VARNING MYCKET TEXT!

DET TYCKER VERKLIGEN INTE JA!

I torsdags var det en tjej som blev påkörd av en bil efter att de vinkat fram henne att passera övergångsstället men istället för att låta henne gå förbi kör han på henne!

Igår tisdags larmade flickan polisen igen efter att hon blivit jagad av de två männen som kört på henne i torsdags. Hon blev hotad av männen och en av dem uppges haft pistol. Flickan lyckades fly och gömma sig i "min" jordkällare nere vid "min" äng vid "min" skog!! Polisen kom till platsen och hittade tjejen som var kvar i jordkällaren. De hade även med sig två polishundar men dom kunde inte få upp något spår av de två männen. 4 polisbilar kom när jag var på väg till skolan då jag nästan höll på att gå rätt in i en av dom, kan bero på att jag inte såg den köra upp på trotoaren jag skulle ut på från den lilla grusvägen jag gick på. Innan dess hade jag tänkte ta den andra vägen till skolan men ändrade mig när jag såg efter att jag svängt ut från skogen på den andra grusvägen att det stog någon längst bort med en bil och såg upprörd ut, jag blev såklart skit skraj och vågade så klart inte tog dit så jag tvärnita när jag såg det och tänkte igenom det på två röda sen kutade jag åt andra hållet och tog andra vägen till skolan. När jag kom till skolan fick jag höra vad alla poliser kommer ifrån eller varför dom kommer menar jag. Det var den historien som står där uppe.
En i klassen hade även blivit stoppad och frågad om hon hade sett en man i 40-50 års åldern när hon gått genom skogen, samma väg som jag gått tidigare och som pappa gått på morgonen med hundarna. Hon hade inte sett något. Andra av klasskompisarna hade på vägen till skolan sett poliser åka med blåljus och allt till platsen + att vissa även sett dom svänga in på varenda gata och fråga människor om något, troligtvis om de hade sett den ena mannen eller en vit skåpbil. Flickan tog poliserna med sig till polistationen för att prata mer om vad som hänt.
Det är så himla läskigt alltihopa men jag börjar tvivla mer och mer på det här (inte att hon blev påkörd det är sant men det andra), hundarna hittade ingenting, utbildade hundar som ska vara jättebra på det. Inga vittnen har polisen heller. Asså om hon ljuger kommer ju hela skolan dampa loss på henne. Tänk är det verkligen meningen att man ska vara rädd för att gå fram och tillbaka till skolan? Ska man behöva ta en lång omväg för att inte vara extra rädd? Ska man oroa sig för att bli påkörd av en bil som vinkat fram en när man ska över övergångsställen? Ska jag inte våga gå upp i "min egen" skog för att jag är rädd för något som kanske inte ens finns? Ska jag knappt inte våga gå ut med hundarna  för det här? ÄR DET VERKLIGEN SÅ HÄR DET SKA VARA!?

I måndags var det ungdomsgrupp på klubben. Jag och Kex åkte ut dit och hade skoj som vanligt! Elin hade ordnat en tipspromenad som vi skulle gå med lite aktiviteter i oxå. Efter att alla hade gått den och gjort de som skulle göras gick vi ner till agilityplanen. Den avr så klart upptagen så istället för det bestämde vi oss för att köra platsliggning istället. Först 1 minut och sen 2. Det gick super Kex var jätte duktig. Låg så snällt och fint där hon låg och rörde sig inte ur fläcken första gången. Andra gången så reste sig Zigge upp och skulle busa med hunden som låg brevid Kex. Hon låg snällt och fint kvar ända tills Zigge hade fångats in då reste hon på sig och kom springande. Sen så ville inte hon göra det mer men hon låg i fem sekunder medans jag stog nära. Mer vågade jag inte hålla henne. Jag ville ju att hon skulle lyckas så att hon kom ihåg att hon var duktig och låg kvar så länge som jag ville, 5 sekunder. Nästa gång på ungdomsgruppen blir det klickerkurs en hel dag!!!!!!! Ohh så spännande! Dom som håller i kursen ville helst att hundarna skulle vara inklickade. Jag och Kex har ju inte kört så mycket klicker hon är knappt inklickad. Jag har försökt klicka in henne under sommaren men utan resultat hon har liksom inte fattat vad klicker innebär. Men igår när jag prövade så smällde det! Det satt som hugget i sten =D
Nu har vi ett nytt belöningssätt. Efter att inte ha kört det på flera månader fungerade det tillslut. Hon kanske inte riktigt var redo för klickern fören nu? Jag tor nog att det måste vara så. Nu har jag i alla fall ett nytt sätt att belöna på, klick godis. Ett mycket effektivt inlärnings sätt också. Hundarna lär sig och så sitter det där! Kevin har i alla fall svårt att glömma vad jag har lärt honom med klickern. 

