FARVÄL 2009

Dags för ett nytt år. Känner mig ganska redo för det faktiskt även om 2009 har varit det bästa året i mitt liv någonsin så kommer 2010 också bli ett bra år känns det som. Mycket nytt kommer att hända för både mig och Kex.

ÅRETS HISS OCH DISS

Årets hiss är ju helt klart Kex, inget har varit bättre än vad hon är!

Årets diss är att ha förlorat en av mina bästa vänner. Även fast han var en fyrfotad sådan, Kevin.

MÅL FÖR 2010

Starta lydnads klass 1 med Kex

Vinna LK 1 en gång, minst

Starta i Junior Handling

Utställningar

Lära mig klippa bättre, klippa till minst 3 utställningar själv (!)

Lära mig ännu mer om hundar

Överleva skolan.....

Göra mitt bästa i alla lägen ;)


Dags för att välkommna nästa år snart, Gott Nytt år allesammans, hoppas ni får ett jätte bra 2010. Världens hundår. Ses nästa år - haha!

HUND MASSAGE

Även hundar tycker ju att det är skönt att få massage och det är en mycket bra avslappnings övning. Tänke skriva lite om vilket massage pogram jag ger Kex o.sv.

Innan man sätter sig att ge massage på sin hund ska man

1. Tänka ut en plats som du och hunden får vara ifred, helst en plats som är bekväm också.
2. Innan du börjar släpp ut hunden så att den får kissa, gör även det efteråt då massage får igång magen och tarmar.
3. Tänk åp att massera vid rätt tillfälle då både du och hunden är lugna.
4. Se till att du har gott om tid då det tar 20 minuter mer eller mindre.
5. Medans du masserar prata lugnt och uppmuntrande med din hund.
6. Om du stöter på en tova, ta inte den då medans du masserar! Massage ska vara skönt att få. Tovutredning får bli senare.

Effekterna på hunden:

-
stela muskler blir mjuka
- förebygger skador
- bra uppvärmning
- ökar välbefinnandet
- skapar kontakt
- avstressande

Första gångerna du ska ge massage till din hund så måste du ha tålamod då hunden inte är van vid det. Första gångerna behöver man inte köra hela programet utan vänja hunden successivt. Det här är något man måste träna på, hunden måste kunna lära sig slappna av. När den kan det kan man ta nästa del av programet.
Massage kan man gärna ge hunden 1-2 gånger i veckan, gärna en dag efter den har ansträngt sig. En hund som är skadad och praktiskt taget inte rör på sig alls kan man ge massage oftare.

Okej dåså.

Börja med att låta händerna glida längs med hundens sidorna på hundens ryggrad, aldrig massera på ryggraden, från nacken och ner till svansroten. Massera amed lugna och mjuka rörelser med ett lätt tryck i ungefär 3 minuter.

Sen följer du ryggraden och masserar ryggmusklerna i små cirkelrörelser med fingertopparna med ett lätt tryck. i 3-4 minuter. Efter det knådar du hundens lösa skinn med tummen och resten av handen, inte så hårt, i 2 minuter.

Sen kommer vi till benen. Vi kan börja med bakbenen. För att värma upp stryker du lätt med handen längst med hundens päls över hela benet i två minuter ungefär. Sen börjar du med små cirkelsrörelser, som du gjorde när du masserade ryggmusklerna tidigare, längs med höft och lår. Gör det i ca. 4 minuter. Knåda sedan hela låret med tumme och resten av fingrarna för att insidan av låret också ska bli masserat.

Gör sedan likadant på andra bakbenet och på båda frambenen.

När du gjort det avsluta massagen med att stryka händerna längst med pälsen i och berömma hunden. Glöm inte att släppa ut den efteråt!

Hoppas ni har nytta av det här. Väldigt mysigt tycker jag. Det här programmet kommer från strömsholm där det används på hundarna.
Har ni frågor så kan ni alltid kommentera ;)


TÅGSTATIONEN

Ska snart göra mig i ordning för dagens långpromenad med Kex. Tänkte träna lite lydnad på vägen :)

På tal om helt annat så har Kex börjat testa Ida framför allt för att se om hon kan klättra i rang, det gillar inte jag! Mig rubbar hon inte ur fläcken, hon vågar inte sätta sig upp mot mig. Hon har gjort det två gånger, men det var länge sen - innan hon började löpa. Jag gillar inte det, men det ska nog lösa sig.

