Test

ja nu sitter headern på plats orkar inte fixa mera idag, jag säger bara att det inte är klart än!

Fixar

Nu har jag beslutat mig för att bygga upp bloggen lite, den ser så tråkig ut. Ni får ursäkta om det kommer bli lite rörigt ibland men det får man stå ut med. Eftersom jag kommer fixa bloggen är det inte säkert att de kommer bli några inlägg ett litet tag fram över, jag ska skynda mig och se vad jag kan göra. Vi hörs när allt är klart!

Nå vad ska ni göra idag då?

Solen skiner inga sura miner

Sol, sol, sol den bara gassar på!

Idag har det varit VARMT, nästan lite för varmt för min smak, oops nej nu ska vi inte klaga ajjabajja! Det som är positivt när det är så varmt är att det är skönt att bada. 
Idag har åkte hela familjen ner till Näshulta och badade, Kevin fick dock stanna hemma vilket var bra han hade det nog skönast så. Han fick bada när vi kom hem och då var han i en halvtimme som vanligt. Efter att han hade varit i ch badat stack jag, mamma, Ida, Kex och Kevin ner till ängen. Behövde hjälp av både mamma och Kevin med träningen av Kex, 
de blev ungefär samma övningar som igår. Idag hade hon lättare att koncentrera sig så det gick betydligt bättre. Hon har fortfarande lite svårt för stanna kvar men vi har inte tränat så mycket på det heller så det är inte så konstigt.

Nej nu hinner jag inte skriva något mer för idag, ska ta en kall dusch innan jag hoppar i säng.

Sov sött allihopa

Grattis!

Idag fyller storebror år G.R.A.T.T.I.S! GRATTIS! Vi höres på telefonen snart....

Första riktiga simturen

Igår var jag med Lica igen. Det var kul, man får ju passa på att hitta på något tillsammans med henne nu när hon är hemma. Vi badade 70% av dagen. De andra procenten gick åt till att sola, vara med och träna hundarna.
Första riktiga simturen heter ju rubriken, ni kanske undrar varför? Kex simmade på djupt vatten första gången igår och då simmade hon som hundar brukar simma, inte som hon gjorde innan framtassarna rätt upp i luften och plask, plask. Haha det såg faktiskt kul ut när hon simmade så. Hon fick simma i koppel brevid mig man vill ju inte att hon ska försvinna.
Senare på kvällen bad jag mamma hjälpa mig att träna stanna med Kex. Vi tog med oss Kevin också som hjälpmedel till lillan. Stanna övningarna gick bra, hon hade lite svårt att konsentrera sig men annars var hon duktig. Kevin var också duktig han har mycket tålamod den hunden! : )
När vi hade varit ute med hundarna åkte vi till Felicia, hon och Viktor sov hos oss inatt men åkte iväg tidigt imorse så hann aldrig prata med dom.
Vi får väl se vad som händer idag, bada, sola, slappa? Ja ja vi får väl se.

Ni har fortfarande inte sagt något om designen!?



Hallå?

Jag vet att det är en hel del som är inne och kollar på min blogg, vist är det kul men att ni aldrig svarar på de olika frågorna jag ställer i nästan varje inlägg. Tänk att jag ska behöva be er att kommentera!?

Ingen har svarat på frågan angående designen.

Nå hur tycker ni att jag ska göra den?

Idag

Hejsan igen!

Tänkte berätta lite om min dag. Vaknade i morse av att storasyster ringde, det var kul!!! Vi pratade en stund sen så skulle hon jobba så vi var tvugna att lägga på, hoppas att hon får ledigt från jobbet snart så vi kan sesas igen.

Sen så har jag varit med Felicia hela dagen, kul!
Igår kom min farbror från danmark och hälsar på här, det är roligt.
Sen nu ikväll har familjen varit i stallet. Mamma och pappa red lektion, de har gått på ridkurs tre dagar i rad nu och jag har så klart följt med och tittat. Förutom igår då men då var jag ju på valpkurs.
Jag och Ida fick hjälpa till att ta ut hästarna, kul så klart. Särskilt att gosa med Tuva, såå söt liten sak! Eller liten och liten hon är ganska stor fast hon bara är ett föl på 2 månader. Sen så blev det bestämmt att jag ska hyra Solan en dag nästa vecka. Ska bli kul att få pyssla lite med henne och rida så klart!
Det har kommit en ny häst i stallet, Havanna heter han.   När mamma och pappas lektion var slut fick jag skritta av honom, jätte lydig och så.

Nej nu ska jag fylla på magen med jordgubb hejhej sov gott!

Valpkurs del 5

Näst sista valpkursen igår, lite sorligt kommer att sakna att åka dit ut och träna tillsammans med alla dom. Själklart kommer jag att åka ut dit ändå och träna, men då blir det ju bara ja och Kex.
Men tillbaka tillgårdagens kurs.
Jag tycker det gick bra och Madde tyckte det också så jag är nöjd. Linförigheten och sitt stanna kvar kanske inte var det bästa vi gjort men man får se på det som gick bra.
Så här såg gårdagens kurs ut:
Gå fint i koppel till dit vi skulle träna
Sitt stanna kvar medans andra gick framför en med sin valp
Linförighet
Lek samt att kursledarna gick runt och pratade med oss
Inkallning
Sist men inte minst teori

När Madde kom fram till mig och Kex pratade vi en stund om Kex trotsålder och att den har gått ner ett snäpp. Sen så blev det plötsligt tyst. Tillslut sa Madde

-Ja jag vet inte vad jag ska säga till dig, du är ju så duktig
-Tack, sa jag
-Jo men det tycker jag, du vet vad du ska göra

Ja osv...  Tycker det var lite roligt, det är ju alltid kul att få beröm, eller vad säger ni?

