ROCKLUNDA UTSTÄLLNINGEN

Anmälde vi oss till igår kväll. Vi brukar alltid vara sent ute men den här gången var vi ju en hel dag innan anmälningstiden går ut!! ;)
Någon mer än vi som ska till Rocklunda/Västerås??


ÅRETS FÖRSTA UTSTÄLLNING

Gick bra både för Kex och Zenta. Båda var så duktiga och blev BIR och Zenta blev BIG-valp 2:a också.
Kex gick ju också vidare till BIG men där kollade inte ens domaren på juniorerna, Kex ställdes ju mot de vuxna hundarna, hon sa att vi juniorer skulle ställa oss på andra sidan mitt emot de vuxna hundarna. Men det hade inte jag lust med, hahhaha, så jag gick fram till de vuxna hundarna och ställde mig bakom dom (jag och Kex stog först bland juniorerna) ;)
Så det var bara tack och hej för alla juniorer, kul att ni var med! Haha, men jag är nöjd i alla fall. Kex var en super hund idag!

Kex kritik:
13-månader gammal tik. Vackert huvud & uttryck . Bra nosparti & bett.
Bra hals, rygg, skuldra & bakben. Rör sig lätt. Bra päls.
Välvisad.
1 HP BIR


Suddig bild, jag vet. Men det var svårt att ta där inne...

Zenta ställdes först ca. 09.30 på morgonen. Sen gick hon in igen vid 10 tiden.

Zentas kritik:
Lovande tikvalp av utmärkt typ. Bra tänder och bett.
Bra pigment, öronansättning, välvinklad fram och bak. Bra kors och svansansättning.
Pälsen är kommande. Utmärkta rörelser med bra driv. Välvisad.
1 HP BIR- BIG-valp 2:a


Pappa och Zenta vilar :)

Efter Zenta så var det bara att vänta på att Kex skulle ställas. Hon var nästan sist på dagen. Så det var bara att sitta snällt på sin stol i fyra timmar(!) och vänta. Hundarna var super dukktiga. Så skönt att dom bara kan lägga sig ner och slappna av!
En lyckad dag tycker jag att det här var. Så nu har vi värmt upp inför lill sthlm, där vi ska ha ännu roligare än idag! Allt handlar om att ha kul, är det inte roligt så kan man lika gärna skita i det ;)

Ha en bra kväll nu hejdåEARTH HOUR & SOMMARTID

Hur många av er tänker släcka lamporna och tända ljusen?Det ska jag göra, hoppas jag får med mig resten av familjen. Earth hour here  I come. Och innan jag går ska jag också påminna om att inatt ställer vi om till sommartid, så om ni ska göra någonting imorgon bitte. Glöm inte att ställa fram klockan!!
l

FÖRSTA GÅNGEN JAG TRÄFFADE DIG!

Var idag, precis för ett år sen!

Just den här dagen som jag längtat efter så länge!! Jag kunde knappt bärga mig. Det var idag för precis ett år sen som jag fick träffa Kex för första gången. En pytteliten söt och go liten valp.


FOTO: Dorota Gustafsson | www.hesiodos.se


FOTO: Dorota Gustafsson | www.hesiodos.se

Jag kommer ihåg det jätte tydligt, som om det var idag, hahaha. Tänk att tiden går så fort!!


MIN KEX

ROLIG FAKTA OM KEX:


- När Kex vill ha vatten slickar och krafsar i den tomma skålen tills hon får vatten.

- Kex pratar väldigt mycket, precis som hennes pappa. Och hon svarar på de flesta frågorna man ställer till henne. 

- Kex och jag delar alltid kudde. När storasyrran sover över 'bråkar' alltid Erike och Kex om kudden tills Erike vinner den, Kex går då och tjurar. Sist gick hon och gömde sig under mitt täcke och vägrade komma upp därifrån. Jag fick lyfta bort henne!

- Kex är egentligen ingen knähund. Det är hon endast när vi är hemma hos någon annan. Då hoppar hon gärna upp i knät!

- När Kex äter så tar hon ibland och proppar munnen full med mat som hon sen springer iväg med och spottar ut på golvet någon helt annan stans. 

- När Kex vill ha uppmärksamhet puttar hon alltid på en med tassen. Om man inte bryr sig puttar hon bara hårdare och hårdare tills hon får uppmärksamheten på sig.

- Kex älskar att kramas, i alla fall några gånger om dagen!