Nu ska vi snart lämna Erike och Gustaf på tågstationen i stan så jag tänkte att jag kan ju gå hem därifrån med Kex. Det är inte så långt, 6 km. Får vi se vad vi hittar på senare under dagen. Ska nog plugga på lite om junior handling. Nej nu måste jag sätta fart......... vi hörs!


SYSKON SKARAN SAMLAD

Hej hopp, nu är vi hemma igen. Och gissa vilka som väntade hemma. Både Gustaf och Erike!! O Erike som skulle till Indien men kom inte iväg av någon anledning. Nej nu ska jag reta min kära bror lite, tissss ;)

SKOJ-DAGIdag är det måndag och den lyckliga dagen är äntligen här ;)


Idag ska jag och Kex bege oss iväg till Ärla och hälsa på hos Carro. Det ska bli jätte skoj, vi har inte vart sen i sommras så det var ett bra tag sen. Och när vi kommer hem är brorsan min här!! Kan det bli bättre?

Läs och kommentera gammla inlägg medans vi är borta....

KLAFFEN TACK!

BLÖÖÖÖÖÖÖ

Usch, jag verkligen avskyr när folk som kommer fram till en när man tränar med hunden och säger att man bara gör fel hela tiden. Nu måste du ju klappa henne, så ska du berömma jätte mycket. Blabedi blabedi bla...
Usch jag vill bara skrika rätt ut "håll klaffen" eller något. Just det här råkade jag utför nyss och det förstörde allting för mig. Men nu tror jag att våran kära granne gått in. Skönt, kanske man kan få träna utan alla kommentarer... 
Just nu funkar ingenting, så himla irriterad

Ska nog läsa lite innan jag går ut igen, vill vara på bra humor när vi tränar så att ohn tycker att det är kul


BESEGRAD

Jag är besegrad

På själva julafton gav jag upp.... mamma lyckades tillslut övertala mig och svag som man är på själva dagen gav jag tillslut vika. Efter ett år av lite tjat här och var har jag nu gett mig.
Jag ska börja med Juniorhandling (!) Så nu kan ni ju jubla =/ Men vem vet det kanske är roligt, eller det är roligt jag har provat, fast inet att tävla. Det är det som är problemet. Jag har backat ur så länga för klädernas skull. Kjol och balett skor, vad sägs om det? Aja hoppas att någon blev glad i alla fall?
Vill passa på att tacka Malin som har erbjudit sig att hjälpa mig. Tack :)

Igår klippte jag Kex, tycker nog att jag lyckades bra, faktiskt. Så idag ska jag ge mig på Idas päls, vilken står åt alla håll men först lite träning med Kex, see yua ;)


MARDRÖM

Godmorgon alla där ute... hm få se... 11 dagar kvar på lovet inklusive den här.
Usch julloven är alltid för korta.
Jag hade en jätte konstig dröm inatt. Tror nog att man kan kalla den mardröm. Det var nyårsafton och Kex var inte med mig. Av någon väldigt konstig anledning så hade vi lämnat bort hundarna till mormor. Jag gick och oroade mig eftersom mormor bor mitt i stan där dom skjuter som mest raketer och jag visste ju inte hur Kex skulle reagera, inte någon av hundarna för den delen. Hur som helst så slutade det bra när jag fick gå hem från skolan (??) och ta hand om hundarna tillsammans med mamma som dök upp från ingenstans. Ja, jag tror jag räknar det som en mardröm, den var väldigt stressande. Hmm...

Hipp, hipp, hurra....
Idag är det ju en ny dag söndag och jag vill passa på att gratulera min morbror Anders som fyller år idag. GRATTIS till dig! Och så vill jag gratta min kompis som också fyller idag, GRATTIS Bella!! 
 
Nej hinner inte skriva mer ska äat frukost och sen ska vi ta en långpromenad, hääärligt! :)
Mer om min dag senare. Håll ögonen öppna

FÖRRA ÅRETS JULKLAPP VAR DU

Hejsan alla där ute, haft en bra jul? Det har jag i alla fall. Har precis kommit tillbaka från en härlig långpromenad med Kexet mitt.  

