Precis som det ska

Se så små vi va ;)
Sitter här med Kex i knät. Hon pussar och naggar mig, och jag pussar o klappar henne. Precis som det ska va! Hon är så gott som helt tillbaka i matchen igen. Äter som vanligt nu ikväll, pratar och har varit nära till sitt Kex-ryck två gånger nu när hon kom hem med mamma. Haha, tur att jag hann stoppa den stollan. Annars kunde det blivit knas. Men hon är inte helt glad kan jag säga. Hon klagar över tratten, den är inte så kul att ha på sig och att inte få gå i trappan själv eller hoppa upp i sängen utan att bli buren är inte heller någon hit. Men, äsh, hon är glad i alla fall :)
Nej, nu måste jag hjälpa Sanninski med matten... See ya! ;)

Titthålskirrurgi

Kan meddela att Kex's operation gick bra. Dom behövde inte skära upp utan självklart klarade dom att göra kastreringen genom titthålskirrurgi. Nu har Kex några stygn och lite plåsterlappar på magen ;) Dom ska bort om ca. 10 dagar. Vi fick med oss ett papper med massa råd hem. Nu är det 14dagars vila som gäller. 5 - 10minuterspromenader 4-6ggr/dag. Det här blir spännande att se! Tjohoo, vilket liv det kommer vara på henne snart. Det får bli mycket klickerträning. Får väla ta och ta tag i dom mindre roliga momenten i lydnaden. Så som platsliggning och sittande i grupp. Då får hon i alla fall tänka liiiiite och kanske inte kommer vara lika speedad.
En rolig sak som hände nu när jag öppnade mejlen var att jag såg att jag fått svar ifrån Rekarne som jag mejlade i helgen och frågade om man möjligtvis skulle kunna ha hundsport som sin idrott på sam-beteende idrottsprofilsprogrammet. Jag fick svar om att agility skulle gå. Skickade iväg ett till mejl och berättade att vi höll ju faktiskt på med lydnad ;) Så nu får vi se hur det blir. Om dom nu skulle säga ja till att jag får ha det som min idrott så är det ingen tvekan om vilken linje jag ska gå längre. Haha. Tänk om det blir så skulle allt vara PERFA! Tänk varje fredagsförmiddag får man träna lydnad. Tjohoo, totally awesooooome! :DDD

Operation

Just nu sitter jag här inne på mammas rum på Strömsholm och häller i mig julmust. Den här väntan är något som gör mig galen. Nu gäller det att hålla hjärnan sysselsatt så att inte tankarna skenar iväg. Just nu ligger Kex inne på ett operationsbord och blir kastrerad. Hoppas allt går bra. Jag tog det beslutet för att tag sen. Jag ville inte att hon skulle få löpa en gång till. Hon blir så borta både före och under löpet och sen så blir hon skendräktig också. Det är inte värt det kände jag.
Dom kom in och hämtade Kex här för en stund sen. Haha, hon som hämtade henne hade tänkt att bara ta henne i kopplet och gå härifrån men Kex bara kollade på henne som om hon inte vore riktigt klok. "Är du dum eller!? Tror du jag ska gå hela vägen med dig utan matte?? Knappast!! Och ge kopplet till Jenny också annars får du dra mig såhär hela vägen!" Min lilla toka. Haha, man kan ju inte säga annat än att hon är en mattehund ;)
Nu ska jag dränka mina tankar i musik och sen titta en gång till på SO:n. Hejdåååå, nu går jag in i musiken värld...


Det är du och jag, ingen annan

2000 pers!!!

Idag var vi iväg och visade upp oss på stan tillsammans med Bella och Anna. Är så stolt över min lilla Kex. Fast än att folk gick nästan in i oss så sket hon i dom. Det var mest jag som var lite osäker medan Kex skötte sig så fint! ;)
Vi körde FF, rutan och sättande. Ska jag vara helt ärlig var jag rätt så orolig för rutan. Men jag bestämde mig för att lita på henne och hon klarade det! Då vet jag det, press klarar hon utan bekymmer. :) Då är det dags att utöka svårighetsgraden lite. I februari är det uppvisning för 2000 pers (!!!!!!!!!!!!!) i sporthallen i E-tuna som gäller! Det blir spännande kan jag säga! Mycket ljud, hög musik, MYCKET FOLK osv. Vilken utmaning det kommer bli! Så kul det kommer att bli!!!! Så nu är det hårdträning som gäller men innan det så kommer jag och Kex bli tvugna att ha några veckors paus i träningen. Men sen så kör vi igen. Haha, åååh, vi är så taggade. Anna, Bella är ni redo, för ni kööööööööör vi!!!!!!
FOTO: Camilla Ärhlund

Karin Björkman

Karin Björkman - Snodd från hennes FB ;)

Det där är en person som jag saknar sjukt mycket just nu! Hon är en sån bra vän!
Jag och Karin träffades på FUL1 utbildningen och det va som om vi alltid hade känt varandra. Vi kan pratade om allt hit och dit, vi skrattade och hade så sjukt kul den helgen! Det var som om vi känt varandra i flera år. Haha, helt sjukt va det!
Kram på dig min älskade vän ♥

Träna, träna ;)

