.

Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring so I go back to being me

Aha, så det är så man gör för att få alla att komma på fester, eller?


Jag vet inte jag men den som skrev den här lappen låter inte så trevlig i mitt huvud. Den personen sabbade till och med mina planer på mjukisbyxor och munktröja....
Fråga! Om man verkligen inte vill komma, går det bra att skicka in en ledighetslapp då?

Mitt liv, mitt allt, min Kex♥

Ibland kan jag själv inte förstå hur mycket jag älskar Kex. Hon betyder verkligen allt för mig! Hon är mitt allt, hon är mitt liv och jag har ingen aning om vad jag skulle göra utan henne. Hon räddar mig när allt är som värst, hon gör så att jag börjar skratta när jag egentligen har lust att stoppa huvet under marken, hon är min sol som alltid skiner även fast än det är grått och tråkigt ute, hon välkomnar mig hem varje dag med en propeller till svans, hon finns alltid där, hon ger mig självförtroende och får mig att känna mig säker när hon är i närheten, hon är min andra halva! Jag vet inte om ni förstår vad jag menar eller har känt den här kärleken och kontakten till ett djur själva? Kex är verkligen någon speciell. Jag kan göra hur fel som helst, det kan bli hel knas men hon älskar mig lika mycket för det. Hon hänger med på varendaste knas grej jag kommer på med samma strålande uttryck. Hon litar på mig till 229 % och jag hon ser upp till mig precis som jag ser på henne som min förebild.
Jag älskar henne så mycket och på många sätt är vi väldigt lika jag och Kex. Om jag hade varit hund hade jag nog varit som Kex själv jag ;) Det är något mellan mig och Kex som jag inte kan förklara. En speciell kontakt?? 
Ibland önskar jag att hon kunde förstå vad jag sa så att hon förstår vad jag säger till henne när jag berättar hur mycket jag älskar henne, hur mycket hon betyder, hur mycket hon har gett mig och hur mycket hon ger mig!
Det är inte klokt, jag visste att man kan få en stark relation till sin hund. Men det här, det trodde jag inte fanns. ♥

Hands up and touch the sky

Idag har jag varit så sjukt modig ska jag be om att få tala om!! Jag har, lite halvt sådär, övervunnit en liten rädsla och jag har fått en dos av mitt bort tappade självförtroende på köpet.

Just nu står jag och glor på en mjölkchoklad och önskar att jag hade någon superkraft som gjorde att jag kunde öppna den på det visat. Men eftersom att jag inte har det så får jag lungt stå och vänta tills Louise och Felicia är klara med maten som dom så snällt ska laga åt mig. ;))
Jämna prestationer var det ja....

Ja... vart ska jag börja? Kaos beskriver nog den här tävlingen rätt så bra, hahaa. Det var det där med jämna prestationer ja, fniss.. ;)
Det började med att vi fick startnummer 1 = skräcksenariot och en ännu nervösare Jenny. Och sen gick det ju som det gick också.
9,5 på sittande i grupp (hon sitter och trampar den rackarn)
9 på platsliggningen (som vanligt, grrr, var hon tvungen att smaka på backen)

Sen fick vi någon minut till att värma upp och komma in i träningsbubblan och så bara in på plan. Innan jag gick in på plan så sa jag till pappa att det antingen skulle bära eller brista. Antingen eller. Det blev eller. Jag kom in på plan och så började det. Jag uppförde mig konstigt och nervöst och var skötte mig inte alls utifrån förar perspektivet. Kex var taggad till tårna och eftersom och jag kunde inte hantera det idag. Vi körde FF vilket blev och under FF taggade Kex till ännu mer. Sättande under gång bröt jag eftersom att Kex fick sitt välkända Kexryck mitt i allt ihopa och inkallningen vi gjorde blev för mycket och då bröt jag helt. Och jag som till och med ritade sånna här ":D" smilisar på vittringspinnen.
Domaren kom fram och sa att hon i alla fall tyckte jag hade en väldigt glad och trevlig hund, av det hon fick se, men som just idag kanske hade lite svårt att hålla alla tassarna på jorden. ;)
Glada Sandra & Jade i ett kanon FF

Efter att tävlingen var slut gick jag ut och körde igen och självklart fungerade det hyffsat bra då istället. Jag var coolare = Kex var coolare. Ja, men så kan det gå! Men jag måste säga att jag känner mig maktlös i det här. Jag vet inte hur jag ska få till det här egentligen? Hur jag ska göra?! Det får bli ett samtal till Viljo ;)
Duktiga Mia och Carma

Grattis till Sandra & Jade och Marie & Carma som båda två kom på en 2:a placering i sina klasser och genomförde hela programmet snyggt och samlat!!