Jag tycker i alla fall att det gick ganska bra igår, måste passa på att säga tack för hjälpen till Lovisa och Felicia som hjälpte mig att träna Kex under torsdagsförmiddagen, tack ska ni ha det gjorde ni bra!!

Nästa gång är det sista gången. Som jag skrev förut är det lite tråkigtfast det roliga är att vi ska ha en åter träff sen i augusti, det ska bli spännande och kul!!
Igår fick vi reda på att nästa gång blir det ett prov, iip! Provet kommer vara på det vi fick i läxa att läsa, det vi pratat om och det vi fick i läxa att träna med hundarna. Upp till bevis! Tror att jag och Kex kommer klara oss ganska bra. Eftersom jag skickade in en anmälan igår till grundkurs i lydnad och då måste vi få i alla fall mer än hälften rätt, det är ju bra att ha grunden på papper så man kan bevisa att man faktiskt kan.

Kompisarna

Nu sitter jag här med bästisen brevid mig som jag längtat så mycket efter!
Skönt att du kom hem 2 dagar tidigare Lica (lica=felicia), hahaha nå vad ska vi hitta på idag måntro?
BADA! Jippi!! Sen så kommer Lovisa hit snart också så då blir det ännu roligare : ) <3

Kex är hemma idag också så hade tänkt att när vi 4 inte plaskar runt i vattnet, kanske jag kan be Lica och Lovisa att hjälpa mig träna Kex, ställer ni upp på det?

Nej nu har jag inte tid att sitta här, eller jo men... nej de har jag inte har ju valpläxan att göra klart.
Tog inte med mig planeringen till G-borg förra veckan så jag läste som jag trodde att det skulle vara, jag hade fel. Har läst flera kapitel i onödan så nu ligger jag efter med ett kapitel som jag trodde att vi inte skulle ha, haha klantiga ja!

Ska göra om min design på bloggen, någon som har en fin idé hur den skulle kunna se ut?

Är valpkurs ikväll, lovar att skriva om den senare, kanske inte ikväll men imorgon, jaja vi får väl se hur de blir......

posiitiv.blogg.se 2009-06-22


Tråkigt

Kex sover och här sitter jag, inne.. Till mitt försvar:

Jag har varit ute sen kl. 10.00-14.00 ungefär. Har så tråkigt nu när lill stumpan sover.
Eftersom de är så varmt ute vill hon inte göra något heller så träningen får vänta tills ikväll då de är lite svalare ute.

Snart fyller jag år, 13 spännande. Vet inte riktigt vad jag sak önska mig, hm.. ja nu har jag något att tänka på.

Finns det någon kompis som vill hitta på ngt?

Idag

Jag kan inte somna om det går inte så då tänkte jag att det var lika bra att kliva upp. Låg och läste ett tag läsläxan vi fick från valpkursen, ganska intressant men inte jätte roligt direkt.
Tror att jag ska gå till rosenfors så att Kex kan få plaska runt i vattnet, sen så ska jag träna henne också. Solen skiner utanför så jag tar nog snart med mig min lilla fialotta ut :-)

Nå vad ska ni hitta på idag?


Kex svalkar sig i det sköna vattnet

Hoppas ni får en trevlig dag, skriver om min ikväll

Grönan

Ja igår var jag på grönan tilsammans med 12 st till. Vi hade jätte roligt, eller jag hade i alla fall det. Vet inte vad de andra tycker men jag tror att de också tippar åt de hållet ?
Solen brassade på från morgon till kväll, vi åkte de mesta så som fritt fall, vilda musen, blå tåget osv.
Vi åt glass och andra smarrig heter, synd att jag inte hade någon kamera. Haha men kanske jag kan få några kort av snälla Elin K?

Långpromenad

Då var det sista kvällen i Göteborg, lite synd men det ska bli skönt att komma hem. Sen på måndag ska ju jag och Ida iväg till Grönan med 14 stycken till, tillsammans med ungdomsgruppen. Eskilstunas brukshundklubbs ungdomsgrupp.
Det sak bli kul, längtar!!
Vi kommer att åka med tåget kl. 09.05 sen så ska vi vara på Grönan större delen av dagen.

