LL Talangläger

Nu känns det som om vi har hunnit återhämta oss efter helgen ;) Som jag skrev förut var det en lärorikhelg som satte tankarna in på lite nya banor och många nya idéer ploppade upp i huvudet. 
Fredagskvällen inleddes av Anders Kjernholm som pratade om uthållighetsträning som låg som en röd tråd genom hela helgen. Anders pratade om länkning av moment, länka flera varv, överträning av moment osv. Redan här sattes nya tankar igång.
På lördagsförmiddagen började vi med att köra igenom FF, inkallning och apportering och efter lunch fortsatte vi dagen med att köra på med uthållighetsträning. På kvällen kom Maria Brandel och pratade om att "Prestera på beställning" - ur en förares perspektiv. Hon pratade bland annat om hur jag och min hund ska få till den rätta känslan på både träningsplanen och tävlingsplanen. Hon pratade också om grundträning, detaljer/moment, kedja/helhet, tävlingsträning och mycket mer. Fick med mig en massa saker att tänka på från henne! :)
Söndagen inleddes med att vi med våra hundar skulle prestera på beställning för Maria B. Vi fick välja ett par moment som skulle bilda en kedja och så blev det som en liten tävlingsträning för Maria. Jag och Kex körde en rak inkallning, sättande under gång och lk3 rutan. Sen fick vi också en lapp med oss hem var där Maria skrivit någon rad om vad hon tyckte :)
Kan säga att den här lappen ska jag ha i min väst och läsa varje gång innan jag går in på tävlingsplan! ;)


Sördagen fortsattes med störningsträning och sen bar det av hemmåt. Var som sagt ett väldigt givande läger för min del och jag kan säga att det är ett sjukt trevligt gäng av hundar och förare jag hamnat i! Längtar till landskampen mot dear Norway då vi får ses igen! Nu ska vi köra järnet fram tills dess! Är taggat till tårna ;)

Årets Nyårslöfte

Nu, sådär en bit in på det nya året har jag kommit på ett nyårslöfte för mig själv! Jag ska våga utmana mig själv mer! Jag ska inte ta den lätta vägen och smita förbi det jag tycker är jobbigt. Våga ta för mig mer, inte kolla ner i backen om jag går förbi någon, välja att redovisa i skolan istället för att göra en inlämning, våga göra sakerna först osv. Nu ni! Dags för ett år som kommer stärka mitt självförtroende, jahaaaa nuuuu kör vi! ;)

Totalslut, haha ;)

Jag är totalslut i huvet efter den här helgen! Skulle kunna somna var som helst just nu känner jag ;) Många nya intryck och nya trevliga personer och hundar har jag fått och träffat. Det har varit en givande helg och jag har kommit in på nya tankebanor och idéer. Jag ska ändra lite på våra träningsupplägg här framöver. Ska bli spännande och se hur Kex svarar på det! Taggad till tårna är vad jag är ;)

Veckans tips ;)

De flesta som har hund har väl hört talas om Fyrklövern? Om inte så är fyrklövern de fyra belöningssätten - Jaktlek, Kamplek, Socialt och Godis. Det här är en sak som många av oss lätt glömmer. Och det är inte alls bra! Den här delen är precis lika viktig som att träna in momenten och att få dom att fungera, om nu inte fyrklövern är ännu viktigare vilket jag skulle vilja påstå! Det är ju trotsallt belöningarna som ligger bakom momenten, som gör så att hunden vill utföra momenten. Det är någon del av denna fyrklöver som är målbilden för hunden i de olika momenten. Därför är mitt tips till er att träna upp en bra och STARK fyrklöver! Öva på att kampa eller kasta boll eller bara använda rösten och händerna som en belöning. Försök få alla bitarna lika roliga. Jag vet, det här är inte lätt! Jag kämpar själv med det här och just fyrklövern tror jag nog man får jobba med så gott som hela tiden. Fast olika mycket förstås från hund till hund.
jakt
kamp
Socialt
Godis ;)

Taggade? Nu kör vi! ;)


LP veckorna!

