Ibland är det svårt...

Hahahahahha, ibland är det svårt att läsa kritiklapparna!
På Zentas kritiklapp stod det:
Slightly frensh stands rear correct
Jag och mamma fattade inte vad det stod så vi översatta det på Google Translate.
Tydligen betyder det: Något kåt står bak rätt

Hahahah.... ibland är det svårt. Domaren kan väl inte ha menat det... eller?

Lydnadslägret

... är något som jag ser fram emot hur mycket som helst!!! Kommer bli så himla kul att få träffa nya ungdomar som också håller på med lydnad! Ska bli sjukt kul! Nyttigt för mig och Kex kommer det också bli. Att få en massa nya tips på hur vi kan göra för att ta oss vidare skulle inte sitta helt fel just nu ;)
Men, alltid det där dumma men:et!, sen så är det ju så att Kex har inte börjat löpa en, vilket oroar mig. Hon borde göra det snart! Men tänk om det är så att hon gör det när vi ska på lägret... Det värsta är att jag tror hon kommer göra det också. Då är det bara bye bye till det lägret :'(( Snacka om besvikelsen jag kommer att känna då! Jag kommer bli så ledsen... Men än är inte hopper ute! Om hon börjar löpa nästa vecka eller nåt sånt så går det!! Hon har börjat markera över allt och är lite lugnare än vanligt. Hoppas, hoppas, hooooooooooooooooooppaaaass!! Jag vill så gärna på det lägret...
Jag älskar dig med Kex ;)
Om ni undrar varför inte utställningsinlägget kommer upp så är det för att jag har ingen aning om vart kritiklapparna tog vägen. Hmm.. får nog börja ta och leta rätt på dom!

Besöksrekord!

Hej och hå upp i det blå steg statistiken av någon anledning idag. Kul! Tror jag har fått en hel del nya besökare på senaste tiden. Kul, hoppas ni fortsätter titta in hos oss! ;)
Idag tog jag med mig Kex och Ida ut till klubben där jag tänkte träna lite. Men helt plötsligt blev det väldigt super varmt ute! Blötte ner hundarna och stack till agilityplan där jag satt upp en ruta och så körde jag lite agility med båda hundarna. Ida blev det inte många hinder med, ett hopp och däcket och så slalomen, som har blivit sketans snygg ;), och sen så blev det en tunnel innan lillaIda fick syn på den lockande platsen under bordet. Där la hon sig, haha toka! Hon ville inte köra så jag lät henne få som hon ville. Det är ju meningen att det ska vara roligt och jag kan ju inte tvinga henne till att ha det, hur kul är det liksom? Det enda jag gjorde va att skratta åt henne och ta med mig svansviftande Kex på en liten träningsrunda ;) Gick sådär, men jag kan ju alltid skylla på värmen! Känns faktiskt som om vi inte kommer någonstans i träningen. Allt står bara still känns det som. Därför tar vi en lydnadspaus här tills skolan börjar. Vi kanske ger oss ut i spårskogen istället. Det vär länge sen vi var och spårade senast. Ska försöka få pappa att skjusa ut oss till skjutbanan någon dag. Jag vill så gärna kunna starta i lägreklass spår en dag och då kan hon inte vara lika skottberörd som hon är nu. Jag hoppas av all min kraft att det ska gå över en del. Därför måste vi ut till skjutbanan och bara gå runt lite där och höra skotten. Jag har en tankte om att om hon får höra skott rätt så ofta så kommer det tillslut bli naturligt för henne. Borde det inte vara så? Jo, jag tror nog det, haha.
Brukset är ju så himla kul! Det är så roliga moment i lydnaden och spåret tycker vi också är väldans roligt! Det passar ju oss perfekt ju! En dag ska vi starta lägreklass spår, haha, jo det ska vi allt!!

