Valborg

Ida är det valborg och dagen till ära har jag spenderat under en gran i skogen. Haha, nä, inte riktigt så illa var det om man nu ska tycka att det inte var bra. Förutom att det regnade, min choklad tog slut snabbare än vad jag ville, att jag blev anfallen av en äcklig spindel och att det var riktigt tråkigt, så va det ju rätt så fint väder, chokladen smakade bäst, spindeln bet mig inte och så va det ju ganska kul när jag inte va figurant. Haha, det finns något positivt med allt. Självklart ska jag och Kex till brasan ikväll. Fast det blir inte så mycket kolla på brasan för oss inte. Nä, jag ska passa på och träna istället. Tänk bättre störning än barn och folk som är överallt kan det ju inte bli! Hur bra? Men man ska ju vara lite försiktig med sånt här också. Det får inte bli för mycket, om ni fattar vad jag menar? I år ska vi gå hem tidigt så att vi håller oss borta från raketerna!
Ha en bäst valborg alla och ta det försiktigt med raketerna!
Skänker en tanke till Madde också. Krya på dig, du kommer du nog snart på benen igen!3 saker ni inte visste om mig!

-> Jag uttalar ordet short hårts. Varför har jag ingen aning om. Ingen annan i min familj eller av mina vänner gör det... vad jag vet i alla fall.

-> Jag älskar att dricka skum! Skum på cola, pannkakssmeten och ja, det mesta som går att äta/dricka

-> Jag är vääldigt blyg och gillar inte ens att ringa till någon därför smsar jag för det mesta, haha.


Min älskade Kex ♥

Hejdå Södermanland!

Hejdåååååå!!
Om några timmar sticker jag och Kex till stockholm och tar tåget därifrån upp till min kära broder med familj som bor i Östersund. Där tänker vi stanna tills på söndag och så åker vi hem på måndag igen. Ush, är lite nervös för det där med att sitta på ett tåg i 6 timmar. Tänk när jag måste gå på toa. Så tar jag med mig Kex och går in på toan så är jag klar och ska gå ut. Så går jag åt fel håll, genom hela tåget och så kommer en tjurig gammal gubbe och säger att hundar inte får vara på tåget så då vill han se min biljett för att vi ska få stanna, men den har jag tappat i toan och råkat spola ner. Så då bestämmer gubben sig snabbt för att slänga ut oss när vi bara kommit till Sundsvall, halva vägen. Nä, nu när jag tänker efter så tror jag inte att jag ska gå på toa över huvud taget...

Kex & Arwen
Kex och Arwen för läääääänge sen... :)

Lov, lov underbara lov ;)

