Vittringsprovet

Tränade lite vittringsprov igår och idag. Körde i vintras lite halvdant sådär, trodde inte att det hade fastnat så bra som det ändå gjort. Det här momentet var tydligen rätt så kul! ;)


Halloj därute?

Japp, så är läget. Jag vill mer än gärna ha någon att träna hund med. Jag känner att det är inte alltid så lätt att göra allt själv, jag kan liksom inte se utifrån vad som behövs tränas på och vad som ser bra ut. Visst har jag känsla för om det känns bra eller mindre bra men det där extra ögat som sitter vid sidan om har jag inte. Jag vet att om jag skulle fråga någon på klubben så skulle personen hjälpa mig men det känns liksom inte särskilt bra att göra det. Liksom ta andras tid. Jag menar, vad får dom ut av att bara kolla på oss? Jag vill ju kunna hjälpa dom också ju!! Jag vill inte känna den här känslan när jag kommer hem att jag utnyttjat (hahaha, vilket konstigt ord egentligen... utnyttjat.. ut nyttja, nyttja... hehe) någon utan att jag kan hjälpa den tillbaka. Jag vill att det ska vara lika!
Och nu har jag det här lilla "problemet", eller vad man ska kalla det. Jag vill också ha någon att träna med! Någon där ute som känner som jag, som har lust att träna i alla fall varannan vecka? Nån?


Godmorgon!

Idag ser det ut som om det kommer bli varmt idag igen. Finns inte så mycket att göra nära det är så här. Kex är väldigt värmekänslig av sig. I alla fall när det börjar komma upp mot 25 grader. Hon får rätt så lätt värmeslag, stackarn. Och eftersom att det är så himla varmt enda fram tills vi ska sova har det inte blivit mycket av träning dom här senaste dagarna. Tror vi skippar den i dag igen. Kanske blir lite smått nere sen. Är era hundar värmekänsliga?
Vet ni vad jag har gjort föresten? Japp, nu har jag äntligen sågat till vittringspinnarna. Haha, hade frågat pappa om han kunde göra det men vill man ha något på en gång är det lika bra att göra det själv ;) Så nu ska det allt bli vittringpinnsgrejsträning av. Om det visar sig vara väldigt lätt för Kex ligger kanske en start i trean närmare än vad jag trott... eller, nej, just det. Det var ju det där med fjärren också! Ush, förbannade fjärr!


Vår lilla livsnjutare ;)

Nej, nu ska jag springa ut på prommis med hundarna innan det blir alldeles för varmt!

Recept!

Mums, nu känns det att det är sommar! Solen skiner, det är varmt och helt underbart gott med jordgubbar, eller hur? ;) Här kommer ett jordgubbs nånting, haha

Receptet:
Frysta jordgubbar
Vaniljkräm

Du behöver:
Ett glas
visp
skål
mikro

Så här gör du:
Värm jordgubbarna i ett glas i mikron till dom är helt genomtinade.
Vispa vaniljkrämen (eller grädde om du föredrar det bättre)
Häll upp vaniljkrämen över jordgubbarna och ät! :)MUMS!!

Jaa du...

Har fått lite kritik på hur jag tränar med Kex ifrån vissa. Det är ju något man får räkna med när man har en blogg och lägger upp filmer osv. Men jag tycker inte riktigt att det var riktigt rättvis den kritiken.

Jag analyserar väldigt mycket runt Kex träning. Jag tänker en hel del på ett moment innan jag börjar lära in det. Vad kan hända om jag gör si, vad kan hända om jag gör så? Om det inte blir som jag tänkt där vad ska jag göra då? Hur ska jag agera för att det ska bli rätt osv...
Det är vääldigt mycket tänka, tänka, tänka. Nu var det någon som sa att jag använde alldeles för mycket godis. Ja, jag kan säga att jag använder både godis och leksaker. På filmerna använder jag godis för att visa er, jag har inget program som jag kan klippa ihop filmerna i så om jag skulle använde boll t.ex. skulle filmerna bli minst dubbelt så långa. Sen är det vissa moment som jag använder godis på våra "godismoment". T.ex. fjärren tycker jag det fungerar bra med godis, fria följet använder jag godis vilket har hjälpt då Kex inte gnäller längre. Har provat, så fort jag tar fram en boll och kaster iväg den så går hon längre fram i pos, vilket jag sliter med att få bort, och gnällandet kommer tillbaka. Rutan å andra sidan använder jag nästan bara boll och dragleksak. Likaså inkallning och apporteringen och de flesta andra momenten.
Ni har ju bara fått se de hela momenten på filmerna. Egentligen inte hur jag tränar. Det kanske var lite dumt att bara visa så. Kanske ska jag visa er hur jag tränar på några moment? Om det är nån som vill det?