Tänkte såhär, att sista gången nu på Lydnadsprojektet verkade det inte vara alla som visste att det var en film som skulle upp, eller så har vissa hoppat av? Så jag tänkte att jag skriver upp veckorna här och sen dom som fortfarande vill vara med i det här projektet får slänga in en kommentar till det här inlägget och skriva typ "jag vill vara med!" :)

v.9 - läggande/sättande under gång
v.11 - inkallning
v.13 - ställande under gång/rutan
v.15 - Apportering
v.17 - Hopp över hinder/ Hopp sitt hopp/Hopp apport
v.19 - Tandvisning för lk1 / Fjärr och Vittring

Sen så va det slut ;)

Glöm inte att skriva en liten kommentar nu till de som fortfarande vill vara med! ;)

Packar

Pratade precis massa med Felicia och plötsligt gick mitt humör från bra till bättre! :D Nej, nu måste jag fortsätta packa väskan, imorgon åker vi! Ska följa med mamma och handla också innan jag ska till stallet. Hundarna vill med all säkerhet ha en prommis snart också. Som ni ser, jag har att göra ;)
Jag lovar att jag inte ska glömma att ta med dig Kex, men vi kan väl lämna din kompis hemma va?? ;))

3 år!♥♥

För en vecka sedan fyllde världens bästaste Kex hela 3 år!!! Tiden bara swischar förbi!! Så ett litet efterskotts-hurra inlägg för älskade Kex!
Kex
♥♥♥♥♥♥♥♥

Jag bjuder ;)

Här kommer alla svaren på era frågor. Jag tänkte att läsa en massa text blir lite tradigt så varför inte göra en muppig film istället? Bra idé Jenny! Äsh, jag får väl ta o bjuda på detta ;)
Ta det med en nypa salt!

Ask me something

Nu får ni sista chansen till att ställa frågor. Så kör sista rycket nu! Det finns inga dumma/onödiga frågor, hahaha ;)

Dom rätta grejorna från Jamihundsport!

Det bästa är att jag använt alla 3 apporterna några gånger och dom är fortfarande lika fina! :D = Hon tuggar inte alls lika mycket som för ett ½ år sen = YEEEEEEES!!!
Tummen upp för grejorna. Särskilt tennisbollarna på snöre. Dom är inte lika stora som vanliga tennisbollar och går lätt att ha i fickan + att dom har ett mjukt, lagom tjockt snöre också. Perfekt att dra i! Dom är vår nya stora hit i träningsväskan kan jag säga!! ;)
Blev lite orolig att jag inte skulle få ner allt som ska ner i träningsväskan, men det gick! Ännu ett YES! ;) Finns till och med plats över...

Sen fick jag hem 2 kongar också, men dom var inte så roliga så dom gav vi snällt bort till mamma och Zenta. Zenta som leker med allt som går att dra i blev självklart en glader vovve.

Felicia Andersson

Den här tjejen är en tjej som jag saknar något OTROLIGT mycket just nu. Hon har drog till Thailand bara sådär, utan mig. Känns helt tomt och ensamt här hemma. Jag förstår fortfarande inte vad hon menade med att jag var för tung för handbagage?? Snälla, söta, lilla Felicia kom hem snart innan jag går sönder av saknad! ♥

Lydnadsprojektet - FF

Jag vet, sämst uppdatering här alltså! Sorry folks! ;) Här är mitt försenade bidrag till lydnadsprojektet. Den här gången var det fritt följ som gällde.

