Träningstävling

Blev en aningens glad när jag såg att klubben tänker ordna en träningstävling den 12 oktober men det där glada jag kände försvann lika snabbt. En träningstävling kl 10 en ONSDAG. Men vi som går i skolan och jobbar då? Hur ska vi kunna vara med? Vi vill ju också!
Kanske om jag ber mamma riiiiiiiiiiiiktigt snällt så kaaaaaanske jag kan få ta ledigt och vara med i alla fall. Men, hmpf, skulle inte tro att hon skulle säga ja till det. Men man kan ju alltid försöka, right!?

Idag brast det. Jag hann ifatt mig själv. På senaste tiden har vi haft så sjukt mycket i skolan, jag har gått in i nåt slags zoombieläge under vardagarna. Det känns nästan som om jag inte lever, jag gör vad jag ska men det känns som om det inte är jag som gör allt. Jag känner mig lite som en maskin. Men idag brast det och jag hann ifatt mig själv. Jag satt på en trotoar under lunchen och bara grät. Jag orkade inte mer. Jag orkade ingenting mer när jag först trott att allt skulle lugna ner sig nu när vi ska ha prao. Men jag hade såklart FEL, FEL, FEEEL! Lärare efter lärare kommer och säger att nu ska vi ha prov på det här, inlämning i det här, gör intervjuer om det här, bla, bla, bla....
Det var då det brast. Den här veckan har varit hemsk. Jag är helt slut.
Kom hem idag, gick en långpromenad med hundarna och sen så har jag bara legat här. Jag orkar inte tänka, inte röra mig. Jag ligger här med armarna om Kex, Kex jag älskar dig! ♥
Och tack till mina underbaraste vänner, ni är bäst! ♥

Mycket att göra!

Förlåt för urusel uppdatering här. Har så sjukt mycket i skolan just nu och om jag inte pluggar tränar jag med Kex eller är med och hjälper till på "min" kurs. Sen efter jag gjort det så lägger jag huvudet på huvudkudden och så sover jag så fint hela natten.
Nej, nu hinner jag inte mer ska städa mitt rum och sen så ska jag plugga so och spanska. Prov imorgon :(
Ush, känner hur ångesten kommer krypandes. Den ligger och laddar upp imorgon och sen när jag sitter där innan matteprovet på fredag kommer den explodera. Huva..... 
Förresten, matteprovet som vi ska ha på fredang kan ju bara ta sig... blöööööö :'(

Jag vill...

Jag vill kunna so:n, jag vill kunna spanskan, jag vill kunna matten, jag vill att min video på när jag och Kex tränar ska fungera att ladda upp, jag vill krama Kex, jag vill gå ut, jag vill äta godis, jag vill sova, jag vill åka till stallet, jag vill att det ska vara fredagskväll, jag vill ha ett bättre självförtroende
jag vill ha långt hår igen, jag vill klippa pannlugg när jag sparat ut mitt långa hår, jag vill massor av saker...

Sandhög.. eller va? ;)

Huva, ibland är det inte lätt kan jag säga. Vaknade imorse vid 6 när klockan ringde, tittade ut genom fönstret och hej o hå vad det blåste och regnade. Men jag hade ju lovat pappa att gå ut med hundarna så det var bara att pallra sig upp. När jag kom till skolan och för en gångs skull supertaggad på matte så har min kära lärare bytt lektion på kemi-provet, nice! Jag satte mig ner och började med det dumma provet och kollade på dom tre första frågorna och jag jublade lite tyst för mig själv. Tjohooo, jag kan ju det här! :D Jag trodde verkligen att jag kunde det här med kol vid det här laget efter allt pluggande.... men det var innan jag kom til fråga 4. Jag svarade till och med SANDHÖG? på en fråga. Ja, då är det inte lätt. Jag som brukar ha rätt så lätt för sånt där...
Efter skolan va jag dö trött och ville egentligen bara sova, men det ville ju såklart inte Kex som skuttade runt som en liten tuss här hemma. Så när jag samlat till mig lite energi gick vi ner till fotbollsplanerna och tränade. När vi tränat ett tag kom ett helt gäng med små fotbollskillar och sa att vi inte alls fick träna där eftersom att dom skulle absolut träna på just den lilla ytan som jag använde. Jaha, ja, men jag flyttade bara på mina saker och så tränade vi glatt vidare brevid dom. Superbra störningsträning juh! Ja, det blev väldigt bra störningsträning då killarna fick reda på Kex's namn av min lilla granne. Ett tag stog alla killarna och ropade på stackars Kex när vi tränade. Men min lilla flicka har ju bara ögon för sin matte så dom sket hon fullständigt i ;) Kex älskar fotbollar så det var lite mastigt där ett tag när dom sprang runt och sköt bollar både åt ena och andra hållet fast än bollarna rullade på vid sidan om henne så koncentrerade hon sig fint. En sak som jag har märkt nu är att hon har fått fina målbilder i momenten. Ordet 'tokigt' som vi inte använt före lägret vi var på fattar hon helt nu och så gör hon om momentet och gör det bättre! 'Den där belöningen matte har ska jag vinna den här gången!' ;)
Jag funderade på en sak. Själv tycker jag det är jätteroligt attt få se på hur andra tränar sina hundar, man får så många bra tips av att bara kolla. Så jag funderade på om jag kan lyckas lura ut Felicia att filma lite av varje moment och så klipper jag ihop det till en träningsfilm? Vad tycks om den idén?
Nej, nu vet ni ska jag sova. Har ett skitsvårt läsförståelseprov i svenska imorgon. Måste vara med i huvudet då. 80 minuter av full koncentration det tar nog på krafterna...