Tips - följsamhet + bakdelskontroll

Nu vet ni så ska ni få ett till tips! Tänka sig vad jag kommer på många tips jag kan ge till er nu för tiden ;) Nu blir ni allt glada hah? Jo, jag har tränat så här väldigt länge, vet inte om det är många av er andra som gör det?, jag har inte sett någon i alla fall. Två av de viktiga faktorerna, som jag tycker, i fritt följ är ju just följsamhet och bakdelskontroll. Förra året när jag såg Lena Andersson träna med Viggo så kom jag på att jag vill också att det ska se ut sådär i vänster svängarna, den där följsamheten! Så jag gick hem och funderade lite och tänkte ut att varför inte köra fria följet baklänges istället? Att backa hela vägen? Det borde väl fungera? Och jag tycker allt att det gör det. Jag brukar träna lite sånt varje gång vi kör just för att få den där följsamheten och att hon ska veta var hon har baken. Jag brukar alltså bara gå vanligt och sen helt plötligt börja backa, göra höger om, vänter om, halt, backa och sen göra likadant ungefär fast jag går som vanligt. Jag tycker att Kex har blivit mer uppmärksam, kanske värt att prova? :)

Norge

Fy och ush, vad hemskt allt detta är! Ibland förstår jag inte hur folk tänker och det här är precis ett sånt fall då jag inte gör det. Att först förstöra och döda människor geonom en bomb och sen åka ut till ett ungdomsläger och skjuta ner 84 personer ansikte mot ansikte! Jag förstår inte, hur kunde han, stå där se alla, höra deras röster, kanske till och med få se dom le, och i nästa stund se deras ansikten förvridas i panik, se tårar falla och höra deras skrik. Se alla dessa människor ligga döda på marken och sen att han är stolt över det han gjort, hur!? Kan han inte se vad han gjorde mot dom, mot deras familj! Jag kan inte säga att jag vet hur det känns men jag lider med dom, med alla familjer som mist en av sina nära. När jag lästa det HÄR inlägget, det var då jag började förstå att det faktiskt va sant det som hänt...
För Norge...

Blixtar och dunder

Vaknade vid 6-tiden imorse av att Kex hoppade upp i sängen och kröp ner brevid mig. Vad nu då? Så brukar det ju inte vara? Tänkte jag lite för mig själv tills dess att jag hörde världens dundrande utanför. Åska. Herrejisses jag förstår att hundarna reagerade på dom det där bullrandet.
Idag har annars inte hänt så mycket. Dagen har spenderats tillsammans med bästaste Felicia. Jag har tillsammans med Felicias hjälp duschat av Zenta och borstat igenom henne och sen passade jag på att finklippa Kexet också. Nu är båda två riktigt fina faktiskt! Så nu är vi redo för helgens utställningar i Köping. Ska bli spännande, Zenta går ju i bruksklassen nu och kan få cert dessutom. Roligt, roligt! ;)
Förresten kom på en sak som jag inte har berättat för er. Tränade med Kex i onsdags. Körde metallen som jag brukar och det bra med tejpen på och allt. Så med lite blodadtand så tänkte jag äsh, vi tar av tejpen nu och ser om det fungerar. Jag menar om man står säkert med båda fötterna på jorden hela tiden... hur ska man då kunna ta sig framåt? Så hälften vågat hälften vunnet rev jag bort tejpen och kastade ut den igen. Kan ni gissa vad som hände? Jo, hihi, hon tog den! Nosade lite på den först, kanske luktade lite klister från tejpen??, sen tog hon den och galopperade tillbaka med den! Var tvungen att kasta ut den igen för att se om det verkligen inte varit i syne jag sett allting?? Så jag kastade ut den igen och kommenderade. Vad är det jag ser tänkte jag och stod som fast vuxen i marken. Kex galoppa ut tog den, utan att tveka, och galoppa in igen! JAAAAAAAAA, JIPPIIIIIIIIIII, BÄSTA KEX, BRRRRAA DUKTIG berömde jag och blev överlycklig. ;)) Hahaha, dom hörde mig säkert enda hem men är man glad så är man. Tänka sig vad lite tejp kan göra! Så tack, tack, tack ännu en gång till Lovisa Björkman som gav oss detta bästigaste tips!
Den är ju lite rolig trots allt ;)