Splittrad

Dagen idag har tillbringats tillsammans med Joel och Daniel. Superslapp, men skön, dag framför New Girl-serien och jag har en fått en ny förebild ;)
Morgon dagen bjuder på tävling och just nu känner jag att jag bara har lust och sätta mig i min garderob och tjura och inte åka någonstans. Eftersom mina kära (läs ondskefulla, fast egentligen är dom inte så ondskefulla för dom kör mig faktiskt enda till Botkyrka och står sen där hela tävlingen...) föräldrar har bestämt att vi ska flytta ifrån detta underbara hus med superträningsplaner och bästa vännen bara några minuter bort så ska det vara visning på huset imorgon. Därför vill jag sätta mig i min garderob och sitta där hela dagen imorgon och hoppa fram när nyfikna totalt främmade ansikten sticker in näsan i MIN garderob där dom egentligen inte har ett skit att göra!!! Med andra ord: Snälla, måste vi verkligen flytta?? :((
You and me. Forever.

Friendship

FOTO: Ida LT

Mentalträning ;)

Idag har jag avklarat 2/4 nationella prov i engelska. Känns skönt att ha det överstökat! Båda proven gjordes på förmiddagen med en 30 min rast emellan. Asbra mental träning för mig att först ladda och koncentrera sig och sen ha paus och så ladda om och va på fokus igen. Tjohoo, gratis träning på köpet liksom! Det gäller att se saker positivt, hur proven gick det är en annan sak ;)
Imorgon står matteprov på schemat. Första matteprovet sen hela högstadiet jag inte har ångest inför, det går framåt!!

Hel knas

Låt mig presentera mina tävlingsskor ;) Smarta jag har skrivit "left" och "right" på helt rätt sko. Tanken var den att jag skulle ha hjälp av det här i stegförflyttningarna på tävling. Det är bara det att jag korsar ju fötterna på tävlingen. Alltså när jag ska gå till vänster så tar jag högerfoten först och liksom korsar vänster. Do you get it??
Aja, hur som helst. När jag var stog där på tävlingen så blev det ju hel knas i huvet på mig. Det blev ju helt fel!!
Jag tänkte rätt men det blev fel, haha, jag skyller på att jag är blond ;)

"damp"träning ;)

Måste börja med att säga tack för alla grattisen både här och på FB och överallt ;) Ni är så gulliga, blir helt varm inombords ;))

Idag fortsatte träningen. Blev ett litet "damp"pass idag. Vi tränade intensivt med mycket fart och spring och samtidigt lite tänka. Sån här träning tycker Kex är lite jobbig. Den här slags uthålligheten har hon inte riktigt än. Men vi jobbar på't! ;) Imorgon är det fasta moment med störningsträning som står på schemat. Jag har paxat gräsplätten bredvid fotbollpöjkarna jag  ;)

Hello elit! ;)

Superfokus ;)

Yes, yes, yes! Duktiga lilla Kexet! Att gå in på plan efter en bra uppvärmning, med fokus och målmedvetenhet verkar fungera för oss! 260 poäng fick vi ihop = ett 1:a pris. Heeej, eliten!! ;)
Känslan var såå mycket bättre idag än förra helgen! Vi började med två nior på sittande i grup och platsliggningen och så fortsatte det fram till rutan då det tydligen var något som låg bakom rutan som hon inte kunde motså den rackarn ;) Så det blev en 5a där. En 7a på hopp apport, hon satte sig bakom mig? 8a på vårat kära hatmoment metallen. Och ännu en 9a på vittringen och en 9a på helhet också :)
Så glad att hon tyckte det var roligt programmet igenom även fast än fokuset brast på vissa ställen. Mycket stolt matte har vi här ;)