Men tillbaka till nuet. Emh.. mamma ville att jag skulle skriva att hon just hade gjort 3 stycken volter på stuttsmattan, så nu var de gjort.
Idag har solen fortsatt att skina, vi har varit ute större delen av dagen. Mitt på dagen gick jag och hundarna tillsammans med de vuxna en långpromenad i skogen, vi åkte iväg till ett natur reservat. Vi gick ungefär 8 km. Inte Kex så klart hon fick åka en del på axlarna. 
Väldigt onödigt!!! Ja de är vad Kex tycker. Tycker inte jag, jag vill inte överanstänga hennes små ben. Efter promenaden blev hon trött, en valp går det att trötta ut fysiskt det är väl inte så konstigt, men en vuxen hund är det helt omöjligt att trötta ut fysiskt. Du kan gå nästan hut långt som helst, 5 minuter och hunden är uppe och springer igen medans vi inte orkar ta ett steg till. På promenaden tog jag några kort med pappas mobil de kommer troligen imorgon när vi kommit hem

Hur kom vi in på det??
Jamen i alla fall, idag har jag pillat lite till med designen så nu syns länkarna, inlägg osv..
Usch tanken på att sitta stilla i en bil 5 timmar är inte så frestande direkt. Trä smak där bak, ja ni vet.

Blev ett ganska rörigt inlägg men ibland får det bli det också.

Nu ska jag försöka övertala mina kusiner att vi ska se på jönsson ligan som vi inte han se klart på igår.

Byebye, ha en trevlig kväll!


Midsommar

Ja då var det  midsommar igen då. 

Undra hur vädret hemma i sörmland är? 

Måste bara få säga något fantastiskt, det regnar inte, solen skiner eller ja sken!! Måste vara första midsommaren på
evigheter? 

Dagen började med att vi vaknade, åt frukost, inte så konstigt.  men sedan efter det gick jag, Kex, mormor och Ellen ut för att plocka blommor till Ellens blivande midsommarkrans. 
Jag hade lovat Ellen att jag skulle göra en till henne och lovat är ju som sagt lovat. 
Då kanske ni undrar hur resultat blev?
Svar: Ja Ellen blev i alla fall nöjd (första gången jag gjorde en krans)

När kransen tillslut var gjord gick vi ner i regnet till midsommarstången tillsammans med de andra, även mammas kusin Susan och min sysling Kalle hade kommit + Kalles pappa, Susans man, vet inte vad han heter? Men men vi gick ner i regnet tillsammans med de andra och hundarna. Jag trodde att det skulle fortsätta regna och regna och regna precis som på alla andra midsommrar. Men det skedde ett mirakel, helt plötsligt när alla dansade runt splittrades molnen och solen kom fram! Det blev riktigt varmt och skönt.
Tränden är bruten solen kan titta fram, även på midsommar!! 

Jag och ett sömnigt och fruset Kex som jag försöker tina upp.

 Innan jag avslutar det här inlägget måste jag få skriva speciellt till en person jag saknar, min bästavän Felicia

Jag har ingen att prata med här förutom hundarna men de svarar ju inte riktigt på samma sätt som du. Alla här är antingen yngre eller äldre än mig och ingen min bästa vän, eller jo men dom två har fyra ben och svans. 
Undra vad du gör nu? Har du haft kul idag? När kommer du hem?
 
Hoppas du har haft en bra midsommarafton!? Det har jag, bara att den har varit lite lång, haha jaja. Nu tycker jag att vi faktiskt få ta och ses någon dag!! Eller vad tycker du? Kram på dig

Över till er andra igen, jag hoppas i alla fall att ni haft en bra midsommarafton och hoppas ni får en fortsatt trevlig sommar!

P.S Länkar och sånt finns men syns inte på något underligt sätt, men om ni för musen över t.ex. länkar så kommer det upp med turkost. 

Är det någon som vet hur man fixar det där med färgen på länkar och så? 
 


Flera mil i bil

Som ni kanske ser har jag inte fixat designen fast jag har börjat men jag orkar inte fixa allt nu ikväll och idag har jag inte hunnit eftersom vi har vi åkt några mil i bil, vid 16.00 begav vi oss iväg till våra kusiner för att fira midsommar tillsammans.
Kex och Kevin fick följa med, båda två har skött sig bra under bilresan.
Vi gjorde ett stopp efter ungefär halva resan så att hundarna fick rastas och vi äta.
När jag, pappa, Kevin och Kex gick på parkeringen vid resturangen vi åt på kom en genomskinlig plastmugg farande. Den blänkte i solen och lät mycket. Jag trodde att Kex skulle bli rädd för den, men jag gick mot muggen i alla fall.
Kex tvekade inte, hon sprang fram till muggen och började leka med den. Inte blev hon rädd!
Jag blev inte så jätte förvånad hon brukar inte bli rädd. Vist kan hon var lite försiktig men inte rädd på det viset.

Imorgon är det midsommar. Då ska vi gå ner och dansa runt midsommarstången, haha ja i år ska jag dansa, med Kex på axlarna, vi får väl se hur det går, tror det kommer gå ganska bra hon brukar få åka runt på mina axlar. Det kommer bli ett bra tillfälle att träna Kex på. Men mer om det imorgon.