Klippningen just det. Ni kanske undrar hur det blev? Benen blev lite för kort klippta på Kex tycker jag, tur att det växer ut! Huvudet tycker jag att jag lyckades med, inte för kort och inte klippt för lite utan lagom som det ska vara. Flican var jätte duktig och klippte Kevin som jag sa att hon skulle klippa! En ros till dig stumpan^^ 
Bilder på båda hundarna kommer.

Nej nu har jag kramp i fingrarna. Ska göra läxor nu sen ut och springa. Vi hörs! =)FEGIS, JAG VET

HEJ PÅ ER ALLA!
Sovit gott?
Vad ska ni pysslar med en dag som denna?

Själv är jag med Felicia, Kex och Kevin. De 4 bästisarna är samlade ^^ Gruppfoto kommer, hahaha


Vad ska ni göra i dag då? Själv ska jag fortsätta vara med bästisarna och planerna för dagen ser ut så här:
Klipp lektion.... hjälp :'S
Sen Tuna-Park och mamma har lovat att vi ska till bruks idag, så nu ska vi dit!

Det här med klipp lektionen. Flican ville så gärna pröva klippa Kevin när mamma föreslog det och Kex behöver ju också klippas. Så jag tänkte att varför inte jag kan ju visa hur man ska klippa på Kex och så härmar Flican på Kevin.
Hjälp nä jag vågar inte klippa Kex, fegis ja vet... Det växer ju ut igen så vad är problemet? Hon ska ju inte ställas fören i stockholm och det är ju inte fören i december så då har det ju helt klart växt ut och hunnit bli klippt några gånger till. Jag vågar inte. Tänk om hon blir jätte ful, ajajaj det blir inte roligt att visa upp henne för någon sen, kommer jag ens våga gå runt kvarteret? Fast jag vet ju hur man klipper och om det blir fult så kommer nog inte Kex lida av det eftersom hon kommer få gå i skogen hela tiden då. Usch nä jag förstår mig inte på mig själv, hur svårt kan det vara? Man kan ju inte mer än misslyckas... eller?


VAD HÄNDER?

Nej nu är jag trött på att torka upp kisspölar. Och gissa vem dom kommer ifrån? Inte är det Zenta inte utan Kex! Jag som trodde att den tiden var över, att det bara skulle bli någon pöl någonstans någon gång men inte så här. Nu har hon kissat på sig 2 dagar i rad. 1 gång varje dag.
Vad är det som händer?
Tänk om hon kanske ska börja löpa snart...
Hoppas inte det!! Det kan ju bara vara ett litet bakslag, ja det säger vi. Vi hoppas på det.

Ny länk i länkar- Basta och Fixas blogg


VÄRLDENS BÄSTA KEX! :')

Oj, oj, oj jag har verkligen blivit dålig på det här! Tiden räcker liksom inte till. Förlåt, förlåt men den här veckan har mycket nytt hänt här hemma...