Zenta

På lunchpromenaden fick även Ida och Zenta ett litet lydnadspass var. Jag brukar aldrig träna med Zenta annars men jag tyckte så synd om henne nu när mamma är borta på någonting vad det nu va.
Kan ju säga att Zenta inte är lika på som Kex är men hon klår Kex i smarthet. Zenta är lite för smart egentligen. ;) Hon stannar alltid upp innan hon gör någonting, själv tycker jag det är lite jobbigt när dom gör så istället för att bara göra. Men alla är ju olika. Idag gjorde hon så ibörjan också i FF. Men med lite knep o knåp släppte hon det faktiskt rätt så snabbt. I slutet ville jag se om hon hade nappat på belöningssättet vi tränade med och se om det gett något resultat. Så jag prövade att bara gå utan att säga någonting till henne men hon slöt upp vid sidan efter bara ett litet tag. Tror till och med att hon tyckte det var roligt! Mamma har gjort ett bra jobb med lilla Zenta som blivit riktigt duktig för att vara Zenta!

Kluringpass ;)

Kom nyss in efter ett träningspass med Kex. Var ett sånt där sväva på moln pass idag. La in flera kluringar som hon faktiskt klarade. Idag fick jag en liten sån där "uppenbarelse" i fria följet. Jag har varit sjuk sen i torsdags och det resulterar ju i att man blir lite seg i kroppen. Så jag var inte lika energisk som vanligt. Och det var tydligen nyckeln till ett välbalanserad Kex som inte hade tendensen till att flippa ur någon gång. Haha, tänk att man ska behöva träna när man inte är riktigt frisk för att komma på det ;)
En fråga till er också. Vad vill ni se mer av i bloggen? T.ex. filmer, bilder, träningstips osv.

The Fire

Idag hände det som alla aldrig trodde skulle hända. Det var jag som visade Felicia en låt som jag gillar och hon hade inte hört den förut och dessutom gillade hon den! Tjohoo, jag är inte så himlans efter längre ;)

Saknade vän ♥

Den här hunden försvann ur mitt liv för lite mer än två år sen men jag påminns om honom ofta. Kex är så lik honom i så mycket hon gör. Blickarna man kan få av henne, haha, när det ser ut som om hon verkligen ler och tycker något är sjukt kul, tokrycken eller bara vissa saker hon får för sig att göra. När jag ser henne sådär så ser jag också Kevin. Som Dorota skrev:
"Vi som levt med dig Kevin, kommer alltid att sakna dig."
hogbobrukkevin09.JPG
agillity08kevin jenny (1).jpg

Läsvärt!

Såg att någon länkat den HÄÄÄÄR! sidan på facebook så jag var tvungen att kika in ;) Kan inte säga annat än att jag tycker ni borde läsa det!

I just want to do everything and be there for everyone

Just nu känner jag såhär, hur ska jag hinna med allt egentligen!? Det går inte ihop. Hundträning, rastning, skolan, kompisar, tävlingar, kurs, ridning, möten, plugg osv. Det blir så mycket i slutändan. Jag glömmer bort saker som jag sagt att jag ska göra och får så dåligt samvete för det. Ibland känns det som om allt det här ska dränka mig även fast än jag tycker det mesta av det är så himla kul. Just nu har jag lust att krypa upp i någons famn och bara gråta eller sätta mig och tjura i något hörn någonstans. Har lite svårt att bestämma mig...

Informations-tävling

Nu är debuten i lk3 avklarad. Kan säga såhär... det gick skit! Haha, en okoncentrerad och ÖVER TAGGAD Kex tillsammans med en matte som inte riktigt tog tävlingen på allvar = inte den bästa kombinationen. Kex bara fjantade runt helt överlycklig och tog för sig både det ena och det andra. Haha, både hon och jag bara flamsade igenom det här idag. Två nollor, ett sketans dåligt FF och några tjuvstarter fick vi med oss. Och tänk att tjuvstarterna kom på apporteringsmomenten. Jag är nästan lite glad för dom, haha. För ett mindre än ett halvår sen hade hon aldrig någonsin kommit på tanken att vilja tjuvstarta på apporteringen! Och fjärren gjorde och jäkligt snygga skiften på... när hon väl gjorde dom ;) Sen är jag väldigt glad över att hon inte brydde sig om omgivningen, mer än marken som smakade vääääldigt gott. Vi körde ju på två planer med två olika tävlingsledare och momenten var huller om buller men det verkade hon inte bry sig om ett dugg. Planerna låg också nästan "på" varandra så när man körde hade man ett annat ekipage väldigt nära sig men det struntade Kex i och hon gick heller inte ner sig det minsta. Vi slutade på en fjärdeplacering trots allt och vi lyckades trots vår dåliga insats få ihop poäng till ett tredjepris. Så det finns positiva saker med dagens tävling också ;) Nu ska vi träna på tills nästa helg då vi ska ut igen fast den gången till EHDK. Kanske kan vi vara lite mer fokuserade och målmedvetna då ;)

Pepp!