Det här kanske var den näst bästa julen, eller vad säger ni?
Förra julen var hur som helst min bästa någonsin!!

Precis för ett år sedan visste jag. Då visste jag att Kex skulle komma. I flera år hade jag längtat som en tok och sparat så mycket pengar som det bara gick för att kunna köpa det jag drömde om - en hund. O shit vad mamma och Lotta lurade mig förra året... jag hade ingen aning förra julen vad som väntade. Jag gick fortfarande och sa minst fem gånger per dag; " Tänk när jag kan köpa en hund" eller " Jag vill ha en hund". Jag läste alla slags hund böcker, som jag har väldigt mycket nytta av idag, och jag måste tittat i hund lexikonet minst en gång per dag. Många raser lärde man sig. Även fast jag hade Kevin var det ju inte riktigt samma sak. Kevin var ju inte MIN hund. Det var mamma som tränade honom och lärde honom allt innan jag kom och mer eller mindre tog över. Kevin var väldigt mammaig. Så jag fick kämpa hårt och varje gång jag såg något som skulle kunnat bli bättre eller såg något som var riktigt bra tänkte jag; " Så där ska jag göra med min hund!". Jag var som sagt tokig av längtan, minst sagt.
Månaderna gick och tillslut kom den stora dagen Julafton. Överst på önskelistan stog det såklart HUND med stora bokstäver, precis som det gjort så många andra år. Och under hund stog det alltid pengar. Då skulle jag ju, om jag inte skulle få en hund, spara ihop pengar själv. Den julen var jag väldigt nära mitt mål med pengarna, jag skulle kunna köpa en hund om bara några månader. Det var väl ungefär det som kretsade i mitt huvud den där tiden, särskilt julaftons dagen. Om jag bara får pengar av alla kan jag kanske köpa en hund tidigare. Jlklapps utdelningen började, men fortfarande ingen hund.
När alla klappar under granen var borta och jag fortfarande inte hade hört ordet hund, så blev jag besviken. Som jag brukade bli, jag kunde inte hejda den känslan men jag försökte att ine visa det. Jag tror inte att jag lyckades så bra - haha.
Ingen hund det här året heller. Sen plötsligt när vi alla satt där och pratade om våra klappar så kommer pappa in i rummet och säger att vi har en klapp kvar. Där står han och håller i en låda med borrade hål i. Så tittar han på mig och säger att jag måste vara jätte försiktig. Lådan var tyngre än ett vanligt paket och medans jag hade lådan i mina händer började tankarna gå. Jag öppnar försiktigt lådan och ser en lapp som ligger där i. Jag läser inte vad det står utan påutan bara öppnar lappen och ser vad som väntar innuti. Jag tittar ner i lådan igen och ser en bok " Min valp". Då förstog jag och jag började hejdlöst att gråta, av glädje. Lyckotårarna strömmade ner för kinderna på mig och gick inte att stoppa. Chockad av glädje kan man säga att jag var, men det är en stor underdrift. När jag tillslut samlat mig och jag kunde tänka igen har jag inte ord för hur glad jag var. I flera dagar gick jag bara runt och log, och jag kunde inte tänka på annat än vad det var som väntade. Det var Kex.
Det här året har varit det bästa, tack vare att Kex finns. Många skratt har jag fått och roliga stunder, men ska jag vara helt ärlig har det varit otroligt jobbigt ibland också.
Tack så jätte jätte jätte mycket Lotta för världens bästa julklapp jag fick och för att jag fått världens bästa år!! Tack, tack, tack! Kommer aldrig kunna tacka dig nog - haha. Förra årets julklapp var du, Kex.  

GOD JUL
Till alla er som jag inte fick tag på via mejl.
Jag och Kex vill önska er en God Jul och hoppas att ni har det riktigt kul!

