HEJA SVERIIIIIIIGE!

Packa väskan, ta en ordentlig runda med Kex osv. Sen så bär det av mot Kristinehamn! Nu ska norrmännen få, heja Sverige!!!
 
Våra fina tröjor som vi kommer ha på oss ;) ↓
snodde bilden av Marika

När pusslet blir helt

Känslan när alla bitar faller på plats är någon den bästa känslan man kan få! Under dagens träningspass bjöds det på en platsliggning med hakan i backen (utan uppehåll) i 4 minuter med en några plötsliga störningar, en finfin fjärr, fin ruta, bra problemlösning på vittringen osv. Hon gick inte ner sig en endaste gång fast än vi körde rätt igenom programmet med bara tävlingsbelöning (bortsätt från vittringen som hon löste så bra). Klev av planen med den där känslan av att vi fixar det här! Det kändes som om alla bitarna till slut bara föll på plats. 
Imorgon vid lunch bär det av mot Kristinehamn och landskamp. Efter att ha tänkt ut både en plan B och C till så gott som varenda moment i programmet och drömt om olika problemlösningar på nätterna så känner jag mig rätt så redo ;) Jag vet vad vi går för , jag vet att vi kan momenten och jag har en bra plan , att sen vad som helst kan hända är en annan sak. 
 
foto: Ida LT

nervöstjej.se

Nu har den sista infon inför landskampen kommit. Jag börjar få den där äckliga nervöskänslan i magen. Fråfan är om jag ens kommer kunna sova natten till lördag. Aja, vi fortsätter med att ladda upp genom att vila oss i form....

Svenska Blå Stjärnan - Hundläger 2012

Fina Kelly
Busungarna... ;) 
.. och såhär kul hade Kex ;) Det blev en massa sittande i grupp- och platsliggandeträning för hennes del
 

Som ni vet var vi och jobbade på läger förra veckan. Pust! Vi var helt slutkörda både jag och Kex när vi kom hem, säskilt lilla Kex som tyckte det var lite extra jobbigt. Tog tre dagar att återhämta sig och inte blev det någon riktig träning förns igårkväll heller. 
Men det var ett roligt läger med många busiga ungar ;) Många saker fick man höra och ett överraskande vattenkrig fick jag också vara med om ;) Lite extra kul var det att jag fick träffa förra årets Frida-pris tagare, Alice, som var med på lägret. 
Hoppas alla lägerdeltagarna hade roligt och att ni lärde er mycket, ni var så duktiga! 
 
 

Slävförtroende...

... Är något som jag har läst en hel del om runt om på olka bloggar på sistone. Jag märker mer och mer att det inte bara är jag som måste jobba för att ha ett bra självförtroende och självkänsla. Tro det eller ej men att ha dessa två saker är inte en självklarhet för alla och det här problemet, att inte ha det, är större än vad vi tror. 
 
På vissa bloggar har jag läst saker som att man ska strunta i dom som snackar skit, tittar konstigt på en och bara hålla huvudet högt för dom är bara anvundsjuka på dig. Och visst håller jag med till stor del av det som skrivs! Det är klart att man ska skita i sånt där, du är född till den du är och så är det bara. Det är ingen idé att slösa bort massa energi på sånt där skit! Men jag vet att det inte är lätt att bara strunta i saker när man vet att folk har sagt att man kanske har äckligt hår, förstora fötter, ful handstil, är tjock eller att man försöker vara någon som man inte är. Och det sistnämnda är ju inte så konstigt att det lätt blir så när man gång på gång får höra saker. Man försöker göra någonting för att passa in. För man vill inte sitta själv på rasterna och man vill ha någon att jobba med på grupparbetena osv. Så det är klart att många försöker ändra på sig själva och försöker vara något som man egentligen inte är. För vad ska man göra, man passar ju inte in annars!? Och det här är så sjukt fel och jobbigt för personerna som känner sig tvugna att försöka sig på det här! Det ska inte behöva vara så!
 
