BILDER :)

Här är några bilder från helgen som vart :)

 lilla Zenta och mamma

 Ida och Zenta

 Picard bus. Mamma Birka är den mörka = Brindel.

 Osså en bild på MIN älskling, här är det fullt bus på G :')

Mer bilder på Zenta kommer när hon blivit större. Och mer bilder på Kex kommer väl snart, min lilla sötnos! Matte älskar dig så<333


GRUNDKURS BRUKSLYDNAD & ZENTA

Igår var första gången jag och Kex var med i grundkursen i brukslydnad som jag anmält oss till för några månader sen.
Det hade blivit ett litet missförstånd om inbjudan som skickades till mig men som jag inte fick så det hade redan gått två gånger på kursen. Men jag och Kex har blivit erbjudna att få gå egenom det vi missat med Bosse någon gång.
Kursen var i alla fall superkul tycker vi! Bra tränare har vi, bra tips får man och bra bok + dvd till. 
När jag först fick höra vad vi skulle göra när vi väl kom ner på plan tänkte jag: Men gu det här kommer vi aldrig att klara.
Men man ska aldrig säga aldrig. Ha, ha. Kex är yngst av alla i kursen, bara 6 månader så jag har inga krav på henne. Vi lär i vår egen takt och kör i vårat eget tempo. Om det är något som inte fungerar så gör det inte det än så länge. Då är det lika bra att vänta med det tills hon är lite större och lära sig det då. 
Det första vi skulle göra på kursen var platsläggande i grupp. Jag och Kex fick börja om några gånger eftersom Kex har så mycket sprall i benen är det inte lätt för henne att vara stilla. Hon låg först i 20 sekunder när jag precis skulle gå fram till henne och berömma ställde hon sig upp så då var det bara att börja om. Jag la en leksak bakom henne då. Leksaken blir som en magnet som heller henne kvar. 
Nästa grej vi skulle öva på var linförighet. Det gick bra och jag fick några tips om hur vi skulle kunna göra det ännu bättre. Bosse sa att han blev imponerad. Sen sa han att man verkligen ser vilken bra relation jag och Kex har. " Man ser verkligen hur mycket ni älskar varnadra" sa han. 
Över till nästa moment, platsläggande under gång. Det gick faktiskt bra det med, det trodde jag inte. Men han visade oss ett bra sätt att öva in det på. 
Osså var det aportering med trä apport. Det gick bra det med. Men hon har kommit på att det är mycket roligare att springa iväg med apporten än att lämna den till mig i utbyte mot köttbulle. Hahaha vilken busa hon är. Det låter som mycket när jag berättar men tro inte att jag körde lika mycket som de andra, vi tog många lek pauser och vilo stunder.

"Njut medan hon fortfarande är valp" det är precis vad jag gör! :-)

Innan kursen var slut kom mamma och hämtade oss, nu bär det av till värmland. 

Valptitt
Det blev en liten Zenta.
 

Efter två ½ timmar i bil var vi till slut framme hos atengaflus. Trevligt, trevligt. Mycket prat blev det men kul va det att få träffa deras fina Picards. Vad charmiga dom e. Nästan lika charmiga som Kex ;P Fast på sitt sätt förstås. Jag blev kompis med mamma Birka, en jätte trevlig hund. Fast jag tror jag var mer en godis tjej i hennes ögon än en kompis. Jag  hade köttbullar kvar från förmiddagens träning med Kex som Birka lyckades tigga till sig. 
Vi tittade förstås också på valparna, vilka små goingar. Mamma och pappa hade ju betsämmt sig för en fawn tik, det fanns två att välja på. Sen fick dom välja på två namn. Zenta eller Zilva. Det blev en liten Zenta.
Kort kommer....

Nej nu ska jag gå och ta en titt på Kex päls, på jakt efter tovor. Har märkt några stycken den senaste tiden och jag får panik av dom!!! 
 
