Utställningshelg


Foto: Dorota Gustafsson

Två utställningar i rad har det varit den här helgen. Lördagen spenderades i Österbybruk då var det Lars Widén som var domare. Av honom fick Kex excellent  och krituken lyder så här:

En trevlig tik som har ett huvud där nospartiet kunde vara något längre och något med utfyllt.
Utmärkt rygglinje, tillräckligt vinklad. Bra drive i steget. Bra färg och päls.

Sen blev det att gå in i mot alla de andra tikarna men där kom vi inte vidare tyvärr.

Andra dagen åkte vi iväg till Vallentuna Flygfält där var det en fins domare vid namn Juutilainen Saija. Hon gillade Kex bättre än vad Lars Widén gjorde. Kritiken Kex fick ifrån henne blev: 

2år ung tik med fina proportioner och könsprägel. Härlig resning, välformat huvud med fint uttryck, korrekt bett och öron. Fina lätta rörelser. Utmärkt pälskvalitet. typiskt temprament och jättefin rastyp. Välvisad.

Det var bara att gå in och kunkurrera med de andra tikarna i våran klass. Där kom vi etta med ck och därmed fick vi springa in igen och visa oss mot alla de andra tikarna i de andra klasserna. Kex slutade som Bästa tik 2:a med cacib och ett reserv cert. Hur glad som helst blev jag. Kex min lilla skrutta verkar gilla att showa lite. Jag märker på henne att hon tycker det är kul när alla klappar i händerna och bara kollar på henne. Min lilla stolla ;)


Foto: Dorota Gustafsson

Grattis även till Dorota, Lisa, Lovisa och ja alla andra som också fick fina resultat :)

Knas hunden Kex


Rutan är kul den :)

Jag sitter och gör hälsan. För att kunna göra den hade jag ett papper med instuderingsfrågor. Kex kommer och svansar runt men jag hade inte tid med henne just då. Vad gör hon? Jo tar pappret jag har i knät och springer iväg. HAHhhaha, knas hund...

LK 3Idag är det tisdag = House. Hade en jätte lång lunchrast idag på 1½ timme så jag sprang hem och åt och passade på att träna hundarna också. Japp, både Kex och Ida hann jag med. Inte illa, hah? Jag har börjat små starta lite på de momenten vi inte kört i klass tre. Och det va ju inte alls så svårt som jag trodde. Så om vi får till det här så kanske det blir en start i trean redan i september. Men vi ska inte stressa. Vi måste vara heeeelt redo för att komma ut på banan. Lk3 är en svår klass. Du måste ha höga poäng, en medel på 8,5, du får inte missa ett enda moment! Men vi ska klara det! Tänk alla som tävlar i eliten nu, dom har klarat det så varför skulle inte vi göra det???
På kvällen fick jag och Kex skjus av snälla mormor ut till klubben. Meningen var att vi skulle haft tidningsmöte men så blev det inte. Men det gjorde inte oss så mycket. Vi fick ju träffa underbara JennIE och Tarzan som vi lyssnade på skott och tränade lite tillsammans med. Tarzan brydde sig inte det minsta om skotten så det var perfekt för Kex att få vara med honom. Det känns inte som om Kex är liika berörd av skotten nu längre. Hon blir fortfarande orolig men det där att hon ska springa och gömma sig, det har gått över. Om hon gör något så går hon lite oroligt runt mig ett varv och sen ställer sig mellan mina ben. Men det brukar hon inte göra fören dom skjutit några gånger. Så jag tycker allt att hon gör framsteg!! Så då hade Kex och jag alltså tränat två gånger samma dag. Om det märktes sen på kvällen? Hahaha, näää, inte ett dugg!
Föresten så saknar Zenta mamma. Hon är uttråkad x 1000000! Får försöka ta med henne ut och göra något kanske. Hon är ju trots allt van, sen flera månader tillbaka, att göra någonting varje dag och minst gå 2 spår i veckan...

.När ett sår precis har börjat läka kliar det men efter ett tag glömmer du bort det. En dag kommer du emot såret igen och det rivs upp och börjar blöda och du kommer ihåg när du ramlade och kan känna hur ont det gjorde när huden rivdes upp...
 