Just nu befinner jag mig antagligen ute på tävlingsplanen. Har lappen jag fick av Maria Brandel på talanglägret i fickan som lite extra stöd ;)
Just precis den känslan ska jag ha med mig nu!

Kill me!


Nu är det kursdags! Kom på igår natt typ vid 2 att jag ska ju ha kurs imorgonbitti. Och inte nog med att jag är trött som döden, jag måste cykla ut också. Ja, så går det Jenny när man är så inkompitent och inte skaffar moppe. Nej, nu måste jag dampa!

God Jul?

Glad Påsk per allesammans! Även fast än det kanske skulle passa bättre att önska er en God Jul..?
Här ser ni morgondagens klippprojekt! Hon ser just nu ut som ett litet troll... ;)

Träääääääning :D

Nu har jag inte bloggat på några dagar. Träningen rullar på som vanligt.
I tisdags uppstod det väldigt många missförstånd och "konflikter" mellan mig och Kex. Jag stör mig på småsaker och Kex tror att hon smått kan vissa moment och slarvar bara igenom. Jag vill ha det på ett sätt och Kex ville ha det på ett annat. Vi var inne på helt olika banor just då vilket ledde till frustration både hos mig och Kex. I vanliga fall skulle jag ha brytit träningen där och gått av plan men den här gången körde jag vidare. Jag tänkte att om något sånt här skulle hända på tävling, vad skulle jag göra då? Så jag och Kex kämpade på och tillslut så löste vi problemen som uppstått, steg för steg. Och jag tror till och med att både jag och Kex lärde oss något av det ;)
I onsdags fick vi sällskap av fotbollskillarna på plan. Vilka Kex nonchade totalt. Så skönt att se att hon kan bara stänga av sådär till och med när det är något hon verkligen älskar (fotbollarna) som är så nära inpå.
Idag var vi på klubben och tränade. Vi fick lite kommendering av Leif och störning av Lena och Hoffe. Tyckte Kex skötte sig rätt så bra ;) Inget "jag kan själv titta här" tjosan idag. Och jag märkte att jag har blivit lite bättre på att gå också. Se där det hjälper att torrgå påvägen till skolan, haha ;)
Dunder gänget ;)

Jenny-style!

Jennys bästa vän och idol heter Felicia och det är jag. Jag tänkte bloggrejpa henne och skriva en liten lista om typiska Jenny-things.