Jag och Kex gick upp tidigt imorse och befann oss på klubben strax efter nio. Där träffade vi Bella och Anna som vi tränade lite och planerade inför morgondagen. Sen så åkte Bellis till Västerås och jag och Anna satte oss och skrev programmet innan vi gick ner på planen igen. Körde igenom de flesta momenten i Lk3. FF strular. Jag måste bryta ganska ofta efter ett tag då hon börjar pipa. Det blir hackigt och vi kommer aldrig in i vår träningsbubbla under det momentet. Men efter det rullar det på rätt så bra ändå. Rutan är bättre och jisses sicka ställanden i inkallningen hon har börjat bjuda på. Kommer ni ihåg när jag skrev i somras att jag skulle börja med "hopp-stå-ställanden"? Det funkar i alla fall, det är något som hon faktiskt har blivit duktig på. Trä apporten går mycket bättre än förut. Tempot är bättre in även fast än det behövs jobbas på både ut och in men nu har vi i alla fall kommit en bit på vägen :D Metallen jobbar vi vidare på. Känns i alla fall som om hon börjar få en bättre målbild och veta lite mer vad det är som gäller. Fjärren och vittringen tränar vi vidare på. Nu har jag ökat svårighetsgraden på vittringen med tändstickorna. Hihi, jag känner att det här kommer bli riktigt bra det här :D
Tränade lite med Bosse idag också. Fick några bra störningar i FF. Hon är så fin lilla Kex. Skiter fullständigt i om det är någon som springer rätt framför näsan på henne. Hon är helt låst i det vi gör. Ska bli spännande och se hur det går imorgon!! På lydnadsfronten kommer jag och Kex bjuda på ett FF, rutan och sättande under gång. Hoho, som sagt myyyycket spännande!! :D

Snö

Är jag den enda som inte vill att snön ska komma?? På så gott som varenda blogg jag går in på så står det om att dom vill ha vinter och snö. Jag vill då rakt inte ha nån snö jag! Det blir så jobbigt med snö. Det är perfekt nu, kan ju träna Kex på ängarna fortfarande! När snön kommer, kommer jag behöva gå ner till skolan och träna där och det gillar jag inte alls. Haha. Känner mig alltid så uttittad där. Ush. Fast å andra sidan så är det precis den pressen som jag själv måste utsätta mig för. Och bara jag tar mig in i träningsbubblan så märker jag ändå inte om det är någon som tittar på mig. Då hör jag ingenting, ser ingenting förutom Kex. Men åter till snön. Nej, tack håll dig borta det går bra ändå ska du se! ;)

Rekarne + Söndag

Som ni vet var vi nior iväg till Rekarne igår vilket jag inte såg sådär jätte mycket fram emot, hehe. Det intrycket jag fick av rekarne förra året inte precis något som fastnade. Men efter igår! Oj, så fel man kan ha! Haha. I sista stund ändrade jag mig (som julia som vill ändra på allt;)) och stack iväg på Sam-Beteende och jag kan säga att jag fastnade direkt! Sen fastnade jag för skolan också! Tyckte det var så mysigt där och alla verkade tillmötesgående och trevliga. Sen fick jag reda på att det finns ett program där det som är sam-beteende idrottsprofil. Dom sa att man kunde ha vilken idrott som helst, VILKEN som helst! Det lovade dom typ. Så alltså borde väl jag kunna ha lydnad. Jag menar det är ju en sport, right? :D
Sen gick jag iväg på "andra chansen valet" till ekonomiprogrammet. Jag gick in satt mig på en stol och så började dom prata om programmet. 'Kom och skjut mig' va det jag tänkte. Aldrig i hela mitt liv att jag vill gå där! NO WAY! Jag visste redan innan jag gick dit att det nog inte va nåt för mig men jag var tvungen att gå dit i alla fall för att se om jag hade rätt ;)
Sen så har det strulat till sig på söndag. I onsdags fick jag ett sms av Sue att det inte skulle bli någonting eftersom det inte fanns folk som ville ställa upp för sin egen klubb förutom några ungdomar! Jag blev faktiskt väldigt besviken. Vi säger jämt att vi vill visa upp klubben men så är det inte nån som ställer upp. Men jag bestämde mig för att inte ge upp! Bättre träningstillfälle än det där får man ju inte och inte heller en bättre chans att visa upp vår fina klubb.
Så jag jobbade på snabbt där på kvällen och lyckades få med övertala Anna med Molly att vara med och Bella var redan på. Då var vi tre! Tjohoo, alltså skulle det fungera i alla fall! Jag övertalade mamma att vara med som vuxen och sen så var Sue snäll och fixade så att Kim kommer ut och pratar och svarar på frågor. A big YES! Så nu ska jag sätta mig ner och planera vad, hur och vem som ska göra vad när. Har aldrig nånsin planerat såhär men någon gång måste bli den första. Det är bara att sätta igång!! ;)

What a chillpill-day

Imorgon blir en chiiiill dag. Förmiddagen ska vi till Rekarne-gymnasiet som jag inte är intresserad av där ska jag kolla på ekonomiprogrammet som jag inte vill gå och efter det ska vi till badhuset med klassen och göra ett simprov som jag inte har särskilt stor lust att göra nu. Haha, här är vi positiva känner jag! Nej, men det är nu den braigaste delen kommer. Efter rekarne blir det pizza på stan och sen så har jag och (a konstigt nog lilla Looooovis) har lovat mig att vi ska springa iväg och köpa gooooodis (Vadå? Nä, vi är inte sockerberoende alls... inte alls faktiskt). Tänk både pizza OCH godis. Kan det bli bättre liksom!? ;)
Pratade med Johan idag, vår studievägledare. Kan väl säga att vi inte kom någonstans mer än att vi kom fram till att realgymnasiet hund inte är något för mig. Jag kommer inte att få ut något alls av det. Så nu måste jag bara komma på ett smart sätt att övertyga rektorn på John Bauer att lydnad faktiskt e en sport det med och jag bedriver ju faktiskt tävlingsverksamhet som det står att man ska göra. Den linjen på JB skulle i sånna fall vara perfa för mig känner jag! Fick ändå ut tankarna i lite nya banor idag när jag snackade med Johan. Hmm... ja, jag grubblar vidare. Nu blir det SO med Luddeeboy... 