Den här filmen blev väl inte den mest rättvisa. Va skitsvårt att gå! Haha, halt och buckligt. Men, men man ska ju kunna köra på sånt underlag också. Skulle lika gärna kunna vara tävling! ;)
Fritt följ är ett av mitt och Kex favorit moment. Många roliga delar man kan pilla på men det är samtidigt ett lite "farligt" moment. Det är lätt att fastna för mycket i detaljerna här. För mig betyder Fritt Följ; glödje, fokus, sammarbete och attityd. Finns inte dom grundstenarna här så är det inte fritt följ för mig. I det här momentet har jag och Kex en del som vi behöver träna på här. Eller mest är det jag. Som ni ser går jag som en hösäck och stirrar ner i backen och så går jag snett som en (vad går snett??), jag vet inte vad. Lite stel är jag också. Där har jag att jobba på. Kex är lite studsig av sig, haha ;) Det är svårt att hålla alla tassarna på marken. Särskilt i vänstersvängarna och övergångar. Och så sitter vi lite snett här och var också. Vi har saker att pilla på ;)
Såhär är lite hur vi brukar träna. Annars tränar vi både med och utan störning, långa och korta sträckor, många svängar och lite svängar, mycket belöningar och lite belöningar osv. Men en sak som alltid är lika är att jag nästan bara belönar med godis/röst i fria följet och jag är alltid tyst! Med tyst menar jag att jag inte säger "fot" för varje gång jag börjar gå. Jag belöner med godis för att annars slår förväntan över till fel sida och leder till lite stressbeteenden som massa fnysningar och gnäll och sånt vill vi INTE ha! Likadant om jag säger "fot" varje gång + att hon startar innan jag börjar gå då. Så jag har kommit fram till att om jag håller "låg profil" blir det bättre och vi slipper en del krångel. Men visst slinker en boll och kampleksak in här och där det med.
Nej, nu är det dags för er att kommentera! Glöm inte att kika in på de andras bloggar som också är med i lydnadsprojektet!  Linnea & Coco Dessi & TeddieAnna & Molly Ebba & Tilda Malin, Ackis & Mucchie PS-hundar C.J. och Rebecca

Frågestund!

Nu har jag fått rätt så många frågor från flera olika håll på sistone. Så nu tänkte jag att vi kör en liten frågestund. Så kom igen nu, fråga allt ni kommer på. Behöver inte bara ha att göra med hundar och hundträning! Det är bara att sätta igång ;)

Lydnadsprojektet v.7

Jag hade helt glömt bort att skriva till er att i helgen är det andra delen av lydnadsprojektet som ska upp. Temat den här veckan är linförighet/fritt följ!
Nej, nu har jag inte tid med det här. Har MASSOR att göra. Har ingen aning om hur jag ska få ihop allting.... suck. Kämpa, snart lov!

Happy

Happiness is always knocking on your door, you just gotta let it in.

Open up your mind and think outside the box

Hundträning är, som jag skrivit förut, så mycket mer än att bara gå ut på plan och träna in momenten. Det är mycket tänka också. I alla fall upplever jag det så. Och det är här det kan strula till sig, att sätta tanke till handling. Kanske fungerar det inte som du tänkte dig. Kanske fungerar det inte som du fått lära dig på kursen du gått att man "ska" lära in/göra. Självklart är det så att en och samma sak inte fungerar på varendaste hund. Hundar är individer precis som vi människor. Men en sak är vi lika på. När vi tycker det är roligt, lär vi oss oftast snabbare. Så här kommer mitt tips till er. Tänk utanför boxen! Gör träningen till er, gör det till något speciellt! Du behöver absolut inte göra som alla andra gör!! Hitta på nya sätt att lösa saker, bryt mot "reglerna" och våga vara annorlunda. Våga låta tankarna flyga iväg och gör bilden i huvudet till din verklighet. Vrid och vänd på det. Släpp taget om självkontrollen. Klättra högre upp och titta på saker från ett annat perspektiv. Det är när du tänker utanför boxen du låser upp alla lås. Täk utanför boxen och du lär bli förvånad av resultatet! ;)


Ja eller nej?? ;)

Har tänkt lite på en sak. Vad skulle ni tycka om jag kom med något tips-inlägg någon gång i veckan eller något sånt ett tag? Eller, a, tipsinlägg kanske det inte är direkt men lite hur jag tänker och finular kring hundträningen. Så, ja eller nej? :)

loneliness

Ligger framför TV:n och känner mig super ensam. Inget nytt i mejlen, ingen som har något att säga på FB och till och med min mobil ligger helt stilla och tyst. Det är som om den är avstängd, så tyst är den. Alla har liksom antingen skaffat tjej/kille eller hittat någon kompis att vara med. Och så kvar sitter jag, utan ens en telefon som plingar. Ha, ja, jag tycker lite synd om mig själv idag. Det bästa av allt är ju att jag egentligen inte ens har en bra anledning till det

