2010, vilket år!

Man kan lugnt sagt säga att 2010 har varit ett vääldigt bra år. Ett riktigt hundår har det varit, härligt! 
Det käns som om hela januari bara blåste förbi ögonen på mig. Så roligt måste vi ju ha haft, som vanligt ;)
I februari var vi på klippkurs hos Lotta, Hesiodos Kennel, vilken gav mig väldigt mycket. En super bra kurs där jag lärde mig klippa på riktigt.  Även i den här månaden anmälde jag mig till spårkursen som sen startade i mars.
Innan den startade hade vi slitit på med lydnaden som nu började fungera en aning. Kex löpte även den här månaden och sen så fyllde hon ju hela 1 år! 
När sedan spårkursen startade i mars hade vi kommit en bit högre med lydnaden. I spår kursen kommer jag ihåg hur jag först kände mig lite ovälkommen. Men då bestämde jag mig för att visa alla att bara för att jag inte är vuxen och för att jag inte har någon "känd" ras på lydnads/bruks tävlingarna så kan vi i alla fall. Och så blev det! Vi jobbade på med spåret och lydnaden hemma vilket gav resultat. Det blev några sena kvällar i våras ute på klubben med spår och lydnad men det var det helt klart värt! Har man roligt så gör det ingenting! Jag lärde mig en hel del under spårkursen vilken jag tycker varit den roligaste kursen på klubben.
I april åkte vi till klövsjö och hälsade på Gustaf och Gertrud. Det var verkligen inte lätt att lämna Kex då. Även fast än jag visste att hon skulle ha det bra så grät jag fram till tolv första natten i Klövsjö. Lätt var det då inte.
I april blev det årets första off. utställning, lill sthlm, där Kex och jag placerade oss som trea med en bra kritik. Startade även här i junior handling vilket inte riktigt var min grej. Åkte ut med några små saker som jag ska tänka på. Men lärorikt var det i alla fall. Senare samma månad blev det ännu en utställning och likaså där kom vi på en tredjeplats.


 
Spår kursen fortsatte att rullla på och nu när snön hade försvunnit började vi åka ut till Skiren-skogen och lägga lite längre spår. Som ni vet så har jag väldigt dåligt lokalsinne så tack vare det lyckades jag irra bort mig rejält i skogen. Det var lite läskigt. Men man lär sig av att gå vilse. Som tur var hittade Leif mig ganska så snabbt. Förstår fortfarande inte hur han kunde hitta mig. Allt såg ju precis likadant ut? Efter det fick jag alla spår, när vi spårade i skogen, nära någon väg. Och då gick det ju hur bra som helst. Kex var lite för snabb så hon gjorde många slavrfel så det blev vi tvungna att jobba på. 
Hela maj tränade vi på och hade väldigt roligt både på spårkursen och hemma. I slutet av den här månaden åkte vi iväg till Österbubruk på utställning där vi kammade hem vårat första cert, cacib och bir blev Kex också. Hej och hå!



I juni startade jag och Kex våran första lydnadstävlingar. På första tävlingen sket sig platsliggningen. Kommer ihåg hur domaren som dömde tävlingen sa till mig när jag kom fram och hämtade mitt papper "Ni skulle ha tagit det om hon klarat platsliggningen". Men vi fick ändå ihop 137p. Samma vecka var vi med på treklubbarstävlingarna också. Jag som nästan inte hade tävlat någonting alls fick ändå vara med. Det blev lite för mycket för Kex de här dagarna. Tre tävlingar på samma vecka och två av dom samma helg var väll inte något lyckat drag precis. Men vi blev ännu en lärdom rikare. Helgen efter treklubbars följde jag med Lotta på ännu en utställning. Svenskhund 2010 som var i Avesta. Där vann Kex sin klass och fick CK. I juni hände det mycket saker. Veckan innan midsommar åkte jag och Kex iväg på läger. Kommer väldigt tydligt ihåg när vi köra Röda Vita Rosen (en lek där ena laget gömmer ett föremål och de andra ska hitta det genom att fånga en person i andra laget som då måste ge personen som "fångat" den andra personen en ledtråd om var saken finns) och Kex hittade toarullen varje gång. Vårat lag behövde inga ledtrådar. Kex spårade ju upp den! Till och med när de hade hängt upp den i ett träd hittade hon den. Sista dagen på lägret när mamma kom och hämtade mig var det en person från Svenska Blåstjärnan som kom fram och pratade med mamma. Hon hade blivit tipsad om mig från ledarna, tror jag, och nu tyckte hon att jag skulle gå FUL1, en ungdomsledarutbildning. Så blev det också. Den här månaden blev jag också frågad om jag ville vara med som medhjälpare på någon av klubbens kurser. Och självklart tackade jag JA! 