Steget före

Här hemma sitter jag och ska snart ut och träna hundarna. Då kanske ni tänker vad jag gör hemma och tränar dom på skoltid? Borde inte du vara i skolan liksom, hallå?? Men, nej, nej, vi har idrottsdag förstår ni. Det fanns ett 'eget val' alternativ så det var ju självklart att jag skulle hem och träna Kex och Ida. Min idrottslärare bara skrattade åt mig. Jag tog det som ett ja. Men det kommer ju inte ta två timmar att träna dom. Så jag har planerat att plugga också. Ni vet det gäller att vara smart och tänka steget före lärarna. Kan tacka all hundträning för att jag lärt mig tänka steget före och alla back-up planer. ;)

Uppvisning!!

Har precis fått reda på att jag och Kex kommer vara med och visa upp våran fina klubb på stan nu i helgen när det är julmarknad och allt. På söndag blir det! Vilken tid vet jag inte än. Börjar bli lite nervös redan nu. Jag hatar verkligen när alla folk står och tittar på en. Dom ser precis allt vad man gör. Jag känner mig så pressad då. Men äsh. Jag kommer ha både Bella och Anna med mig så det kommer bli så kul i alla fall! Tar det här som ett träningstillfälle. Det var faktiskt därför jag sa att jag och Kex kunde ställa upp. Mycket mer störning än vad vi kommer få där är nog svårt att få tag på. Mitt på torget kommer vi vara och det kommer säkert stå folk ÖVERALLT! Då visar det sig väl om Kex verkligen tycker det är så kul att jobba eller om det är roligare att kolla på alla andra. Kommer också få se hur mycket störning hon klarar av. Om hon klarar av det där så blir inte SM någe problem, haha ;)

Min älskade Kex

Fast än du gör mig galen ibland, tester gränserna och gör dina små påhitt så älskar jag dig så otroligt mycket! Varje dag när jag kommer hem från skolan är det du som väntar på mig och blir så där överlyckligt glad för att se mig som bara du kan bli. Du hänger med på allt som jag hittar på. Du tvekar aldrig, du är med och du kör vårat rejs. Med dig är jag aldrig ensam! Du dömmer mig inte och du blir inte sur om jag gör fel. Du älskar mig för precis den jag är och är min bästa vän i vått och tort, du följer mig i motgång som framgång. Du lyser upp min vardag ♥
Vad mer kan man begära? Jag älskar dig Kex!
Min knasiga lilla hund ;)

Tycker

Jag: Hur ska man göra på den här?
Lärare: Jo, du ska först säga vad du tycker, sen vad judarna tycker och sen ska du säga vad du tycker om vad judarna tycker och sen kan du försöka få in vad andra tycker om det här också.
Yeah, right!

Lite lost var jag ju...

Igår va toda la familia (hela familjen, haha) ute i skogen och spårade med hundarna. Zenta och Kex fick varsitt personspår och Ida fick ett blodspår. Dom var rätt så duktiga alla tre. Trötta var dom i alla fall efteråt. Zenta låg helt utslagen i min säng hela eftermiddagen. Kex och Ida sov på vägen hem och en timme här hemma sen var det full sprutt på dom igen, typiskt Lagotto ;)
Sketans kul va det här! ;) FOTO: pappa

Så kom vi till Zentas spår. Hon är nogrann, det är hon! Inte en endaste liten godis hög missade hon ;) Söta lilla Zenta!
Så har vi slutligen Kex spår. Hon fick det längsta och krokigaste. Det var inte meningen att det skulle bli så långt egentligen. Jag hade en klar och tydlig plan på hur jag skulle gå och hur jag skulle komma tillbaka till bilen. Jag kan väl säga att det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag gick där så glad och nöjd med att vi var i en sån himlans bra skog! Så öppen och fin, bilvägen på ena sidan och den stora grusvägen på den andra. Perfekt!
Så jag tog upp kameran och tänkte att nu ska jag allt visa er sikken bra skog jag har hamnat i. "Den här skogen e ju som gjord för mig, inte ens jag kommer kunna gå vilse här!!:D" tänkte jag så glatt. Jag menar, i en sån här skog borde man ju inte kunna gå vilse i!
Så bara för att visa er tar jag upp kameran och tar lite bilder, stoppar ner den i fickan igen och sen så kollar jag upp och inser att jag inte har en aning om vart jag är och var försvann den fina vägen!? Japp, Jenny lyckades ännu en gång! Hur bra är man inte när man lyckas gå vilse i världens glesaste skog, med två vägar på vardera sida! Jo, man e total lost! Men jag lyckades i alla fall ta mig tillbaka till bilen helt själv. *Stolt* jag gör framsteg!!

P P P

snodd av Ida...

Vill börja med att tacka för alla grattis kommentarerna vi har fått! Som ni vet vann ju vi tjejer, Power Puff Pinglorna, Lego League här i Eskilstuna och nu kämpar vi hårt inför nästa tävling som kommer att vara i Norge den 3 december. Vi jagar sponsorer, läsare till våran nya blogg, en kemist som kan svara på en sketans viktig fråga till vår teoriuppgift osv... Och nu ber vi er att bara klicka er in på vår super duper viktiga blogg www.powerpuffpinglorna.blogspot.com. Vi tackar på förhand! :)

Hett om öronen

Mycket just nu känns det som. Känns som om jag är lite överallt och ingenstans, haha. Har precis blivit tvångsstädat mitt rum och nu ska jag lära mig spanska texten som jag ska kunna tills imorgon. Det ska nog gå! Sen är det fredag och häääärlig helg fylld av spännande aktiviteter som vanligt.
Nej, nu spanska....
Cuando tenía 12 años, tuve un perro. El perro se llama Kex y es mi amiga mejor...