Ikväll var det valpkurs, den missade vi tyvärr. Vi skulle köra sök övningar, det som jag och Kex fick visa de andra förra gången. Sen skulle vi säkert göra något annat också.
På tal om valpkursen föresten, så åkte jag, mamma och Ida iväg till Tuna Park idag, då kanske ni undrar vad Tuna Park har med valpkursen att göra, ni får vänta och se.
Vi skulle köpa stövlar eftersom det troligtvis kommer regna imorgon (midsommar). Vi gick runt i lite olika affärer men tillslut fastnade vi på Bergqvist skor, tror jag det heter. När vi hade valt stövlar och skulle betala ringde mammas mobil, det var mormor som var hemma hos oss och passade hundarna. Jag tjatade på mamma och sa att vi skulle skynda oss eftersom Kex skulle bli "galen" innan vi kom hem (med "galen" menar jag att hon skulle få för mycket energi eftersom hon sovit i sin bur sen vi åkte hemifrån och då hade det gått några timmar.) Då frågade hon som stog bakom disken

-Ingen kurs ikväll?
Jag kollade på tjejen och kände inte alls igen henne, mamma kom till min undsättnig.
-Nej ikväll blir de ingen valpkurs för de två, vi ska åka till våra kusiner och fira midsommar.
Jag log och viste fortfarande inte vem de var vi pratade med. Jag kollade på tjejens namnbricka men fortfarande kände jag inte igen henne.
Mamma och tjejen (kommer inte ihåg vad hon heter) fortsatte att prata. Jag stog och log, eftersom jag fortfarande inte kände igen henne, nu börjad det bli pinsamt! Men tillslut när mamma hade betalat och vi hade gått ut ur affären kände jag igen henne.

Nej nu orkar jag inte skriva mer ska ta en sista tur med Kex sen ska jag sova!!

Godnatt alla glada och mindre glada

Strul

Nu har det inte blitt några nya inlägg på ett tag, min dator har strulat.
Även min kamera har pajjat, så det kommer inte bli så många bilder nu,
men snart ska jag köpa en ny kamera den ser ut så här:



Namn: Panasonic lumix dmc-fx150
Fakta: Autofokos som följer rörligt objekt, perfekt för att fotografera barn, sport, mm.
Leica 28-100 mm. Finns i svart och silver (se bilder ovan)

Tycker den värkar bra, vad tycker ni?
Vilken färg tycker ni är snyggast?

Imorgon om jag hinner, kommer en ny design och ett nytt inlägg

Tryffel!

Idag den 15 juni har Kex hittat en TRYFFEL!
Vi kom hem ifrån att jag hade hämtat Ida från fritids, när vi var på våran tomt började Kex att gräva, ohuuj vad snabbt det gick. Jag kollade inte vad hon grävde efter, men sen kom hon springande till oss och vi såg att hon hade något i munnen. Ida gick och bytte mot det som Kex hade i munnen, Kex ville inte helt frivilligt lämnade ifrån sig men vi fick den i alla fall.
Efter ett tag såg vi var det va, en tryffel!!!
Fantastiska näsor hundar har!

Om ni undrar va det var för slags tryffel var det en älgtryffel,
bild kommer senare idag...

Hundväder

Det fortsätter regna idag också, trist, nu hällregnar det här. Det Verkligen vräker ner!
Men det är ett perfektväder att lägga spår i.
Tror att jag ska gå ut i skogen sen och lägga ett personspår mitt ute bland blåbärsriset och träden. Sätter nog på mig regnställ, eftersom det troligen kommer vara ganska blött och geggigt.
Efterlunch ska jag hämta lilla systeryster, hoppas Kex har vaknat tills dess, just nu ligger hon här i ena hörnet av mitt rum och snarkar.
När jag hämtat Ida blir det inte så ensamt, fast det är det igentligen inte eftersom jag har Kex springandes runt benen.

KEX

Det här med Kex. Jag skrev förut att hon hade kommit in i trots åldern, den är hon i fortfarande men jag tycker det blivit bättre. Nu övergår hon till stadiet där man glömmer bort det man lärt sig.
Hon har kunnat sitt på komando och nästan ligg. Nu är det glömmt men nu kan hon kom och det värkar sitta som pricken över i:et.

Imorgon ska jag, Kex och Ida bege oss ut till några kompisar i Ärla. Det ska bli MYCKET ROLIGT!, hahaha! : )

Nu ska Kex få en omgång skönhetsvård, klippa klorna, kamma igenom pälsen och kolla/borsta tänderna

Hejdå bloggeloggen

-Regnet

det bara öser ner, kommer solen nånsin fram mer!?

Kommer det någonsin bli så här fint väder igen?

Det regnar och regnar och regnar hela dagarna långa. Igår skrev jag att jag och Kex skulle trotsa vädret och åka buss ner till Vilsta för att titta på Ponny SM dressyr. Det var precis vad vi gjorde.
Vi gick upp och gjorde iordning oss för att sen åka med bussen som skulle gå 08.15. Det regnade på morgonen och jag frös lite, så jag packade på mig tre tröjor och två par byxor + regnjackan. Vilket jag gjorde rätt i.
Bussresan var det inga problem med, precis som jag hade trott att det inte skulle vara.
Vi kom till Vilsta ungefär kl. 08.25, första start gick kl. 09.00.
Det var kul att titta, tyckte i alla fall jag. Kex var mindre intresserad, men jag tycker att hon skötte sig bra både på bussen och när vi stog och kollade.
Nar vi skulle gå en sväng så Kex skulle få se sig omkring kommer en liten Cairnterrier springande fram till oss. Vi går vid en väg där det kom bilar åkande så jag stannade för att inte riskera att den skulle bli överkörd. En som som stannat och pratat med matten säger att hennes hund springer lös.
Hon vänder sig om och ser sin hund hälsa på Kex. Helt plötsligt när han nästan är framme vid oss hoppar han på Kex, gu vad arg jag blev.
Jag som stannat för att han inte skulle bli påkörd och matten kommer gående efter sin hund och värkar inte ha särskilt bråttom.
Den lilla hunden hoppar på Kex och hundens matte gör fortfarande ingenting.
Eftersom hunden fortsätter tar jag tag i hunden, sätter bestämmt ner den på marken och ryter:

- Lägg av! Vad håller du på med!?