Lördag

Jag tog med mig Kex ner till skolan och tränade där idag igen. Fast den här gången brevid isplätten som folk åker skridskor på. Vi behöver så mycket störningar som möjligt nu och framförallt behöver jag folk som kollar på mig. Jag gillar egentligen inte det och det gör så att jag blir osäker och det påverkar ju självklart Kex. Men på tävlingar är det något man inte kommer ifrån så det är lika bra att jag utsätter oss för så mycket sånt som möjligt ;)
Jag la vikten på FF idag. Bröt ner momentet i små, små delar och bygge upp det igen. Kex var så duktig. Lugn och samlad men ändå på med koncentrationen på topp. Sen så körde vi lite apporteringar, rutan och sättande också. Fast det blev det inte så mycket av då jag plötsligt blev sjukligt trött och då tappade jag mitt engagemang lite så tillsist gav jag upp. Kex var duktig i alla fall. Hon undrade nog varför inte jag sprang runt och var sådär glad som jag brukar vara när vi tränade.
Förresten så mejlade vi jamihundsport och dom skrev att det blivit fort och fel och att dom självklart skickar iväg de 9 konerna och dom rätta bollarna på måndag. Tjohoo!!! :D
Jag har precis skickat in min gymnasieansökan. Känns bra! Nu har jag det urvägen ;) Nej, nu ska jag fortsätta lyssna på Ulrik Muthers bidrag till Melodifestivalen ikväll. Jag säger bara det, RÖSTA på honom!!

Friendship isn't about whom you've know the longest, it's about who came and never left your side. ♥

Mer om Talang

Börjar bli lite nervös nästan. Kikar in på de andras talangernas bloggar som jag följt ett bra tag nu och dom är verkligen sjukt superduktiga allihopa! Tänk jag kommer ju få träffa de personer som är mina små förebilder! Hihi, känns lite sådär skräckblandad förtjusning. ;)
Jag är nervös för att jag och Kex kommer vara efter massa och vi kanske inte alls har samma kvalité som de andra talangerna har? Sånt gör mig nervös just nu. Men jag är inte bara nervös, jag tycker det här kommer bli sjukt kul också! Vi har fått programmet för helgen och Maria Brandel kommer komma och föreläsa om "prestera på beställning" är vad hon kommer föreläsa om. Jag ser även fram emot att få träffa massor av person som har samma starka intresse som mig, att få lära känna alla och få träna framför kritiska ögon, att bli inspirerad av andra och få massa nya tankar och idéer runt hundträningen. Ååh, tänk att vi har fått den här chansen att vara med i talang!! Önskar bara tiden går lite snabbare fram tills lägret nu ;)
Nej, nu ska jag försöka lista ut hur jag ska kunna sova liggandes. Har massa saker i håret. Hm.. värt att klura på. Det är precis sånt här som håller mig vaken om nätterna....
Helt opassande bild till inlägget, men så blir det ibland ;)

Mattetävling

Vet inte om jag skrev om att jag var med på en mattetävling i skolan för två veckor sen? Min mattelärare kom och sa till mig idag att jag var näst bäst på skolan och att jag och två till på skolan. Hur gick det till!? Jag chansade på nästan alla frågorna!! Jag och två till på skolan var tydligen också det bästa laget i hela södermanland. Hjälp, då måste dom andra vara riktigt smarta!!!! (känn ingen press Jenny) Så nu är jag tvingad att åka till Nyköping och forsätta räkna matte där tillsammans med de andra två på min skola. Hjälp, säger jag bara. Hur gick det här till? Åh, förbreder mig på pinsammaste dagen i mitt liv...

Jamihundsport - Besviken!