Med glimten i ögonen tar du livet med storm ♥

Worth Fighting For

Jag gör som Lovisa och spelar sönder ännu en låt ♥

FF + F ;)

Har precis kommit in ifrån att ha tränat Kex nere på skolan. Hatar egentligen att träna där men jag har inge annat val nu när det är så mörkt ute. Vi koncentrerade oss helt på ff idag. Gick ganska bra. Hon pep en hel del idag. Så det blev en hel del gånger som jag fick bryta och lägga henne ner. Men i mitten där gick det väldigt bra, inga pip och rätt så kocentrerat med den där "Kex-attityden" ;) Fjärren körde vi lite också. Skiftena börjar bli snygga nu tycker jag och jisses så signalkänslig hon har blivit på mina händer nu. Hon har kanske äntligen fattat vad det här går ut på nu!

Bra där!

Har suttit i tre timmar, tre timmar och skrivit SO:n sen så kommer jag och Ludde på nu att det får ju inte plats det kanske är bättre att göra ett muntligt prov på G-delen i alla fall. Det bästa av allt är ju att det är på torsdag och vi inte kan så mycket. Ja, men bra där! Men annars då? Jodå, livet äger men mycket till hundträning har det dock inte hunnits med. Nu blire sista prommisen med doggsen för idag. See ya!

Tips - tuggar

Dessie & Teddie

Förresten har du några tips gällande apportering?
Min lagotto Teddie vill bara tugga på träapporten, han älskar att tugga på trä, hm.. :D

Kul när ni kommer med frågor! Ja, jag har lite tips. Jag har också haft problem med det här, jag har fortfarande problem dock tuggar hon inte lika mycket längre efter att jag börjat träna såhär.
Ni som läst bloggen vet ju att jag använder mig väääääldigt mycket av klicker! Så mitt första tips är väl att köpa en klicker och klicka in hunden. Sen så har jag gjort så att jag har börjat om helt ifrån grunden. Jag satt mig ner och började träna på att Kex bara skulle första ta upp den från marken, då fick hon ett klick. Nästa steg så satte jag henne bredvid mig, la en godis på golvet framför Kex, kommenderade henne 'apport' och så fort hon hållt i den så klickade jag och hon fick ta godisen. Jag såg alltså hela tiden till att hon inte han tugga. Om det var så att hon tuggade sa jag snabbt lite 'tokigt' och så tog jag apporten ifrån henne. Tjohoo, då vann jag! ;) Sen så har jag utökat tiden mer och mer hela tiden. Jag har också tränat med att hon ska hålla en korv i munnen. För korv är ju faktiskt godare än trä att tugga på! ;)
Jag har också tränat på att hon ska hålla apporten i munnen när vi går fritt följ. Då hinner hon inte tänka på att tugga utan måste koncentrera sig på att ha kvar apporten i munnen samtidigt som hon ska hålla position och allt vad nu fria följet innebär. Det var de tipsen som jag hade. Du får gärna säga om det fungerade sen! :)

Klantig, Klumpig & Pinsam

Tre ord som beskriver mig väääldigt bra just nu. Klantig, klumpig och pinsam! Yesss, där satt den.. äsh, man ska ju bjuda på sig själv...

Spanska

Jag vet inte vad jag ska skriva... alltid lika svårt att komma igång! :(
Ehhm... mi perro se llama Kex y tiene dos años.

Räcker det?? Inte? Skit också....
I just don't wanna be like everyone else...

And I know


Svar på frågorna #2

Nu har ni fått vänta länge, men här kommer svaren på de sista frågorna!

Rangordna alla hundsporter med en kort motivation.
Det finns ju så himla många hundsporter! Jag har inte inte alls provat på alla. Men jag har ju kört en del utav dom. De fyra som står högst upp på listan är lydnad, bruks, rallylydnad och agility. Jag älskar samarbetet mellan hund och förare i alla sporterna och jag älskar att se hur min Kex lyser av glädje när vi utför de olika grenarna. Så kul!

 

själv då? :)

jodå, dd? :)

 


Hur får man vovven sådär intresserad av lydnad???

Oj, vilken svår fråga! Jag kan ju inte precis påstå att jag är någon expert på det här. Innan jag fick Kex, för mer än 2 år sen, så kunde jag ingenting om lydnad. Jag visste nada! Men det som jag bygger på är att det ska vara roligt. Det ska vara så himla kul som möjligt att utföra den uppgift som jag ber min hund att göra. Alltså strävar jag efter att det ska vara så roligt som möjligt. Sen tror jag också att relationen mellan dig och hunden och spelar roll.

 


vad heter din kusins brorsas flickväns kompis tjej? YOU HAVE TO KNOW THAT!!!

Det är komplicerat. Han dejtade svampbob förut...


cola eller fanta?

cola!

 

guld eller silver?

båda e fina. Men aja, silver tror jag


vanlig gurka eller på burk?

Ush, för gurka på burk!!

 

piano eller gitarr?

ååh, båda e ju så fint men jag väljer nog gitarr. Det är roligare att spela ;)


beck eller wallander?

beck :D

 

gran eller tall?

granar är mysigare. Tallar är liksom så... talliga?


gris eller ko?

åh, tänk att få ha en sån där liten minigris som nöffar runt. Hihi.

 

att gå till skolan utan tröja eller utan byxor?

Meh, vilken fråga. Haha men jag väljer nog att gå utan tröja. "Tjejen som kom till skolan utan byxor" låter inte sådär jättebra... ;)

 

mos eller potatis?

Potatis. Den kan man ju mosa sen om man vill :)

 

Hur säger man "julia är bäst" med kinesiska tecken?
朱莉婭是最好的

Är du kär i någon eller har du en pojkvän? :)

Haha, nä jag har ingen pojkvän... än ;) haha

 

varför är jag så himla bra? :D
för att du har mig som poolare :D Haha, nä okej. Du är så braig bara för att du är du och ingen annan!