I torsdags åkte mamma och pappa till Värmland för att hämta den nya familjemedlemmen, Zenta. Nu är hon här en pipig liten sak med stora öron och med ben som hon inte riktigt vet hur man använder på bästa sätt. Hon ser ut som en gasell när hon springer, benen far åt alla håll. Det ser inte klokt ut. hon får ett + av mig. Hon är inte hyperaktiv som Kex är inne. Zenta ligger och sover och är allmänt lugn inomhus precis som det ska vara. Fast Kex har blivit bättre på det! Mycket bättre om man ser tillbaka 2 månader. 
Zenta har en minus sida oxå. Allt pipande gör mig tokig emellanåt. Hon piper på natten också, det gjorde i alla fall inte Kex när hon var i den åldern och gör det inte nu heller som tur är. Bra att man vet att allt pipande kommer att gå över snart, det ser jag framemot.
 "Jag hade bollen först!"
Första dagen och dom är redan kompiar mer eller mindre

Idag blev det en morgon promenad ner till ängen då alla i familjen följde med. På vägen dit bestämmde jag mig för att testa Kex lite. Alla andra gick en väg ner till ängen medans jag tog en annan och Kex följde med mig utan tvekan! Det var roligt :)
När vi kom ner på ängen blev det bus, full rulle. Kex och jag busade på i ett hörn och en bit bort satt de andra och fjäskade med Zenta. Kevin är inte så förtjust i Zenta och gör precis som han gjorde med Kex i början, morrar när hon kommer för nära tycker att vi är super dumma och går runt och är allmänt tjurig av sig. Han ville inte vara med och leka, inte ens med Kex. Det går över det med om ett tag.
Mamma och pappa körde lite valp inkallning med den lilla som redan har börjat lystna på sitt namn. Efter det var det Kevins tur, där blev det budföring, dumm dumm rutan, fot och inkallning. Det gick ganska bra, han är lite ringrostig. Han har inte kört på länge. Sen blev det min och Kex tur.
Vi körde fot som hon blivit rätt så bra på nu, vi tränade på att jag satte henne som man gör på inkallning och gick ifrån henne. Utan att kalla in henne gick jag tillbaka. Det där momentet har hon problem med, hon vet vad sitt och stanna är men hon vill alltid lägga sig ner när vi gör just det momentet. Måste vara för att vi har kört platsliggning förut. Sen blev det läggande under gång. Det momentet är nytt så vi är på inlärningsfasen än så länge, men hon hajjar snabbt och lägger sig ner snabbt som blixten med hjälp varje gång. Efter att de momenten gått så bra ville jag inte köra mer utan sluta med flaggan i topp. Så vi gick hem allihopa och åt frukost. Nu sitter jag här mätt och belåten och vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.
Ja just det måste bara skriva om en jätte rolig sak, jag tycker i alla fall att det var kul.
På vägen hem från ängen så var Kex med Kevin, det visade sig att dom var i full shjå med at gräva tryffel men det viste ju inte jag så jag ropade på Kex och hon kom farande som ett skott som hon brukar. Så kommer mamma, Ida och Kevin efter. Mamma berättade att Kex hade varit mitt uppe på tryffel jakt, grävde och hade nästan fått tag på tryffeln men när hon hörde mig ropa släppte hon det på en gång och kom till mig istället för att gräva klart och hitta tryffeln först!
 
Är vi bästisar eller?<333 Världens bästa Kex!:')

Ha en bra dag så hörs vi när vi hörs!

KORT

Nästan alla läxor är gjorda så nu tar jag mig lite tid till att krafsa ner ett kort inlägg.

Idag måste jag borsta igenom Kex och klippa klorna, det ska göras!
Jag är livrädd för tovor. Ja inte de tovor jag får i håret utan dem Kex får i pälsen, dom är inte roliga. Jag försöker kolla igenom pälsen lite då och då och kamma igenom om jag märker att det finns mer än en tova. Kex och Kevin springer ju lösa i skogen så sånna där frön fastnar i deras pälsar hela tiden, så himla jobbigt! Och om man missar något frö blir det till en tova. Menmen dom vänjer sig ju i alla fall att bli hanterade och det är ju bra!