Sen vill jag bara avsluta med att säga att jag tar gärna emot konstruktiv kritik(!), men när folk bara kommer och säger att jag gör fel när dom inte sett allt än så blir man liiiite irriterad...


Filmsnutt - fjärren

Kan meddela med glädje att det jag skrev om tidigare fungerar galant!! Och snabblärd som hon är forstod hon snabbt att man skulle stå på plankan och göra skiftena för att få belöning. Just nu va det bara den plankan på filmen som jag hittade. Meningen sen är ju att den ska bli mindre och mindre och till sist finns det ingen planka kvar! Jippiiiiiii, hoppas det fungerar hela vägen nu också :) 

Tre köttbullar senare ser det ut så här:


Ahaa!!

Låg ute och sola då jag började tänka på det här med fjärren. Ibland gör Kex helt rätt och det går jättebra men ibland går det inte alls och jag förstår faktiskt inte varför. Jag tror liksom inte att hon riktigt förstår vad det är jag vill att hon ska göra. Och nu kom jag på det. Hon har ju ingen koll på bakdelen i det här sammanhanget! Hon vet inte alls vad det är hon gör med baktassarna och inte! Det enda hon förstår är att hon inte ska gå framåt. Men vad hjälper det när hon lyfter alla tassar hipp som happ? Plankan har vi provat. Alltså att vi lägger en planka framför baktassarna och, ja, vissa hundar förstår att man kanske inte ska gå över den. Det gäller inte Kex inte. Hon kliver rätt över den utan några som helst funderingar på varför den ligger där. Det var så mina tankar började och då kom jag på. Varför inte pröva att klicka in att hon ska stå på plankan med baktassarna då? Då borde det ju funka! Då får hon koll på baktassarna samtidigt som hon lär sig tekniken och det där med att man inte ska gå framåt! Mohahha!! Nu är det bara den här lilla detaljen om att det ska fungera också... hmm... dags att hämta klickern!!Hmm... vad är det jag ser!? ;)

Så vad tror ni? Kommer det fungera? Återkommer när jag har facit i hand!

Förkyld...

Meeen, just idag, precis idag, är det sol och varmt ute och jag ligger inne med ett snurrande huvud, snorig näsa och är helt trött i kroppen. Jag som skulle göra så mycket saker idag. Orkar inte ens gå ut med Kex :(
Tur att man har snälla föreldrar som hjälper till med sånt.
Ska försöka samla ihop lite krafter och skriva det jag ska till klubbtidningen. Ska vila en stund till först. De två lurvtossarna är så söta, Kex och Ida turas om vem som ligger i knät :)


Sitt, ligg, stå, sitt

... med andra ord fjärren. Vi tränade rätt så mycket på just det idag. Tränade längre stund med den än vad jag brukar och rätt som det va sa det bara 'klick'! Jojomensan, där satt den! Känns faktiskt som en liten pärla trillade ner. Yeeessssss, kanske börjar det lossna! Kanske, kanske, kanske. Hon fattade till och med att man måste backa med framtassarna från stående till sitt! Om nån månad så kanske det ser rätt så bra ut!! :DDTränade även en del platsliggande idag. Går sådär. Kex tycker det är jobbigt att behöva ligga med huvudet ner. Men vad är inte värt en boll och godis!? Hahahaa ;)


SBS - Hundläger 2011

Åter hemma! Kom hem i torsdags efter 5 dagar som hjälpledare på ett utav Svenska Blå Stjärnans hundläger. Mycket lärorikt för min del. Tålamod är inte något som står på min starka sida, hahah, det kan jag ju säga att det sattes på prov några gånger under tiden jag var där. Hahaha, det var några jobbiga stunder emellanåt. T.ex. när alla barn kommer springades mot en samtidigt och skriker och tjoar att dom var först och bla, bla, bla... Huj! Ne, men i det stora hela har det varit riktigt roligt! Jag gör mer än gärna om det nästa år igen. Kex var väldigt duktig måste jag säga. Trodde aldrig hon skulle klara av att hålla ihop och jobba och visa de andra hur man skulle göra i 5 dagar! Men min lilltjej börjar bli stor. Hoppas nu att ungarna hade kul och att dom kommer tillbaka nästa år igen!! Haha, en liten kort sammanfattning om lägret. Lärorikt, roligt och måste helt klart göras om!! Nej, nu måste jag packa upp väskorna... ;)