Haha, det är det enda jag säger

HAHAHAHAHhaAHHAHAHAAAHAAAAAAAAAAAA!! Det där måste varit det mest pinsamma för den gamla gubben på länge. "Akta er det är 100% säkert att jorden går under vid kl. 18.00" och enligt forskare skulle vi gått under kl. tolv. Hahahaha, vänta? Så egentligen gick jorden under igår två gånger på samma dag. Är det något slags rekord? Men sen så skrämde Elin mig och sa att jorden, enligt forskare, kommer att gå under den 21 december i år. Men så har vi fina Bella som säger "Ja, men, om forskarna skulle fått bestämma hade inte ens jag levt nu!" Så då blev jag inte lika rädd. Men äsh, om jorden går under ska man väl passa på att njuta av tiden vi har. Så dagen till ära ska jag sitta och bli helstekt vid plantagen i två timmar, efter det blir det so, svenska och engelska och förhoppningsvis hinner jag kanske båda kamma Kex och springa. Har aldrig provat att göra båda sakerna på samma gång, kanske borde ta och göra det. Kan ju bli en jätte hit!??


  

...

-Kom igen nu, kääääämpa!!!!!
- Nej, jag orkar inte!!! Jag vill ha lov, jag tar lov nu! Nu strejkar jag! Pallar inte mer, orkar inte, vill inte, tänker inte!
-Jo, några dagar till bara kom igen...
-Nej, sa jag ju!!

Fajten i mitt huvud tar aldrig slut! Min hjärna vill ha lov och jag försöker göra så gott jag kan för att få den att förstå att det är liiite kvar och att den måste orka kämpa lite till!! Men det fungerar inte så vidare bra... Jag känner hur jag inte orkar med skola snart. Jag orkar ingenting som har med skolan att göra mer nu. Den här terminen har varit lång och jobbig, mycket har hänt, jag behöver lov nu! Jag orkar faktiskt inte mer. Jag har kämpat måååånga veckor och månader nu för att orka ta mig upp ur sängen och få med mig fötterna till skolan. Som sagt halva terminen har varit nästan som en liten mardröm. Men nu tar den snart slut i alla fall. Jag känner hur jag behöver ett långt lov bort från allt och alla som har med skolan att göra. Och sen tänker jag välkomna sista året i den här skolan med öppna armar och ett varmt leende på läpparna!!

Föresten imorgon är det Sundbyholmsdagen, ni kommer väl och tittar va!? 10-15 kommer vi finnas på plats och vi i EBK kommer hålla till på någon utav gräsplanerna nedanför slottet. Kom och titta förbi ve´t ja!


JIPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grattis, grattis, grattis till alla i bevakningsgruppen som klarade certprovet!! Eller heter det så? Aja, skit samma!!! Är superglad för eran skull!!!!!
Här hemma bor nu mera världens första Berger Picard som är tjänstehund - bevakning!! Tänk TJH Atengaflu's Zenta!! Grattis, grattis, grattis!!!!!
Vill inte riktigt berätta hur provet var säger bara att Zenta klarade det! Ni får stå ut i två veckor tills mamma kommer hem igen. Just nu är hon första dagen på sin militärgrej.

STORT GRATTIS TILL ALLIHOPA I ALLA FALL!!!  

Skoltrött

Bara jag som helt ärligt talat är dö trött på skolan? Jag orkar snart inte mer. Har börjat räkna skoldagarna till sommarlovet, haha. 19 dagar kvar sen får vi lov. Jag lääääängtar!! Tänk 10 veckor med ridning, sol och bad, träffa kompisar, hundträning, utställningar, uppvisningar, Ungdoms-SM osv. Hur bra har man det inte egentligen på sommarlovet? Smaka på ordet, s-o-m-m-a-r-l-o-v!! MUMS, säger jag. Men jag har bestämt mig för att göra sista rycket nu. Jag ska klara det! Även fast än det är ovanligt jobbigt att ta sig upp ur sängen på morgonen och när man kommer till skolan längtar tillbaka hem till sängen igen. Jag ska kämpa, jag ska klara det, jag ska, jag ska!! Mohahaha. Inget kan stoppa mig nu.