I juli fyllde jag 14 och ungefär en vecka efter det gjorde jag ett MH-test på Kex vilket gick bra. I slutet på juli och första dagen i augusti var det ungdoms-SM. Så gott som hela juli hade jag och Kex super roligt med väldigt mycket träning tillsammans med Malin och Pingla. Vill än en gång tacka Leif Wärme som tog sig väldigt mycket tid åt att hjälpa oss!! Jag lärde mig massa små knep utav Leif och en hel del nya sätt att träna på. Platsliggningen som vi länge hade haft problem med skärpte hon sig ääntligen på här. Våra poäng räckte till en 6plats. Tänk att vi kom bland topp 10! En 17månaders lagotto kan faktiskt också ;)



Augusti var en väldigt lat månad. I början av månaden kom Erike, Gustaf och Gertrud hit och drog med mig och Kex ut på sörmlandsleden. Super bra present det där! Kul var det! Sen åkte familjen iväg i två veckor till Gotland och kollade på stenar.  Kex löpte även den här månaden så efter så pass intensiv träning som vi haft tog vi en paus. Jag gick hela tiden och längtade hem då valpkursen som jag var medhjälpare på skulle börja så vi kunde åka hem. När vi var i Gotland så hade Leif ringt en dag och tyckte att vi skulle ställa upp i Länsmesterskapet som var här på EHDK. Jag var först lite tveksam till det. Inte var vi så duktiga? Men jag gick in och anmälde mig i alla fall och tänkte att jag kan ju hoppa av om jag skulle vilja.



Den 5 september begav vi oss till EHDK. Jag var hur nervös som helst. Fick inte ner någon frukost på morgonen och hade legat vaken sedan kl. 05.00. Men det gick ju bra trots min nervositet. Vi vann våran andra off. lydnadstävling och blev länsmästare Lk1 2010 med 181p! Dagarna i september rullade på och jag åkte iväg på FUL-utbildningen. Jag och Kex hade nu tagit upp spårträningen igen för tävlingen som var den 2 oktober. Vi tränade på och valpkursen rullade också på bra med våra träffar som var en gång i veckan. Vi var även med på Södermanlands vackraste hund 2010. Kex visade sig väldigt bra men domaren gillade tydligen inte lagottos.



2 oktober åkte vi ut till EBK och kammade hem en andra plats i appellen och blev uppflyttade med 252,5p. Den här månaden kom även Folket hit och intervjuade mig. Valpkursen sa vi också farväl till den här månaden och det verkade som om alla kursarna var mycket nöjda med kursen. Jag lärde mig en hel del av den här kursen. Bland annat så blev jag av med min skräck att prata inför folk. Den 16 oktober var det en till tävling men lydnad den här gången. 161p samlade vi ihop vilka räckte till en 4 plats.



14 november gick våran sista Lk1 tävling av stapeln. Där vann vi klassen med 175,5p och fick vårat efterlängtade Lp1 som vi jobbat så hårt för.  
I december har det inte hänt så mycket. Lisa, Arwen och Toya kom hit en dag och vi pratade massa hund och tränade lite lydnad. Sen åkte jag, mamma och Kex iväg till Hund 2010 där Kex placerade sig som trea i unghundsklassen med ett CK och fin kritik.