FOTO: Felicia Andersson

Föresten ni får gärna ge tips och råd och sånt på filmerna nedan. Skulle bli super glad! Man blir ju lite hemmablind liksom. Alltid bra när andra tittar på en och ser saker som är både bra och sånt som behöver förbättras!

Träning del 2

Resterande del av filmen har ni här. Var tvungen att dela upp den. Hade tagit hundra år att ladda upp den annars. Som sagt, jag har en del att jobba på. Fjärren, uuuuuush, någon som har något tips hur ni gör? Jag försöker just nu lära in själva tekniken genom att med hjälp av godishand lägga henne och ställa henne. Haha, svårt att förklara men ni kanske förstår. Svårt är det i alla fall! Vi har lite att jobba på.. :)


Träning del1

Igår kom jag hem. Skönt var det. Men mer om det imorgon. Hade tänkt visa lite hur det går för oss i träningen. Visar inte alla momenten, men några får ni se. Det är mycket som jag måste börja tänka på. Rutan va det jag som sa förtidigt om ni undrar varför hon stannar så tidigt. Fjärren är så svår. Gaash, ibland vet jag inte om det kommer fungera. 10 meter ifrån henne. Nu står jag typ 1 meter och det fungerar sådär. Men aja, vi gör smååå framsteg. Tycker nog att det ser liite bättre ut än för 3 veckor sen.

Fritt följ kommer här:Sommarjobb nästa! (tidsinställt inlägg)

Godmorgon lööövers!
Just nu sitter jag i en bil påväg till Stockholm och sommarjobb. Ska jobba på ett hundläger i 5 dagar kommer bli så najjjjs! Tänk att jag får ha med mig Kex åka på ett läger och vara medhjälpara, bara ha kul och så få betalt för det!? Kan det bli bättre? Mjo, kanske, kollade på hur vädret skulle bli. Regn de flesta dagarna, hoppas att vädergudarna ändrar sig och kan ge oss lite sol. Det skulle ju vara perfekt! Men för säkerhets skull är gummistövlarna och regnkläderna nerpackade i väskan.


FOTO: Felicia Andersson         
Kex gör alltid kärringdopp, aldrig hoppar hon direkt från bryggan inte! ;)

Vet ni vad!? nu på tal om läger och allt. Jag och Kex ska faktiskt åka på läger i år igen. Ett två dagars läger här i Vilsta. En av instruktörerna är Lotta Linusson!!!! Hur coolt!??? Vi ska få träna för henne! Hon är ju lagledare för lydnadslandslaget och allt. Talangtruppen kanske hon också har hand om? Men hur fiiiiiiiiint kommer inte det att bli. Ser fram emot det så sjuuukt mycket. Anmäl er ni med. Gå in på www.shu.se och klicka er vidare till kalender och så är det ett lydnadsläger den 26-28 augusti. Jag lovar, vart enda öre kommer helt klart att vara värt det!

Vilsta Marknad

Halloj! Som ni ser är designen ändrad igen. Fick reda på igår att det inte gick att kommentera och jag kunde inte fixa till det utan att ändra på hela skiten, sagt och gjort. Inte världens finaste blogg men vem bryr sig liksom? Egentligen är det säkert bara jag som bryr mig och jag orkar knappast bråka mer med det här. Det är ju inte hur bloggen ser ut som avgör utan vad den innehåller.