  

Blöt men söt!

Nu har allvaret dragit igång på allvar! Första läxan fick vi idag, i spanska. Den är lätt kan det mesta men en repetitio sitter inte helt fel. 18 glosor blev det och text till det. Inte så farligt. Jag blev förvånad idag att jag faktiskt kommer ihåg och kan en hel del spanska från förra terminen.
Idag hade vi slöjd för första gången, i år har man fått välja slöjd själv. Trä eller sy. Jag valde sy, tror att jag kommer att ha mer nytta av det senare. Det är så himla skönt vi är bara 5 st. och har båda salarna för oss själva, kan det bli bättre!?
Nog pratat om skolan.

Igår kväll far jag, mamma och Ida iväg med hundarna till sandbankarna. Där fick dom plaska i vattnet. Kevin simma rättare skrivet men Kex bara plaskade runt och så grävde hon så klart, bus hund. Menmen är man Lagotto så är man.
När vi varit där ett tag kom det en bil till med två andra hundar i. En Flatt i höglöp och en jakt labbs valp som var lika gammal som Kex. När Kevin kände lukten av flatten så simmade han som en tok över till andra sidan, vi hann få tag på honom. Resten av tiden i sandbankarna fick han vara i koppel. Flatten och Labb valpen skulle också simma så dom släpptes och Kex och Alice som labben hette började gensat leka. Alice vann alla brottnigns matcher eftersom hon är mycket tyngre än Kex. Men när det blev jaga lekar vann Kex överlägset hon tvärnitade lätt, hoppade åt sidan och sprang som en tok, a pice of cake.

Bus valpar :)

Snälla matte kan vi inte leka lite till?
 

Vilken av bilderna gillar ni bäst? Den med Färg eller den svartvita

Dagens händelse
Vurpade på näsan i trappan i skolan, pinsamt! Böcker, väskan ja allt jag hade i häderna flög och där låg jag och kravlade på golvet, hahaha jag är så himla klumpig! Men det gick bra inget hände mer än att jag fick en törn på mitt självförtroende... 

BIR-valp

Igår blev det en tidig morgon, 05:15 steg jag upp det var inte roligt! Men men sånt får man stå ut med när man har hund och en utställning som inte väntar på att man ska komma utan bara kör på.

Efter någon timmes körnig i bil landade vi äntligen på Vallentuna flygfält.

När vi satt upp våra saker vid rätt ring tog det ett tag innan allt drog igång. Det hade blivit långa köer så starterna sköts upp en kvart. Men tillslut startade det och först ut i våran ring var två labb valpar. Stora och tunga var dom och ändå bara valpar fortfarande. När dom var klara blev det vår tur. Tycker Kex skötte sig bra, hon stutsade bara lite i slutet när vi gick men det räknas inte. Hon var så rolig, när domaren skulle komma fram och titta på Kex började hon titta på huvudet, alltså ögon, tänder osv. När hon kom fram satte sig Kex ner sträckte upp huvudet i luften och bara satt där. Det verkade som om hon tänkte "peta på mig då" nöjd var hon också över att äntligen någon tog på henne.
När det var klart skulle vi gå igen.
Kex bleb BIR-valp och fick kritiken:


Söt feminin till bra proportioner höjd & längd. Feminint huvud.

Kunde ha ngt rundare ögon. Kunde vara bättre vinklad fram.

Bra bak. Vacker sid silluet. Rör sig bra för åldern. Bra temperament.

Bästa valp

Rundare ögon vet jag inte? Men även det är väl en smak sak från domare till domare.

Här står vi så fint och visar upp oss för domarenOch så kommer vi tillbaka med en rosett i handenNu började väntans tider, vi var väl klara vid 10:00 finalerna började inte fören kl. 15:00. Mycket väntan blev det, men under tiden hann vi titta på alla andra lagottos och självklart andra hundar också men mest lagotto så klart ;) 
Medans vi väntade hälsade vi på Kex halvbror Gazton Kevins barn.Gazton skulle också vara med i utställningen öppen klass var han med i.
Han blev 4:a bästa hane och fick sitt andra cert. 