NU ÄR HELGEN SLUT

Hej! Tycker det är dags att göra ett riktigt inlägg nu.

Idag har det inte hänt så jätte mycket. Jag och Kex har varit på klubben under förmiddagen. Idag skulle kursledaren kolla hur mycket var och en av oss kunde av lydnaden. Jag tycker det gick ganska bra, inkallningen och budföringen tycker jag gick bäst. Det roligaste var nog när hon skulle ta apporten. Före oss hade det varit kanske fyra stycken andra som kört apportering med samma apportbock. När Kex sen skulle hämta apporten skulle hon ta den och greppade den precis. Men när hon precis greppat tag i den släpper hon den igen förskräckt. Vem har haft den här i munnen? Såg det ut som om hon tänkte, haha ni skulle sätt hur förvånad hon såg ut!! Jag kunde inte låta bli att skratta. Men hur som helst kom hon i alla fall med den tillslut.  Efter att hon nosat på den och försäkrat att det inte fanns några farliga baciller på den.Fast det gick vingligt. Apporten var ganska stor och tjock, inte alls lika lätt som den vi har hemma. Hon är lite fånig ibland min lilla hund ;) Sen körde vi budföring också. Vilket gick förvånande bra. Förut har hon i te velat lämna mig när vi kört, men nu sprang hon iväg i full fart. Och tänka sig på vägen tillbaka till mig så stannade hon, något luktade tydligen väldigt intressant. Gissa om jag blev förvånad då! Men när vi gjorde om det så blev det perfekt!! 
Linförigheten gick lite sådär. Det som annars brukar vara det hon är bäst på. Men när vi gick där kom jag på mig själv med att inte göra som jag brukar göra. Jag gick långsammare och utstrålade inte samma energi som jag brukar göra. Men sen när jag väl kom på mig själv med det gick det bättre och kontakten kom tillbaka.
Ibörjan av det här lilla "provet" så var Kex inte riktigt sig själv. Men det måste varit jag som gjort något. Aja, jag vet att vi kan bättre men jag är nöjd för dagen.Vår kursledare tyckte i alla fall att det var bra och att vi skulle fortsätta precis som vi gör!  Ni skulle sätt hur mycket det snöade så det var itne särskilt lätt att köra. 
 
På eftermiddagen har jag försökt bli fri från min förkylning genom att vila. Har ont i huvudet och halsen svider, inte alls kul. Kan gärna ge bort den om det är någon som vill ha den, någon? 
Imorgon är det skola igen, får se om jag överlever dagen ;) 
Nej, nu ska Kex tänder borstas, vi höres!  bjuder på en oredigerad bild :/ hahaha


MAN FÅR ALDRIG GE UPP!!Så nu amnäler jag mig till ännu en tävling!
Tävlingen hålls av Emma och priset är en reflexskärm! Temat är en känsla och jag tycker den här bilden utrycker glädje! Vill du också vara med och tävla? I sånna fall klickar du här. Då kommer du direkt till tävlingen.
Nu får vi verkligen hoppas på det bästa, tredje gången gillt, eller?


HOPP SITT HOPP
Länge sen jag visade bilder på Zenta men här kommer två i alla fall!


Hellujsan!

Den här veckan har det hänt mycket känns det som, och långsamt känns det också som om den har gått! Vi hade No-prov i onsdags känns som om det gick ganska bra i alla fall. När jag pluggat till No:n så har jag inte sovit lika mycket som jag brukar, inte bra. Migrän blev det på det och nu både igår och idag har jag väl inte varit helt "fit-for-fight". Så den här veckan har ni fått stå ut med dålig uppdatering. 
Igår fick Kex följa med mamma till jobbet och sen när dom kom  hem var jag så trött att jag inte orkade gå ut och träna med henne. Det märktes att hon hade haft tråkigt hela dagen om man säger så. Hon var inte lika lugn som hon brukar vara. Men idag har jag vilat nu hela förmiddagen så jag ska snart gå ut i det fina vår vädret tillsammans med min Kex ;) Vi ska öva lite på apportering, platsliggning och hopp sitt hopp. Har haft lite problem med hopp sitt hopp då hon gärna smiter runt hindret när hon ska hoppa från mig. Men det har blivit bättre så vi får väl se hur det går idag :)


 


TÄVLING...
Nu har jag fått upp ögonen för bloggtävlingar och det skadar inte att göra ett försök, eller hur!
Så nu anmäler jag mig till Lillaskrollan's fototävling, Temat är - Din bästa bild. Vinnaren vinner en reflexskärm från tvspelsweb.
Klicka här kommer du direkt till inlägget om tävlingen.