FOTO: Felicia Andersson                      Min badglada hund ♥

Idag har jag, Kex, (hund)Ida och Felicia varit i Vilsta. Var ju Vilsta Marknad där idag så då måste man ju ta tillfället i akt med alla störningar som var och träna lite. Så stolt då hon nästan hela tiden sket i alla människor, karuseller och all musik som spelades och la största fokuset på mig. Det var kul! Fast hon kändes såklart inte på som hon är när vi tränar hemma. Tempot försvann lite. Så nu måste vi ut och träna mer på sånna här 'konstiga' ställen. Om hon klarar det där kommer hon klara det galant på tävlingarna sen. Egentligen gillar jag inte att träna där det finns massor av folk. Det finns alltid någon konstig typ som håller på. Och idag var inget undantag. Det kom en jätteläskig gubbe och ropade på Kex. Inte för att jag tror att Kex skulle sprungit iväg till honom, trots hans mutor om att hon skulle få väldigt mycket mat, hahaha, men gissa om matte höll hårt i halsbandet ;)


FOTO: Felicia Andersson                          ...Och så har vi våran lilla badkruka ♥

STORT GRATTIS till Lena och Viggo som tagit sig till SM-final i lydnad. Lycka till, vi håller alla tummar och tassar vi kan!!

Små framsteg!

Igår blev det ingen träning för Kex, hon fick ett simpass istället vilket hon tyckte va helt klart bättre nu när det är rätt så varmt ute. Idag fick hon följa med mamma till jobbet då Felicia kidnappar mig. Men ikväll ska vi träna igen. Vi har ju kört mycket 'detaljträning', som jag kllar det för, i lite mer än en vecka nu. Jag tycker det går bra. Vi har börjat om helt med platsliggningen. Inge mer vick på rumpan här inte för Kex del ;). Jag tror inte att själva tiden är några problem för henne att ligga så eller att jag försvinner utan problemet kan vara att hon ska orka ligga med huvudet ner i backen i 4 minuter och inte ändra ställning. Det kan bli svårt. Men nu på en vecka kan hon ligga så i 30sekunder med mig 15 meter framför. Jag är nöjd, det går ju framåt! ;)
Fjärren då? Huj, den är trixig men hon börjar fatta att man ska lägga sig bakåt mer och mer nu. Att ställa sig upp, det är svårare då vill hon gärna flytta ut baktassarna lite. Men med tanke på att vi bara tränat såhär i en vecka så kan man inte se så stor skillnad än. I alla fall inte på det momentet.Fria följet, hur går det med det? Vi har ju haft problem med att hon skiftar position och blir rätt så glad när hon får springa lite och hoppar därför i språng marsch. Även här har jag använt mycket klicket. Haha, måste berömma klickern igen. Den är ju så braa!! Du kan belöna precis på rätt ställe, och, jo, visst det kan du göra med rösten också men klickern har en helt annan effekt än rösten. Jag älskar den! Kex älskar den! Jag tycker allt att det har blivit lite bättre. Tyvärr är det ju svårt att se hur det ser ut utifrån men känslan känns bra. Jag får be någon att kanske filma någon dag så jag själv kan se vad det är som behöver jobbas mer på. Stegförflyttningarna som jag hade trasslat in mig på är inte problem. Har kommit på ett litet knep för att hon inte ska svänga in rumpan när vi backar. Det är svårt att förklara hur jag gör. Men man... ehhm.. nej, ni kommer inte förstå min förklaring i alla fall. Jag filmar i kväll hur det ser ut och visar i stället. Jag går i alla fall bara bakåt med det vänstra benet, som är närmast Kex, och så följer det andra efter. Ja, haha, jag fattar nästan inte ens vad jag menar själv. Ska visa er sen.
Om vi kör mer än det här? Jodå, vi kör på med dom andra momenten i trean också. Inkallningen är rätt så snygg nu faktiskt, den har fart men ändå ett snabbt ställande och läggande. Sitt i grupp.. hmm.. ska jag vara ärlig har vi inte börjat med det än. Haha, det är ett sånt tråkigt moment. Får skärpa till mig lite där. Vittringsprovet har jag inte heller börjat med. Måste köpa in några helt nya pinnar! Rutan går bra. Det har blivit lite svårare med avståndet att placera sig rätt i rutan för Kex del tydligen men det ser bättre ut än när vi började. Metallapporten är lite tveksam, men vi leker på med den och försöker få den rolig samtidigt som jag klickar gripandena. Hopp apport går faktiskt väldigt bra! Det var ett roligt moment, sa Kex! Sättande under gång är inte heller några problem. Där är det, som vanligt haha, jag som måste tänka på hur jag säger. Alltid tänka, tänka, tänka från mattes sida också. Det helt klart inte bara att tuta och köra och hoppas på att det kanske funkar. Nä, någon ordning får det vara ;)
De nya bilderna bråkar och vill inte ladda upp, ni får nöja er med gamla den här gången