Hunden värkar blivit förvånad för han tittar på mig som om jag inte vore klok, det gör matte också. Jag lederfram Cairnterriern till sin matte. Jag kollade på dom ett tag och hade i alla fall väntat mig ett litet förlåt eller tack, men det fick man inte. Då vände jag på klacken och gick därifrån tillsammans med Kex som inte hade gjort sig illa. Inte fören jag gick därifrån förstog jag vad jag hade gjort. Till mitt försvar, det var en ren reflex!

Senare när vi kommer tanten gående med sin hund brevid där vi står. Innan hon går förbi oss säger hon:

- Nu går jag förbi här bara så att du vet!

Det var ju inte mitt fel att hennes hund höll på att bli överkörd och mosa min valp, eller?
Jaja, såt händer väl?

Undra vad jag ska göra nu? Gosa med Kex.. hmm det får det bli hejdå bloggen

Utställningar

Så nu har jag hittat två utställningar jag tänker anmäla Kex till:

Den 23 Augusti
Stockholms kennelklubbs
Nationella utställning
Utställningsplats: Vallentuna
Sistanmälningsdatum via Skk's internetanmälan utgår anmälningsdatumet den 20 juli + bet. datum



Den 5 september
Gästrikslands kennelklubbs
Internationella utställning
Utställningsplats: Högbo Bruk, Sandviken
Sista anmälningsdatum via SKK's internetanmälan utgår anmälningsdatumet den 27 juli + bet. datum

Hemsida för SKK (Svenska KennelKlubben)
www.skk.se

Barbackahoppning

Det blidde ingen tur till SM kvalet igår, eller idag.
Igår hällregnade det hela dagen och varken jag eller Kex var så värst sugna på att åka ut dir och sitta där i regnet, och idag red jag dubbel lektion.
Det var superkul!! Eftersom jag har valpkursen på torsdagar har jag fått offra ridningen, men det har inte gjort så mycket eftersom jag har fått rida igen idag.
På första lektionen hade jag min älskade Solan. Det var kul jag red barbackapå henne för första gången, tror ingen annan har gjort det förutom jag. Nadja har nog det eftersom hon visste att det gick att rida barbacka på henne. 
Solan har varit lite rädd när man ska ställa henne i gången och sitta upp mm. Det hade nästan gått över när något hände, igen vet vad förutom de som hade henne då. Så nu är det bara att börja om från start, men vad brukar man säga 2 steg fram 2 steg bak, 2 steg fram 1 steg bak osv. I alla fall, i den första gruppen  red jag barbacka, vi hoppade, körde hela havet stormar och lite skänkel vikning. Allt var kul särskilt när jag och Solan kom på en delad förstaplats i hela havet stormar. Hoppa det gick bra och barbacka ritten också när lektionen var slut var jag tvungen att lämna över min älskling till nästa som skulle rida henne och jag gick och tog nästa häst Promille. 
Det var jätte länge sen jag red henne innan idag. Jag red barbacka på henne också och det gick mycket bra även där.
Jag fick som ett kvitto på att jag blivit bättre den här terminen när jag red Prillan, jag fick henne i form större delen av lektionen och sen knallade hon på bra. 
Ibörjan var hon lite trilsk och ville inte alls, hon får ju alltid gå som hon vill med de små som rider henne. Men inte med mig, jag bestämmer! Efter viss övertalning fick jag henne i form och hon lyssnade bättre. 
När lektionen var slut och vi höll på att skritta av hästarna kom Nadja fram till mig och sa:

-Va duktig du blivit!
Sen sa hon att hon hade tänkt sätta upp mig på Emelie men Tinnie hade nog önskat sin älskling så det var hon som red henne.
Mamma sa sen att Nadja hade tänkt det för att hon behövde någon som kunde rida till henne lite.. kanske det?
Emelie är en busig shettis/fjording

(Min kamera är trasig, så inga bilder blev det heller.)

Imorgon blir det spännande, då SKA jag och Kex ta bussen ner till Vilsta och kolla på Ponny SM dressyr, inte kval klass den här gången. Dom är redan avgjorda, nu är det den riktiga tävlingen.
Om det regnar trotsar vi vädret dit ska vi i alla fall. Det är ju ett bra tillfälle att träna Kex på och det är kul att titta!

Nu ska jag snoka upp lite utställningar jag ska anmäla Kex till

Hejsan hoppsan


Valpkurs med bitchen

Ja som ni ser på rubriken var jag på valpkurs igår, med Kex som nu har fått det nya smeknamnen: Bitch och Kaxiga Kex.
Hon är inne i sin första trotsålder nu. Hon tjafsar imot när man säger till henne, vilket hon inte ska göra, hon gjorde inte det innan. Hon gör som hon själv vill, det ska hon inte heller göra och samma sak där, det gjorde hon inte innan trotsåldern. Men jag vet att om jag vi kommer igenom det här med mig i topp så har jag vunnit en tredjedel. Sen kanske vi får vila en stund innan nästa trotsålder kommer vid 6 månader.

