. Jag kom på idag att jag har tappat bort mig själv lite i allt det här. Jag har snöat in på detaljerna och jag glömde nästan bort det viktigaste av allt. Mitt löfte! När jag började med att tävla och allt sånt med Kex så lovade jag mig själv och Kex att allt skulle gå ut på att ha så roligt som möjligt! Att vi ska visa alla hur sketans kul man kan ha tillsammans som hund och förare! Det här löftet till mig själv tänker jag banne mig hålla! Sen har jag beslutat en sak också. Att jag kommer inte skriva om vilka tävlingar jag anmäler mig till eller om jag anmäler mig till någon tävling. Det är för min egen skull. Jag inbillar mig att jag får press på mig då. Att jag måste prestera bättre. Och det är inte det jag vill. Jag vill att jag och Kex ska ha så kul som det bara går!
Nu när jag kommit på det här och fått skriva ner det och allt så har känns det att någonting har lättat ifrån mig. Jag känner mig så sjukt glad! Att jag vet vad jag ska söka in för linjer på gymnasiet också gör ju bara saken bättre! Jag känner mig bottsligt glad? Haha, tänk lydnadssuget är tillbaka och jag vet äntligen vad jag vill!!! Heja, heja 2012! :DD
Du och jag i eld och vatten ♥

Spåkulan


Det skulle jag inte säga nej till!

God afton Jenny!

Du kommer att vakna tidigt och
känna att allt faller på plats.
Du vet vad du vill.

Fast

Det känns som om vi har fastnat i lydnaden... igen! Jag orkar seriöst inte. Kanske hänger jag upp mig för mycket på detaljerna? Suck. Just nu behöver jag bara någon som säger vad jag ska göra, hur jag ska ta oss vidare. Kommer 2012 bli motgångens år? Snälla, säg nej!

Årets Första

Lydnadspass - Check!
Alla letar efter "det", vissa hittar det andra inte...

Projekt??

Här om dagen fick jag en liten idé. Väldigt många bloggar har sånna där fotoprojekt där dom tar en bild i veckan (som har ett visst tema) och lägger ut på sin blogg. Då är dom några stycken som driver det här projektet tillsammans. Så kan man titta på de andras bilder och bli inspirerad och få nya idéer hur man kan foto och så. Så då fick jag idén att man kan ha ett litet lydnadsprojekt. Jag tänker att man har ett moment per vecka så lägger man ut en video på hur man tränar det momentet. På så sätt kan man lära sig massor av varandra och bli inspirerade av varandra och om man har problem med något kanske man till och med kan få idéer till hur man kan läsa problemet. Men det här blir ju inte riktigt lika roligt om man är själv. Så nu undrar jag om det är någon där ute som vill vara med mig och göra det här projektet??? Skicka en kommentar i sånna fall :D
Kex & Arwen
Lilla Kex och liten Arwen

1 Januari 2012

Vi började 2012 med en riktig mysdag. Film hela dagen och sen en sväng till MM. Imorgon ska vi kicka igång 2012! Nu är jag trött på att sova bort hela dagen så det blir det ändring på imorgon. ;)
Upp senast 9 ut på långprommis och så kör vi igång dagen!

RSS 2.0