Morgonstund har guld i mun

Jupp, så är det! Gick upp en timme tidigare idag för att gå ut och träna med Kex. Hade varken tränat på 'riktigt' i måndags eller tisdags och Kex började bli lite av ett tassande nervvrak här hemma ;). Jag hade inte hunnit träna med henne ikväll heller så det var bara att pallra sig upp ur sängen och gå iväg till fotbollsplanerna med träningsväskan på ryggen. Ni skulle sätt Kex när jag tog öppnade skåpet där väskan står. Hon sprang direkt till väskan och puttade med nosen på den. Frågade om hon ville träna och så sprang hon och hoppade på dörren. Toka, träning är i alla fall roligt!
Länkade ihop ett långt fritt följ, sättande under gång och rutan idag. Hon var lite övertaggad så det blev lite ljudningar här och var i fria följet. Då sa jag bara 'tokigt' och hoppade ur position snabbt som blixten ;) Efter ett tag samlade hon sig lite. Koncentrationen var på topp och likaså attityden. Stegförflyttningarna är något vi måste träna lite mer på. Kex och jag måste lära oss att samla ihop oss lite. Kex vill gärna flyga iväg och jag tar gärna väldigt långa och snabba kliv. Men när vi gör det långsamt så saxar Kex benen riktigt fint, precis som sin matte, haha ;)
Vid rutan fick Kex lite problem. Det är svårt nu när det är så långt ifrån, tycker hon. Men tillslut så grejade hon det och så kom den efterlängtade bollen tillslut! En sak jag märkte när jag länkade ihop sådär var  att jag inte tror Kex fattade att det var olika moment, precis som jag tycker att det ska vara, men så fort hon fått bollen så blev hon rätt så trött i huvudet. Koncentrationen försvann en aning och att ladda om till topp var lite svårt. Så det måste vi öva på att ladda upp efter att ha fått det man längtat efter. Grejen kommer ju tillbaka om man gör rätt! ;)
Apporteringarna idag var riktigt fina för att vara Kex's. Hon sprang ut, greppade och galopperade in igen. Nu ni så har hon målbilderna i huvet. Dom kanske inte är dom starkaste än men dom finns där ska ni veta. Efter apporteringarna gick vi över till vittringen. Gick bra det med. Hon apporterade in pinnen riktigt fint. Fast det är ju fortfarande tugg där. Nu när vi börjar få fart så ska jag börja träna på att få bort en gnutta tugg också! Har en övning som jag såg att någon fick göra på lydnadslägret. Tror allt att jag ska pröva den! Gjorde en kluring i vittringen idag. La den rätta pinnen en bit ifrån dom andra pinnarna. Det skulle ju kunna hända så på tävling att pinnen som jag tagit i flyger iväg av någon anledning. En tass kanske kommer emot den? Först så sprang hon bara ut och la inte märke till den pinnen som jag lagt ut lite längre ifrån de andra. Så tillslut när hon inte hittade den rätta pinnen så bara tog hon någon. Jag sa 'tokigt' och så började vi om. När jag skickade ut henne då såg jag hur hon verkligen jobbade! Hon ansträngde sig verkligen och då hittade hon den! Tjohooo, vad bra!
Inkallningen fortsätter vi jobba med målbilder. Vi vill ha fart med snabba ställanden och lägganden.
Imorgon blir det att stiga upp tidigt igen, ridning på kvällen och läxor på eftermiddagen... Men det var ju faktiskt skönt med att träna på morgonen, borde ni andra ta och prova någon gång!