Fick hem mina saker jag beställde från Jamihundsport i söndags. Ni vet hur mycket jag gillade deras saker när jag kollade på internet. Beställde bl.a. hem två tennisbollar med snöre i och 10 koner. Vad får jag? Skräp! Var ju tvungen att testa tennisbollen med snöre i. Det började med att bollen såg inte alls ut som på internet! Det var ju knappast en sån här tennisboll med snöre jag beställt! Sen gick handtaget sönder, då lekte vi inte ens med den, sen så får Kex ta bollen i munnen och så håller jag bara i snöret så rycker Kex till ett litet ryck i bollen och så vips håller jag plötsligt bara i snöret och så springer Kex runt med bollen. Vilken skit! Så kommer jag till de 10 konerna jag beställt och ska kolla på dom. Men det saknas ju hela NIO koner!? Jag har alltså betalat 200 spänn för 1 kon!!!
Japp, besviken är vad jag blev!

Tävlingstankar

Sitter och kollar på lite olika tävlingar som kommer framöver. Har nästan bestämt vilka jag ska anmäla mig till. Hohoh, debuten i LK3 är inte så jätte långt bort längre! :D
Nej, nu måste jag plugga SO, see ya! 
liten mini Kex :)

TALANGLÄGER

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, OMFG!!!! VI KOM MED!! VI ÄR MED!!! HAHAHA, VI KOM MED I LYDNADSLANDSLAGETS TALANGTRUPP!! :DDD
Jag trodde aldrig, ALDRIG, att vi skulle komma med. Gick precis och strök bort det jag skrivit upp i kalendern med svart bläckpenna och så öppnar jag mejlen och så ser jag det här. Kommer sväva på små moln i flera månader! Nothing can bring me down now!!!! Ha, tänk lilla vi kom med! Vi kom med!
Jag som inte ens hade tänk skicka in. Satt där och sen klickade jag på knappen i allra sista minuten! Haha, ååh, jag e lycklig! :'')
Vi är bara bäst helt enkelt!

Då kör vi!!

Jag har en känsla av att den här våren kommer bli totally awesome! Den kommer bjuda på så massa roliga, nya saker. Det känns bra det här! En sak som jag ska göra är att börja träna, på riktigt. Jag och min kära storebroder har slagit vad med pappa att vi ska slå honom med 20min när vi springer Å-varvet. Det ska jag klara! Problemet är bara att Gustaf springer en mil på 40 min och det kan vi ju säga att jag inte gör. Jag vill ju inte springa där själv och se Gustaf springa förbi mig, ne, det kan han ju glömma! Jag ska med i hans tempo, hur nu det ska gå till? Men tävlingsmänniska som jag är har tävlingsinstinkterna slagit in och ingenting kan stoppa mig nu! Jag är lär spy, känna blodsmak i munnen och mörda min kropp ett antal gånger under den här våren. Men tänk vad skönt sen när man gjort det. Den feelingen i kroppen när man är helt slut är underbar! Om jag är störd, sjuk i huvet, bara allmänt dum eller rent av galen? Äsh, det går i släkten ;)
Nu ska jag fortsätta med min "Spring för f*n" spotify-lista!
Jag är beredd, nu kör vi!!

Lydnadsprojektet - sittande i grupp/platsliggning

En rätt så tråkig film blev det. Jag valde att filma inne den här gången då det är väldigt kallt ute och jag vill inte att Kex ska behöva sitta stilla och få köldkramp i tassarna.
På filmen får ni se lite hur jag tränar i alla fall. Jag tränar inte bara med störningar. Utan också, men jag tänkte att det blir så tråkigt att bara se när hon sitter/ligger på film. Så jag skippade det.
Som ni ser övar jag på olika saker fast som hänger ihop med samma moment. När jag tränar brukar jag dela upp momenten i olika delar och träna på dom enskilt och sätter sedan ihop delarna till ett moment. För mig fungerar det bra att träna såhär. När jag började träna lydnad gjorde jag inte alls som jag gör idag. Då bara körde jag på, hela momentet rätt igenom utan att tänka så mycket på alla delar som faktiskt ingår i ett moment. Men när jag började med det här, att dela upp momenten, så fick jag en större förståelse för hur jag ville att det skulle utföras, jag fick mer koll på hela momentet och det känns också som om helheten i momentet förbättras när jag tränar så här :)
Så, dags för er att kommentera, komma med tips osv ;) Här är resten av gänget som är med i lydnadsprojektet: Linnea & Coco, Dessi & Teddie, Mia & Carma, Anna & Molly, Ebba & Tilda, Helena, Vilja & StyrkaMalin, Ackis & MucchiePS-hundar och C.J. Har jag glömt någon??
Vet inte om alla fortfarande är med eller har lagt upp en video?