Strömsholm

Goderkväller alla därute! Kan rapportera att det inte är någon större fara med Kex. Pappa kom och hämtade oss och vi åkte in till ströhsholm där dom mycket riktigt bekräftade att hon hade en otit, precis vad jag gissade på. Aj, aj, aj inte kul inte! Jag fick med mig lite örongrengöring hem som jag ska göra rent örat med. Men som sagt, Kex mår bra, äter, dricker och går ut precis som vanligt.
Hon var så duktig när dom kollade på henne. Fast än örat gjorde ont låg hon fint på bordet. Sen när mamma släppte henne kastade hon sig i sin mattes armar. Ush och fy, men hon gjorde ingenting låg så fint på bordet och blev undersökt. Det är vid sånna här tillfällen som jag är glad över att jag lagt ner så mycket tid på hanteringsträningen.
Hoppas det är bra med alla andra där ute! Ha det bäst tills vi hörs igen

Stackars Kexet :(

Vaknade nyss av att Kex kom och pussa på mig som hon brukar. Så tog jag upp henne i knät och börja klappa lite på henne. Så satt jag där lugnt och fint och vi hade så mysigt enda tills jag började klappa på hennes öron. Herrejisses, vad jag blev rädd då! När jag klappade på öronen då skrek hon och började darra som en liten ekorre. Kollade på första örat, ingenting, luktade, nä det luktar inge illa, kände på roten, nä inte svullet. Gick över till nästa öra, ush, geggigt och rinningt JA, luktar illa, nja, kände på roten, svullen JA. Stackars lilla Kex. Sen låg hon där och darrade i mitt knä. I mina ögon ser det ut som en öroninfektion. Just nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma så att vi kan åka in med Kex till Strömsholm och få henne genom kollad vad som är på tok. Det värsta med det här är att jag har inte ens lagt märke till det, poff sa det bara. Ush, stackars Kex. :((


Så här glada är vi inte idag inte....

Bara för dig Julia

Den här dagen har det inte hänt mycket ska jag säga er. Har varit lite med Julia och nu ikväll så tränade jag och Kex lite utanför huset. Idag koncentrerade vi oss på fria följet, vänster svängarna som jag pratade om förut ni vet, inkallningen och fjärren. Det gick bra tycker jag. Inkallningen har vi lite problem med. Stanna har blivit ett ligg i hennes öron tack vare att jag inte tänkt mig för ordentligt när jag kört rutan, suck. Nu får ni ett tips också: Tänk alltid igenom det ni ska träna, hur ni ska utföra det, hur ni ska lära in osv.. Mycket tänka men jag lovar er det kommer vara värt er, annars kanske ni får som vi har nu, ett problem i ett annat moment. Och då måste ni lägga energi på att lösa det, haha. Men om om man inte gör några misstag, hur ska man då lära sig? ;) Det finns alltid något positivit med allt!!
Fjärren då. Jo, jag tror allt att det går framåt med den också. Stående till sättande börjar arta sig och se riktigt snyggt ut ibland. Haha, det är fortfarande en lång bit kvar.
Förresten när jag var med Julia idag pratade vi en hel del. Bl.a. pratade vi om hur vi såg ut när vi ler och hon har ett jättegulligt 'streck', som hon säger, under näsan. Hon hatar det och jag tycker det är fint! Sen så satt jag och kollade på lite bilder och hittade en där jag också har ett sånt där streck. Så bara för dig Julia ska jag visa världen att du inte är ensam! Hahaa...


Ja, vad ska jag säga. Ibland är man lättroad, haha ;)


Waaaoow!Finner inget annat ord än WAAAAAAOOOOW! Vad ska man säga liksom!? Ser ni glädjen hos hunden? Den verkligen älskar det, otroligt!!! Vilket team!!! Några av er kanske redan har sett det här klippet men, äsh, skit detsamma det här klippet skulle jag kunna kolla på hela natten ;)
Nu har jag ännu en förebild uppskriven på min lilla lista!


Tips, tips!