Filmen

Fick en kommentar av Linnea i inlägget nedanför om jag inte kunde lägga ut filmen som jag skickade in till talangtruppen. Mitt svar på den är att det kan jag ju faktiskt göra om ni så gärna vill se den ;)
Nu kommer ni få se vad det är jag har pratat om när det gäller apporteringen, den sööööög verkligen på filmen. Ska lägga ut en annan film i nästa inlägg på hur det ser ut idag, två veckor senare. Kan säga att utvecklingen tycker jag verkligen har gått framåt. Det finns lite missar i filmen här och var men det var ju inte bara momenten i sig dom kollade på utan mest på hundens attityd.
Ett STOOOORT tack än en gång till Leif Wärme som tog sig all den tid att filma oss. Som tack till honom har jag lovat att ligga figge i skogen när dom tränar sök. Eller hjälpa till när han tränar lydnad, om det nu finns nåt jag kan hjälpa till med där. ;)
Kan säga att det var hela 30st som sökte in till talangtruppen den här gången. 9st nya talanger blev uttagna + tre reserver och jag är som sagt den första reserven. När jag började tänka så kom självförtroendet tillbaka och glädjen jag kände innan är på sin plats igen! ;)

Självförtroende

... är något som jag har tappat bort idag. Igår när jag fick mejlet om att vi står som första reserv och att det var rätt stor chans att vi skulle komma med i alla fall blev jag så himla glad! Tänk, jag som inte trodde vi hade en chans alls! Men nu känner jag mig lite depp. Så nära men ändå så långt borta från det jag drömmer om... Kan man ens komma närmare än så här utan att faktiskt ha fått sin dröm uppfylld? Just nu känner jag mig helt 100 på att bara, just, precis den här gången så kommer såklart alla talangerna kunna komma på lägret. Bara för att vi står som första reserv. Jag vill så gärna vara med, jag vill det mer än allt annat! Hur coolt skulle det inte vara? Tänk jag och min lilla Kex tillsammans med alla superduktiga hundar och förare. Skulle det inte vara helt fantastiskt?
Var tvungen att skriva av mig, hopp finns det men det är inte stort nu asså... Att se drömmen framför sina ögon, du kan nästan ta på den och sen så bara poff så finns där ingenting att ta tag i längre...

Talangtruppen

En sak som jag är dålig på är att berömma mig och Kex. Men jag måste bara säga att vi är så jäkla bra, vi är så bäst! Vi har potetialen att nå långt och gu, nu ska vi kämpa! Vi står som första reserv till Lydandslandslagets talangläger! Nu håller jag hårt i båda tummarna för att vi får vara med i alla fall! Grattis också till Lena och Hoffe som kom med till detta läger! Heja, heja!
Kom igen håll tummarna med mig nu ;)
Shit, vi är så himla bra!!!
Det är du och jag ♥

Spår blev det

Lydnadsträningen blev till ett spår istället. Jag skulle absolut inte ha orkat med att koncentrera mig om vi kört lydnad. Och eftersom jag inte tyckte att jag hade rört på mig tillräckligt idag så sprang jag ut och la ett rätt långt och rätt så svårt spår i mina ögon, dock fick det inte ligga så länge som jag önskat. Men äsh, det gick ju bra i alla fall.
Vi har inte spårat sen i våras, jag fattar inte ens varför? Det har bara inte blivit så. Hur som helst så trodde jag att det här spåret skulle bli lite för svårt för Kex. Jag gick på stigar, över fotbollsplanen, slingrade mig fram genom sten och snår men trots detta tuffade Kex på som om hon inte ens märkt att jag försökt anstränga mig för att hon skulle få tänka lite ;)
En sak som vi har lite problem med i spåret är att hoon rusar. Hon ligger på som bara den hela tiden, det hjälper inte hur långt eller svårt spåret är hon bara fortsätter hela tiden. Som idag t.ex. så råkade jag tappa linan. När jag tappade den så höll jag på mitten av de 15 metrarna. Jag vände bort blicken i två sekunder och så var den så gott som utom synhåll för mig. Jag sprang en bra bit i spåret efter henne. Hon tar alla konstiga vägar och sånt, hon hinner till och med markera apporterna men jag går ju där bak med linan runt ryggen. Jag har provat att lägga godis i spåret så att hon ska lugna ner sig lite och jag har provat att börja med att gå en massa konstiga krummelutter så att hon måste tänka till lite. Men, njaa, godiset skiter hon i för det mesta och dom där krummelutterna tar hon i rejserfart i alla fall. Någon där ute i vida världen som har något litet tips om hur man skulle kunna göra??gammal bild...


Nu är det inte långt kvar till Idol, ska försöka hålla ögonen öppna. Haha, jag är helt slut...


Trööött...

Idag är det en seg dag. Klockan ringde halvsju imorse. Det var bara att släpa sig upp från sängen, äta frukost, ut med mina två små och trampa iväg på cykeln till stallet tillsammans med bästaste Felicia. Ibörjan, innan vi börjat cykla, tyckte vi att det lät som en bra idé. 'Ja, vi cyklar till stallet, det är ju inte så jättelångt egentligen!' Haha, vad rolga vi va! ;)
Nu efter att ha cyklat 1 och en halv mil, ridit i en timme och mockat hela stallet är jag bra trött.
Nu står promenad, plugg, lydnadsträning och Idol på schemat. See ya!