Jag är väldigt nöjd med det här året. Har klippt så gott som till nästan alla utställningar själv, vågat mig ut på lydnads och bruksbanan och vi har kammat ihop fina poäng. Sen har jag självklart haft hut kul som helst!!! Hoppas att nästa år blir lika bra! :)

2 dagar

Två dagar kvar till nyårsafton, herregud!
Idag är det mycket som vi ska göra. Jag och Kex ska ut och springa om en halvtimme och sen så ska hon kammas. All snö ger henne en massa med tovor på benen. Sen så ska vi självklart köra igenom 2:an idag med. Eller det blir nog inte hela idag. Bara vissa delar ur den. Lite detaljträning blir det.
Eftermiddagen på Tuna-Park igår var faktiskt lyckad. Jag som aldrig brukar hitta så mycket. Hittade ett par jeans och så hittade jag en tröja till också. Super!

Målen för 2011

Kollade tillbaka på ett inlägg som jag skrev för ett år om vad jag hade för mål år 2010. Tycker allt att vi klarat det mesta. (Har satt en * efter varje sak vi klarat av)

MÅL FÖR 2010

Starta lydnads klass 1 med Kex *

Vinna Lk 1 en gång, minst  *

Starta i Junior Handling *

Utställningar * 

Lära mig klippa bättre, klippa till minst 3 utställningar själv (!) *

Lära mig ännu mer om hundar *

Överleva skolan..... *

Göra mitt bästa i alla lägen ;) *


Hmm.. Jag tycker då allt att det ser bra ut :) Vi klarade  ju allt till och med junior handlingen. Men det var inte riktigt min grej. Att klä upp sig och visa upp sig för en domare tycker inte jag är så roligt. Haha.
Så nu tänkte jag att jag ska sätta upp nya mål för 2011. Här kommer dom:

MÅL FÖR 2011

Att Kex får titeln Lp 2

Starta lydnadsklass 3 till hösten

Få minst ett cert till

(Hemligt mål än så länge)

Starta ett litet lagottoklipperi

Göra mitt bästa i alla lägen

Inte lika många mål som förra året. Men ribban är höjd så de får räcka. Som ni ser har jag inte med något med bruks. Men jag har tänkt så här att vi tar en sak i taget. Kex är så himla skott rädd och det kommer ta vääldigt lång tid att träna bort. Om det ens kommer gå att träna bort, tror inte att det kommer gå. Men man kanske kan få det bättre i alla fall. Och eftersom hon nu är så pass skott berörd så tycker jag att det är bättre att vänta med brukset tills skottet har blivit bättre...


En dag utan Kex = En vääldigt lång dag...

Idag tog mamma med sig Kex till jobbet. Hon ska ta boreliaprov på henne. Jag tycker hon har blivit lite konstig på sistone. Inte sitt vanliga sprall Kex. Får hålla tummarna för att det inte visar någonting!! Men jag tyckte att det var bäst att ta ett på henne i alla fall om det nu skulle vara så att det skulle vara något. Jag har absolut inte lust med att upprepa det som hände med Kevin. :(
Dagarna utan Kex är alltid långa och tråkiga. Men Felicia kan nog muntra upp dagen lite idag! Först ska jag till stallet nu om en stund. Sen så ska jag och Felicia ner på stan och kolla alla reaor.


Jag är helt beroende av dig!


Lovet är över Kex ;)


Foto: Hans T

Huj, vad dagarna går snabbt! Hoppas att ni haft en bra jul! Det har i alla fall vi här hemma. Kex och jag har haft ett litet uppehåll i lydnaden nu ett tag. Dels för att det varit så fruktansvärt kallt, -23 grader, och för att jag tyckte att vi behövde det. Men nu har vi legat på latsidan så att det räcker. Nu är lovet över. Och idag var det faktiskt näästan som sommar ute så jag tog med mig Kex och konerna ut och körde igenom Lk2. Det gick bra! Känns som om Kex 7 dagars lov var välbehövt. Det är som om hon har smält rutan bland annat. Vi har börjat köra på 20m avstånd nu och det går minsann bra. Vi måste träna på nu för en speciell sak som vi ska göra i vår. Hmm... måste köpa en filmkamera tills dess. Där fick ni en lite ledtråd om vad jag och Kex ska hitta på. Haha, här kommer en till. Alla momenten måste sitta ordentligt. Så nu tänker jag inte ge ut några fler ledtrådar fören jag berättar helt vad vi ska hitta på. Så nu kan ni gissa på. ;)
Har sett ut en lydnadstävling 2 April på klubben. Mamma tycker vi ska ut tidigare. Men jag vet inte. Skulle behöva någon annan än mamma som körde igenom oss så jag kan få lite hjälp med vissa saker. Är ju så himla bra om man har någon som kollar på en och ger lite tips om vad som kan förbättras och vad som är bra också. Men än så länge räcker det gott och väl med mamma.