Gissa vad jag har gjort idag? Jo, jag tog med mig Felicia och gick och såg sista Harry Potter filmen. Den var bra! Älskar slutet!!! Lite sorligt på ett sätt att allt är över. Kommer ihåg första gången jag såg Harry Potter när jag var liten tillsammans med mina kusiner. Tänk nu blire inga fler filmer. Aja, får trösta mig med att Breaking Dawn snart kommer ut ;)
När jag kom hem efter att ha varit borta i 3½ timme vägrade Kex lämna mitt knä på en halvtimme. Haha, mammagrisen, hon som aldrig sitter i knä annars.
Tränade en del fjärr i dag igen. Svårt det där. Gash, undrar när det kommer klicka till egentligen? Ligg till stå och sitt till stå ser i alla fall bra ut nu, yess! Haha ;)
Nu ikväll gick vi ner till ängen. Vi körde igenom hela trean idag. Tycker allt att det börjar se hyfsat ut om jag får säga det själv. Som jag har sagt förut så har vi börjat tränat en del på transportsträckorna mellan dom olika momenten. Det är i alla fall något som blivit bättre!! Nu håller hon ihop mellan momenten också, fokuset är bättre och uthålligheten tror jag också börjar bli bättre. Förresten så har jag ett tips till er!! Nu blir ni väl glada hah?? ;)
Själv hade jag helt glömt bort det här men för någon dag sen så kom jag på det. För ett tag sen, eller ja, väldigt lång tid sen, fick jag tipset av Leif Wärme att när jag tränar Kex kan jag träna med musik. Det hade jag aldrig tänkt på förns han sa det. Igår provade jag det och det var riktigt roligt! Ni bara måste prova det!!!! Det är något jag helt klart ska fortsätta med kan jag lova. Fast bara ett litet tips i tipset, ha inte för hög volym på. Då hör ni inte om era hundar skulle börja gnälla eller något sånt ;)


Här har ni hela gänget. Ursäkta kvalitén på bilden, den är tagen med mobilen


Detaljer, detaljer

Halloj! Dags för en liten uppdatering eller vad tycker ni?
Vi har det bra här borta dock har träningen legat på hyllan några dagar här men igår när jag vaknade och såg att Kex tydligen haft tråkigt under morgontimmarna då hon hade tuggat lite på ett lakan, ätit upp några kakor och plockat skräp ur sopptunnan så tänkte jag att det kanske var dags att träna lite igen. Kex är lite sån när hon får alldeles för tråkigt. Roar inte matte mig får jag helt enkelt göra det själv, tänker hon nog ;) Haha, toka!
Imorse under morgonprommisen tränade vi lite igen. Märkte att vi behöver jobba på detaljerna i fria följet, vänstersvängerna kan helt klart bli bättre, likaså skulle hon kunna sätta sig snabbare i halterna. Platsliggningen har jag börjat gå och gömma mig lite granna nu, bara 10-20 sek. Svårt det där med att hålla ner huvet tycket Kex. Erkänner att jag har varit nära många gånger att ge upp den idén men skam den som ger sig. Här ska det inte bli mer flyttandes från sida till sida för Kex del inte ;)
Fjärren har jag gått tillbaka med igen. Vi tränar mycket teknik. Sitt-stå-sitt-stå-ligg-stå-ligg-stå. Jag vill att hon ska verkligen förstå den här tekniken att bara böja bakbenen och sen resa sig igen. Hoppas på att det klickar till snart. Försöker hålla tålamodet uppe genom att tänka att vi faktiskt inte har tränat så jätte länge på det där och att om vi får till det här på ett bra sätt så kommer det att löna sig i längden. Haha, detaljerna är viktiga! Utan alla detaljer får man ingen riktig helhet och det där lilla extra som är så fint! ;)
Nej, vet ni vad. Nu ska det bli storstädning här hemma. Bäst att jag reser på baken och hjälper till!
Ska hälsa till dom som var med på lagottoträffen att jag kan inte skicka bilderna från min dator tyvärr. Mejlen krånglar.. grr. Ni får ta från bloggen så länge

Metallapporten

Titta, titta, titta på det här!!Tejpade som sagt metallen för någon dag sen efter att jag fått det bästigaste tipset ifrån Lovisa Björkman och jag kan säga att det gjorde susen!! Från att knappt ta den och om hon tog den så var det ett vääldigt tveksamt greppande och trav tillbaka till det här. Nu vill hon till och med leka med den och hon tar den självmant om den ligger framme!! Supertejp! Yeeeeeeey, hoppas nu bara att det håller i sig! Om någon vecka ska jag ta bort lite tejp så att den inte blir lika mjuk att bita i längre. Så tar vi det en liten bit i taget.
I måndags tränade vi också vittringsprovet igen. Eftersom att Kex har väldigt lätt för det så provade jag att köra på elitnivå, när någon annan tar pinnarna men hon ska bara ta den som jag har tagit i. Så Felicia fick äran att ta och lägga ut pinnarna. Och vet ni vad? Kex klarade det galant!! Hon nosade av alla pinnarna och så plockade hon upp den som jag tagit i också. SuperKex!