GUL OCH BLÅ

Hjälp mig, jag håller på att bli som mamma, ta inte illa upp mamma. Jag älskar dig i alla fall!
Mina klumpigheter fortsätter, usch, härom dagen höll man på att nästan bli gul och blå.
Skulle ut med Kex och skulle ta den snabba vägen ner för en liten backe vid huset. Vad tror ni händer,  ingen stor överaskning va? Såklart ramlar man precis innan backen och så tror Kex att vi ska leka och springer för fullt ner för backen med mig dragandes efter på mage. Det gick bra jag lovar och Kex hade ju kul. Det hade inte jag, inte roligt, fast det måste sett väldigt kul ut.
Hur som helst så ställer man sig upp spottandes och fräsandes som en katt med massor av snö i skorna, innan för tröjan  och i munnen. Lyckad början på sin fina långpromenad. Ja men det gick i alla fall bra. Så skratta på ni, det bjuder jag på...
Sitter och väntar på min två benta bästis, hoppas hon kommer snart. Vi ska alla tre, jag, Kex och Felicia ta en riktigt härlig lång promenad, härligt värre. Jag raporterar senare hur många gånger jag ramlade, hoppas bara att jag kan hålla räkningen den här gången...

Igår var det grötfrukost ute på klubben, med lucia tåg och allt. Jag var tomte tillsammans med Kex som var Rudolf. Det var roligt, Kex horn verkade uppskattas. Nej nu ska jag dra, Felicia har äntligen kommit


JULLOV

Äntligen, äntligen, äntligen är det jullov!!!!!!!!

Sitter här med min allras bästa vä i knät och brara njuter. Tänk nästan tre veckors ledighet och man har sin bästis med sig hela tiden! Kan det bli bättre, knappast!
Idag tänker jag och Kex fira, vi ska ut på en långpromenad igen, då vår senaste inte blev så lyckad från mitt håll.
Okej jag ska berätta.
Den senaste klumpigheten skrattade jag inte åt mig själv utan blev arg på mina ben som aldrig vill göra som jag vill, suck. Ja ja hur som helst så skulle jag och Kex gå önsta rundan som är 5 km. Ibörjan av denna lilla tur finns den en liten "sjö", okej ingen sjö men en enorm vattenpöl, djup är den också. Den hade frusit till is så då tänkte jag se hur tjock isen var, nyfiken som man är. När man ska känna på isen så är det en liten, liten nerförsbacke som så klart var täckt av snö. Jag tog ett kliv ner i den där lilla "backen" och så sträckte jag ut ena foten mot isen och ska precis nudda vid den, bara dutta lite på den, för att se om den håller. Och gissa vad som händer...
Såklart snubblar man till med den foten man står på och plums ner i det där äckliga, gegga vattnet med ena benet. Först fattar jag inte vad som har hänt, bara att det är väldigt kallt. Då förstår jag och gu vad arg jad blir på mig själv. Hur lyckas man liksom? Usch, helt blöt är man på hela benet ända upp övanför knät, men envis som man är fortsatte man att gå. Det var inte en så bra idé. Byxbenet frös till is och blev väldigt obehagligt att gå i, men jag fortsatte gå. 
Nä jag kom hem var benet is och det var väldigt svårt att få av sig skon, skosnöret hade frusit så jag fick inte upp knuten. Men men Kex hade i alla fall roligt på våran lilla tur och det är ju bra :) Jag var duktig och tog med mig kameran så några bra bilder fick jag på mitt flygande Kex som var fullt upptagen med att leka i den 3 decimeter höga snön.Vänta gå inte än, läs först här om min super syrra ;)

*PIP* MIGRÄN

... Idag blev man hemskickad från skolan. Våran lärare ville inte ha mig kvar där när jag fått migrän, men jag hade inte lust att gå hem så jag var kvar ett tag till. Men så klart blev det värre av det och jag blev nästan utsparkad från skolan - haha ;) Det tog väldigt långt tid att komma hem, nästan 20 minuter som brukar gå på 5.
Det var nog bra att jag gick hem i alla fall, när jag kom hem hann jag inget än att lägga mig i sängen med huvudet på huvud kudden och blunda, sen sov jag i en timme och resten av eftermiddagen har gått åt till att läsa om tredje boken ur twiligt serien - Ljudet av ditt hjätra - jag är inte klar med den än lyckligt nog.