Men samtidigt som alla säger att personerna som beter sig såhär mot en är avundsjuka på en så tycker jag att det är lite konstigt. Jag menar, tänk efter, dom som är utsatta för  t.ex mobbning, är mobbarna avundsjuka på personen i fråga då? Visst, i vissa fall kan det mycket väl vara så. Att dom bara försöker trycka ner den där personen men om man tittar så är det ju faktiskt så att dom som är utsatta, är på något sätt annorlunda från mängden. Ska man inte få vara det då? Ska man inte få vara annorlunda eller sig själv utan att folk ska komma och klanka ner på en? 
 
Vart vill jag komma med allt det här nu då? Jo, självklart tycker jag att man ska försöka strunta i allt sånt där dumt snack och blickar! Som sagt, det är inte värt att slösa sin energi på något så dumt. Samtidigt som var och en gör det vill jag också att alla där ute ska tänka sig för innan ni öppnar munnen, tänka er för hur ni använder erat kroppsspråk. 
Tänk på att bara några ord kan såra någon djupt. Ha också i åtanke att ett självförtroende är så lätt att bryta ner och förstöra med bara några ord och det kan gå på bara någon sekund, medan det är så himlans svårt att vinna tillbaka det igen och det kan ta lång tid. Och dom där små orden som sas kan vara svåra att glömma. 
 
Vi har alla sagt något mindre snällt till eller om någon någon gång och det är inte något vi kan göra någonting åt nu, mer än att säga förlåt. Men nu när ni har läst det här tänk på det om ni är på väg att säga någonting nästa gång.  
 
 

Skitväder

 
Sicket skitväder vi har i vårt fina Sverige idag! Har hört något om att det kommer från Norge, kanske är det norrmännen som försöker sig på att psyka oss så här dagarna innan landskampen? Well, it's not going to work!
 
 
 

Frågor

 
Fullständigt namn: Jenny osv.
Ålder: 15 år
Bor: Hemma!
Något jobb?: njaaaa.. inte direkt
Bor tillsammans med: Mi familia
Favorit rätt: ja inte är det skaldjursrätter i alla fall! 
Favorit färg: Rööööd
Födelsemärke?: Ja. Det lärde mig faktiskt höger och vänster!
När är du född?: På min födelsedag?
När vakna du idag?: När jag öppnade ögonen
Vad har du ätit?: caffochino och fil
Dagens klädsel: thights och en tröja ^^ 
Vem fick du senas sms av, vad stod det? William - Då vill jag höra ett utdraget p ;P
Senaste låten du lyssnade på: sometimes - donkeyboy

True story.


Glader choklader


Intervju

För ett tag sen blev jag intervjuad till tidningen Lagotto Nytt. Jag tänkte att varför inte svara på frågorna här i bloggen också? :)
Foto: Ida L T      Puss ;)


Hur kom det sig att du började med just lydnad?
Innan jag fick Kex, för ungefär tre år sen, visste jag så gott som ingenting om lydnad. Jag trodde lydnad skulle vara något tråkigt, inte alls någonting för ungdomar, det var agility som jag ville hålla på med. Men jag hade ju knappt satt min fot på lydnadsplanen då. När jag sen fick hem lilla Kex insåg jag rätt så snart att hon behövde göra någonting. Eftersom hon var för liten för att köra agility än så vi gick en valpkurs och fortsatte sen på en grundkurs i lydnad. På den kursen märkte jag hur roligt det faktiskt är med lydnad så jag fick mer smak och på den vägen började vi träna lydnad lite mer målinriktat.


Vad är det bästa och roligaste med att träna och tävla lydnad?
Jag älskar samspelet jag känner mellan Kex och mig. Det är en speciell känsla man får när allt bara klickar och fungerar precis som man tänkt sig, när man får känslan av "flow" och allt bara flyter på. Efter ett sånt träningspass eller tävling kan man sväva på små moln ett bra tag efteråt ;)


Har du något tips att ge till någon som vill börja eller precis har börjat att träna lydnad?
Våga ta för er på brukshundklubbarna och var inte blyga för att fråga en kunnig person om du skulle ha en fråga eller stöta på ett problem. Våga också tänka lite utanför boxen. Och det viktigaste av allt, glöm inte bort att ha KUL!