steg förflyttningar

Igår tränade vi nere på fotbollsplanen när dom spelade fotboll. Kex brydde sig inte så mycket. Kollade lite på den där bollen som annars är väldigt frestande att leka med men när vi började köra var koncentrationen på uppgiften hon fick igen ;)
Nu är det bara platsliggningen och fjärren kvar och massa finputs på de övriga momenten. Sen så! Kanske är vi ute på planen innan 2012! Vi satsar på det!!! ;))

Lagottoträff på EBK! :)

Skulle publicerats den 10 juli!

Vilken härlig dag det har varit idag! Har träffat fin fina vänner med underbara hundar!! Var riktigt roligt att träffa alla utanför utställningsringen. Vad vi gjorde? Vi körde agility, rallylydnad, lydnad, badade hundarna och gick skogpromenad!
Kex på promenad i skog och mark


Myra och vi andra tar en liten fikapaus


Izzie och Babsan rejsar runt i skogen


Ida går stegen


Toya & Arwen busar av sig lite


Myran tar igen sig lite i tunneln ;)


Fina Babsan


Gruppbild på alla lurvtossarna. Myran, Arwen, Toya, Izzie, Babsan, Kex, Ida och Zenta längst bak.

Egentligen skulle fler foton upp men eftersom att bloggen strular så gick inte det tyvärr :( Alla foton är tagna av lillasyster Ida.
Tack, för en trevlig dag allihopa! Det här måste vi göra om!!!

Lördag

Hej hopp! Vad snabbt den här dagen har gått! Tycker ni inte? Dagen för oss här hemma började med en ridlektion, super skönt! Vår ridlärare frågade om jag ville rida Tuva, en av hennes två unghästar som ska börja ridas in på riktigt, och självklart sa jag JA! Haha, får vi se hur många gånger jag kommer ramla av ;) Känns jättekul att hon frågade mig måste jag säga!
I eftermiddags kom lite släkt och hälsade på, trevligt, trevligt, så då blev det tårtkalas för hela slanten.
Nu har jag bakat lite sockerkaka tills imorgon då jag lyckats fixa ihop en Lagottoträff på klubben. Ska bli så himla kul att träffa alla Lagotto-vännerna utanför utställningsringen! Ha det nu så bra, nu ska jag springa iväg och fixa väskan tills imorgon.


Kusinernas lilla Hugo


Jag kom på Kex med att äta ur smultronlandet ;)
Titta här vad jag har gjort nu, tejpat apporten! Ändrade mig angående den svarta tejpen. Jag vill inte att hon ska se skillnad på färgen, om nu det spelar någon roll. Men jag tar det säkra före det osäkra! Om ni ska göra likadant hemma, glöm inte någon vanlig tejp som är lätt att få bort att tejpa på under silvertejpen. Finns ju en risk för att ni inte får bort all tejp annars.

Yeey, tummen upp för det!


Födelsedag!

Har varit en fin fin dag idag måste jag säga. Har fått helt jättefina presenter och en solig och mysig dag har det också varit. Kan man önska sig något mer? Gissa vad jag fick, en systemkamera! Nu blir det mycket bilder här i bloggen kan jag lova! Så titta och njuuut ;)


Kex njuter på balkongen


Zenta gör likadant ;)

Sen efter ett tag blev det så varmt ute så vi bestämde oss för att åka att bada. Vilket hundarna tyckte va en väääldigt bra ide!Zenta njuuuuter!


Ida gick i till magen sen så la hon sig och tittade på dom andra och njöt av solen ;)

Nu ska jag ladda upp inför imorgon! Ha det så bra så länge!