MYCKET snö har det kommmit idag måste vara lite mer än en deci? Jätte kul tycker hundar och människor. Kex är väldigt farsinerad i snö och is. Roligt är det. Ska snart prova åka pulka med henne innan dom sandar backen. Och halt är det också. Igår när jag var ute på långpromenad med Kex hade jag kanske gått i 45 minuter med nästan all min koncentration på att inte snubbla som den klumpfot man är inte hjälper det heller då att man har ett överlyckligt Kex, som vanligtvis inte brukar dra i kopplet, dragandes framför sig. När jag kommer i den sista nerförsbacken kommer det två bilar och min koncentration försvann för ögonblicket då jag började tänka på att man verkligen kunde höra hur halt det var när bilarna körde. Bilarna passerade och mina tankar for iväg på annat håll. Jag tittar upp och glömmer helt bort var jag har mina extra klumpiga fötter eftersom kängorna var på. Jag ser någon komma gående på vägen en bit framför oss och så klart just då när hon tittar ramlar man tjiong rätt ner på rumpan och glider på rumpan ner av resten av backen med Kex dragandes i kopplet framför mig, "oh, ja, ska vi busa matte. Gu va kul!!" verkade hon sig och tänkte inte stanna utan kutade runt som en tok. Jag försökte skynda mig upp på fötter innan hon kommer fram och ser att det är jag, så klart ramlar man en gång till men sedan går jag, skrattandes åt min egen klumpighet, därifrån... Hahaha, en vardaglig händelse nu för tiden. Jaja det är ju kul att någon annan i min närhet får roligt. Det var värre när det var lerigt ute och jag på något vis lyckades sätta mig i den lerigaste pölen på skolgården, hur lyckas man kan man ju fråga sig?

Ha en bra kväll - vi höres...Last christmas I give you my heart. But very next day you gave it away... du du dum ;)

ÄLVSJÖ MÄSSAN - STORA STHLM

Varning långt inlägg blir det här!

Idag var den stora dagen inne, som man har väntat på så länge. Klockan ringde vid 06.00 och då var det dags att stiga upp. Det var lite jobbigt allt, trött var man, men upp kom jag i alla fall. Värre var det med hundarna. Kex har blivit en sån sömntuta, men tillslut kom hon också. 
Efter att ha slängt i sig frukost, duschat håret och packat ner det sista bar det av.

Vi var framme kl. 8.20, så vi kunde i godan ro rasta av Kex som blev lite fjantig och inte ville gå på gräset där massa med hundar hade kissat och trampat omkring. Vi lyckades ta oss in rena för en gångs skull och in till ringen utan att snubbla eller trampa någon på tårna, haha.
Det blev en lång väntan, fast även den var rolig på sitt sätt då jag hade ute Kex lite då och då så fick man kommentarer som "Åhh, gu va söt hund!" sen var det så roligt jag hörde att någon hade sagt om Kex "Det där är ju ingen hund, det är ett gossedjur" - hahaha älskar sånna kommentarer, fast vem gör inte det?
Många var det som knäppte kort på oss, och då var vi inte ens i ringen.
Tillslut blev det entligen våran tur - junior tikarna. Jag ställde mot både Lotta och Lisa så det var lite pirrigt precis innan men annars höll sig magen på plats ;)


Lotta ställer ut fin Ice

Hon hade även med sig Pudel och han tog sitt andra CERT idag, till det vill vi säga GRATTIS!! Jag fick tyvärr inga bilder på den skönheten...


Kex syster Arwen ställs här av Lisa, båda två var super duktiga! De kom på reservplatsen eller 5:a, grattis till er, bra jobbat :)

Innan jag gick in i ringen hade jag bara en tanke i huvet "nu ska vi ha ROLIGT, Kex ska tycka att det här är super kul!" Det var min tanke. Ni kanske undrar vem som vann nu då? 
Jo med lite glädje kommer man långt - vi blev placerade på 1:a plats med HP! :D 
Så roligt! Första officella utställningen och man vinner, är inte det nästan ett mirakel!? Vi har haft jätte roligt idag och det var det många som fick se, så nu har vi skapat oss ett ansikte med namn känns det som :)Mobba inte mitt leende - hahaha ;)

Kex fick kritiken:
Trevlig tik, vackert huvud och uttryck, bra ögon, bra öron, bra tryffel, bra underull. Tillräckliga lockar, mycket trevligt temprament, välkroppad. Bra ben och tassar, rör sig lätt och vägvinnande. Så vi kom hem med två fina rosetter stolta och väldigt jätte nöjda med dagen!!

ÄNTLIGEN ÄR SNÖN HÄR- IAF EN LITEN DEL UTAV DENKex älskart, snön, vem gör inte det??