Olika från dag - dag

FOTO: Felicia

FOTO: Felicia

Hej, alla glada. Egentligen borde jag göra lite NO, men jag pallar inte, så jag skjuter upp det - IGEN. Haha.
Idag har varit en rätt så bra dag. Började dagen med att dra upp Felicia, Kex och mysprylen ur sängen och släpa med mig dom + Zenta ut på en härlig långprommis i solen. Efter det drog jag och Felicia tillsammans med Ida och Lovisa iväg till Tuna-Park. Efter det åkte jag, mamma, pappa och hundarna iväg till svamp och spårskogen. Det var faktiskt riktigt mysigt att bara få gå runt i skogen och bara få va. :)
Nu på kvällen så sprang jag och Kex ner till ängen och tränade. Både jag och hon var super pepp och jag kan säga att jag är väldigt stolt över min lilla hund!! Attityden både från hennes och min sida var på full topp!! Vi började med metall och träapporteringen. Hej och hå vad den har vuxit i både mina och hennes ögon. Hon springer ut greppar och springer in. Den börjar lika bilden jag har i huvudet. Tjohoo, tacka vet jag målbilsträningen! Om man bara bestämmer sig för något så går det, det har jag bevisat för mig själv nu! Vi har börjat träna på vittringen idag också. Tycker att det nog är dags att ta tag i den. Tror nog inte den kommer ge oss några större problem längre fram, möjligtvis att hon tuggar men det ska vi börja jobba på redan nu. Rutan gick väl inte så där super bra idag. Vi har ju ökat avståndet till rutan nu en bit, det krånglar till det för henne lite. Det går nog snart, har inte varit några problem förut. I inkallningen tränade vi också målbilder, jag känner att det här kommer bli bra ;) Kampen tränar vi dagligen på. Hon har blivit rätt så bra på att 'fejka' nu tycker jag. Lite småsteg i rätt riktning har vi allt tagit.
Förresten så har jag lite news om fjärren. Vi satt och tragglade den här för nån dag sen. Och sen så skulle jag säga 'backa' men det blev 'back' istället och då satte hon sig helt plötsligt väldigt fint ifrån stå. Så nu har vi ett nytt kommando från stå till sitt, 'back'. Har fungerat alla andra gånger sen dess också. Så ja, det kör vi på numera.
Gårdagens träning tänker jag inte ens utvärdera. Jag var ofokuserad, Kex var ofokuserad och ja allt gick skit... Tänk så stor skillnad det kan vara från dag till dag!

Mina vänner ♥

Felicia, Julia och Ida (egentligen så borde Lovisa också vara med men hon va med sin lille pöjk när vi tog bilden)

Måste bara säga att ni är totally awesome och ni är perfekta precis som ni är!! Jag är så glad att jag får ha just er som mina vänner, ni betyder mer än ni tror för mig! ♥
.... och Kex, jag älskar dig!! ♥

Glada Jenny! ;)

Halloj alla!!
Igår blidde det ingen kurs på klubben för det var medlemsmöte. Så jag passade på att ta min lediga tid och lägga den på att köra igenom lite av treans moment nere på ängen. Har ju blivit en hel del detaljträning här hemma nu och kan säga att både jag och Kex tyckte att det var helt underbart att köra 'riktiga' moment ;) Vi kom ut vid åtta och då var det redan mörkt ute så det blev inga kort till er. Var kom hösten så snabbt ifrån förresten?? Onödigt att det blir mörkare tycker jag men skönt att det blir svalare ute. Hur som, så tränade vi i alla fall på rutan, trä och metallapporten, sättande, läggande och ställande under gång, målbilder i inkallningen och så fritt följ. Både metall- och träapporteringen gick bra! Har tränat jättemycket på den senaste veckan att så fort hon griper den så springer jag bakåt och gömmer mig någonstans. Nu var det kanske mörkt så det kan ju vara så att hon inte såg mig fören hon kommit en bit. Men hon galoppade in med båda apporterna. Tjohoo!! Jag tänker då allt fortsätta med att springa jag! ;) Rutan va det första vi körde, den såg vi knappt efter 5 min vi kört den. Den här gången försökte jag mig på en liten luring. Jag vill ju att Kex ska tänka att hon bara ska springa snabbt igenom konerna och inte stanna fören jag säger till. Därför så kommenderade jag bara rutan men sa inte stanna när hon va där i bara för att se vad hon gjorde. Och hon klarade mitt lilla test. Hon sprang rakt emellan konerna, eller ja okej då, i bakre delen av rutan började hon göra sina var-är-bollen-studs ;), och tjof så kom bollen framför näsan på henne. Efter rutan så blev det lite fritt följ. Fria följet har ju 'glömts bort' lite nu på senaste tiden. Jag har börjat köra mycket med klicker. Jag försöker att sluta prata när jag går och för att Kex ska förstå att det är bra fast än jag är tyst så klickar jag istället. Kan säga att jag tycker det går bättre än förut. Jag babblar inte en massa som förut, det enda jag säger nu är 'bra' eller 'duktig' i slutet på ett moment eller så säger jag 'tokigt' om det råkat bli fel eller om jag inte är riktigt nöjd. Det som var lite jobbigt här var att Kex inte såg så där jättebra pga att det var så mörkt och igår kan jag säga att jag konstaterade vilka höga förväntningar hon har på bollen. Haha, tokfia. Så fort jag berömde for hon iväg och börja leta efter vart bollen hamnat. Haha. Men jag har börjat försöka belöna med kampleksaken. Det fungerar ibland och ibland inte men det har i alla fall blivit bättre. Här om dagen så kampade hon väldigt bra, för att vara Kex. Hon tog i och riktigt drog och tyckte det var roligt! Härligt att se! :) Sen så kampade hon också fast än jag hade bollen mellan fötterna en gång. Då var jag sååå nöjd med henne ;).
I fria följet tränade vi en del på tempväxlingar. Jag vill att hon ska hålla positionen även fast än det blir språngmarsch eller sakta marsch. Jag tycker hon klarade det bra. Sättande, läggande och ställande under gång var bara något litet jag la in. Men det fungerade bra det med. Hon skulle kunna bli något snabbare kanske, men äsh! Inkallningen var det målbilder vi tränade. Jag körde en övning som jag fick tips om ifrån Mia & Carma. Den fungerar bra, brättar om den en annan gång. Sen avslutade vi med lite fritt följ igen innan vi gick hem. Tycker att Kex attityd under hela träningspasset var fin dock var konsentrationen inte den bästa. Kan ha varit för att det var mörkt ute, jag vet inte riktigt. Men man kan ju inte vara 100% hela tiden eller hur?