Tjejkväll + hundträning

Goderdagers! Gissa vad jag gjorde i tisdags, va, va, va? Jag var med några fina vänner och hade en liten tjejkväll. Myyyysiigt! Vi lagade tacos, badade jacuzzi och hade det fint. Var riktigt roligt tills alla förutom jag somnade. Hahaa, så där satt jag alldeles ensam. Runt halv 6 började det bli lite tråkigt så jag snodde med mig coolingJulias Iphone och gick ut och hoppade studsmatta ett tag. Hohoho, cooling jag är då! ;)Idag har det inte hänt mycket inte. Mamma hade med sig Kex till jobbet idag igen, fast idag bara på förmiddagen, för hon skulle ta prov och se om  rabiesvaccinationerna har tagit sig. Hoppas, hoppas att vi kanske kan ha turen med oss!
Det har ju varit hur varmt som helst idag. Otroligt hur varmt det blir bara hux flux. Kan erkänna att jag inte trivs i den här värmen. Varmt och klibbigt är det! Haha.
Tränade lite metallapport, fjärr och platsliggande ikväll. Metallen suger fortfarande men vet ni!? Jag fick vääärldens bäst tips av duktiga, bästa, hahha hur glad som helst är jag nu ;), Lovisa Björkman som jag inte alls har tänkt på. Att tejpa den! Sen tar man bort lite i taget, då, då borde det väl funka! Sån där mjuktejp ska det vara! Haha, Lovisa är bäst! Yeeesss, det här kan fungera, det kan verkligen det. Varför har jag inte tänkt på det förut? Jippiiiiiiiii!!!! Det är det första jag ska göra imorgon, åka och köpa tejp ;)
Fjärren sa Felicia, som så snällt satt och kollade på som mitt exta öga, att den blivit bättre. Skiftet från stå till ligg är superfint nu! Yeesss! Det är från sitt till stå som är svårt, bara att backa tillbaka och öva in mera teknik ett tag nu framöver!
Nej, nu ska jag njuta av den sista kvällen som 14åring. Imorgon smäller det. Och hur ska det firas om inte att morgonen spenderas ute på klubben och det är såklart hundträning som står på schemat! Ha det nu så bra.  Sov sött :)


min bästaste, bästaste Kex! ♥♥♥♥♥

Valpträning

Halloj igen! Kom på en sak som jag glömt skriva om här i bloggen. Mina kusiner har skaffat hund, lille Hugo, en blandras. Det är deras första egna hund och dom vill ha lite tips och råd om hur man ska träna osv, lite allmänlydnad. Självklart ställer jag upp och hjälper till! Så i söndags åkte vi ut till klubben och tränade. Vikten låg ute i skogen att han skulle ha koll på var hussarna tog vägen. Första gångerna försvann alla och han och Kex fick springa och leta efter oss. Kex hittade oss först och då var Hugo ensam. Han blev nog lite rädd där ett tag men även han hittade oss tillslut. Sen ni så hade han koll på var vi va och i slutet av promenaden behövde inte ens jag springa och gömma mig med dom och Kex hjälpte inte Hugo längre heller. Snabbtänkt kille det där!! Att kunna vara lös i skogen med andra hundar och ändå kunna hålla koll på var matte/husse tar vägen tycker jag är så viktigt!!! Men jag är sån också som vill kunna ha min hund lös i princip överallt ;)
Kontakt var också något vi tränade på ute i skogen. Dom fick locka upp Hugo på olika stenar som han skulle sitta på och sen titta i ögonen. Sen gick vi ut på plan och jag visade lite andra olika övningar dom kunde öva på, bl.a. klickern. Ännu en sak som jag tycker är såå viktig att lära in tidigt. Det är för att jag senare vill ha en hund som ska kunna bjuda på så många olika beteenden som möjligt och det kan man åstadkomma med en klicker.
Och den tredje saken som vi la lite vikt på va lekövningar. Kusinerna måste lära sig att spela lite apa ;) Dom tyckte mest att det var fjantigt, hahha, men viktigt även det. Själv vill jag ju ha en hund som älskar lek, ett väääldigt bra sätt att belöna på i den andra träningen.
Så nu varje söndag så kommer vi träffas ute på klubben och träna lite. Sprang på en superbra länk här imorse som leder till ett inlägg med valpträning. Skitbra tycker jag!! Kunde inte skrivit det bättre själv ;)
http://k9konsulten.wordpress.com/2011/06/29/utan-grund-ingen-hund/ Helt klart värt att läsa!!