Känner mig lite krasslig idag så jag vet inte om jag orkar busa så mycket med Kex idag tyvärr, stackars henne. Jaja vi kanske kan busa ute på tomten en stund :)
Ska någon dag här pröva en tänka övning med hundarna som jag tyckte verkade skoj. 
Jag kallar den "gissa vilken" 

Man har tre muggar och under en av muggarna lägger man en godis, sen blandar man och hunden ska leta fram rätt mugg. Vill man ha svårare är det bara att ta flera muggar.  

Det måste vara något som är väldigt intressant med mina skor. Kex har tuggat sönder hela sulan i den ena... Nej nu kommer hon med den andra också. Måste kila, jag vill ju ha mina favvo skor kvar ett tag till.....


BIR-VALP

Idag har vi varit på utställning hela långa dagen. På papperena från klubben stog det att dom tog 20 hundar per timma. Jag kom dit vid 10.45 i lagom tid om allt vore som det skulle. Men domaren i våran ring tog god tid på sig så vi kom inte in i ringen förren vid 13.30 tror jag det var om inte ännu senare.
Tur att man var funktionär så att man hade något att göra. Lotter, bollar och hundgodis såldes och priser delades ut. Undra hur mycket vi fick in?

När det slutligen blev våran tur så blev Kex BIR-valp och fick kritiken:

Välskuret huvud med bra prop. vackert uttryck tillr. läppar väl ansatta öron bra hals tillr. förbröst & bröst djup stark rygglinje normalt vinklad fram & bak rör sig mkt väl från sidan med bra steg längd väl framifrån ngt trång bak utm. päls.

 Här går vi runt i ring, runt i ring, haha

 Domaren känner och klämmer

"ngt trång bak" berodde nog på att hon var bajsnödig kom vi på efter och när vi gått till skogen så sket hon också. Sen så hade jag anmält mig till barn med hund tillsammans med Kex, det var nära att vi vann där, kuligt :)
Sen så var det den stora finalen men där fick vi inte vara med så länge, kanske för att en lagotto inte blir så snygg när det regnar... hmm

Hur som helst så är jag super nöjd med Kex hon har varit så duktig så! :)
Jag älskar dig Kex!

FEST OCH TIDIG MORGON

... går inte riktigt ihop.

Kom hem sent igår kväll efter en trevlig borta kväll.
Idag blir det utställning jaa. Får vi se hur det går den här gången. Det är bara en till Lagotto som ska vara med, tror inte att det är någon valp så vi blir väl själva i ringen :)
Jag gick upp kl. 07.30 imorse, tänke att det kanske tar ett litet tag att packa väskan, äta frukost och gå  ut en lite längre promenad med hundarna. Jag tar fram väskan och märker att allt som jag behöver finns ju där förutom stamboken. Jag går och hämtar stamboken kollar en extra gång så att papprena ligger där i. När jag börjar läsa så står det att dom tar ungefär 20 hundar per timma SUCK. Jag behöver ju inte vara där fören 10.30 och här har jag stått upp helt i onödan efter att ha sovit i 7 timmar. Tur att man lär sig något av sina misstag annars hade det ju inte något kul alls  med dom.
Det blir full rulle hela dagen idag, utställning hela dagen, nästan och sen till stallet...

Nej nu vill jag ha frukost!


UPDATE

Nu är man fri från läcor och skolan!! Bara skoj den här helgen. Mer om det när det skojjiga har varit....

Jag hade tänkt ladda upp och fixa lite bilder från utställningen som vi var på hela förra helgen men så klart så får jag inte funn på Photoshop. Jag har i alla fall hunnit fixa 2 bilder som finns där nedan. Pappa fotade båda dagarna och som alltid här på bloggen är det sträng C på dom två bilderna också.