GRATTIS Camilla & Gazton!!

Efter yttligare några timmars väntan blev det äntligen dags! 
Valp finalen, det var 50 valpar om det ens räcker som var med och "tävlade". En från varje ras. Domaren hade redan bestämt sig innan han tittade på oss så vi blev inte utagna bland de 5 bästa. Men tänk er en dommare som ska dömma mer än 50 valpar och sen välja ut 5 av dom. Han fick i alla fall fram 5 valpar han gillade. Men dom valparna som han gillade hade redan vuxit till sig och såg ut som en vuxen hund mer än en valp. Kex är ju väldigt valpig i både sättet och utseendet så hon hade inte en chans, men vem bryr sig? Blev lite besviken efteråt eftersom Kex bara studsade upp och ner som en studsboll hela tiden fast det var ju första gången och nu har vi något att träna på tills vi ska till Högbo :)

Här står vi i ringen och trängs med alla andraJa det var söndagen det, Kex var super duktig och hon lärde sig nog något massor med nya saker hände ju och trött det blev hon.....
 


NICE OR WHAT?

Nu får det gå hur det vill. Jag orkar inte bry mig eller tro något inte ens hoppas.


Va nere på ängen nyss och tränade med Kex inför imorgon, det gick p i s s ! !. Så jag la ner träningen.
 Imorgon blir det en tidig morgon kl. 05:00 måste jag gå upp för att hinna åka kl. 06:00. Nice : / Tänk gå upp kl. 05:00 för att vara där i ringen 2 minuter för att sen gå ut och åka hem igen.

Föresten jag glömde skriva igår vad som hände när vi var ute med Kevin.

Jag, mamma och Kevin mötte en liten pojke kanske 2-3år. När han fick syn på Kevin utbrast han med hoppfull röst.

- Titta ett gosedjur!
 Vi kom närmare.
- Nej... det va en hund, sa pojken med besvikelse i rösten.
 
Är du vår lilla nallebjörn Kevin?
 

P.S Ursäkta designen men jag orkar inte fixa mer ikväll, eller imorgon... ngn som kan hjälpa mig, Lovisa?


FRÅGOR OCH SVAR

Hur många Lagotto valpar kommer det vara med i morgon på utställningen?
Jag tror att det var antingen 2 eller 4 st. lagotto valpar då inklusive Kex.


Vad har Kevin och Kex för bett?
Båda två har normal bett =)


Vad är bett för ngt?
Ja hur ska man förklara det...  Du vet att du har kollat på Kex tänder, när man kollar det tittar man på inte bara på tänderna utan oxå hurr dom biter ihop.


Ja det var de frågorna det. Fråga gärna om ni undrar, det är bara roligt :)


HUR SKA DETTA SLUTA?

Nu är det kväll och här sitter jag. Trött efter bara andra skoldagen, hur ska detta sluta?
Jaja man kommer väl in i det så småningom.

Idag ahr det varit en dag, i skolan, med kompisar, kul!, och hundarna oxå skojskoj. Jag vet inte riktigt hur Kevin mår, han har bettet sig konstigt idag, men när vi gick ut med mamma så blev han glader. (Mamma = Kevins favvo älskling)
Men medicinen han tar tar ju inte slut fören om 10 dagar och han är bättre än när vi började ge honom den så det kommer nog bli bra igen =)

Imorgon är det LÖRDAG! Alltså bara en dag kvar till SÖNDAG!!!! Då är det utställnings premiär för Kex, okej inget att stressa upp sig över, det är ju bara på skoj :)
Vi har tränat lite sen i tisdags på stå, det går bättre och bättre. Imorgon ska jag försöka få iväg mamma till klubben bara en stund och träna ring träning bara lite men så att jag är helt säker på att jag gör rätt.