Kex favoritgodis?
Oj, säg nåt som inte går att få i den där hunden. Hon är ju Lagotto dom gillar det mesta ;) Men hennes absoluta favorit är väl något köttigt. Typ som köttbullar eller korv.

Kex favoritleksak?
Har hon dragit sönder. Jag och mamma köpte varsinn dragleksak med extra starka sömmar. Nu när vi började använda den ordentligt (hon drog ju inte så mycket förut) så gick den sönder ganska snabbt. Men hon gillar "pälsiga" dragleksaker och tennisbollar är guldvärt ;)
Hur får jag pli och hyfs på galet glad lagottofröken!? Ett kilo korv eller?
Hahaha. Ja varför inte, korv kan ju fungera ;) Först ska jag säga att jag tycker det är positivt att dom är väldigt glada och framåt. Det är något som man kan vara glad för senare! Sen gäller det bara att ta till vara på det på "rätt" sätt. Jag har sen första dagen jag fick hem Kex byggt på relationen mellan oss. Jag ville ha en sån där relation mellan oss som är så stark att hon skulle göra allt för mig precis som jag skulle göra för henne. Och det kan jag säga att det skulle hon göra idag! Jag kör runt henne i skottkärra på tomten, bär upp henne på mina axlar, kör runt henne i barnvagn osv alla påhitt vi har för oss. Men jag tror på en stark relation mellan dig och hunden. Jag vill att mina hundar ska veta att det är inte lönt att gå bort till dom personerna eller hundarna där borta för det är ändå mycket roligare att vara med matte och göra som hon säger. Det lönar sig alltid! ;)

Lätta på trycket

Nu ska jag snart sova. Ska sova tills jag vaknar imorgon och sen tänker jag börja dagen med en hääärlig springtur. Är så skönt att jag äntligen kan börja springa igen! Så himla skönt att ta med sig Kex och Ida ut ha musiken dunkandes i öronen och sen bara släppa ut alla känslor och efteråt få känna sig fri! Få känna sig sådär härligt trött i kroppen och lugn och lycklig. Tänk det är nästan så att jag längtar! Fast a, bara nästan...

I've grown

Det känns som om jag har vuxit en hel del det senaste halvåret. Alltså i kroppen utan som person. Jag har fått ett bättre självförtroende och jag vet hur jag ska hantera olika situationer bättre än förut. Jag har helt kommit över det som hänt och jag är så sjukt glad numera! Jag mår så himla bra! Jag märker det på flera sätt både på kanske något negativt sätt men meeest positiva sätt såklart! Jag är inte lika trött längre, jag känner mig mer levande det är som om jag är mer med liksom. Jag märker det också på pluggandet. Förut pluggade jag för att komma bort, för att sluta tänka och inte behöva ta emot alla känslor. Om jag ska vara helt ärlig så är jag väl inte lika engagerad på den delen längre och jag kan tänka mig att några av mina betyg kanske sjunker ner till VG. Men vet ni vad, jag skiter i det för VG är bra och jag gör ju mitt bästa och jag mår bra! Och det är väl ändå huvudsaken?? På nåt sätt känns det som om världen har öppnat sig mitt framför ögonen på mig. Det känns som om en helt ny värld precis har öppnat sig framför mina ögon!

Ny design

Hade lite tråkigt såhär på kvällen så satte mig och gjorde om bloggdesignen ;) Var på den gamla. Så grå och trist den va! Det är lite småsaker kvar som jag ska putsa på men äsh. Hoppas ni gillar den?? ;)

Hund och Häst

Foto: Felicia Andersson
Foto: Felicia Andersson

Idag har det varit en dag full av aktiviteter. Började dagen med att gå ner till fotbollsplanerna och träna tillsammans med Kex. Det finns brister här och där men utan brister har man ingen helhet ;) Är nöjd i stortsätt med det passet. Attityden var där den brukar. Det blev två ryck där hon inte riktigt orkade hålla ihop ordentligt men dom var inte lika stora som för någon vecka sen. Märkte att hon blev trött i slutet av passet men hon kämpade på, för kul är det är det tycker Kex! ;)
Apporteringen har börjat bli väldigt bra för att vara Kex. Särskilt vittringspinnen och träapporten har blivit bättre tycker jag!

Vid lunchtid drog hela familjen till stallet för att kolla på när Ida hade blåbärshoppning. Efter det så fick Kex komma ut igen. Så himlans bra att träna med alla speglarna i ridhuset! Man ser ju allt man gör, perfa!! ;)
Kex var pigg och på igen! Det var väldigt mycket störning där inne. Det var människor som gick fram och tillbaka på läktaren, personer som gick in och ut ur ridhuset, hästskit på marken, Ida och Zenta som busade framför fötterna på oss osv. Inte alls den lugna miljön vi är vana vid. Men vi lyckades båda två stänga in oss i våran träningsbubbla och så hade vi lika kul om inte ännu roligare än förmiddagen. Hon är så duktig lilla Kex. Jag älskar henne så mycket!!! ♥

Gårdagen

Gör som Julia och skriver upp en sån där braig lista på vad jag gjorde igår.

Jag har:
- gråtit
- skrikit
- sjungit price tag för waay too much people på en scen
- pratat för en massa domare
- hållt på att nästan gå fram och skrika i en domares öra (han va trög och ställde helt idiotiska frågor. Man ba daaaah: för TREDJE gången man odlar inte bananer i växthus i SYDAMERIKA! hehe...)
- hoppat
- skrikit lite till

Vi hade så himlans roligt! Kommer vara glad i hela nian nu, haha! Ska se till att Lovisa lever på min lycka också, haha! När man tänker att dagen liksom inte kan bli bättre så frågar Carina om jag och kära Karin inte skulle kunna tänka oss att jobba på Hundmässan. Det blev ett stort JAAAAA! Tjoho, jag kommer bli rik hahah ;)

MOT NORGE!!!!!!!!!!!