miniKex


liten Zenta

FilmHär kommer tre moment som vi tränade på idag. Jag la mycket vikt på platsliggningen idag och metallapporteringen, provade även något nytt med fjärren. Metallapporteringen gick uruselt! Ush, jag visste verkligen inte alls vad jad skulle göra. Jag var beredd att ge upp helt och hållet. Hur har ni gjort med den? Jag har provat att klicka, gömma den, busa med den men ingenting tycks fungera. Att springa runt själv på plan med en metallapport i handen och ropa och fjanta runt är inte så jättekul. Gaah, känner att jag håller på att bli galen på det där. Men i slutet av träningen så tog jag tag i det igen och vägrade ge upp. Så jag försökte få igång Kex att vi skulle busa med den. Då verkade det som att hon tyckte att den var liiite rolig i alla fall. Skam den som ger sig...

Bevakning, agility och lydnad

Idag var det träning med bevakningsgruppen för mamma och Zentas del. Självklart var jag med och tittade och sen lekte jag lite figurant i skogen. För Zentas del gick det bra! Hon har blivit en riktig hejare på att spana efter skurkar i skogen ;) Går ut och markerar fint! Tanken är ju att mamma och Zenta ska ut och tävla senare och i och med det så är det lite nya moment i lydnaden som ska till. Så dom har börjat öva på stegen och krypet. Jag tycker att det ser bra ut efter de få gånger dom har kört. Stegen tycker Zenta är lite jobbig, hon måste börja tänka på var hon har bakbenen. Haha, hon ser så rolig ut när hon står och funderar. Mitt i allt ihop när hon har tagit jättemånga steg på den där stegen stannar hon bara upp och det ser ut som om hon tänker "nej, hur var det man gjorde nu igen?". Men efter det lilla stoppet kör hon på igen. Man kan väl säga att det går sakta men säkert framåt ;) Krypet har jag inte kollat på när dom kört men det jag har hört på mamma tycker hon att det går bra. 

Självklart har dom andra småtossarna fått träna idag också. Mamma och jag åkte iväg till klubben ikväll igen så Ida körde vi lite agility med. Hon tycker att det är bra kul. "Bara ro hit en köttbulle så gör jag vad som helst!" säger hon. Haha! Hennes utstrålning är så härlig. En riktig liten glädje toss det där! Ögonen bara lyser på henne när hon får beröm, lilla Ida. Slalomen har fastnat riktigt bra och ser superfin ut. Får fimla någon gång och visa er.

Kex träning går framåt. Platsliggande där vi har börjat med att huvet ska ligga nere i backen börjar faktiskt arta sig. Har börjat med störning nu också, bollar kommer farande lite hipp som happ, jag går över henne, runt henne och lite sånt men hon ligger så fint där hon ska. Det som hon gör är att hon ibland tar upp huvet när jag går ifrån henne, men det fixar sig snart det också ska ni se! Sättande i grupp går också bra. Inga problem där inte, peppar peppar ta i trä! ;) Vi fick en genomkörare av mamma ikväll. Jag tycker att det ser bra ut. Vittringsprovet tycker hon är riktigt roligt!! Metallen tycker hon inte om. Men jag tror jag kom på varför idag när vi tränade. Jag har halsbandet på när jag tränar med Kex och på halsbandet är det ju en sån där kedja. När hon ska ta upp metallen  så slår kedjan i den och det skramlar. Jag tror det är därför hon blir osäker. Det är bara av med halsbandet och se om det fungerar! Vi har fått ett litet problem till nu. Hon blandar helt ihop stanna och ligg och varför hon gör det är för att jag har gjort lite fel med rutan. Jag har sagt stanna ligg. Så det har blivit som något slags samma kommando för henne. Inge mer läggande i rutan här inte. Fjärren går sakta men säkert framåt. Pratade med Viljo idag och berättade om Kex ena tass (vänsterbak låser hon inte utan rör fram och tillbaka i vissa byten) men han tyckte inte att jag skulle hänga upp mig på det. Så då skiter jag i den och så kör vi bara på. Läste lite i reglerna nyss och det står inget om att dom inte får lyfta alla tassar, det enda som står är att dom ska vara kvar på samma ställe...  hmm.. jajaja, vi ska kämpa på det här. Trägen vinner, säger man inte så? ;)


RSS 2.0