jag erkänner skolan gör mig galen...:(


Vi gör oss redo för apporteringen :)

Bara 20 dagar

... Sen är det sommarlov!! Inte alls lång tid. Ska jag berätta en hemlis, alla dom dagarna är inte riktiga skoldagar heller. Hur bra som helst, eller vad säger ni! 10 veckor sommarlov, livet är inte bättre när man går ut ifrån skolan och ba: Jaaaa, sommarlooooooov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDD
Idag var det jobbigt att komma upp och gå till skolan. Som tur va hade vi inte en vanlig skoldag. Vi var på någon tråkig moppegrejs. Meeen, vad som helst är bättre än skolan!
Efter skolan blev det plugg och träning med hundarna. Glömsk som jag är hade jag glömt att det var ungdomsgrupp så idag har hundarna fått träna två gånger var. Japp, alla tre!! Men dom tog inte den minsta skada utav det. Rena lyxen tycker dom! Sen är vi lite "hejsan hoppsan" i våran familj så jag, Ida och mamma stack och klippte oss, vilket jag åååååångrar. Visar absolut ingen bild den här gången, hahha. Jag kommer aldrig mer kunna ha utsläppt :(
Jaja, imorgon blir det lite mer träning på freestyleprogramet som vi körde på ungdomsgruppen. Måste ju träna lite till Sundbyholmsdagen. Ni kommer väl och tittar på oss? Den 21 maj kl. 10.00 tror jag det börjar? Sundybyholm kan ni leta upp på kartan nu.


LPI LPII Hesiodos Kiss Me Kate

Idag åkte vi till Skultuna BK för att tävla. Spännande tyckte jag, ointressant tyckte Kex ;)
Kex var väldigt okoncentrerad i dag när vi tävlade. Jag körde lite fritt följ innan vi skulle gå in. Då gick hon som en liten klocka. Men vad händer när man kommer in på plan. Då är det något som luktar väääldigt gott en bit bort och självklart va hon ju tvungen att gå liite närmare för att kolla vad det va. Läggandet var lite segt, inkallningen va klockren och även rutan. När vi skulle köra apporteringen gick ett billarm, som tjöt som bara den, precis när Kex skulle ta upp apporten, hoppet tvekade hon på och fjärren va jag tvungen att använda dk på för att få henne att lyssna. Men dom kan inte vara på topp alltid. Trots de där koncentrationssvårigheterna, långt ord hah?, fick vi ihop 172p och därmed en tredjeplacering och ett LPII!! :D
Så nu ska vi börja träna lite smått på klass tre. Jag vet att det kommer bli tufft där. Man måste ha höga poäng för att klara sig. Men vi ska kämpa och klara oss över det berget också kanske med mer mjölksyra i benen än den här gången.
Bye, bye klass 2, hej klass 3!!


platsliggning


fritt följ


Genrep

Ni vet att nästa helg kör mamma och Zenta upp för att få sitt efterlängtade cert, så förra helgen hade dom genrep. Som ni vet va jag figge och satt ute i skogen några timmar. Men nu ska vi inte prata om vad jag gjorde utan om hur det gick för mamma och Zenta. Jag kan minst sagt säga att det gick bra! Ljudfiguranten tog Zenta bara hon figgen resten på sig och började gå. Kapten, han kallas för det, jag vet faktiskt inte ens vad han heter egentligen, haha.., sa att hon skulle kunnat skjuta figurant rätt i huvudet om han skulle vilja. Jag översätter: Zenta var så säker och följde figuranten perfekt hela tiden. Sen fanns det en vindfigurant, eller vad det nu heter?, som Zenta också tog super bra. Det var mamma som styrde bort henne därifrån en gång. Zenta gjorde också en jätte fin spårmarkering där figuranten hade gått in. Det som är kvar nu är att mamma måste lära sig alla tecknen om dom ska göra för alla markeringar hundarna gör på patrullstirgen. Men det är inte så svårt. Peka på näsan om hunden känner en lukt, ditt öra om hon hör och foten om hon känner ett spår. Hur svårt?
Nu får ni hålla tummarna att dom klarar det här nu, men det är ju klart att dom kommer göra. Tänk världens första Berger Picard som är bevakningshund... hur coolt? :D

För mammig?