Tävla, tävla

Näj men tjenare! Idag har vi en ny dag framför oss och jag har inte en aning om vad jag ska göra. Igår kväll var jag på klubben igen. Mamma och Ida körde lite agility och så körde mamma lite på stegen också. Idorna börjar bli så pass duktiga nu så att det är nog snart dags att bege sig ut på tävlingsbanan nu. Slalomen fixar Ida riktigt snyggt! Zenta börjar också fatta det här med agility nu. Hon tycker allt att det är rätt så kul! Mamma och Zenta ska ju också börja tävla, fast i bevakning.
Jag och Kex körde uppletande igår. Det var superskoj! Vi körde en korridor med tre saker i, två gånger. Älskar bruks! :) 


Ni kan föreställa er en bild här  

Eller?

Nu har jag en fråga. Är det bara jag som sitter hemma och har tråkigt (den tiden Kex är vaken och vill göra något räknas inte) på sommarloven? Varenda blogg jag går in på står det alltid typ, 'gu vilken kul da det va idag. Va med kompisarna igen och vi.. bla bla bla'. Alla verkar alltid ha så kul hela tiden? Är med kompisar 24/7 liksom. Så är det bara jag som sitter hemma och funderar på varför jag inte är det? Suck... hahaha, vilka problem man har va ;)


Stjärnorna och viktlöshet...

Ja, varför sikta mot trädtopparna när man kan sikta mot stjärnorna. Vägen till en trädtopp är enklare men en gren kan lätt gå av och du kanske faller, fast då gör det inte lika ont när du når marken. Sträckan till stjärnorna är längre och det är svårare att ta sig dit och det gör väldigt ont om man ramlar ner till marken igen. Men lyckas man ta sig dit finns ju chansen att man blir viklös...


:))

Godmorgon sömntuta

Idag ska jag plocka dammtussar från golvet och sen dränka golvet här nere, skoj. Ja, med andra ord kan ska jag dammsuga och sen svabba rent här nere. Om jag skyndar mig och springer runt i huset ett tag med dammsugaren på släp och svabben efter så kanske det inte tar så lång tid. Hahaha.
Nä men, där ser man. Nu kom Kex springande ner för trappan, godmorgon sömntuta


Inkallning med ställande


Trötthetsepidemi

Först vill jag tacka för alla era fina svar på förra inlägget, nu vet jag precis vad jag ska skriva om! Tack! Ironi... suck, hahhaha.

Idag har det inte hänt mycket inte. Jag och Felicia cyklade med hundarna idag. Egentligen hade jag tänkt att springa med mitt knä har helt cpat upp sig och är svullet och trycker i det. Bajs...
Va och tränade på klubben ikväll också. Det gick segt idag. Jag var trött och det är något som smittar. Hmm... tänk om det skulle smitta på riktigt. Värsta trötthetsepidemin, ja, då skulle nog jorden snart skaka av alla snarkningar... vad läskigt. Hihihihihi, så blir det enda botemedlet mörkt jätteäckligt kaffe och det kommer dom tvinga i oss sen. Huva, jag ryser vid bara tanken. Ush, jag känner smaken... eller, nä, nu skoja jag allt. Vet inte ens hur kaffe smakar längre. Va flera år sen jag drack det. Kommer bara ihåg att det var sketans äckligt. Föresten varför erkänner aldrig vuxna att dom egentligen inte gillar kaffe utan att dom bara dricker det för att dom är beroende av det??


Fråga till er

Nu har jag en liten fråga till alla er därute som läser den här lilla bloggen och jag skulle bli väldigt glad om ni faktiskt svarade den här gången också!
Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om i bloggen, vill ni ha mer av någonting?? Självklart kommer bloggen fortfarande handla om hundträning och sånt men det kanske finns något inom det som ni vill läsa mer om eller kanske något helt random?? Skicka iväg en kommentar nu!!!

Goderdager!
Jag är såå glad! Tänk, det är sommarlov, med allt vad det innebär, och jag har fått mina betyg vila jag är väldigt stolt över. Haha, dom kommer jag leva på lääänge!! 7MVG:n och de resterande 7VG. Och tänk ett MVG i engelska. Det kunde jag aldrig tänka mig!!