Puss älsklingar

Jag verkligen Älskar den här bilden på mig och Kex!

Under veckan som varit har det varit väldigt mycket läxor och inte så mycket tid för annat. Jag preoriterade Kex före bloggen så inga blogginlägg här inte. Under tiden som inga bloggande har gjorts har jag varit ute och kört lite två lydnads grenar. Igentligen skulle vi träna på en hel del mer, men jag känner att Kex är lite för liten för att göra så mycket på en gång. Så två grenar har räckt, platsliggande och fot + massor av bus så klart!
Det är så himla roligt att jobba med Kex. Hon tycker att det alltid är lika roligt. Både platsliggningen och fot har gått bra. Hennes rekord på att ligga stilla nu är 40 sekunder längre än så har jag inte vågat låte henne ligga i fall hon skulle resa sig måste man börja om från början igen. Jag kör fortfarande med leksak bakom som en magnet som hon får springa och ta när jag säger varsågod.
Fot går också bra, vi måste bara träna lite på att man ska sätta sig när jag stannar annars tycker jag att det går bra. Hon söker ögonkontakt och motorn finns där. Imorgon blir det träning på klubben tillsammans med dom andra i min grupp. På söndag blir det utställning, även den på klubben. Då familjen inte hade lust att följa med får vi klara oss själva. Ungdomsgruppen kommer att vara där och sälja saker.  Köp gärna!!
Tror minsann att jag ska köpa en hållbar boll till Kex :)
och något ben till Kevin. Till Kex också såklart!:)

Jag håller just nu på att titta på Idol, hahahaha de där killarna som lurade ju juryn helt totalt.LÄXOR SÅ KLART, ÄR DET INTE UNDERBART?

Det är lite mycket just nu så jag har inte hunnit göra något inlägg, jag hinner inte skriva något om utställningen idag men jag ska försöka hinna med det på lördag.
Skolan är ju helt sjuk! Bara en massa läxor, är det de dom vill att vi ska spendera nästan all vår fritid på? Ännu mera skola. Man går till skolan på morgonen är där till 14.00 16.00 två gånger i veckan. Kommer hem och vad är det man gör hemma då, jo skol arbete, läxor!!
Hade tänkt ut och springa när läxorna var gjorda och Kex innan Kex kommit hem men så blir det inte. Har lite ont i halsen och är snuvig och jag vill inte dra på mig något så det är väl bäst att låta bli med det. Synd jag som ville springa... jaja det är väl bättre om jag kan åka till stallet imorgon och rida och förhoppningsvis fortsätta vara frisk. Det måste jag vara, frisk måste jag vara!

Nej nu hinenr jag inte sitta här och klaga dags för Grekiska Antiken, skit roligt :/

Kan medela att Kevin är frisk från borelian nu och är mycket piggare än han har varit på länge

PACKAT OCH KLART!

Nu så är allt "packat" och klart både till mig och hundarna:) Då var det bara att bege sig av. Alla grejer som jag "packat" ska bara ner i en väska. Nej nu hinner jag inte skriva ngt mer. Hahaha korta inlägg har det blivit på sista tiden, men det får ni stå ut med ett litet tag till. 

DET GÅR FORTFARANDE ATT ANMÄLA SIG TILL FOTOTÄVLINGEN!! 

MAN FÅR VARA GLAD FÖR DET LILLA

Hur mycket ska man kämpa för att samla ihop en slant??