påsklov är precis vad det é! Så himla sköööönt!! Tänk er, inga läxor, ingen skola, jag kan göra precis vad jag själv vill. Hur bra är inte det egentligen?
Igår började jag lovet med att åka ut till klubben. Snäll mormor som man har så skjusade hon ut mig, tack!! Väl där ute tränade jag både Kex och Ida. Blev ovanlig lång träning för Kex igår, hon var helt slut när vi kom hem- Sprang och la sig under min säng direkt och vägrade gå därifrån på flera timmar. Jag började till och med undra om det var något fel på  henne. en det var det ju såklart inte. När jag ropade att vi skulle gå ut och gå och simma så fick hon fart. Japp, Kex tog årets första simtur igår! Fast hon fick inte bada så lång stund. Fast det räknas i alla fall! ;)
Hur gick det på träningen då?
Jo det gick bra tycker jag. Nu när det har blivit så här väldigt varmt så snabbt har inte riktigt Kex päls hängt med. Stackrn har fortfarande sin tjocka vinterpäls. Igår tränade vi lite nya moment ifrån klass 3. Har kört några förut men det här var helt nya. Vi körde sittande i grupp och apportering över hinder. Sittande i grupp tyckte jag hon klarade bra för att vara första gången. Hon höll på att lägga sig ner en gång men kom snabbt upp igen när jag gjorde "sitttecknet". Apportering över hinder gick bättre än den vanlige apporteringen. Nu hade hon inte tid att tugga och kasta upp huvudet. Hon var ju tvungen att holla koll på vart hindret var. Det ända som vi behöver träna på där är väl tempot. Sen så måste hon bli lite säkrare på vad hon ska göra också såklart. Metallapporteringen har vi kört ett tag nu. Hon gillar inte den där metallgrejen precis. Det är inte alltid hon tar den. Får se hur jag ska göra med den. Brukar köra så att jag retar henne. Jag springer i förväg och säger apport när jag nästan är framme vid apporten så att hon oftast inte hinner ta den. Då brukar hon ta den sen när jag kastar iväg den. Den vanliga apporteringen går sådär. Men jag tycker allt att det börjar bli liite bättre i alla fall. Äsh, det kommer väl någon gång. Vi har inte bråttom precis. Föresten gissa vad jag gjorde igår. Lite hux flux sådär anmälde jag oss till våran tredje lydnadstävling. Den 8 maj går den av stapeln på Skultuna BK. Är det bra där? Någon av er som varit där och tävlat? Kanske vi tar ett första pris där med. Äsh, huvudsaken är ju trots allt att vi ska ha kul. När jag börjar rikta in mig på att ta ett första pris eller något sånt så blir det inte lika kul längre och jag märker väldigt tydligt på Kex när vi tränar att hon inte heller tycker det. För oss fungerar det inte att köra så. Det blir för... nä, jag har inget ord för det. Haha, hur som helst så blir det i alla fall inet lika kul. Och är det inte kul så kan man lika gärna skita i´t!!
Hur gick det för Ida igår då?
Jo, vi knatar på med agilityn. Eller, ja egentligen är det ju inte jag som kör, utan m,in syster Ida, men jag snor med mig hundIda någon gång ibland och kör lite jag med. Hon börjar bli duktig nu. Ni skulle sätt slalomen igår! Vilken rolig grej det börjar bli tycker hon. Det som hon inte alls gillar är gungan och balansen. Jag har ingen aning om vad som har hänt med dem. Hon älskade dem förra året. Ingen annan i familjen har heller någon aning om vad som har hänt. Men jag vet i alla fall att hon är rädd för båda två. Så nu har Idorna något att jobba på. Tanken är att de ska starta sin första inoff. tävling i slutet på sommaren om allt fortfarande är lika kul osv.

Slänger in någon rad om hur det går för mamma och Zenta också medan jag ändå är igång med skrivandet. Lydnaden har blivit bättre. Själva bevakningen sitter i ryggmärgen på Zenta och spåret håller de på att kämpa på med. Om hon fortsätter i samma takt i tre veckor till tills slutprovet så kommer dom att klara det! Det är jag säker på!!
Tänk att ha världens första Berger Picard som är utbildad bevakningshund!! Hur coolt skulle inte det va?

Västerås Rocklunda - årets första utställning + söktävlingarna

Hej o hå! Vilken intressant och lärorik helg det har varit! Härligt! Hund har stått på schemat, som vanligt, båda dagarna. Passar mig alldeles utmärkt!
Igår va jag och Kex på utställningen i Västerås, Rocklunda utställningen. Jag är väldigt nöjd med Kex. Hon tyckte som vanligt att det var super roligt. Sprang så nöjd runt i ringen och charmade till sig lite extra ;)
Kex fick rött kort = excellent och kritiken hon fick lyder:

Bra skalle, fina mörka ögon, aningen lång i snospartiet.
Bra päls, lagom kropp och vinklar, rör sig med ett lätt flecibelt steg.
Aningen löst fram. Härlig utstrålning.