Idag ska jag träna med Kex igen. Har redan kört lite platsliggning här på morgonprommenaden. Och jag kan meddela att vi gör små framsteg. Hon vet numera vad plats betyger och hon lägger sig till och med i den ställningen jag vill att hon ska ligga då. Hon lägger inte bara ner huvudet i marken utan hon rätar också upp kroppen. Får visa på bild hur hon ligger sen. Har lagt ner ganska mycket träning nu på det dom här dagarna som varit. Måste ner till hundcenter någon dag här och köpa in lite nya lydnadsprylar. Nya och fler koner behövs, småkoner behövs också, vittringpinnar i mängder och en tång att plocka pinnarna med. Har en kampleksak som jag sett ut också. Problemet med leksakerna ör att Kex drar sönder allihopa. Och dom som dom säger inte ska gå sönder är ju inge kul att bita i heller. Men nu tror jag allt att jag hittat vad jag letar efter. Det är en slags lädertrasa med lite remsor och tjafs som är lagom stor och går att stoppa ner i fickan. Får se om dom har en sån i djuraffärerna här i stan bara. Hihihi, ska bli så kul att börja träna trean på riktigt nu! :D


Oredigerad bild.            FOTO: Hans T


Härliga, underbara, bästa!Åååh, kan ni också känna det? Ni vet, den här underbara känslan som man jobbat så länge för, att få vara fri. Med andra ord kan man också säga sommarlov men, äsh, gillar man att krångla till det lite så gör man. Tänk, tänk, tänk. S.O.M.M.A.R.L.O.V!!!!! 'I can do everything, beacuse I'm freeee ii eeee eeii!!!! I can do everything, beacuse I'm freee iii eeei i i eeee!!!! Duu, dud, dududu, duduuu...'
Fick mina betyg för den här terminen också. Och ja, jag måste få skryta lite eftersom jag faktiskt har kämpat en del för dom. Men.. dududududuuu... SJU MVG:n och de andra 7 var VG:n!!!! Så stolt över mig själv.. harkel.. men ja, man ska ju inte skryta.. harkel, hhrmr. ;)
Självklart har den här dagen firats. En del av klassen stack iväg och badade och grillade och hade skitkul! Måste helt klart göras om och självklart måste Felicia vara med då. Kan inte fatta att det är lov! Har hört att det ryktas om att det ska bli svalare nästa vecka. Skönt, kan jag träna Kex utan att bli uppgrillad. Ska köra igång ordentligt nu med klickern. De två gånger jag kört verkar det som om det kommer fungera. Hoppas, hoppas :D:D:D:D
Gash, jag är bara så glad nu!!


Sommar

SOMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARLOOOOOV!!! Jippi, äntligen så sköööönt. 10 veckors lov, 72 dagar och 1728 timmar!!!!!!!


Happy, happy happy!!!! :D:D:D:D:D::DD

Mer om TKT

Nu så ska äntligen det här inlägget upp på bloggen. Jag vet allt hur ni har tippat fram och tillbaka på tå över det här.
Treklubbars tävlingarna. Huj, så himla kul det var!! Vårat lag bestämde oss för att nu jäklar ska vi ha kul! Och det hade vi också. Vi kämpade på och fick många härliga skratt under helgen.


Bästa laget som bestod utav, från höger uppifrån: Marie-Therese & Diezel, Anders & Ebba, Laila & Kenzo, Lagledaren Annika, Maria & Occra, Maire & Rocky, Jenny (jag) & Kex, Bella & Floyd

Jag måste säga att jag är imponerad av vårt lag. Och jag erkänner också att jag fått en till idol, haha, Mariah Andersson med Redo. Dom var så sjukt duktiga, tävlade för Enköpings BK. Jag vet inte hur många SM dom skulle vara med i i år och om jag inte har helt fel så skulle dom vara med i VM i lydnad också? När hon sen kom fram och sa att det såg bra ut när vi körde på plan, gissa om jag blev glad?


Fritt följ

Andra dagen på tkt är jag så sjukt stolt över min lilla Kex. En 9a av en av domarna och samanlagt blev det 163,5p, om jag inte minns fel, fast än vi nollade apporteringen där koeffen är 2! Jag flyttade mig ur position det var därför vi nollade. Hon satte sig väldigt snett för att få en liten extra kik på domarbordet. Måste få skryta lite. BÄSTA Kex! :) Är väldigt stolt över mina andra lagkompisar också som kämpade på bra i värmen.