Här med verkar det som om "sovmornarna" för min del, på vardagarna, är över. Kex vill inte gå ut med mamma och pappa längre. När dom ropar på morgonen och säger att dom ska gå ut hoppar hon direkt upp i sängen igen ochförsöker för allt hon är värd att väcka matte. Det slutar nästan alltid med att dom får dra ut henne ur rummet och ner för trappan. För mammig?


 
 FOTO: Ida             HUND: Zenta                

Från och med idag tror jag allt att Kex får ha tråkigt. Hon var så seg när jag tränat med henne här i veckan, och de här gångerna kan jag inte skylla på värmen, så jag tror att en liten paus innan tävlingen kanske blir bra. Eller så blir det helt tvärt om och hon får sitt stora Kexryck och bara springer runt. Finns en ganska stor risk för det. Är 50% chans till det om inte mer. Men äsh, om det blir så så blir det så. Vi ska i alla fall ut och springa idag, så det kanske gör henne lite trött i alla fall...

Ikväll kommer mer om förra helgen!


Huggormsbett

Jag vet, det är samma text som jag skrev i klubbtidningen, men palla ändra, haha...

Våren är äntligen här! Du kan gå ut i skog och mark utan att halka på ett tjockt lager av is som täcker hela stigen och det bästa av allt, äntligen kan du sitta ute på en stol och känna hur solen värmer. Men det är inte bara vi som njuter av att våren tillslut har kommit. Även djuren har blivit mer aktiva och till våra djur i naturen hör också huggormarna. Vid den här tiden på året är huggormen som farligast då den inte riktigt har vaknat ännu. Huggormen är seg i kroppen och hinner inte undan när din hund glatt kommer och ska kolla vad det är för pryl som ligger och ”skräpar” på marken. Då tar huggormen till försvar och hugger istället för att ringla därifrån. 

Vad ska jag göra om min hund blir huggormsbiten?

Hur lång tid har jag på mig?

Hur gör jag?

Detta är vanliga frågor som vi hundägare ställer oss. Så, vad ska man göra egentligen? Det är ganska enkelt. Försök håll hunden lugn och stilla medan du tar dig så snabbt som möjligt till djursjukhuset. När du är på väg till djursjukhuset ring och förvarna dem att du är på väg.

Många undrar som sagt även hur lång tid jag har på mig? Det är ingen som kan säga ett bestämt antal minuter. Det är helt avgörande beroende på hur mycket gift huggormen har sprutat in. Huggormar kan variera från djur till djur hur mycket gift de vill spruta in. Men du ska alltid ta det säkra före det osäkra och skynda dig till ett djursjukhus. Låt aldrig en huggormsbiten hund ligga kvar hemma över natten om du inte varit på ett djursjukhus först!

Inne på djursjukhuset kommer din hund att tas väl om hand av personalen. Det första de kommer göra är att vätska upp din hund, se till att den är smärtstillad. Vid de svårare fallen ges så kallat ormserum. Ormserum är ett slags motgift mot huggormens gift. Det här motgiftet har privatpersoner inte tillgång till. Du kan alltså inte ha det hemma i din förstahjälpen väska. Ha det nu så kul i skog och mark och njut av våren!!


Kolla höger, vänster, höger...

Nu var det länge sen jag bloggade igen. Tiden räcker inte till liksom. I nästa inlägg hade jag tänkt berätta lite mer om vad jag och mamma gjorde förra helgen och även lite mer om hur det går på bevakningskursen för dem. Det är ju inte långt kvar nu. Endast 3 veckor!! Det är ju ingenting. Första provet gjorde dom i måndags men mer om det nästa gång. ;)

Igår hände en otäck sak i skolan. En kille blev överkörd av en buss. Hur läskigt? Så ett litet tips, titta er för innan ni går över vägen! Den här killen hade tur. Bussen körde bara över hans fot och han slog i huvudet hårt i asfaltskanten och blödde ur örat. Men det är illa nog. Usch, det var inte kul att se honom ligga där under bussen...

Så, snälla, se er för innan ni går över vägen!!!


och¨på söndag va det tävling för oss två, håll tummarna för ett LP2! :)

RSS 2.0