Waow, nu ni, nu fick ni två inlägg i ett. Inte så tokigt va? Haha. Idag har det varit en, utan tvekan, braaaa dag hittils. Började med rödkurs, som vi kallar det, på matten och gissa vad. Jag fattade faktiskt vad jag höll på med! Grät inte en endaste gång av frustration under den lektionen! Tjohooo, efter den lektionen var humöret på topp! Sen så blev jag bara gladare och gladare ju längre tiden gick. Till och med sista lektionen var fortfarande humöret på topp! Sitter fortfarande och ler här hemma när jag tänker på min braiga dag, haha! ;)
Nu så ska jag snart äta lite innan jag drar vidare mot stallet. Egentligen borde jag plugga lite inför våra äckelprov. Men vet ni vad,  jag skippar det idag. Har ändå rätt så bra koll på läget och det är ju en hel vecka kvar till no-provet. Jag behöver då inte oroa mig inte.
Förresten så har vi fått nån sån här gymnasiekatalog hemskickat till oss som går i nian. Känns faktiskt lite läskigt. Tänk nästa år börjar vi gymnasiet! Herregud... Har i alla fall hittat en väldans intressant linje. En hundlinje blandat med natur faktiskt. Så jag får en yrkesexamen och blir utbildad instruktör och lite sånt i skolan samtidigt som jag kan plugga vidare till t.ex. veterinär senare. Och vet ni en supersak med den linjen då!? Man har hund på schemat en hel dag i veckan! Då är man ute och tränar med sin hund och sånt. Hur bra? Det verkar vara en rolig linje tycker jag. Kanske nåt som skulle passa mig?? Hmm... ska spekulera vidare om det där. Men, a, det ser ju lovande ut. Det enda som är då är att jag verkligen måste börja anstränga mig hårdare med matten. Men, äsh, chillpill, det här fixar sig :) Ohjää!
Don't worry be happy!

Mycket att göra

Huj, nu fick jag helt plötsligt väldans mycket att göra. 2 prov nästa vecka och så 2 veckan därpå + ett muntligt test. Härligt!! Ja, jag kan ju säga att jag slipper tänka på vad jag ska göra i alla fall... suck!
Har precis kommit hem efter att ha varit i grusgropen där tillsammans med mamma och våra tre små dogs. Kan säga att vi är väldigt nöjda med alla tre hundarna dom sprang som små raketer upp och ner för sandbacken. ;) Kul är det, säger dom!!
Jag hann även med att köra två apporteringar, gick väl sådär men nu ska vi inte ge upp inte! Det är bara att kämpa på. På tal och träning och sånt så har jag bokat in en tävling. Känner att jag måste ha något att jobba emot nu. Den 13 november ska vi till Katrineholm BK och tävla klass 3. Så då får ni komma och heja på och tävla själva också! :)
Nej, nu ska jag göra sista rycket med pluggandet innan idol. Sen måste jag på något sätt hinna få i mig lite mat också. Det är bara att sätta igång, haha, vi höres när jag får tid över... ehm, ska vi säga fredagkväll?
Tänk om man ändå kunde få ha det så här skönt varje dag...