Jag och Felicia har precis kommit hem från en runda runt kvarteret på jakt efter jultidningsköpare... Det finns inga :( Antingen har någon sålt före oss, dom vill inte ha eller så är dom inte hemma. Min vanliga otur. Strunt samma våran tur kanske vänder vem vet? Det var ju i alla fall en som köte en kalender och som felicia sa "man får väl vara glad för det lilla" sen en trumpen min, hahaha. Men jag håller faktiskt med. Det är ju bättre än ingenting.
Idag har vi haft matte test i skolan, roligt nej, men jag tror att det gick bra i alla fall. Idag fick vi sluta 1 timme tidigare!! Spankan var inställd. 
 Nej nu har jag inte tid att sitta här och häcka, det är mycket jag vill skriva om men hinner inte just nu. Det får bli imorgon istället.

GLÖM INTE ATT TÄVLINGEN FÖRTFARANDE ÄR IGÅNG. ANMÄL ER GÄRNA!


SOVMORGON

God morgon alla glada! Idag är det sovmorgon och Jenny är glad. Bra va?! Hahaha.
Igår hann jag inete göra något inlägg så jag gör det nu istället.
Felicia och jag beslutade oss lite hastigt och lustigt att vi skulle va så Felicia följde med hem. Jag hade lite saker som jag var tvungen att göra men eftersom Lica är så snäll så hjälpte hon mig TACK till dig!!!! Vi badade hundarna. Kex hade rullat sig i skit på mammas jobb så mamma blev tvungen att bada henne. Men hon schampoonerade bara henne på ryggen så det såg jätte kontigt ut så då blev jag tvungen att bada hela henne men resultatet blev fint:) Felicia badade Kevin och hann blev super fin, det syns så tydligt när Kevin blir badad, lockarna blir finare och han får en renare färg, inte så konstigt kanske ...

Usch idag måste jag göra något tråkigt men som kommer leda till något roligt. Jag måste packa. Ska senare när jag kommer hem och innan jag åker till stallet göra en "packa lista" och så ska jag följa den och packa ner alla saker, kul :/ Men det kommer ju leda till något roligt så det är bara att packa på.
Under veckan har jag tränat 2 gånger på utställnings tjosan, ringträning heter det nog, med Kex. Hon står nu stilla i 15 sekunder vilket  jag tycker borde räcka för en dommare att titta på en valp. Hon hoppar inte längre när vi går runt, fast vem vet hon kanske gör det sen... men orka bry sig det är ju ändå inte på riktigt!

Puss på er vi hörs!


SE TILL ATT ANMÄLA ER NU!

Jag har verkligen inget att göra nu, sitter och väntar på att Kex och mamma ska komma hem så att det blir lite fart här hemma. Jag och Kevin har varit ute och gått en 45 minuter nu på eftermiddagen, hade tänkt gåönstarundan men insåg ganska snart tt jag inte skulle hinna både det och läxorna så jag beslöt mig för att vända och gå hem igen. 
Nu va det inte det här vi skulle prata om....

Jag har nu beslutat mig för att ha en liten foto tävling här på bloggen. Så nu får ni se till att anmäla er till den oxå ;P

Som skrivet så kommer det att bli en foto tävling här på bloggen. Alla som vill vara med får så klart det.
Ni anmäler er genom att skicka in en kommentar till mig som ser ut ungefär så här, fast med erat namn och bloggadress, det som är i mitten behöver ni inte skriva i om ni inte hemskt gärna vill det.När ni skickat en kommentar till mig går ni in på eran blogg och gör ett inlägg där som kan heta " Jag är med i posiitivs fototävling" I det inlägget lägger ni alltså in det foto ni vill tävla med.
Läs noga nu, nu kommer det viktiga! Det ska vara en bild på ett sällskapsdjur hästar och kaniner går också bra.
Om en vecka kommer jag utse 5 st av de som anmält sig som sen ni läsare ska få rösta fram. Mer om det senare...
Priset till vinnaren blir en länk i min blogg och en penna + suggidumm:)

Något mer inlägg kommer jag inte hinna skriva idag, det har blivit lite mycket nu när vi ska på utställning i helgen och så finns det läxor som ska göras men vi hörs på torsdag mina vänner:)

RSS 2.0