Jag vill tävla med bilden ovan och jag skulle vilja vinna för att det skulle vara så himla kul!!
Nu får vi bara hålla tummarna och hoppas att det går vägen!! :)


GRATTIS ARWEN!!

Nu börjar jag komma tillbaka till de levandes värld! Imorse fick jag migrän. Synen försvann helt på höger öga och jag tror aldrig jag haft så ont i huvudet tidigare. Men nu börjar jag kvickna till. Kex och Ida fick stanna hemma och göra mig sällskap.
Jag ville verkligen inte stanna hemma men när jag slocknade i soffan var det bara att ge upp - hahaaa.

Vill oxå med detta inlägg ge ett stort grattis till Arwen som fått sitt HD-resultat. A-höfter fick hon! GRATTIS!! :D

EN TILL TÄVLING!

Jag vill med detta inlägg anmäla mig till ännu en tävling! Den är hos Fluffmonster och temat är bästa tipset vinner! Alltså det bästa hundtipset man har. Jag hade väldigt svårt att välja vilket jag skulle ta men det här tycker jag är viktigt om man vill tävla och så med sin hund.

Jag har sett många hundar som avskyr att visa tänderna. De t.ex. morrar/backar undar/får panik. Och om du vill tävla med din hund så spelar just tandvisningen stor roll i vissa tävlingar. Som t.ex. utställning och lydnad kan inte din hund backa undan/morra/få panik osv, för tandvisningen. Då, särskilt i utställningen, kommer du inte komma så långt.
Mitt tips är då att redan när hunden är valp låta alla titta i munnen på den. Varje person som tittar i valpens mun ska då ha en godisbit i handen som den stoppar in under hundens läpp medans han/hon tittar på tänderna. Godiset ska hunden tycka är gott!! Om du gör så varje gång någon ska kolla på din hunds tänder kommer din hund garanterat inte backa undan, morra osv, för tandvisningen. Eftersom den då kommer tänka " tändvisning=godis" !

TÄVLING!Här med anmäler jag mig till Emmas foto tävling!
Det här är den första tävlingen jag deltar i så nu hoppas vi att det kommer gå vägen! Temat är Din Bästa Bild och man kan vinna en reflexskärm ! :)
Inlägget till tävlingen hittar du här!
Man kan ju alltid fösöka så nu får vi hålla tummarna!!

MÅNDAGS LEDIG

HELLUJ!

Gissa vad jag gjorde igår? På eftermiddagen klippte jag Ida. Så nu är det klippt för henne ;)


  före
  efter

Vad tycks? Tycker nog att jag lyckades ganska bra! Till och med huvudet klippte jag själv ^^


KURSSTARTEN

... blev väl kanske inte riktigt som jag tänkt mig, tyvärr :/

Han som jag går kurs för har väl kanske inte riktigt de metoderna på inlärning m.m som jag har, men hans fungerar säkert också. Bara det att jag tror att det kan uppstå problem för mig och Kex, om vi skulle göra som han vill att vi ska göra.
Men en sak som är sååå irriterande är att bara för att jag är barn blir man bemött på ett helt annorlunda sätt, ett inte så trevligt sätt, än de vuxna som går kursen blir. Jag kan minst lika mycket som det vuxna och jag och Kex är lika duktiga som de andra. Ibland börjar man ju undra vad vissa människor tänker med!?
Nu medans man ändå håller på att klaga så kan jag ju klämma ur mig att kursen kommer gå på torsdagar också, vilket inte alls är bra! Jag måste byta grupp på ridningen, om det går, och jag kommer inte kunna vara med och hjälpa till på allmänlydnaden som jag sett fram emot så länge! Sketans kurs! På vägen hem tänkte jag på om jag skulle hoppa av spårkursen men nu har jag bestämt mig för att istället visa dom, gnoslnkgsobgskdjbgs åhhh!!!!!!!