Inga bilder idag heller, min dator är fortfarande pajj :/ Men för att få det lite roligare tänkte jag att vi skulle ha en liten frågestund om hundar, fråga på! Nu måste ni våga fråga annars blir det ju inga frågor att svara på och det är ju inge kul ju....

Så fråga på nu !!

Svaren kommer i nästa inlägg antingen imorgon eller senare ikväll, men fråga nu!!


SO MUCH FUN WE HAVE DONE

Så mycket roligt vi har gjort under sommarlovet och nu är det borta. Dom 10 veckorna gick väldigt fort, lite för fort!!
Jag och Kex har haft ett jätte roligt sommarlov tillsammans, vi har hunnit med en hel del stojjig heter.
Nu är som skrivet sommarlovet förbi, men jag ska inte klaga. Det är ju nu efter sommaren allt drar igång. Så som utställningar, kurser mm. Och jag ska inte klaga om skolan heller. Det var roligt att få träffa de man saknat under lovet och vi fick ett ganska bra schema. Håltimme och sovmorgon:) Fast vissa lärare skulle jag kunna byta ut....


Slut skrivet om skolan... 

Ses kanske ikväll, vi får väl se ; ) 


Bilder

Här kommer två bilder från gårdagen, en bild före Kex blev klippt och en efter bild.


Före bilden, amatören ställer och proffset fotar.


Efter bilden ett fint ny klippt Kex. Amatören fotar med proffsets kamera som nu ställer Kex.

Ordlista:

Amatör = jag

Proffs =
Dorota

NU ÄR DET KLIPPT

Ja nu är det klippt!

Jag är med mamma på jobbet idag, Kex har simmat för första gången. Nu sover hon så skönt hon ligger här brevid och snarkar. Det gör hon bara när hon verkligen sover.
Blev nog trött efter turen ut till Kvicksund. Stort tack till Dorota som putsade lite på Kex, tack tack.
Länk till Dorotas hemsida Hesiodos kennel
Nu kanske vi har chans i utställningen på söndag, vem vet? Men än så länge är det bara träning så det här räknas igentligen inte så det spelar ju inte så stor roll hur det går. Jag är nöjd bara hon kan stå stilla i 10 sekunder, helst ännu mer men det är nog för mycket att hoppas på ;) hahaha!!
 
Hjälp tänk att allt gått så fort 10 veckor av sommaren bara så där, tjoff borta tadadadam!
Och Kex som blivit så stor, kommer ihåg när jag fick veta att jag skulle få en hund, hojoj vad jag grina, lycko tårarna flödade de bara rann. Det var i julas, vad jag hade längtat efter henne i flera år, sparat så mycket jag kunde.... 
Mer om det i jul, då ska ni få veta hela historien bakom detta ;) 

Nu ska jag se vad jag kan roa mig med, tjingelong

P.S Jag kan rapportera att efter en veckas behandling mår Kevin bättre!

FÖRSTA SIMMET

Ja nu sitter jag här på mammas jobb och väntar på att klockan ska ticka lite snabbare...
Om 10 minuer ska Kex få simma sitt första friskvårdssim. Det ska bli roligt. Sen så får väl jag och hon springa runt ute så att hon hinner torka tills lunch då vi tar en tur till Kvicksund.

Oj ja tiden gick lite snabbare 2 minuter kvar, bäst att ta ut Kex så att hon får kissa innan hon sak simma.

Plums i basängen....