Vi vann! Vi vann! Vi vann! Vi vann! Vi vann! Vi vann!! Haha, jag är så hiiiiiiimlans glad! Fy asså! Vi ska till Norge, vi ska till Norge, VIIIIII SKA TILL NORGE!!!!! Vi är så bäst tjejor! Som dom sa, ni representerar precis det som FLL ska se ut! JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Vi är så bäst! Tänk så himlans bra man kan va!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det här kommer jag leva på såååååååå länge! :DDDDDDDDDDDDD

First Lego League

FLL är i full gång!! Vi har gjort marknadsföringen o forskningen + de tre robot matcherna. Tjohoo!! Vi är så sjukt bra asså, gått vidare till final o allt!!


Över laddad!

Har inte tränat ordentligt med Kex sen i måndags. Klickade lite i onsdags men inte så att hon fick tänka till så mycket. Det har resulterat i en superöverladdad Kex. Ett spännande träningspass ligger framför oss!! ;)

Happyface!!

Just nu är jag så j*vla glad! Huvudvärken är borta och jag vet kanske äntligen vad jag vill! Tjohoo! Jag fattar inte vad jag har hållt på med? Just nu vet jag precis vad jag vill bli, precis vilken linje jag vill gå på gymnasiet. Enda sen jag var 6 har jag sagt att jag vill bli polis. Tänk så kul det skulle vara! Jag vet vad jag vill och har äntligen någonting att jobba emot. Det känns helt rätt det här! På nåt sätt tror jag att det skulle kunna passa mig! Så det är bara att köra hårt! Yeeeeeeeessss.... haha, vänta bara tills jag ändrar mig ;)

Klickertrix

Med sprängande huvudvärk sticker jag ut med hundarna. Sen blire klickertrix nästa! ;)

Nytt

Ny dag, vi tar nya tag och nya dörrar öppnas!

Mormor ♥

En person som jag gillar väldans mycket är min mormor. Fy vad jag älskar henne! Hon ställer alltid upp och stöttar mig. Inte nog med att hon är bäst hon är cool också. Hon har kan smsa, använder ordet "braiga" och FB har hon också! Mormor jag älskar dig! ♥

Mys

Mitt huvud håller på att ta död på mig. Liiite till SO och så lite engelska sen är det soffan som gäller resten av kvällen. Jag tänker bli frisk, nuuuuu!

Förkyld

Jahapp, jag har blivit förkyld på det så blev det en ögoninflamation också. Great! Ögat var nästan bra imorse så jag stack iväg till skolan men så efter musiken började jag känna mig hängig och så blev ögat värre under spanskan så jag bestämde att gå hem. Jag MÅSTE kunna vara med på gymnasiemässgrejsen imorgon och jag MÅÅÅSTE kunna åka till sthlm på torsdag med skolan, jag VILL kunna gå på föreläsningen för Kent Svartberg på fredagkväll och jag MÅSTE vara med på Lego League på lördag.
Hjärnan är på högvarv men kroppen hänger inte riktigt med just nu....
Saknar dig... ♥

Full fart!

Sommar....
Tränade fartmomenten idag med Kex. Det blev ett kort men intensivt pass. Jag tycker det gick bra. Det känns som om det kommer bli bra tillslut det här! Hon var ganska uppe i varm av allt springande när vi skulle gå hem så innan fick vi gick fick hon joina lilla Ida med att leta godis bara för att varva ner lite.
Nu väntar sängen på mig. Känner mig inte riktigt fräsh, snorar och känner mig lite seg i kroppen. Men det kan då inte hindra mig från att vara lika glad som förut ;)

Livet leker

Full av energi och så sjukt glad idag. Dags att koncentrera sig, har en fullspäckad vecka framför mig! Tjohoo, så taggad på allt, nu kör vi!!!!!

Utveckling

Vet ni vad?! Igår kväll satt jag och funderade på lydnad (mja, som vanligt dårå ;)) och så tänkte jag på den här veckan som varit. Och jag tycker banne mig det känns som vi har lyckats ta oss ett liiiitet steg framåt under den här veckan. Det känns som om vi kanske är på väg till en ny nivå ändå! Vi är nog på väg åt rätt håll i alla fall! Även fast än inte alla moment sitter på plats och dom är absolut inte perfekta (kan dom någonsin bli det??) så känns det ändå som om vi är på väg åt rätt håll. Tar vi oss bara upp för den här uppförsbacken, ja då ni, då ska ni få se ;)
Teamwork kallas det! ;)

Time for school

Imorgon är det dags för skola igen. På något konstigt sätt är jag riktigt taggad! Jag vill verkligen göra mitt allra bästa nu, imponera på lärarna och visa vad jag kan. Dags att skärpa sig och lägga i en växel. Nu kör vi, haha! ;)

Klubbdag

Kom hem för någon timme sen efter att ha varit på klubben sen 9. Började med att träna lydnad med Kex, tänk så himla kul man kan ha med sin hund!! Efter lydnadspasset blev det kursavslutning för kursen som jag har varit medhjälpare på och efter det blev det en promenad med ungdomsgruppen och lite jobb i uppletande rutan. Härlig sista dag på lovet!
Nu äre dags for some sueco! ;)

vittringen steg 1

Jag och Kex har börjat om med vittringen helt och hållet. Jag har väl inte lärt in det här momentet ordentligt så därför skiter det sig på flera ställen. Men nu ska vi vara duktiga och lägga en väldans bra grund! Vi ska älska det här momentet! Precis som vi ska älska alla andra :)
Jag har börjat träna in "frys-metoden". Lyckades inte få till skärpan så bra här men det är en tändsticka jag använder och så klickar jag när hon har "fryst" nosen mot den. Vi började träna på det här igår så vi har inte kommit så långt än.