Funderar på om jag ska sammanfatta 2010 i ett inlägg? Vad skulle ni tycka om det?

Känns som om det här blev ett väldigt konstigt inlägg? Är så himla trött...


Foto: Hans T

God Jul


God Jul och...


Gott Nytt År!

Vad har hänt?

Igår var faktiskt en ganska bra dag. Fick 3 st. MVG:n på en dag!! Fick både MVG i både läs- ooooch hörförståelse i engelska!! Otroligt! Det trodde jag aaaaldrig någonsin skulle hända!! Jag är ju inte bra på engelska?? Sen fick jag MVG på berättelsen jag skrev i svenskan. Vad hände? Fick mina allra första riktiga betyg igår. VG i alla ämnen, lite kul.
Här hemma har vi runt -20 grader. Inte alls kul. Man kan ju inte träna lydnad ute längre och mamma har ju inte lust att köra till Kungsör nu heller. Måste ut dit någon dag. Har aldrig tränat i en inomhus hall förut om inte ridhus räknas? Hur är det? Är det bra? Skulle vara roligt att se hur Kex skulle reagera...
Nej, nu vill Ida ha tillbaka sin dator. Min har pajjat... hahaha vad typiskt!

Hund 2010

Nu så är jag äntligen tillräckligt pigg för att slänga in ett litet inlägg om hur det gick på mässan ;)

Jag och mamma gick upp tidigt på morgonen. Jag drog upp Kex ur sängen, den sömntutan, och så åkte vi. Vi kom dit i rätt så tidigt så vi hade bra med tid på oss att gå runt och checka in var alla "kändisar" befann sig. Måste säga att det var väldigt roligt att träffa alla igen! Hanarna är ju alltid först ut i ringen. Hade tycärr inte så bra koll på dom då jag var väldigt nervös. Domaren delade ut en hel massa med tvåor. Rekordet var 5 st. på rad. Då blir man lite nervös. Men när det blev våran tur att visa upp oss så skötte sig Kex bra! Hon var väldigt glad, svansen gick hela tiden. Men nästa gång tror jag hon ska få en hel portion mat innan och hon måste få jobba dagarna innan också. Hon blev nästan lite föör pigg. Studsade runt som en liten boll emellan åt. Men det är roligt när man har en hund med lite go i. Eller vad säger ni?


Ser ni hur mycket folk det är? Det var helt fullproppat runt ringen!

Kex kritik:

Excellent type. Very good proportions + coat. Excellent augillations front + back.
Ear setting good enough. Excellent feminint expression, very good movment.

Det blev en 1 på det och sen placerade sig Kex på 3platsen i unghundsklassen. I konkurensen sen åkte vi ut precis innan han skulle placera de kvarstående. Så det blev tyvärr inget cert den här gången men jag är nöjd i alla fall. Med den fina kritiken och att Kex skötte sig så bra som hon gjorde kan man inte vara annat.
Sen blev det självklart lite shopping också.
Ett fint halsband till Kex köpte jag. Super bra. Det är rundsytt med sömmen utåt. Det skaver alltså inte lika mycket på pälsen! Suveränt! Lisa hade ett liknande till Arwen och det var så bra så jag var tvungen att springa och köpa ett till Kex ;)


Fint va!? ;)

Och så köpte mamma ett länkhalsband till Zenta. Hon har letat som en dåre hur länge som helst efter ett och nu äntligen hittade hon ett. Sen så införskaffades även en stoor kamptrasa till Zenta som hon blev kär i från första stund. Två saker till köpte vi men det kan jag inte avslöja här i bloggen fören julafton ;)


Passar perfekt till kopplet!