6 MÅNADER

Igår blev Kex 6 månader gammal! Min lilla flicka som inte är så liten längre. Mer på höjden kommer hon nog inte växa, jag mätte henne för någon vecka sen och då var hon 42,2 cm men hon kanske växer till 43 ska mäta henne idag.
Under den här månaden har som sagt höjd spurten börjat av ta, men i stället har hon börjat få bradare rygg och blivit längre. Jag vet inte riktigt hur mycket hon väger, får be mamma väga henne idag. Kex följde med mamma till jobbet idag och Kevin blev hemma med mig. Kex har inte följt med mamma många gånger under de här 10 veckorna som gått kanske, 5 gånger? Jag vet inte riktigt.

Idag är det ungdomsgrupp!!! Det ska blir roligt : ) Kursstart undra vad vi ska göra jag kommer inte riktigt ihåg, kasnke inte var något som var bestämmt. Jaja Kex tycker i alla fall allt är kul, jag också.

Bild på Kex kommer senare, min dator är lite knallig (knallig= kaputt) så jag kan inte ladda över några bilder tyvärr.
Men jag kan ta en bild från den här datorn på mammas och pappas lilla valp som blev tre veckor i torsdags.

 Rasen heter Berger Picard.

Här ligger Birka med sina små valpar. Någon av dom Fawn färgade är mamma och pappas (Fawn=blond)
Länk till kenneln Atengaflus

URSÄKTA

Ni får ursäkta hur bloggen ser ut för tillfället håller på att ändra lite på den, så något inlägg blir det inte ikväll kanske imorgon vi får se hur lång tid det tar att få ordning på detta.

Vad har ni gjort idag? Har ni haft det skoj???


NÄR KOMMER MEJLET?

På söndag ska alla kurser på klubben dra igång. Jag har anmält mig till grndkursen i brukslydnad, men jag har inte fått någon inbjudan till kursen än. Tänk om det har glömt oss? Eller om vi inte kom med? Eller så är det bara sena med att skicka iväg allt som vanligt....
Hoppas vi kom med i alla fall, kurserna börjar nästa vecka så inbjudan borde ju komma någon gång den här veckan. Ungdomsgruppen börjar i alla fall nästa vecka det vet jag eftersom jag fått mejl om det, det ska bli roligt, massa med kul kommer vi att ha!

Jag har tänkt att jag och Kex ska köra lite personspår idag. 3 stycken 50 meter rätt fram så får vi se om hon hajja vad hon ska göra, vi har inte kört så mycket personspår bara någon enstaka gång här och var så vi får se hur det går. Imorgon blir det i alla fall blodspår. Mamma ska köra upp Kevin i blodspår till hösten, hoppas att hon håller kvar vi det? Han tycker ju att det är så roligt så jag tror nog att hans kulle uppskatta att få köra mera sånt. 
Jag funderar på att göra ett anlags prov eller vad det nu heter med Kex någon gång, hon tycker också det är kul med blodspår och är väldigt duktig så det ska nog inte bli några problem om vi tränar lite mer på det. 

Vi hörs senare tjingeling 

SNABB UPPDATERING

Jao nu blir det ett snabb inlägg.


Idag har jag och Kex varit med Felicia, vi hade skoj som alltid fast än vi läste större delen av dagen.
Vi  tränade Kex två gånger, det blev korridorer idag med men imorgon blir det nog blod eller person spår, vi får se vad jag tycker passar då. Korridorerna gick ganska bra, det kunde ha gått bättre men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Jag har känt mig trött större delen av dagen så jag var väl inte så jätte rolig att träna med idag tyckte Kex. Eftersom jag fortfarande är så pass trött blir det en tidig kväll idag så nu tar jag "min" bok och går och lägger mig och läser.
Så hoppas vi på en piggare dag imorgon.

Sov sött vakna och var inte trött  ; )

Tänk bara en ynka liten vecka kvar tills skolan börjar, snyft!
Vad kan man hitta för positivt med det?
Faktiskt ganska många saker, vad tycker ni om att skolan ska börja? Lite spännande blir det, eller hur...