- När man sover hos Jenny får man aldrig sova en hel natt utan att bli väckt ett antal gånger av att hon antingen pratar, skriker eller att man får en fot i ansiktet.
- När Jenny blir uppspelt över något (eller det räcker med att hon bara gör våfflor) spänner hon musklerna i armarna och liksom skakar??
- Jenny kan sjunga hur bra som helst men hon vägrar inse det själv...
- Hon hatar ":3"  butfaces
- Hon gillar twister men hatar callipo shots även fast dom smakar EXAKT samma sak. (hon spottar ut dom??)
- Jenny har typ världen bästa sifferminne, hon kan läsa ett telefonnummer och sen komma ihåg det förevigt.
- Hon gillar bara bläckpennor med massooor av färg i och blå ska den va!
- Hon lär sig saker bajssnabbt, bara säg hur hon ska göra eller visa henne och sen så gör hon det. Fattar inte hur det funkar??
- Hon är lite galen när hon ska köpa kläder, idag tänkte hon till exempel köpa ett par killskor?! Som tur var hann jag stoppa henne i tid...
- Hon är JÄTTE svår att väcka och blir arg om man försöker väcka henne eller om något stör henne när hon sover. Hon kastade iväg sin mobil förut när den låg ivägen, fick panik eftersom min iphone låg bredvid...
- Hon gör alltid roliga grimarser som alltid får en att skratta.
- Hon är alltid efter med all musik. Man kan till exempel ha lyssnat på en låt i typ ett halvår och sen kommer Jenny "Har du hört den här låten??"
- Hon kan se på en film i fem minuter och sen säga att den är dålig. Lixom hallåå? den har ju inte ens börjat?!
- Hon blir alltid kissnödig när vi är på bio så man måste alltid förlja med henne på toaletten mitt i filmen eftersom hon vägrar gå ensam.
- Jenny är typ självlärd på gittar och hittar på egna låtar och saker.
- Hon hatar skräckfilmer.
- Hon gillar inte hamburgare från mcdonalds.
- Hon har alltid saker som ligger utspridda på golvet.
- Jenny tappar alltid bort hennes bankkort, busskort, pengar och nycklar.
- Hon tänker alltid på alla andra, omtänksam.
- Hon säger ofta random saker som man bara måste skratta åt.
- Hon sommar alltid när hon lägger sig i soffan...
- Hon är väldigt uppmärksam på detaljer! Sånt som andra inte ser liksom
- Hon är smart fast ändå lite halvtrög, haha
- Hon är väldigt blyg och då blir hon tyst, fast egentligen pratar hon massa
- Jenny är snabb i huvet, tänker alltid steget före
- Jenny äger inte ett ändå par klackskor!
- Hon börja ofta mumla på massa hundsaker som jag inte fattar någonting av. Men jag nickar och ser glad ut i alla fall ;)
- Hon kan fejkgråta
- Om Jenny skulle få bestämma så skulle hon gå runt i mjukisbyxor, en fleecetröja och gympaskor hela dagarna. - Hon pratar väldigt mycket och byter samtalsämne väldigt snabbt.
- Hon har ofta olika strumpor på sig
- Jenny har en glugg mellan framtänderna ;)
- Hon är rätt så öppen som person
- Hon e snäll
- Hon kan läsa av hundar jättebra
- Jenny avskyr att ha på sig "flickiga" kläder
- Hon säger HÅrts istället för SHOrts

Måndaaag

Gårdagen träning gick ut på två kedjor. Hon grejjade det rätt så bra tycker jag. Idag blir det moment för moment träning. Och efter det ska jag träffa Caroline som jag inte träffat på hur länge som helst!
Nej, dags att sätta fart!! ;)

April, April ;)

Förra inlägget var ett försök till ett första aprilskämt. Men hejsan hoppas vad min mobil har låtit dom senaste timmarna. Förlåt om jag skrämde er! ;)
Nej, seriöst nu. Skulle aldrig lägga av med lydnaden sådär bara tjopp! Det är ju en del av mitt liv, vad skulle jag annars göra? Nej, det finns inte i min värld. Hundar och allt som hör till är ju en del av min vardag, det är en del av mitt liv. Det är något jag verkligen älskar att göra! Ni vet det finns vissa speciella låtar som man kan lyssna på hur mycket som helst, flera gånger per dag men man tröttnar inte på låten för det. Och jag har verkligen hittat den där speciella låten och varje gång jag lyssnar på den blir den liiite annorlunda. Hur ska man någonsin kunna sluta lyssna på den då?
Nej, som sagt här sitter bara en liten flicka med dålig humor, det var bara ett dåligt aprilskämt! ;)

Vår resa slutar här

Jag har bestämt mig för att sluta med lydnaden helt och hållet. Det är liksom inge kul längre. Det har blivit lite för mycket liksom. Förstår ni hur jag menar? Typ som när man lyssnar på en låt jätte mycket och tillslut spelar man sönder den. Så känns det för mitt intresse för hundsport. Så jag tänker lägga av nu, kanske tar upp det igen om något år eller nåt beroende på om intresset kommer tillbaka eller inte.
Tror jag kommer sakna lydnaden på ett sätt men det är andra saker som drar och jag kan helt enkelt inte hålla på med allting på en gång. Det går inte. Folk frågar jämt hur jag får ihop allting. Och jag har insett nu att det gör jag tyvärr inte. :( 
Efter massa velande fram och tillbaka så sätter jag ner foten här! Här och nu tar vår lydnadsresa slut!

Stunder jag aldrig kommer glömma...

RSS 2.0