Måste bara lägga till att det får inte bli några missförstånd! Kex är en jätte snäll och trevlig valp och absolut INTE elak mot något eller någon, det är bara nu hon tror hon kan ta över ledarrollerna och klättra i rang.

Det här med trotsåldern det går bra så länge hon får jobba, men igår följde hon med mamma till jobbet, där ligger hon och blir inte aktiverad så mycket eftersom mamma måste ju jobba. Så igår när mamma kom hem var hon ett energiöverskott då hade vi inte tid att göra något med henne eftersom vi skulle ut till valpkursen på en gång. 

När vi senare skulle börja jobba med valparna ville inte alls Kex (trotsåldern) hon skulle bara nafsa lite i mina händer. Efter några tillrätta visningar (jag säger till hunden så som hundar säger till varandra) slutade hon nafsa eftermina händer och jobbade ett tag, vilket hon tyckte var roligt.

Så småning om gick vi in, fikade och pratade.
Eftersom Madde viste att jag och Kex håller på mycket med början till sökrutan, spår och sånt frågade hon mig om jag och Kex hade lust att visa början till en sökruta, det var klart vi kunde. 
Vi satte igång och visade alla vad vi gjorde. Madde höll i Kex medan jag gick som alltig  i en båge ungefär 10 meter fram och släppte den på en lite stig. Kex viste precis vad som höll på att hända och som alltid började hon skälla av iver när jag gick ut med leksaken. 
Jag kom tillbaka till Kex och Madde, tog lillstumpan, tog av kopplet och sa sök.
Hon nosade av var jag hade gått och hittade leksaken. Hon tog den och kom snabbt tillbaka till mig med den.
Madde och de andra tyckte hon var jätte duktig, vilket hon var!! Sen var de de andras tur att försöka, jag tycker det gick bra för alla som provade deras hundar har ju inte gjort sånt där förut.
 Efter att valpkursen var slut stannade jag kvar och körde en gång till. Madde hade sagt åt mig att hon tycktee Kex var så pass duktig att vi kunde öka till 20 meter. Vi gjorde det den här gången och det gick lika bra då. Fast jag fick gå ut och peta till leksaken med foten en gång eftersom hon inte riktigt ville ta den, hon håller på att tappa tänder.
Madde tyckte även då att hon var jätte duktig och sa att hon var redo för 30 meter och kanske 2 leksaker som ska hämtas.
Det kanske vi kan prova idag?
 
Lite senare idag ska jag och Kex ta bussen till Vilsta, där kvalklasserna till ponny SM dressyr just nu pågår. Det ska bli spännande och titta och se hur Kex reagerar på bussen, jag tror inte det kommer bli några större problem.

Hejsan hoppasan det var allt från oss

Personspåren

Gick väl bra. Jag la två spår istället för ett som jag tänkte från början. Det var perfekt väder för att lägga personspår, blött och regnit. Spåren var i halv högt gräs på en äng, de var ungefär 50 meter långa.
Kex tog det första spåret på en gång och gick raka vägen till "mål". Så det gick bra!
Det andra spåret tog hon också på en gång, men det hade nog blåst lite åt sidan för när hon hade kommit ungefär 5 10 meter började hon gå sick sack (det är tillåtet at dom gör) och några stora lopar blev det också. Men hon hittade till "mål".
När spåren var avklarade hörde jag röster från fotbollsplanen/ängen en bit bort. Vi gick och tittade vilka de var som pratade. Det var ett fotbollslag som hade träning. Jag tog tillfället i akt och tog med Kex dit för att träna llinförighet med störningsmoment. Det gick bra. Hon hade kontakt med mig nästan hela tiden och var pigg på att få göra något hela tiden. Vi tränade ett tag sen gick vi hem där Kex skulle få sin skönhetsvård.
Med skönhetsvård menar jag att hon blev badad. Om man tycker hon avr fluffig innan badet så ska ni se henne nu, hon är som en liten dunboll.
När jag hade badat henne försökte jag föna henne också, det gick jätte bra!
Nej hon tyckte fönen var läskig eller inte själva fönen och att den lät utan att dn blåste på henne, så det projektet la jag ner. 
Kex badar

Jag och Kex måste bara få ställa en fråga till Lisa och Arwen.
Vilket är det sista anmälningsdatumet tillutställningen i Högbo/Sandviken?
Och sen vill vi bara berätta en sak.
Det kommer vara en inofficell utställning den 2 augusti i Södertälje =)

Längtar tills imorgon då jag ska vara med Felicia och Sanna <3. Det ska bli så KUUL!!
Så nu ska jag nog gå och sussa så att morgondagen kommer snabbare.

Sov sött, drömm om praliner!