FÖRE - EFTERFÖRE                                                                   -                                          EFTER

klippningen :)

Hon är mycket snyggare i verkligheten än på efter kortet. Dels för att hons står som en hö säck på båda korten och idag har pälsen lagt sig lite och blivit mycket finare! Usch, nej korten ser verkligen inte bra ut! Men jag tänkte att ni kanske ville se hur fin hon blev, synd att det inte syns.
Mamma hjälpte mig igår med att fin klippa då jag inte vågade klippa själv - haha. Jag är nöjd och mamma verkar också vara det, så nu är vi nästan redo inför morgon dagen. Idag ska bara väskan packas och mitt rum städas. Det ser ut som om mina kläder på något konstigt vis har hamnat utanför garderoben, hmm undra hur det har gått till?? Plus att alla mina strumper ligger utspridda över hela huset.... Zenta.
Nej, nu blir det städa av

KLICKERIER

HEJ PÅ ER!

Fy, vad jobbig skoldag det har varit. Skönt att den är över! 
ska alldeles strax klicka lite med Kex:) 
Funderar på om jag ska ha klickern med till stor sthlm?? Kan ju vara bra att ha.
Idag i skolan fick jag lite halvpanik då jag insåg att det endast är 2 dagar kvar tills den stora dagen! 
Lotta klippte Kex för två veckor sen fast hon ser lite "rufsig" ut i pälsen så jag och mamma ska fixa till det imorgon, klippa lite former och så. Sen får ingen röra, mahahaha ;)

Nej, dags för klickerier innan ridningen...

Tjingtjong långkallsong, ja sånna behöver man nuför tiden :P


SOVMORGON

Sovmorgon idag och Kex är hemma, idag också!

Är precis klar med glosorna så nu ska jag skynda på med kläderna och borsta tänderna och ut med Kex och Ida.
Ikväll är det ridning osså ska jag och Kex fortsätta med våran lilla plan. Hoppas bara att det kommer fungera.
En ledtråd - det är inte vinna vi är ute efter ;)

Så nu kan ni ju försöka gissa er fram, tjingeling

VI ÄR PÅ G SNART PÅ Ö ;)

Snart är det Stora sthlm dags! Så spännande det ska bli och vad ni kommer få se från oss... har världens plan på G. Inget för anslöjas detta är mega hemligt, kommer berätta exakt, om nu allt går som jag planerat med min stora plan, hur det gick till efter mässan. 
Åhh!! Ska bli så kul att få träffa alla igen, särskilt Lisa och Arwen :D  


VÄRLDENS SÄMSTA BLOGGARE ÄR TILLBAKA

Nu är det klippt och klart ;P
Kex är klippt inför utställningen som äger rum om bara ynka 2 veckor inte ens det, vänta måste räkna dagar....
11 dagar kvar!!!! Hjälp, jaja jag tänkte ut en smart taktik igår, inte för att jag vill vinna det kommer jag ändå inte att göra på långa vägar men Kex skulle ju kunna få en liten gullig kritik. Så jag har tänkt ut en liten taktik som jag inte kommer att berätta fören efteråt, vet inte ens om det kommer fungera eller om Kex ens tänker som jag. Jag vet så mycket i alla fall att vi inte kommer få någon placering, men vad gör det. Det är ju bara på skoj ju. Mitt mål är att inte snubbla när vi går, jag vet aldrig var jag har fötterna nu för tiden. Hur många gånger håller jag inte på att stupa på näsan varje dag. Här om dagen ramlade jag, inget ovanligt, men jag lyckades till och med ramla på näsan på det lerigaste stället på hela skolgården, bingo liksom! Att inte snubbla är mitt mål och Kex mål är att inte leka studsboll och kunna stå stilla i i alla fall 10 sekunder. Ja vi får väl se om våra mål lyckas och vårt mål tillsammans är att ha så kul som möjligt! Kex ska få vara med hela tiden, det är ju en jätte bra chans att träna på miljöträning, så mycket hundar det finns där. Nej nu ska jag gå ut och fota och jag tar Ida med mig, Kex är inte hemma än :(
Nej nu ska jg leta reda på min kamera var nu den har tagit vägen..... hm....?


RSS 2.0