Inspiration

Godagers alla roliga! Idag är det söndag vilket jag hoppas att alla vet. Min helg har inte varit särskilt aktiv. I fredags var jag hemma från skolan igen. Så går det när man rider med feber, dumt gjort!
Vet ni vad jag har gjort, jo, nu har jag tagit tag i apporteringträningen. Äntligen, nu ni! I fredags satt jag och klickade en massa när hon hon grep och kom och satte sig framför mig. Sen har jag tagit med mig apporten på vår en av våra dagliga promenader. Då har jag kastat ut den, kommenderat och sen sprungit och gömt mig någonstans. I början gjorde hon likadant som vanligt. Hon slände upp huvudet och tuggade men sen när hon skulle stanna på mitten så märkte hon ju att jag inte var där och då fick hon fart under tassarna. Så har det varit nu i början men idag när jag var ute och tränade på bruks tillsammans med Anna (mer om det längre ner) så kastade jag ut apporten kommenderade och när hon grep den så ropade jag ett glatt "jáa!" och kutade bakåt. När hon kom ifatt mig så klickade jag och belönade. Tredje gången sprang hon ut grep snabbt, något slarvigt men äsh det var inte det vi tränade nu, och så galopperade hon faktsikt redan från början! Tjohoooo!! Jag blev så glad, efter den gången vågade jag inte göra något mer så då slutade jag.

Idag var jag på klubben, träffade Anna och Molly (tjohooo, Jenny har hittat en träningskompis ;)) så vi tränade lite lydnad. Så himla kul att ha hittat någon att träna med, äntligen! Hoppas hon tycker som jag nu då och vill fortsätta träna med mig och Kex. Jag hjälpte Anna med fria följet och så körde vi lite budföring. Sen så hjälpte hon mig med inkallningen. Jag har bestämt att framöver blir det att träna mycket målbilder. Det är liite det som saknas i vår träning. Motivationen måste ett snäpp högre känner jag.
Sen har vi det där med fjärren. Den har legat på hyllan nu ett tag. Jag börjar bli lite smågalen nu. Det händer ingenting! Eller jo det händer väl nåt men det går liksom åt fel håll. Jag har helt tröttnat på den där fjärren nu. Haha, motivationen är på botten! Funderar på om jag ska fullfölja min plan med plankan. Det som är är ju att det kommer ta väldans tid att jobba bort den, men samtidigt så vet jag att om vi lyckas med det och får till det bra så kommer våran fjärr vara så sjukt snygg sen. Vad ska jag göra? Har ni där ute några tips?? Just nu behöver jag en spark i baken och så ska jag försöka hämta lite inspiration ifrån er. Då kanske vi kommer igång med den där förbannade fjärren igen ;)


Idorna dom små hade agilityträning idag. Väldigt roligt tycker dom. Jag blev mäkta stolt när Mi, deras instruktör, kom och sa att dom hade varit så duktiga och att lilla Ida varit som en helt annan hund idag. Fartig och på, precis så vill vi ha det! Tjohoo, det går framåt. Till och med gungan, som hon inte alls har gillat, gick bra idag! Mi är ju så duktig och kom med en superidé om hur vi skulle börja om och lära in den (Ida har kunnat den förut med sen så plötsligt en dag så ville hon inte ta den längre?) igen. Det fungerar såå bra! Det går så bra så nu ni ska Idorna ut och träningstävla den 1:a oktober. Heja, heja! Även Kex fick köra lite agility idag. Jag kunde inte hålla mig borta därifrån, hehe. Kex tycker ju att det är så himlans skoj. Fart och glädje, hela hon lyser. Synd att vi inte kan träna det. Även våran Zenta körde lite. Hon börjar faktiskt förstå lite vad det handlar om. Bara bollen är med och man visar tydligt så går det! Tror att om man bara börjar träna med henne så kan hon bli riktigt bra. Hon är ju smidig, vig och hon har farten i sig. Det kan bli bra. Ska försöka få mamma och komma ut och köra mer med henne ;)

Vilket långt inlägg ni fick. Nu blev ni glada va? ;)

Onsdagsträning

Hoffe apporterar


Rutan, den gillar vi! ;)


"Off-knappen" provar jag och Kex här. Haha...