Excellent, ökl (öppenklass) 2:a CK (champion kvalité) btkl (bästa tik klass) 4:a

kex 2011-04-16-1.jpg
FOTO:
Dorota Gustafsson 

I söndags var jag ute på klubben större delen av dagen. Var där redan kl sju på morgonen. Jag hjälpte
Viljo att skriva sen på lydnaden. Men innan det följde jag med ut i skogen och kollade på vad sök egentligen är för något. Det var super roligt! Jag har aldrig varit med på sök förut. Men det verkar vara jätte kul och jag tror Kex skulle tycka det också. Mycket springa i skogen och hitta personer. Fast det verkar vara väldigt svårt att lära in. Det är många delar som ska finnas på plats. Verkligen sugen på att prova det men det krävs många några personer till det så vi får väl se. Jag lärde mig mycket av i söndags. Måste göras om!!


Tävlingsresultaten


Fritt följ


platsliggning


vi gömmer oss...


Bra Kex!!


Rutan

Vilken helg!! Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att det har varit två roliga och väldigt lärorika dagar. Igår var det ganska så nervöst. Men det gick bra även då. Här är resultaten från båda dagarna:

2/4 Eskilstuna BK, domare Jan Alfredsson:

Platsliggning:
10
Fritt följ: 7 - Lite ojämn position, hoppar, bra kontakt
Läggande under gång: 8.5 - Ngt före i transport
Inkallning med ställande: 8 - Ngt sent ställande
Rutan: 6.5 - Ngt utanför
Apportering: 8.5 - Ngt slarvigt gripande, dk vid avlämning
Hopp sitt hopp: 9 - avslut
Fjärren: 10
Helhetsintryck: 8

TOTALT: 168p, förstapris, 2:a placering

3/4 EHDK, domare Leif Norman

Platsliggning:
9 - nosar
Fritt följ: 8 - hoppar lite, studsar vid språng 
Läggande under gång: 9 - nosar
Inkallning med ställande: 10 
Rutan:
10
Apportering: 0 - släpper apporten, tuggar, leker, dk
Hopp sitt hopp: 8 - islag
Fjärren: 9 - dk vid nedläggandet
Helhetsintryck: 7 - "olydnad" lekfullhet

TOTALT: 160p, förstapris, 2:a placering

Kex var väldigt pigg första dagen, andra dagen var det lite bättre men hon var fortfarande på gräns till ett Kexryck om jag berömde för mycket. Hon tycker det är så kul min lillavän. Hur som helst så är jag supernöjd med båda dagarna. Vi hade så kul som det bara gick att ha. Jag blir så glad när jag ser hur det verkligen lyser om Kex. Hon var jätteduktig!! Nu orkar jag inte skriva någe mer. Efter dom här två dagarna med lite sömn och mycket nervositet och spänning är jag helt slut.
GRATTIS till Bella och Floyd som tog sitt LP1 igår med finfina poäng, och grattis till idag också föresten! Ni äger :)


7 timmar och 4 minuter kvar

... och jag kan inte sova. Mycket sömn blir det inte inatt inte. Det finns ju inge som helst anledning för mig att göra det här till en grej. Men det bara blir så. Men om platsliggningen går bra så vet jag att nervositeten kommer släppa efter det. Och ju tröttare jag är desto mindre nervvrak kommer jag att vara imorgon och därmed kanske jag kommer kunna äta frukost den här gången, om man nu ska hitta något positivt med att jag inte kan sova.
Nej, nu ska jag ha den där dejten med Jhon Blund. God Natt nu SKA jag sova.
Uhääääääääääää.........

Om 24h är vi på tävlingsbanan

Ojoj, imorgon är det faktiskt första tävlingen för oss på hela året! Vid den här tiden imorgon har vi troligtvis lagt platsliggningen och första ekipaget, kan vara vi, är kanske redan ute på banan. Men jag tycker nog att jag har hållt mig ganska lugn den här veckan i alla fall. Det var bara inatt som jag drömde lite konstigt om tävlingarna.
Nu ska jag kolla in koeffen på de olika momenten och sen så måste jag plugga. Ska gå och lägga mig tidigt idag så att jag blir frisk tills imorgon!

RSS 2.0