Vad gör dig och Kex till ett bra lydnadsekipage?
Oj, vilken svår fråga! Vi är väldigt tajta, vi är väl som Bill och Bull ungefär, Kex är min idol och jag är hennes och vi har 110% förtroende för varandra. Själv är jag väl rätt så målmedveten också, haha. Sen så tror jag mycket gör att vårat huvudmål är att ha så kul som möjligt, det som kommer på vägen blir liksom en bonus. Det fungerar som en extra glädjekick!


Vad innebär det för dig att vara med i lydnadslandslagets talangtrupp?
Självklart tycker jag att det är jätteroligt att jag och Kex var ett utav dom ekipage som kom med i talangtruppen den här gången utav alla dom som sökte! Jag har fått nya trevliga kompisar, mycket ny kunskap och inspiration och motivation ifrån alla duktiga ekipage som var med på lägret. Jag tycker också det är väldigt roligt att jag fått möjligheten att representera vår ras och inspirera andra så kanske lite fler lagottoekipage kommer ut på tävlingsbanorna. Men det kan vara lite jobbigt när man ska tävla numera. Nu när vi är med i talangtruppen kan det vara så att lite fler har koll på vilka vi är och har väl lite förväntningar på en när man kliver ut på tävlingsbanan. Men som en träningskompis sa "Kom ihåg att du är ju fortfarande samma person som du var innan! :)"  Så det kan vara lite jobbigt innan men det glömmer jag bort så fort jag sätter foten på plan.


Vad tyckte du var det bästa med talanglägret?
Allt var ju så kul och lärorikt! Det var väldigt roligt att få träffa alla dessa superduktiga förare och hundar, få inspiration av dom och få nya idéer och tankar till träningen. Sen var det väldigt kul att få träffa Maria Brandel också och få höra vad hon tyckte och tänkte kring lydnadsträning/tävling och en sen få lite respons på en själv som ekipage.Tjejen bakom kameran

Japp, här har ni henne! Tjejen vars bilder oftast dyker upp här i inläggen på min blogg. Själv blir jag alltid lika imponerad över henne när hon kommer in med efter en tur med kameran. 12 år och fotar bättre än någon annan som jag känner. Hon har en egen hemsida där hon lägger upp bilder hon fotar, så klicka in HÄÄÄÄÄR så kommer ni dit.
Några av hennes bilder:


Foto: Ida L T
Foto: Ida L T
Foto: Ida L T

;)

Jag lovar att jag inte ska glömma att ta med dig Kex ;)


knashunden Kex ♥

Nästan klar med all packning. Haha, det går sakta men säkert framåt! Tack till alla dom som kommenterade det HÄR inlägget! Jag var inne på lite samma spår som ni faktiskt. Så det känns ju skönt ;) Eftersom att jag är en sån där som planerar i sista sekunden när det kommer till sånt här har jag inte planerat någonting än. Ja, men det här kommer bli spännande! ;) 
Foto:  Ida L T

Förresten, det här med platsliggning och sittande i grupp är något som har strulat lite genom hela våren. Jag, dum som jag är, har valt att se lite mellan fingrarna på det. Men som alltid om man inte tar tag i det på en gång får man en smäll på käften och så är det bara att jobba häcken av sig ;) Så nu har jag tagit tag i det här ordentligt! I dom två dagarna vi tränat mycket på det här har det redan blivit bättre. Jag vet att det sitter där inne i huvudet på Kex någonstans! Så igår när vi körde vårat kvällspass la jag en platsliggning och ja, där låg hon! I 4 MINUTER med hakan i backen utan att flytta på sig. Där stog jag bakom en buske och tänkte: Hallå, Kex, vad gör du!?
Men där låg hon och viftade så glatt på svansen när jag kom tillbaka. Såg ut som om hon sa: "tjohoo, jag klarade det!". Haha, min älskade knashund ♥

Man tager vad man haver

Har man inga pinnar till lydnadsträningen får man väl använda tändstickor istället ;)


Hjälp mig!