Dagens planer

Har precis klickertränat lite med Kex, gick bra! Vi riktade in oss på vittringen idag. Nu ska jag sätta mig och göra lite svenska, efter det tänkte jag och Kex springa ner till Vilsta och mörda vilstabacken och ikväll drar jag och Julia iväg och skrämmer små barn. ;)

Gymnasievalet

Jag tycker det här är så jobbigt att behöva välja mellan alla dessa linjer och utbildningar. Än är det några månader kvar men man tänker ju på det. Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill, varken vad jag vill bli eller vad jag vill gå för linje. Jag är lite stressad över det faktiskt. Att mina kompisar verkar veta precis vad dom vill bli och vilken linje dom vill gå stressar på ännu mer. Alla kataloger om olika gymnasielinjer blir bara fler och fler här hemma på skrivbordet och valmöjligheterna till olika linjer blir bara bredare och bredare. Och dom här förväntningarna man har på sig gör mig galen! Särskilt när en lärare kommer fram minst en gång i veckan och säger att man ska gå natur och att han ska lära mig vissa saker då så att det inte blir så jobbigt sen. Tack för omtanken men jag kanske inte vill gå natur!? Är det någon som har funderat på det?? Att det faktiskt är mitt val. Åh, vad det här är svårt! Att leva upp till andras förväntningar men samtidigt göra något som man själv vill och ha kul på vägen. Det är ju liksom här det börjar. Det är nu man måste våga välja sin egen väg och göra det man själv vill... svårt är det i alla fall!¨

When I held ya

Så cool, hon ägde helt klart ut alla igår kväll!

Svar på frågorna #1

Varför heter det korv och inte körv?
Koooorv... köööörrrrv. Det var ett geni som sa att korv låter bättre tror jag :)

vem i gossip girl liknar mest dig? :D asså inte typ utseendet utan mer personligheten och såå haha ;)
Oj, jag vet faktiskt inte. Liknar jag ens någon av dom? Haha. Jag och "little J" har ju samma coola namn men det är väl det närmaste jag kommer någon av dom ;)


Aldrig mer glass eller aldrig mer choklad?
Helt klart aldrig mer glass! Ett liv utan choklad vad är det för liv liksom? ;)


Se ut som en falukorv eller en sparris?
Hmm... jag vill ju egentligen inte se ut som varken en falukorv eller en sparris. Men om jag nu verkligen måste väljer jag nog att se ut som en sparris, haha


Vad skulle du välja, att få träffa och krama Taylor Lautner men att ditt hår slutar växa eller att det växer jättesnabbt men du aldrig mer få se nån twilight film eller läsa nån twilight bok? :D
Nej, då skulle jag nog välja att inte krama honom och aldrig mer få läsa eller se någon twilight bok eller film... sad but true ;)


Hur ser ditt liv ut om tio år?
Jaadu.. jag hoppas att jag snart är klar med min utbildning och är på väg ut i arbetslivet. Självklart håller jag fortfarande på med hund och så lever jag livet :)


Vilka raser kan du absolut inte tänka dig?
Mastiff är en ras som jag aldrig någonsin tänker ha. Dom är ju så himla stora! Tänk om hunden får för sig någonting och jag är ju inte så stor av mig, jag skulle inte ha en chans att stoppa den! Redan när den är en liten valp skulle jag väl hänga som en vante i kopplet efter den, haha.
Sen är jag väl inget stort fan av jakthundar heller, alltså sådana som man använder vid älg- och rådjursjakt och sånt.


Vilka raser skulle du vilja ha i framtiden?
Working Kelpie, Border Collie och Jaktgolden är några spännande raser :)


Tik eller hane?
Det spelar faktiskt inte så stor roll för mig. Båda könen har sina för- och nackdelar

Du och jag ♥


Vad är det bästa resp. det sämsta med att ha hund?
Det bästa är helt klart att du har en bästa vän i vått och tort som alltid står stadigt vid din sida!
Det sämsta är nog att man blir ju bunden. Du kan inte vara borta hur länge du vill och det är inte alltid så lätt att hitta en bra hundvakt när du ska åka bort någon längre tid.

Favorithundnamn?
Kex, April, Extra, Vega och Yess är några ;)

Favoritårstid?
Alla årstider har ju sin charm, haha ;) Men jag gillar inte när det är för kallt och när det är varmt är det ännu värre. Jag gillar hösten då det är fruset i marken = ingen lera och inte är det så varmt heller, perfa! ;)

Stan eller landet?
Nej, jag är inget stort fan av städer. Jag har ju inget lokalsinne alls, går bara vilse inne i stan hela tiden. Jag gillar landet där har man både nära till djur och natur! :)

Vilka ämnen gillar du mest/hatar minst i skolan och vilka ämnen gillar du inte alls?
Jag älskar att både spela olika instrument och sjunga så musik är något jag gillar! Sen gillar jag NO också och idrott är kul. Jag HATAR matte och engelska, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra.

vem är din absoluta drömkille? MOTIVERA! :D
Oj, jaa... vem vet jag inte än, haha. Men han får ju gärna vara fin på både utsidan och insidan. Är ett fan av bruna ögon också, haha ;)

Bra start

För ett tag sen bad min kompis mig rita ett hjärta.  Han sa att jag inte skulle tagit det så bokstavligt...?