Ha en fortsatt trevlig dag. Det är bara 8 skoltimmar kvar tills det är jullov, underbart!!

Grötfrukost

Igår eftermiddag åkte jag ut till klubben för att träffa ungdomsgruppen. Riktigt skönt att få komma hemifrån ett tag och ut till klubben igen. Kändes som om det var evigheter sen jag var där :(
Jag började med att gå ut och träna så att de andra skulle kunna sova på natten. Kan avslöja att de kunde dom inte i alla fall då jag pratar vääldigt mycket i sömnen och Kex kör det där Lagottosnarket så... host.
Men hur som helst så gick det bra igår. Nu kunde jag köra rutan från längre avstånd men det var inga problem för Kex. Fria följet har blivit bättre! Jag gör mycket tvärare svängar och Kex bara hänger. Läggandet under gång har blivit snabbare. Har kört mycket läggande under språng ett tag och det ger tydligen resultat. Inkallningen tycker jag hon är mer moiverad på och sen så har jag börjat med sättande under gång också. Lättlärd som Kex är var det inga problem för henne att förstå vad det var jag ville hon skulle göra. Var ju bara att lyssna på kommandot ;)
Nu gäller det bara att få till det lite snyggt också, det däremot kan ta ett litet tag. Efter vi tränat så gick vi in och tränade tillsammans med resten av ungdomsgruppen på teatern som vi spelade upp idag. Tycker det blev riktigt lyckat faktiskt! Synd att jag inte har någon film att visa er. Teatern handlade i alla fall om julkrubban, kanske liiiiiiiite omgjord ;) Mycket lyckat tycker i alla fall jag att det blev.

Längtar faktiskt till imorgon. Efter skolan så kommer Lisa, Arwen och Toya hit! Ska bli super roligt!! Kameran ska jag sätta på laddning och jag misstänker att jag måste plocka undan lite på mitt rum. Kanske dags att sätta igång om jag ska hinna ikväll... Ha en fortsatt bra tredje advent. Oj, hjälp! Det är tredje advent idag!!! 12 dagar kvar till julafton


Zentaaaaaaaaaa!!

Idag har vi varit med om något... läskigt? Vi gick på våran morgonpromenad precis som vanligt då plötsligt Kex och Zenta försvinner! Kex kommer lydigt när jag ropar på henne men var tog Zenta vägen? Hon är borta! Efter fem minuters ropande och hon inte kommer tillbaka till oss börjar vi bli oroliga. Hon är verkligen borta! Så vi sprider ut oss och börjar leta efter henne. Vi hör henne skälla ibland och jag börjar bli orolig för att hon har fastnat någonstans. Det låter som hon är långt borta. Kex börjar nosa av och fastnar för en riktning där hon trodde hon var. Eller Kex visste väl hela tiden vad det var Zenta höll på med...
Efter minst 20min letande och yttligare några skall från Zenta hör jag hur hon skäller från andra sidan vägen! I rosenforsparken! Så jag och Kex springer dit och möter några personer som kommer gående på vägen. Jag frågar snabbt ut om de har sätt en lös hund. Och de svarar båda nej. En frågar hur Zenta ser ut och jag får lite problem att beskriva henne... haha. "Ehm.. Hon ser ut som.. nej, men hon ser.. hon ser ut som en stor gatukorsning! Rätt så röd med mycket päls och uppåtöron" Det var min beskrivning av Zenta. Haha. Men han har inte sett någon sån hund. Och jag och Kex går vidare och bakom kröken kommer Zenta, hur glad som helst, mot mig och Kex. J*vla hund! Och gissa vad hon hade gjort då? Jagat ÄLG! Pappa hade sett henne på håll springa i full fart bara någon meter efter älgstackarn. Nu gick allt bra med både älgen och Zenta som tur var. Men tänk vad som hade kunnat hända. Hund! Men att hon kom ifatt älgen också det är jag förvånad över...