MYCKET ATT SKRIVA OM

Ja nu har jag inte uppdaterat på ett tag det har ju varit fint väder och jag har tyckt att det funnits bättre och roligare saker att göra än att sitta här och glo. Men nu har jag inget att göra, läste nyss ut bok nr 3 i serien Twilight, måste erkänna att jag inte tycker om Twilight lika mycket längre. Fast jag ser fram emot bok 4 den sista i serien, lite synd.
A men nu var det inte det här vi skulle prata om utan vad vi har jag och hundarna har haft för oss under den här och förra veckan. 

         NYHETERJag och Kex har tagit ett kliv framåt när det gäller uppletande rutan (sökrutan) jag samlade till mig mod och gick fram till Mini när vi var ute på klubben en dag och frågade hur jag skulle fortsätta träna Kex på bästa sätt. Han föreslog att jag skulle börja köra två korridorer istället för en,  gå helst ända bort i korridoren och gömma saken där sen valla tillbaka. Korridorerna får inte vara för nära varandra så att hon får för sig att springa över till den andra. Självklart kan man lägga fler saker i korridorerna. När hon kan det ska jag börja med en hela rutan men dela upp den i korridorer. 
Menignen med den här övningen är att hunden ska lära aig leta efter föremålen framför föraren,  då har föraren störra chans att hålla koll på vart hunden har letat. 

Jag och Kex har provat det här och det gick bra, hon tog båda korridorerna utan problem. Jag hade lagt saken i korridorerna så långt bort jag bara kunde alltså la jag saken ca. 50 meter in i rutan vilket är maxet eftersom rutan bara är 50 meter lång. 

Jag har beslutat mig för att inte köra mer lydnad fören vi kommer börja grundekursen i brukslydnad snart. Vi körde inte så mycket förut heller men nu har jag bestämmt att lägga ner helt och bara sikta på sök och spår. 

I helgen var det näshultadagen, vi åkte dit för att vi blivit frågade om vi kunde komma och vi hade inget bättre för oss så varför inte. När vi varit där ett tag blev Kevin kär i en tik som dom sa hade löpt med slutat nu, jag tror dom inte! Kevin blev väldigt kär i den där tiken, snarare hög löp en precis slutat löpa. Men i det stora tycker jag att det gick ganska bra för båda hundarna. 

Mamma tog med Kevin till jobbet idag för att hans kulle undersökas av veterinären, i måndags tog de blodprov på honom som jag lyckades övertala mamma till att det skulle göra. han har bettet sig konstigt under den senaste tiden, varit slö, ouppmärksam inte elat gör någonting. Provresultaten visade att han har borelia. Det var det jag misstänkte så idag på börjas hans behandling mot det. 

Slut på nyheter hörs en annan gång tjing tjong


 

TWILIGHT!

Jag har blivit som galen, beroende av twilight serien. Har tagit mig igenom filmen "Om jag kunde drömma" och boken "När jag har din röst" alltså ettan och tvåan. Nu förstår jag hur Felicia känner sig... bara måste få läsa de andra böckerna snart! Jag får inte det här ur huvet, det jag har läst repiteras om och om igen. Snart kommer film nummer två ut "New moon" heter den. Har ingen aning om varför boken heter en sak och filmen en annan, någon som vet?

Om det är någon som inte har en bok och läsa men som hemskt gärna vill ha en är TWILIGHT böckerna böcker som jag reckommenderar starkt. Tror att det skulle vara bra att läsa böckerna i ordning!

Vi hörs imorgon, ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men har haft lite annat för mig nu. Men imorgon lovar jag er ett riktigt inlägg och bilder.
Några av er kanske undrar hur det gick på tävlingen jag och Kevin var på. Vi blev inte diskade någon gång och kom på 11 plats i hoppklassen av 45 andra hundar, mer säger jag inte. Men det gick väl ganska bra...


twilight, twilight, twilight, twilight, twilight, twilight . . . ! . 
Trailern till "New moon" premiär i november tror jag att det var :)

RSS 2.0