Halloj. Inte så smart att gå till skolan bara för att det är tråkigt hemma. Mindre smart att ha idrott igår bara för att få åka till stallet på kvällen. Hehe...
Visst har inte jag skrivit någonting om träningen i onsdags med Leif och Lena? Nej, det tror jag allt inte att jag har. Men då tar jag och gör det.
Tycker attityden var bra, hon var pigg och på. Men en sak som jag inte gillar sådär särskilt mycket är när jag lämnar henne. T.ex. vid inkallningen eller sättande är att hon kollar runt om kring sig inte på mig. Jag menar jag går ju och tänker på henne hela vägen bort till dit jag ska då vill inte jag att hon ska komma ur våran bubbla medan jag går bort, jag vill att hon och jag ska vara tillsammans där inne under hela träningspasset. Det är motivationen som måste höjas där! Jag ska klura lite på det hur jag ska göra. Har inte satt mig ner ch funderat ut något än. Men jag försöker intala mig att det nog inte är så svårt. Ska skaffa mig en sån där liten sminkspegel också så att jag ser vad hon gör, t.ex. när jag lämnar henne på platsliggningen eller inkallningen. Så det är en sak som står på min måste-ha-lista! Sen har vi ju apporteringen. Den kan ju bara ta sig! Hahah. Nej, motivationen att komma tillbaka till mig med den där träsaken är ju i princip noll. Tills igår blev jag alltid arg så fort jag bara tänkte på den, vilket Kex också måste ha kännt. Men nu ska det ändras på. Motivationen ska komma upp på topp!! Och jag ska bli glad så fort jag tänker på den fina, goa apprtbocken. Jupp, nu kör vi kan jag säga!! Har en bild i huvudet om hur det ska se ut och dit ska vi nå!!

Sandlåde-nivå

Det är sånt här som gör mig så himla arg! Hur kan ens personen ifråga inte ens tänka sig för utan publicera någonting, som alla har tillgång till att läsa, bara sådär!? Att sedan kalla den personen för elaka saker och dennes persons anhöriga som inte mår så bra får väl inte personerna att må bättre!? Jag blir så arg och minst sagt ledsen! Tänk nån endaste liten gång! Varför inte peppa och ge komplimanger i stället för att trycka ner?
Nej, nu ska jag läsa era bloggar och skingra tankarna lite...
Trevlig helg!

Jag våga!

Jag klicka på skicka! Nu blir det jobbigt... att vara tålmodig är inte det jag är bäst på precis :( Jag vill ha svar nu, nu, nu.

Nittini's Opera Aida "Ida"


Ida vår lilla myspryl. Ida är en härlig liten Lagotto tik på 6 år. Denna lilla fröken är alltid glad och har en ständigt viftande svans. En supermysig liten hund!
Ida kom till oss 2009 då vi plötsligt stog med två valpar och ingen vuxen hund. Därför fick vi låna Ida ett tag men hon har blivit kvar här sedan dess ;)
Just nu går Idorna (min lillasyster heter också Ida) en agilitykurs här på EBK, vilket dom tycker är väldigt roligt! Så snart får ni se upp ute på agilitybanan, för snart så kommer dom susande! ;)

SE-UCH TJH Atengaflu's Zenta

Zenta är en 2årig Berger Picard. Hon är mammas hund och dom tränar, och kommer förhoppningsvis börja tävla, bevakning. Nu i våras 2011, efter mycket slit och hårt jobb, gjorde dom certprovet för tjänstehund och klarade det! Tjoho!! Där med blev Zenta världens första Tjänstehund inom försvarsmakten av rasen Berger Picard. Hon har också blivit det första Svenska utställningschampionet inom hennes ras.
Zenta som hund är smart, ibland lite för smart, haha, glad och busig liten tjej Våran stora valp! ;) Hon älskar att få vara ute och jobba i skogen oh leta rätt på lillmatte, mig, hon gillar självklart också att leka och springa tillsammans med bästisen Kex.

Om Mig

Jag som sitter bakom skärmen heter Jenny, jag är 15 år och mitt största intresse är hund, vilket bloggen även handlar om till största del! I familjen har vi tre stycken hundar Kex, som är min egna hund, Zenta och så våran lilla myspryl Ida.
Jag har tränat det mesta inom hundens alla olika grenar och tävlat i både junior handling, utställning, agility, bruks och lydnad. Just nu är det främst lydnad men även bruks jag och Kex tränar och tävlar i. Just nu är tränar vi inför LK3. Kex är min första egna hund och innan henne var jag inte alls aktiv inom lydnad eller bruks, då var det bara agility som gällde. Men när jag fick hem lilla Kex insåg jag snart att hon behövde göra någonting, som den hypervalp hon var, och det var så vi snöade in på lydnaden och brukset.
Jag själv är utbildad ungdomsledare. Har varit hjälpledare på Svenska Blå Stjärnans hundläger och jag hjälper även till som medhjälpare här ute på EBK vilket jag tycker är superkul! Jag har även fått den stora äran att vara med i EBK's tidningskommité och Lagotto Romagnolo klubbens ungdomskommité, vilket är väldigt roligt!
Hoppas nu att du kikar in till oss igen och följer min och Kex väg upp mot eliten! ;)

Förkylning + ångest = INTE bra!

Allt suger just nu! Jag lovar er allt, allt, allt... eller ja men okej då inte precis allt men så gott som allt! Jag känner mig helt seg i kroppen, min näsa är som en fontän och det känns som om jag har en taggboll i halsen :( Det blandat med en ångest inför ett matteprov som ingen i klassen hade en aning om gör så att jag håller på att gå i tusenbitar! Förstår ni hur jag känner? Ush... det är inte lätt just nu. Sen är det det här om man ska klicka på skicka eller inte, vilken man ska välja och vad som kommer hända sen. Men äsh, det är väl bara att köra.. eller?
Allt är skit just nu, blööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö, o tack för mig!