Fredag :)


Foto: www.glaader.blogg.se

Äntligen fredag och bara en vecka och två dagar kvar i skolan! Underbart!! 14 dagar kvar till jul, 7 dagar kvar till Sthlm hundmässa. Imorgon ska jag väcka Joel runt 10 och dra med honom ut på stan. Sen så ska jag och Kex ut till klubben där vi ska sova, tillsammans med ungdomsgruppen, tills på söndag då det är grötfrukost där. Tänker faktiskt passa på att träna lite där ;) Man kan ju inte låta bli, haha. Ska hur som helst bli hur kul som helst att träffa alla igen. Känns som om det var en hel evighet sen.

Idag var jag med Felicia och snällisen ställde upp och tittade på mig och Kex när vi körde igenom Lk2. På tre veckor hade vi tydligen gjort synliga förbättringar. Yeesss. Det går framåt när man har kul! Alltid så himla roligt att höra. Hade tänkt att den 2 april blir den första Lk2 tävlingen för oss. Spännande, kommer det bli!

Ledsen och rädd


Foto: www.glaader.blogg.se

Jag är ledsen och rädd. Jag är ledsen för en sak som jag inte berätta för er. Ni kommer att få veta i alla fall senare...
Och jag är rädd för att det är någon myskomänniska som kommer hit när vi sover/inte är hemma och skruvar på våran utomhusvattenkran som man måste ha nyckel för att låsa upp. Det som är konstigt är att våra nycklar alltid ligger inne och vi har alltid dörren låst. Jag är rädd. Jag erkänner att jag lätt bli rädd för saker och ting men det här blir jag rädd för på riktigt. Börjar alltid fantisera om det värsta...

Ledig dag



Idag har jag ledigt från skolan. Superskönt! Lite försmak på jullovet, längtar dit! Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska göra idag. Jag vill ut till klubben men har ingen aning om hur jag ska kunna ta mig dit om jag inte går...

Inatt drömde jag något super konstigt. Jag drömde om att vi var i på Stora sthlm men det var ingen annan Lagottomänniska där. Men det började i alla fall så då gick jag in i ringen och visade upp Kex. Sen hade de något jätte konstigt system så man fick poäng i stället för kritik. Vi hade rätt så höga poäng men vi fick inget Hp eller något annat då hon kom fram och gav mig en "lycka-till-i-fortsättningen-rosett". Hp fick vi inget för att hennes ena baktass var liiiite längre hår på än den andra. Haha, vad jag oroar mig.

På lördagen, den 18 december, går Lagottosarna. Kl. 09.00 drar allt igång. Då får ni komma och heja på oss! Känns som om det kommer behövas...

De förstår bara inte


Ibland tror jag att folk inte fattar någonting! De förstår bara inte.

Idag har jag varit på min första och sista komfirmationsträff. Ingen kan övertala mig att gå tillbaka. Ingen kan få mig att gå dit igen. Jag valde alt. 3. Då skulle man gå på sommaren tre veckor från 10-14 varje dag, inte helger, det skulle inte vara något annat läger att man skulle åka bort någonstans. Vad bra, tänkte jag. Då kan jag vara med Kex på morgonen och på eftermiddagen, runt lunch är det ändå för varmt ute. Men vad säger dom när vi kommer dit då!? Jo, att vi ska gå varje dag i tre veckor från kl. 9-15 eller 14-20 (!) sen ska vi åka bort på ett "litet" läger i en vecka också, skoj va!? Ni måste också gå i kyrkan minst femton gånger innan vi börjar.
ALDRIG I LIVET ATT JAG GÖR DET!! GLÖM!! Jag tänker inte gå tillbaka till den där komfirmationen. Nej, nej och nej. Jag vägrar låta någon ta all den tiden ifrån mig som jag skulle ge till Kex. Jag åker ingenstans utan henne i mer än en dag! Och så är det med det. Och det är det här ingen fattar. Alla säger "Det är en hund, Jenny!"
Ja, hon är en hund. Men Kex är också min bästa vän och jag är helt beroende av henne. Jag skulle aldrig överleva utan henne. Innan jag fick Kex var inget lika roligt, jag sov inte lika bra på nätterna som jag gör idag och var ofta trött. Men när jag fick Kex blev allt så mycket bättre! Mina kompisar i skolan sa att jag blev gladare, inte såg lika trött ut, allt blev ljusare. Kex är alltid där för mig. Hon vaknar med mig på morgonen, somnar med mig på kvällen, möter mig glatt vid dörren när jag kommer hem, gör mig alltid sällskap, hon sviker inte! Hon möter mig alltid med en viftande svans och med en glimt i ögonen. Kex är vekligen mitt allt! 
Nu kanske ni förstår...