Blodspår

Igår kväll gick jag ut och la ett blodspår till Kex (utan klöve) och mamma till Kevin med klöve. Blodspår måste ligga minst en timme sen kan man gå det. Så vi tänkte att vi kunde gå hem och äta innan vi gick ut med hundarna. Det gjorde vi också men det tog lite längre tid en vad vi tänkt oss att äta.
Men när vi slutligen gick upp i skogen igen hade det gått ungefär 2 timmar.
Jag började gå med Kex. Jag hade lagt ett lite kortare spår och ett längre.
När vi började närma oss spåret drog Kex som 17 fulla gubbar i linan, hon kände säkert att det luktade.
Hon snappade upp spåret direkt men det tog ett tag innan hon förstog vad hon skulle göra.
Fast när hon väl fattade gick det jätte bra!
Det första spåret blev lite hackigt i början men hon klarade det och hittade leksaken som låg i slutet.
Det andra spåret som var längre tog hon nästan på en gång men när hon väl kom in på spåret körde hon hela utan problem!
När jag la spåret försökte jag följa rådjurs stigar, därför blev det ganska många svängar.
Det var en T-sväng där la jag spåret åt vänster. När Kex kom till den gick hon först åt höger en meter men där luktade det ju inte. Hon gjorde en snabb lop (lop=volt) och gick den rätta vägen sen hela spåret. (Lopar är tillåtna att hunden gör.)
Mycket bra Kex!
Det här var hennes första spår någonsin och jag tror hon tyckte det var riktigt kul!
När vi kom hem sen på kvällen satte jag igång med att borsta henne, jag gjorde det för träningens skull och att mamma tyckte det såg ut som om hon hade tovor vid svansen. Kex protesterade hejvilt ibörjan men gav sig tillslut.
Tovor det hade hon inte, det var bara pälsen som håller på att bli lockig.
Idag ska hon badas och så ska jag låte henne gå ett person spår eftersom hon tyckte att det var kul med blod, vi ska göra andra tänka övningar också så att hon blir trött ikväll.

Om någon vet om en bra tänka övning får ni gärna berätta den!

Rapport kommer senare idag eller ikväll.
Nej nu ska jag äta frukost, mums!
Kex

Hejduu

Sommarlov!!

Nu är det äntligen sommar lov skönt, fast jag kommer sakna dig mycket Felicia, vem ska jag vara med under de veckorna du är borta? Jaja jag får väl vara med Kevin och Kex, det kommer bli finfint de och kul också!
Tänk vad mycket jag kommer hinna lära Kex och vad mycket jag kommer få vara med henne. Varje dag i över 2 månader, jippi!
Vad stor hon kommer att hinna bli innan sommarlovet är slut. Över 6 månader. Då är det ju dags att börja ställa ut henne i augusti! Får börja spana efter utställningar. 

Är det någon som vet om någon utställning där jag kan ställa Kex?

Idag tog jag några bilder på blommor, igen. Här kommer dom:





Vilken tycker ni är snyggast med eller utan färg?

Var ute och gick en långpromenad med Kevin idag. Vi var ute i en timme faktiskt det var skönt att röra på sig så jag tror jag ska gå ut igen nu.
Innan jag går vill jag säga tack till Julia som hjälpte mig att visa var koden fanns så jag kunde sätta dit min egen header.
Tack Julia!

Ut i "solskenet"




 

4 månader

Idag har min lilla flicka blivit 4 månader! Vad snabbt tiden har gått och vad kul vi har haft tillsammans.
De 8 veckorna Kex varit hos oss har hon vuxit med raket fart, men nu har hon börjat tappa farten.
Förut var det till och med så att jag såg från vecka till vecka att hon hade vuxit, men det gör jag inte nu längre. Fast andra säger att hon har vuxit så jag får lita på dom... Vore det inte lite skumt om hon inte skulle växa?
Jag försökte ta en bild på henne i profil idag, det gick inte så bra. Kex ville absolut inte stå stilla, mamma kom till min räddning och tog bilden medan jag försökte få Kex att stå stilla, tack så mycket! 
Vi fick en någorlunda bild, den kommer här:

Kex

Vist har hon vuxit?

Innan Kex kom hem (hon följer med mamma till jobbet varje dag eftersom jag går i skolan) och Ida skulle ha sin skolavslutning och innan vi skulle ut till ungdommsgruppen som finns på Eskilstunas BruksHundklubb (EBK) passade jag och Kevin på att gå ut på en promenad. Jag tog med mig kameran och tänkte att jag skulle ta lite kort på blommor och Kevin. Bilderna blev inte så jätte bra eftersom jag inte är så bra på att fotografera, men kul är det i ala fall!
Ni får gärna tipsa om hur jag skulle kunna fota så att bilderna blir bättre.

Nå vad tycker ni om de här bilderna?

Kevin
Våran Kevin





Och som ni såg var de två sista bilderna på blommor.

Nej nu ska jag gå och lägga mig, skolavslutning imorgonbitti!! Kanske inte är så bra om jag är trött då och står och gäspar hela tiden, eller vad tror ni?

Sov gott vakna torrt och njut av dagen som kommer!