Här bjuder Marie på en av de roliga stunderna, genom att visa Rocky hur man får en 10a på apporteringen av båda domarna :)

Marie: Rocky, apport!
Rocky: Va? Ska jag ta den där? Om du vill ha den får du ta och hämta den själv...

Sagt och gjort! En 10a blev det där!


Snyggt hopp, Laila & Kenzo

Summan av kademumman va det en rolig helg som slutade på en andra placering för oss. Men vad brukar man säga 1:an förlora 2:an vann! Haha, nej, Grattis Strängnäs!Alla foton i det här inlägget är tagna av pappa!

Bra tips och råd!!

Jag kan inte sova idag. Eller, ja, jag har inte provat än men just nu när jag sitter här kan jag inte sova. Så jag tänkte prata lite med, snäll jag är hah?
Ikväll åkte jag och Kex iväg till klubben för att träna tillsammans med Malin och Cola för Leif. Det kändes verkligen bra att få lite tips och bra råd av honom. Jag inser mer och mer att det här med klass 3 kommer att ta bra med tid. Jag vill vara nogrann med momenten. Lägga en bra grund så att jag har den sen till eliten, för dit ska vi!! Jag tänker sätta upp mål som vi ska ta oss till under den här sommaren. Det vi behöver träna en del på som jag ser det nu är ju alla nya momenten i 3an + platsliggningen. Men dom jag ska lägga ner extra mycket vikt på under sommaren är platsliggningen, fjärren, apporteringen och vittringsprovet. Platsliggningen måste jag börja om från ruta ett. Hon vippar ju fram och tillbaka med baken hela tiden och det tolkas ju som orolighet. Och det är ju så att ju högre upp i klasserna man kommer desto mer poäng är det som ryker. Och en sån sak tycker inte jag det är värt att missa på. Platsliggningen ger ju så många gratispoäng! Jag ska lära in ett nytt kommando 'plats' och då ska hon ligga rak i kroppen med huvudet i marken. I fjärren måste jag lära in själva tekniken, låsta bakben. Huj, tro mig det kommer ta bra lång tid. Metallapporten måste jag få henne tycka är det roligaste som finns! Och, ja, vittringsprovet har vi inte ens börjat på än så det kanske är dags att göra det snart. Sen ska vi öva på positionen i fria följet och transporter mellan alla moment är också en sak som vi ska öva på. Kommer tillbaka med målen jag ska sätta upp. Måste sova på saken först. Tack för hjälpen idag Leif!!

Föresten tror jag allt att jag behåller min hemlis för mig själv ett tag till. Tills jag vet vad jag ska göra med den... hmm.. nyfikna är ni inte?? ;)


Sitta ner och göra ingenting

Att sitta i skolan och bara sitta av tid enda till fyra är inte ok. Tänk så mycket kul jag kunde haft med dom timmarna. Jaja, jag ska inte klafa. Det sägs ju att man ska vara glad över att få gå i skolan. Det är det inte alla som får. Nä, mot klubben. Kaaaaaaanske berättar jag en hemlis för er när jag kommer hem....


A happy cheyyy!

TKT

Första dagen på planen är avklarad! Jag och Kex hade skit kul!!
just nu ligger Eskilstuna BK två med Strängnäs framför oss med ungefär 60p. Och gissa vad E-tuna BK vann lektävlingarna. Hahahaha, kul har vi här borta. Kom och heja fram oss imorgon. Kl. 10.00 börjar tävlingarna.
Heja, heja, heja E-tuna BK!!!! :))

Fotodag!

Dagen idag har spenderats tillsammans med Felicia. Vi har fotat en massa bilder. Vi blev så inspererade av alla fina bilder som Lovisa tagit på Julia.


FOTO: jag            MODELL: Felicia


FOTO: jag               MODELL: Felicia

Nu ska jag gå ut med Kex och sen måste jag packa inför imorgon och måndag. Kom och heja fram den bästa klubben. HEJA ESKILSTUNA BK!!!!!!!!!! :D

Varmt

Efter en dag inomhus med korta promenader är Kex... pigg? Hon är hopplös. Springer runt i huset och nu har hon fått igång Zenta också så nu är dom två. Aja, det räcker med att jag går ut 5 minuter så ligger dom här i källaren och flåsar i en kvart. Hoppas det inte är lika varmt imorgon, med tanke på treklubbars...