Bra start på dagen! Nu mot fotbollsplanerna och lydnadsträning ;)

Vinterpyssel

Har haft tre väldigt givande mornar på EHDK tillsammans med klubbkompisar. Har varit väldigt kul att få träna med andra. Man låser sig lite och blir en aningens blind när man tränar själv. Har fått många bra tips och jag är så himla glad och peppad på träningen igen!
Idag var Kex inte liiiiika spattig som igår men visst var hon lite överallt idag med. Men idag tror jag vi kom på varför hon har gjort så. Förmodligen är det för att hon tycker att det är lite jobbigt. Hon är ju inte van att träna där borta eller att det står folk runtomkring och pratar. Hon kanske känner sig lite pressad helt enkelt och därav dom här ''upptågen''.
Vill ni veta en rolig sak!? Vi fick beröm för fjärren idag, i poäng va det 9/9½! Och då körde vi dom hela 10m. Tänka sig som vi har kämpat med den där fjärren. Äntligen ger det resultat! Men än är jag inte riktiiiiigt nöjd, bättre än kan det bli ;)
Lena sa idag också att hon tycker att vi har gjort framsteg på dom här tre dagarna vi har tränat tillsammans. Jag vet aldrig riktigt vad jag ska säga när någon berömmer oss, så därför blir det alltid något konstigt svar. Men jag kan säga att det är tack vare dom som det har gått framåt. Jag menar om jag inte hade tränat med dom nu så hade vi förmodligen gått och harvat runt på samma ställe. Så TAAAAAAAAAAACK så mycket för att vi fick vara med och träna!! ;) Nu har jag och Kex en hel massa vinterpyssel att hålla på med inomhus här hemma. Fjärren ska putsas på, vittringen ska vi få till, apporteringen, platsliggningen jobbar vi vidare på osv...
Förresten så har jag bestämt att vi inte ska tävla den 13:e. Har velat fram och tillbaka enda sen jag anmälde oss. Anmälde egentligen bara för att ha något att jobba emot då det kändes som om motivationen höll på att försvinna. Vi satsar på nästa år och så får Kex mogna till lite över vintern också. Jag har liksom inte någon som helst lust att gå ut på plan och känna att mig osäker på vissa saker och ha en känsla av att vi inte skulle klara det. Nej, jag vill gå ut på plan och känna mig säker, känna att vi klarar det här. Jag vill gå in där med ett stort leende på läpparna och behålla det genom hela programmet! Japp, det är min målbild ;)

Petigt ;)

Har varit ute på EHDK tillsammans med Lena och Monica hela förmiddagen. Så nyttigt för oss att äntligen kunna träna med andra!!! Får så många bra tips och tankar och var vi måste lägga lite mer krut osv.
Kan väl inte säga att det gick sådär jättebra idag. Kex var verkligen ÖVERALLT! Jag ljuger inte kan jag lova er. Men som sagt. Hon hade bra roligt i alla fall och det är ju bra det. Det blev mycket saker idag att tänka på. Särskilt i fria följet. Vittringen suger, haha. Den som säger att man inte rör på sig så mycket när man tränar lydnad kan ju bara var tyst, pust! ;)
Är taggad till max nu och laddar redan inför imorgonbitti, då kör vi igen! Får vi se om Kex kanske kan visa upp sitt lite mer vuxna jag då. Nej, jag har många saker att göra. Jag har då inte tid att sitta här och slöa inte, nä, jag går ner till soffan istället....
Glöm inte bort FRÅGESTUNDEN svarar på alla era frågor imorgon.
P.S Lovisa jag är så hääääääääääääär nära ;)

I'll always remember you

Två år och  1 dag utan dig och jag älskar dig fortfarande vilket jag alltid kommer att göra...

Minnen jag har sprarat och alltid kommer ha kvar, jag kommer föralltid minnas alla våra dar'.
Jag gråter fortfarande när jag tänker på dig, det är hålet som gör sig påminnt inom mig.
Jag älskar dig och kommer alltid att göra och det jag fick av dig
har jag tagit till vara.
Du lös upp min vardag min vän, jag önskar så innerligt att du kunde komma hem igenDuktiga jag

Springrunda i mörkret nästa. Har tankat upp med massa glass och choklad, så det här ska nog gå bra ;)

Lydnadsträning

Så! Kul! Det! Är! Just så känner jag idag. Det var så kul att få träna med andra personer idag, diskutera problem, hitta lösningar och nya sätt att träna på. Härligt! Är så glad att vi får vara med.
Jag och Kex körde fria följet, slät träapportering och gripande för metallen. I fria följet så har tokan börjat ljuda, suck. Det måste bort nu på en gång! Bort, bort, bort!!! När hon gnäller bryter jag, går ur position och lägger henne ner. Efter ett tag får hon vara med igen. Vi får se om det funkar, nåt måste jag ju göra. Idag tror jag inte riktigt att hon förstod vad det var hon gjorde fel. Frustrationen steg en aning när hon inte fick köra vidare men jag tänker inte ge mig med det här. Jag vet inte något annat sätt och det här fungerade ju en gång förut. Så nu kör vi på det här!
Träapporten så tog körde vi den där när jag springer som bara den så fort hon har gripit den. Som jag skrivit förut så fungerar det och Kex fattar vad som gäller när vi gör så här också! Metallen så tyckte Lena vi kunde pröva att tävla om den. Trigga igång Kex genom att kasta ut den och sen så tävlar vi om vem som kommer först och tar den. Dom första två gångerna tog jag den och huj, då blev jag glader allt ;) Första gången tror jag Kex undrade vad jag höll på med. Varför skuttar du runt och tjuter med den där saken för? Men sen tredje gången så skulle hon få ta den va tanken och det gjorde hon också. Då blev det bus och kamp med favvo leksaken!! :)
En inkallning visade vi upp också. Hon är en riktig "ögontjänare" lilla Kex. Så fort jag tittar bakåt så ligger hon så fint och fokuset är allt framåt så vänder jag på huvudet och hör dom säger 'Jenny, hon nosar..'. Jag såg inte att hon nosade jag ;) Nej, det där måste vi öva på. Det kommer bli ganska svårt, får ta och skaffa mig några backspeglar när jag går... ;)
Imorgon tar vi nya tag. Kl. 10.00 på EHDK där vi ska träffa Lena och Monica. Härligt!

RSS 2.0