LP1 LP2 Hesiodos Kiss Me Kate "Kex"


Kex är min första egna hund, min bästa vän som följer mig överallt i vått och tort. Kex är en härlig Lagotto tik på två år. Kex är en glad, intensiv och mattig liten tjej som jag är totalkär i ;)
Jag och Kex tränar och tävlar en hel del. Kex är uppflyttad till lägreklass spår, hon är utställd och just nu håller vi på att jaga det sista certet, men det vi främst håller på med är lydnad. 2010 blev vi länsmästare i lydnadsklass 1. Vi har tagit LP i både klass 1 och 2 och nu håller vi på att träna inför lk 3. Heja, heja!
Foto: P.S hundar
Vi siktar högt och nu är vi på väg uppåt! ;)


:(

Mitt huvud är tungt som sten. Att gå känns som att försöka flytta en tegelvägg med bara händerna. Min hjärna är på off och jag känner mig helt slut. Med andra ord, jag har blivit sjuk...

SEUCH TJH Atengaflu's Zenta!

Måste börja med att säga att ni har blivit väldans duktiga på att kommentera mina inlägg!! Det är roligt tycker jag, fortsätt så! ;)


Lovar att uppdatera inlägget med bilder imorgon!! 


Hej o hå vilken fartfylld helg det har varit!! Roligt, roligt! I lördags så ställde Ida ut Ida. (För er nya läsare så kan jag berätta att min lilla syster heter Ida och även en av våra Lagottosar heter Ida) Det gick bra för dom! HundIda fick en fin kritik och på den stog det även 'Välvisad' så vad ska man säga? Bravo! Stolt klippare och storasyster har ni här!
Ida's Kritik:
Femenin substansfull av bra typ, vacker välformat huvud med bra uttryck. Bra topline med en stark rygg. Välformad bröstkorg, rak skuldra, bra vinklad bak, bra kors, fria parallella rörelsen, bra päls. Välvisad.

1 öppenklass HP Bästa Tik 2:a

Det syndes att hundIda tyckte att det var roligt att få komma ut och visa upp sig igen! Svansen gick hela tiden och som alltid gjorde hon sitt bästa, vår lilla myspryl! ♥
Idag, söndag, så ställdes Zenta som här nu mera kan heter SEUCH TJH Atengaflu's Zenta!! Grattis, grattis mamma och Zenta! Bra jobbat!! Härligt, härligt!!
Zenta var så duktig, skötte sig riktigt bra tycker jag, stod fint och sprang på. Skönt att få vara på hemmaplan, tyckte hon nog ;)
Som sagt stoooort grattis till er två!! Först blir Zenta världens första Berger Picard som kan titulera sig som tjänstehund och nu den första att bli svenskt champion också! Är så sjukt stolt över min kära moder och lilla Zenta!!
Jag och Kex har faktiskt också fått ha lite roligt under dom här två dagarna. Vi har nämligen fått visa upp lite lydnad i pausen till finalen. Det var roligt! Men huj vad nervös jag blev! Blev så nervös båda dagarna så jag kunde varken höger eller vänster, haha. Vi körde fria följet, sättande och rutan första dagen. Tycker fokuset var rätt så bra. Det var ju ändå rätt så många som satt runt ringen och tittade på. Rutan blev det en liten miss men då gjorde vi bara om och så gjorde jag en miss nästa gång i stället ;) Haha. Men det är det som är så himla bra med sånt här, man kan belöna och göra om om det blir fel. Hur bra är inte det! Jag tycker att attityden var bra på lördagen men om man jämför den med idag så tycker jag hon var mycket mer på G idag!! Och tycker även fokuset var en aaningens bättre idag också. Vi körde fritt följ, rutan och lk2 fjärren idag. Kan säga att den där känslan av flow fanns där idag! Jag älskar min lilla vovve så himlans mycket och just därför ska jag gå och ge henne mat nu ;) Ha en bra söndagskväll!!

I have a dream

Jag har en bild i mitt huvud. Något som jag verkligen vill uppleva! Det spelas om och om igen upp i mitt huvud. Jag kan till och med känna stämningen runt oss och höra alla ljud. Jag kan se mig själv titta ner på lilla Kex, ta ett djupt andetag och säga 'Nu kör vi!!' innan vi sätter en fot in för att tävla SM. Det är en dröm jag har! Jag vill nå dit! Jag vill nå dit tillsammans med Kex! Jag vet vad många tänker. Att det är omöjligt. Hon är en lagotto. Men vad spelar det för roll? Inget är omöjligt för oss! Hahah.
FOTO: P.S. hundar
En tanke tänkt i trygghet har en tendes att bli sann!

RSS 2.0