Blåbärshoppning

Idag har vi varit iväg till stallet där det var blåbärshoppning.
Jag var med två klasser 50 cm med Filippa och 70cm med Solan.
Det gick väl ganska bra.
Jag var först på Filippa så jag fick den stora äran att göra iordning henne och värma upp. Nadja (ridlärare) sa att jag skulle börja värma upp i GOD tid, så jag tog ut henne lite innan 30cm klassen började. Den klassen tog längre tid en vad jag hade väntat mig så Filippas och min uppvärmning tog över en timme, men kul hade vi!
Jag & Filippa
Jag och Filippa värmer upp

Filippa är ny häst i stallet och är 6 år, inte så mycket riden och kan nästan inte hoppa.
Uppvärmningen gick suveränt! Hon var jätte duktig.
Jag & Flippa
Början av uppvärmningen

Inne på banan sen rev vi ett hinder och gick därför i mål med 4 fel, jag som trodde vi skulle bli uteslutna!

Filippa
Fina Filippa

I 50 cm klassen red också Ida (min syrra) 2 rosetter fick hon. (Rosett=felfri runda)
Bravo Ida!
Ida & Prillan
Ida och Promille

Felicia red också i 50 cm klassen, även hon fick rosett
Felicia
En nöjd Felicia, bra jobbat!

I 70 cm klassen sen skulle både jag och Felicia rida Solan.
Båda fick rosett och jag tycker Felicias och Solans runda var snygg och cool precis som det ska va.

Vad tycker du om min?

Solan och jag var först ut i 70 cm klassen, men det gick bra!
Jag och Solan
Min älskling och jag. 70 cm

När alla hade hoppat gick jag och Felicia ut till Pavlova och Tuss som har fick sina föl för ungerfär en och en halv månad sen. Här kommer foto på dom också.
Fölet Panenka
Pavlovas för, Panenka

Tuva & Tuss
Tuva med sin mamma Tuss

Visst är dom söta!?
Några av bilderna jag lagt ut är fotade av min snälla pappa, tack!

Det var lite av min dag, hoppas ni haft en trevlig dag? Det har i alla fall jag.
Godnatt sov så sött

Studenten

Igår den 6/6-09 tog vår kusin Alexander studenten, GRATTIS!!
Alex

Vi vill nu önska dig ett bra och roligt liv i framtiden, nu i den vuxna världen. Grattis igen!

Alex
Alex strålande som en sol. Bakom Alex ser man en GoldenWing, den fick hanåka med hem på.

Alex
Paketöppning. Va spännande!! Vad många fina saker du fick.

Nu kanske ni undrar vad vi gjorde med Kevin och Kex?
Kevin kan ju vara själv hemma så han var kvar hemma medans Kex fick följa med.
Bra val att Kevin fick stanna hemma. Nere på stan var det en stressig stämning och de tjöt i "tutor" och smällde med smällare, han hade det säker skönt hemma.
Men Kex fick följa med och hon klarade faktiskt den stressiga stämningen och alla ljud utan problem. Vilken stabil valp jag har fått!
Nej nu ska jag gå och äta frukost och ladda in för "hopptävlingen" i stallet somn är senare idag
Hejho nu måste jag gå

Valpkurs del 2

I torsdags åkte jag och Kex iväg på valpkurs igen. Den här gången började vi med att ta en promenad i skogen så att alla de små valparna fick rasta av sig ordentligt. När vi hade gått en bit kom vi till en plats i skogen där det  var ganska stor fri yta. Kursledarna sa till oss att stanna där, de ville se om vi hade övat på "läxan" vi fick förra gången, sitt och kontakt. Det gick bra för mig och Kex, hon hade konsentrationen på mig och ögonkontaktenfanns också där.
När kursledarna hade tittat på alla gick vi vidare tills vi kom till ännu en ganska öppen plats där det fanns massor av stenar. Där fick vi som uppdrag att vi skulle få våra valpar att hoppa upp och sätta sig på en sten sen ha ögonkontakt.
Det gick också bra. Kex fortsatte ha kontakten med mig och satte sig på komando, perfekt!
Efter det forsatte vi gå. När vi nästan var vid klubbstugan sa kursledarna att dom ville se oss leka med våra valpar.
Nu har Kex börjat tappa tänder så hon vill inte leka med leksaker, vilket man inte ska göra heller när de håller på att tappa tänder. (Man kan förstöra de tänderna som kommer komma sen och om man kör dragkamp så kan man slita ut tänderna på valpen, vilket inte är så bra.) Men det gick bra att leka med mig, så jag fick vara hund ett tag.
När kursledarna hade sett det också fortsatte vi gå till klubbstugan.

Efter vi hade varit inne värmt oss och pratat ett tag gick vi ut i regnet igen. Nu skulle vi öva på vardags inkallning.
Det gick till så här:
En av kursledarna går i väg med valpen. Efter att det gått en liten bit ska matte/husse ropa att valpen ska komma. Första gången kommer så klart inte valpen. Men då går den som håller i valpen tillbaka till matte/husse. När valpen kommer fram till matte/husse får den jätte mycket berömm! Kursledaren går iväg med valpen igen och så börjar man om.
Efter att man har gjort så några gånger kommer valpen förstå att när matte/husse ropar ska jag dit och där finns t.ex. godis.
Det gick ganska bra för mig och Kex fast det tog ett tag innan hon först, men man kan inte begära av en 15 veckors valp att allt ska vara perfekt.
Läxa till nästa gång var att vi skulle fortsätta öva på kontakten och så skulle vi öva på vardagsinkallning.

Kex & Arwen

Nej nu ska jag gå ner och väcka mitt lilla Kex.
Tjingtjong


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0