På söndag åker jag och Kex iväg och jobbar på läger. På lägret ska jag hålla i lite lydnad och sånt här tycker jag är så svårt! Dom flesta av deltagarna kommer antagligen inte kunna någonting om lydnad och det är här det svåra kommer. Vad ska jag ta upp? Vad ska jag säga? Mitt mål är att få fler att vilja börja med lydnad. Alltså, som alltid, vill jag få både dom och hundarna att tycka det är roligt! Så det är här ni kommer in i bilden, vad skulle ni velat att jag skulle tagit upp? Hur blev ni intresserade av lydnad? Och vad var det som fick er att fortsätta?

Snälla, ni är ju ett helt gäng som går in här dagligen och läser så kan ni inte slänga in en kommentar och hjälpa mig lite nu? Även ni som håller på med andra saker kan väl också berätta om hur ni blev intresserade av det som ni håller på med? Skulle bli jätteglad om ni tog er 2 sekunder att göra det!
Jag fyller ju år snart, vi kan se det som en för tidig födelsedagspresent ;))
Foto: Ida LT

Surprise, surprise!

Igår tränade jag och Kex med Bosse och Gissa. Ibland blir jag förvånad över Kex och vad hon faktiskt kan. Igår när vi tränade gjorde Kex en sån där "surprise, surprise matte" grej. Vi körde metallapporteringen, som vi inte kört på ett tag nu, gjorde hon kanon för att vara Kex. Hon tvekade inte alls vid gripandet, även fast än apporten var full av slem efter Gissa ;), och så full fart in. Tjohoooo!
Idag på morgonen tränade vi igen och så gjorde hon ett sånt där "smack-gripande" vilket Ida lyckades fånga på bild. Tänk om allt slit jag lagt ner på dom där förbaskade apporteringarna äntligen börjar löna sig! Som Lena sa "skam den som ger sig!" ;)

Foto: Ida LT

Vallning

I måndags åkte mamma och Zenta till vallexperten Peter och vallade, självklart hängde jag med och fotade, såg, lyssnade och framför allt lärde. Kan börja med att säga att Peter verkligen är sjukt duktig! Både jag, mamma och Zenta lärde oss massor på bara en dag. Sen verkar vallning vara sjukt kul också och det är självklart att mamma och Zenta ska fortsätta med det. Hon fick så fina ord av Peter vårt lilla Z ;)

Vår lilla vallningstalang ;)


Duktiga Kex ;)

Foto: Ida LT

Tränade lite platsliggning med Kex i vardagsrummet förut. Medan vi tränade ringde telefonen och så ropade mamma så jag gick lydigt till mamma och pratade samtidigt i telefonen och efter ett par minuter hade jag pratat klart i telefonen och med mamma. Så jag gick in och skulle kolla en sak på datorn när jag hör ett litet pipande. Min första tanke var "vad har Kex hittat på nu får något?". Men jag hittade henne liggandes på samma ställe där jag la henne 10 minuter tidigare. Duktiga Kex, förlåt att matte glömde bort dig, hehe ;)♥

Tack och Hej...

Foto: Hans T
Foto: Hans T
Foto: Hans T

Som ni ser var det med blandade känslor som jag sa hejdå till klassen igår. Jag hade inte förbrett mig på att jag skulle kunna börja gråta men som ni ser på sista bilden gjorde jag det. Började först och slutade sist. ;) Det var så skönt att bara få gråta för dom gångerna man inte gjort det när man behövt, att får gråta för att jag var lättad att jag klarade det och för att det var lite sorligt att lämna alla som jag faktiskt gått i samma klass som i 10 år.
Det har varit ett par kämpiga år här på högstadiet men jag grejade det och jag är så stolt över mig själv!
Men nu har jag lämnat grundskolan bakom mig och på vägen hit fick jag världens bästaste vän och många andra fina vänner, massa kunskaper och 15 mvg:n + 2 vg:n. Tack och hej skogstorpsskolan!
Förresten vill jag tacka för alla grattisar och kommentarer både på FB och här i bloggen. Tack!
Nu ska jag njuta av sommarlovet och samla krafter inför gymnasiet där jag ska gå ekonomiprogrammet med inriktning entreprenörskap. Känns som om det kommer passa mig ganska bra faktiskt, haha, tänk jag hittade rätt programm tillslut ;))