FOTO: Jenny (jag)          MODELL: Snyggis Felicia

Grattis!!

Istället för att läsa de tråkiga nyheterna sitter jag och läser lydnadsreglerna för klass 3. Längtar så till i höst när vi, förhoppningsvis, är ute på plan och tävlar. Jag ska se ut en tävling som vi ska satsa på, man måste ju ha ett mål att jobba mot ;)
Jag blev så peppad till det här när jag såg på facebook att Lena och Elton tagit sitt förstapris i trean. GRATTIS!! Och Grattis till Malin och Cola också som tagit ett första pris i lydnadsklass 1 med 182p.

Gash, nu pirrar det i träningsnerven, vill träna med Kex nuuu. Men, nej, nu får vi stå ut tills imorgon... Heja, heja, Eskilstuna BK! Kom och heja på oss ni också. Styr kossan mot Enköpings BK, tävlingarna drar igång runt 10.


Ny design

Nu sitter en ny design uppe. Vad tycker ni? Själv är jag ganska nöjd. Lite småsaker jag vill ha fixat. Men med tanke på att jag klarat att göra allt alldeles själv, okej jag har fått liiiiiiiite hjälp av Lovisa, så tycker jag att jag varit duktig. Jag är ju inte så bra på det här med datorer och sånt.
Säg till om det är något som ser konstigt ut hos er.

Idag har det inte hänt så mycket. Vi har varit i stallet och jag hade lektion för Ida som red Dhiza. Tycker allt att dom var duktiga. Sen har jag och Kex varit ute och hon har fått simmat idag igen. Hon älskar att simma, hon kan vara i hur länge som helst, precis som sin far. Sen har vi varit ute och tränar lite också. Vi körde lite fjärr, som jag tror faktiskt kommer se riktigt bra ut om nån månad eller något sånt, inkallning och platsliggning. Imorgon blir det en supertråkig dag för Kex. Hon får sitta och ladda inför treklubbars. Jag börjar bli nervös för det jag. Man vill ju prestera så bra som möjligt för klubbens skull. Egentligen gillar jag inte att tävla i lag för att jag alltid känner mig så pressad. Om det inte går bra för oss så kan vi sabba för hela laget. Det är där skon klämmer. Men, äsh, det här ska väl gå bra? Vi ska satsa på att ha kul! Det är vårat mål!!

Idag när jag var ute och tränade med Kex så slog det mig hur mycket vi har utvecklats på bara ett enda år!! Tänk förra treklubbarstävlingen så kunde hon knappt ligga stilla på platsliggningen. Förra året var treklubbars våran andra tävling i klass 1. Nu håller vi på att träna klass 3!!! Oj, det har verkligen gått snabbt...


FOTO: Hans T     

Jag och Zenta kör rallylydnad :)

Ledig :)

Halloj! Skönt med ledighet va? Nästa vecka blir det bara 2 riktiga skoldagar + avslutning!!
Igår kväll hjälpte jag till att skriva åt elitklassen i lydnad. Det var riktigt kul. Det är kul att se hur domaren dömmer och vad han kollar på osv. Sen är det ju kul att kolla hur duktiga alla ekipagen va!! Jag blev riktigt imponerad av en borderterrier. Den va sjuk duktig!!! Den kom två också efter Leif och Kiwi! Det är kul när andra raser än border collie, aussies och de vanliga raserna är med och tävlar.

Idag har jag och Kex varit på klubben och tränat lite. Jag tycker allt att det gick bra med tanke på att vi inte kört trean så länge. Vi kämpar på. Fjärren är svår tycker jag. Att inte ta ett steg fram är inte alls lätt. Men det svåraste tror jag inte kommer bli själva momenten i sig utan jag tror att det kommer bli svårt för Kex att hålla ihop hela vägen. Men det tar vi sen. Nu fokuserar vi bara på att försöka lära in momenten först så tar vi resten sen när det är dags för det. Ikväll är det stallet som gäller men nu ska jag bara ta det lungt, sköönt med ledighet ;)


RSS 2.0