Dumma hund!

Jag tror aldrig jag har varit så här arg på Kex förut! Var ute på promenad och gick som vanligt och nynnade på en liten sång då ett rådjur plötsligt far upp rätt framför näsan på mig med Kex strax efter! Inte får jag stopp på Kex heller inte utan hon fortsätter springa efter. Den som stannar första är det stackars rådjuret som jag nästan måste skrämt ihjäl med migg skrikande. När rådjuret stannade fick jag tag på Kex. Jäkla hundskrälle! Inte ens katter jagar hon annars men rådjur var tydligen kul. Fast tror nog inte det här är något hon gör om i första laget kan jag säga. Dumma hund! Var ju bara tur att varken hon eller rådjuret gjorde sig illa!!

Signalträning

I dagens lydnadspass la jag vikten på signalträning vilket jag tycker är väldigt viktigt. Jag menar, utan bra signaler som Kex förstår och är snabb att nappa på skulle inte helheten i vår träningen bli så bra.
Vi gjorde alla möjliga konstigheter. Jag tror Kex tyckte det var lite jobbigt där ett tag när hon var tvungen att lyssna, titta om jag gav henne någon signal, vara snabb i huvet och samtidigt ha fart under tassarna. Tycker hon lyckades bra ändå! Fast i slutet flippa hon ur och visade allt hon kunde på en o samma gång, hahah. Älskade tokhunden ;)
Foto: Ida LT
Imorgon är det filmning till lydnadsprojektet som står på schemat så kommer filmen upp på söndag! Nu ska jag beställa mina nya lydnadsprylar! Lyckan är total ;)

Lunchprommis

Foto: Ida LT
Ut på lunchprommis! Träningsväskan får följa med idag. Jag vet en som kommer bli glad i alla fall ;)

Tjohi, tjohaa!

Känner mig spralligt glad idag! Sitter och letar rätt på hundprylar jag ska beställa hem. Har hittat massa bra på jamihundsport.se! Blir bara gladare och gladare när jag hittar den ena saken efter den andra! Haha, mina andra kompisar beställer hem kläder men inte jag inte ;)

Jag e frisk! ;)

Jag är fånge i mitt eget hem. Känns lite som att sitta i fängelse av att bara vara hemma hela dagarna. Vill verkligen till skolan imorgon men jag anses fortfarande vara sjuk. Hallå, jag har inte haft feber idag, jag e frisk! :D Var ute och trände båda hundarna idag till och med. Körde med båda på samma gång, ville inte att någon av dom skulle behöva sitta stilla när det är så här kallt ute. Var lite rörigt med Ida som skuttar runt på två ben hela tiden och Kex som går och försöker få mig att säga något hon ska göra. ;) Tokiga hundar! ♥
Foto: Ida LT

Förberedd

Att sika högt kan göra ont när man faller. Då är det bra att vara förberedd innan så att man hinner ta emot sig innan man når marken.

.


Uttråkad....

Hola amigos! Min hjärna började fungera igår igen och jag har blivit totalt uttråkad. Jag är så uttråkad att jag tyckte det var roligt att göra SO:n och svenskan igår. Då är det illa... Men jag har en plan på hur jag ska få den här dagen att rulla på också ;)
Bäst att jag sätter igång. Förresten någon som vet något bra ställe man kan köpa vittringspinnar på?

Freestyle?

Foto: Ida LT
Foto: Ida LT

Kom in från en kortis prommis med hundarna för någon timme sen. Tog med mig kameran ut för en gångs skull och fotade lite. Så nya bilder kommer äntligen komma upp här ;)
Körde några trix med hundarna också medan jag var ute. Som ni ser på bilderna. Verkar som om Kex tycker att det är riktigt roligt, precis som Ida gör. Men, som Leif sa förut "säg något som inte hon inte tycker är kul" ;) Håller med honom men jag tror att det beror mycket på vad man gör det till också ;)
Men kanske är freestyle något för oss? Hmm...

RSS 2.0