Avslutning

Avslutning. Slut. Slut på nian, slut på grundskolan. Slut, slut, slut. Kan säga att det är med blandade känslor jag går till skolan idag. Jag vet inte om jag ska vara lättad och glad för att det är över eller ledsen för att det är slut. En sak jag vet jag att jag är i alla fall. Jag är så himlans stolt över mig själv! Jag klarade det, jag klarade av grundskolan! Det har varit så sjukt jobbigt, superjobbigt vissa stunder. Men jag har tagit mig igenom det och aldrig gett upp! Ja, jag är stolt över mig själv.
Foto: Hans T

Hola amigos!

Jennys hemliga, hemliga amigo här! Just nu sitter Jenny bakom louise på louises moppe i strumpor och tofflor på väg till fröslunda för att köpa godis. Så jag tänkte göra en liten blogg-rejp här!
Louise och Jenny är här hemma hos mig (eller va det nyss och kommer snart tillbaka) och ska sova här för imorgon är det den alldra sista dagen i vår skola och med våran klass! OJOJ! Så vi ska fixa oss och gå tillsammans imorgon!  Tänk sen är det sommarlov i typ 10 veckor eller vad det nu är (har ingen koll) och sen är det dags för gymnasiet! :D WOweliwowo! Nu ska jag gå och bädda våra sängar och sen ska vi mysa med godis och tv hade jag tänkt innan vi ska få våran skönhets sömn! Woweliwowo!
En fin, fin bild på Jenny och Louise! Fråga mig inte vad dom håller på med för jag har ingen aning! ;)

Blogg-pass

Igår var jag och Kex på klubben och tränade med Bosse. Är riktigt nöjd med gårdagens pass, särskilt FF. Jag lyckades få henne riktigt stabil och samlad! Känslan då asså! ;)) Till och med dom svåra störningarna klarade hon utan problem, finaste Kex. ♥ Igår blev ett sånt där riktigt "blogg-pass". ;))
Tjohoo, vad du är bra!

Dag för dag lista

Jag har tänkt lite på bloggen och kommit fram till att jag tillslut vill härma alla andra bloggare och göra en sån där dag för dag lista. Så nu undrar jag om det är något speciellt ni vill läsa om?? Nu har ni chansen, ta den och kommentera nu! :)
Foto: Ida LT

Sen så vare det här med en bra rubrik också.... ;)

Ja, nu är treklubbars över för i år. Eskilstuna kom tvåa i år igen och Strängnäs vann med några fjuttiga poäng.

Lördagen gick åt pipsvängen för mig och Kex. Fy! Ville bara gå och gräva ner mig. Så uselt! Men trots 3 nollor och enligt mig ett uselt fritt följ hamnade helheten på 8,5. Hur nu det gick till? ;))

Idag gick det bättre. Känslan var på topp, jag provade en annan uppvärmining innan som jag inte haft en tanke på förut men som var helt självklar att den skulle fungera. Och framför allt så var jag mycket, mycket gladare än dagen innan ;) Gjorde bara precis likadant som innan jag kör igång en träning. Binder upp henne vid ett träd medans jag fixar lite saker. Idag slutade helheten på 9 och överlag presterade vi mycket jämnare i varje moment. Vi fick 10 på apporteringen! Som vi har slitit med den!! Tjohooo!! ;))
Foto: Ida L T


Det har med andra ord varit en bra träningshelg och även den här gången har man lärt sig nya saker! ;) Imorgon kväll blir det träning med Bosse, stadga träning står på schemat!

8 dagar kvar!!

Tänk, det är 8 dagar kvar tills jag slutar skolan! 8 dagar!!! Det kan jag stå ut med, det är ju bara 8 dagar och bara 3 skoldagar + avslutningsdagen och dom där 3 dagarna är inte ens riktiga dagar!! Glädjen och missbruket av utropstecken är ett faktum!
Foto: Ida LT


Nu ska jag packa min väska och gå och handla. Sen bär det av mot Strängnäs tillsammans med Marie och Rocky. Vi hörs på söndag! ;)

RSS 2.0