5 till saker ni inte visste om mig!



Jag kan inte somna utan att jag har en hand på Kex
- Jag vet inte varför men jag kan verkligen inte somna om inte Kex ligger vid min huvudkudde. Jag måste få höra henne andas och ha en hand på henne. Först då kan jag sova.

Jag gillar egentligen inte Oboy
Jag har alltid älskat Oboy! Men nu så tycker jag att det bara smakar konstigt och jag mår bara illa av det. Har antagligen fördruckigt mig på det, haha..

Jag har pannlugg
- Japp, det visste ni inte ;) Jag klippte det för några veckor sen men ångrar mig djupt!! Inte alls så fint som jag trodde det skulle bli. Hahaha, det ser ut som om jag är fem!!

Jag är galen i tuttifruttiringar
- Mitt favorit godis! Så himla goda. I totally lööööööve it!

Jag är superdålig på att sikta
-
Jag kan verkligen inte sikta. Om jag ska träffa något så är det bara tur om jag lyckas! Brukar vanligtvis vara så att det jag kastat hamnar ungefär en meter ifrån vad jag egentligen skulle träffat.

1 December



Japp, då var det vinter på riktigt. Imorse var det svinkallt ute, eller det har det rättare sagt varit hela dagen. När jag kom hem från skolan tog jag hundarna (som vanligt) ut på en 3 km prommis, det gick snabbt att gå. Ida är en liten frysare, trots all hennes päls, så vi gick i rätt så snabbt tempo. Efter promenaden gick vi in och värmde oss innan jag och Kex gick ut igen och tränade lydnad. Det gick bra. Fria följet tränade vi detaljträningen igen. Snabba vändningar och sättanden + att hon ska flytta in baken i vänstersvängarna. Sen tränade vi snabba lägganden. Vi körde läggande under språngmarsch. Kex har blivit super bra på det faktiskt. Lägger sig super snyggt utan att nosa i backen! :)
Rutan tränades också, vilket gick rätt så bra, inkallningen m. ställande lika så. Sen körde vi apportering med metallapporten. Den är så himla kall att ta i. Det gör verkligen ont i fingrarna när man tar i den. Känns som om dom ska frysa fast! Så Kex var verkligen super duktig som tog den! Fantastiska lilla hund!!! ♥

Mamma och pappa tog med sig alla tre hundarna nu och åkte ut till tomten. Alltid när de tar med sig Kex, när jag inte är med, t.ex. går ut med henne får jag alltid så himla dåligt samvete! Känner mig som den största dissaren i hela världen. Mår inte alls bra då. Mamma och pappa tycker så klart att jag är fjantig men jag mår dåligt i alla fall. Är det normalt att man gör det? Jag är världens dissare :'''(

Ska avsluta inlägget med ett liten rolig sak. Imorse när pappa var ute på morgonprommisen. Det blåste mycket och då knakar ju träden. När träden knakade och det prassalade lite så tvärstannade Zenta och markerade. Där är det någon! Det är ju dom ljuden som dom använder sig av vid bevakningsträningen. Det var lite roligt tycker jag. Nu ser man att hon verkligen har kopplat ihop det där. Sen en till rolig sak om Zenta är att hon äntligen gått upp i vikt så mamma blev överlycklig idag när hon vägde henne och vågen visade hela 20 kilo! Mycket bra! :)

Meen ååååh ;(

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! ;(


RSS 2.0