Träffade Monika idag igen, hon är så snäll. Hon sa att hon skulle ta med sig en bok om spårning som jag skulle få titta i. Den var tydligen väldigt bra enligt henne, så vi får väl se :)IMORGON=KURSSTART

Idag var det upp på morgonen och ut till klubben där vi fick träffa våra kära vänner! Dock hade jag med mig Ida istället för Kex. Ibörjan hände det inte så mycket men sen efter fikat verkade det som om alla kvicknade till, eller kanske var det bara jag som inte gjort det än, så då gick vi ut och körde freestyle. Vilket Ida är väldigt bra på! Sen så tränade jag och Malin lite på junior handling, det var kul.
Sen komma mamma ut och skulle hämtade mig tillsammans med Zenta och Kex. Innan vi åkte hem passade vi på att köra lite lydnad. Jag och Kex körde på parkeringsplatsen. När jag gick förbi två stycken som stog och tittade på oss blev jag frågad om jag och Kex ville bli kommenderade. Jag tackade ja... såklart ;)

Det var roligt och Monika, hon som kommenderade oss tyckte att vi var duktiga och sa att vi kommer gå långt. Gissa om jag blev glad då!!! Alltid kul att höra sånt :)
Jag fick också ett tips på vänstersvängarna, hur dom skulle kunna bli ännu bättre!
Så nu ska jag gå och göra i ordning lite hundgodis sen ska jag och Kex klicka in "sockerbiten"Systrarna söt

ECLIPSEFör några dagar sen kom trailern till Eclipse (Den tredje Twilight filmen/boken) ut!! Längtar larvigt mycket efter filmen som kommer komma ut på bio om bara 3 månader!!!!!!!!!!!


GRATTIS MIN VÄN!

Igår skulle Kevin blivit 8 år!! Hann tyvärr inte göra ett inlägg då så här kommer ett litet försenat inlägg...


You're still a part of me, and you always gonna be!
I miss you so much me friend, and I will do that untill the end.
You're still in life inside of me,
it's fortunate that I have memories from you.
You know that to I ALWAYS gonna love you!


EN HÄRLIG VÅRDAG!
HELLUJ!
Idag har jag, Kex och Ida varit ute och gått i den "stekande" solen. En mil mer elelr midre gick vi, skönt! Och tänk vi har gått på asfalt, det var länge sen!


DUKTIGASTE KEX

Våren har äntligen kommit till Sverige! Idag hade vi 6 + grader och sol!! Otroligt!
Jag och Kex har varit ute nästan hela dagen. Solen har stått högt på himlen hela dagen och värmt ordentligt! I förmiddags åkte mamma till Ica Stenby för att handla mat. Jag och Kex följde med och gick hem därifrån, det var skönt. Och gissa vad!? Asfalten har börjat dyka upp som fläckar mitt i all snö, underbart! På vägen hem stannade vi och bara satte oss på en av de större asfalts fläckarna och bara satt där! Det var jätte skönt att känna värmen av solen i nacken, det var ett tag sen.

För ett tag sen var jag och Kex ute och körde lydnad. Jag tog med mig lilla syster så hon fick filma lite. Tänke att jag kunde visa er en av filmerna.Ibland är det bra att se sig själv, se vad man gör för fel. Vad man bör tänka på. Jag t.ex. går och tittar ner på Kex, vilket jag inte bör göra! Ser ni något mer jag bör tänka på? Men visst är Kex duktig! Jag tycke ratt hon har blivit jätte duktig i alla fall!! Vad tycker ni?

Jag vet man ser inte så bra. Men det får duga så länge så får ni en ny film snart!

KOLLA IN DET HÄR!!

Nu är jag klar med städningen och skulle bara kolla in på min några kompisarns bloggar och får syn på det här som Lovisa lagt upp på sin blogg.Han är ju fett grym!! xO Det är samma ille som sjunger både tjej-och killstämman, och han gör båda lika bra! GRYMT, eller vad tycker ni? Jag håller helt klar med Lovisa, älskar när han hoppar!! xD

JALLA JALLA

Hej bloggen!!

Ska fort som bara den städa mitt rum och sen ut med Kex! Det ska bli roligt!!!!!!!!!!!!!
Kex har börjat löpa nu, och hon luras inte den här gången! Skönt att hon löper nu och inte sen när alla kurserna drar igång. Nej, nu har jag inte tid att sitta och häcka här längre. Upp med ändan från stolen och snabbt ska jag städa mitt rum nu!

KLANT JENNY ÄR TILLBAKA

... jupp nu är mitt klantiga jag tillbaka igen, mindre kul!!

Igår började skolan igen... och vad ska man säga, första dagen började väl inte så jätte bra.
Det första jag gjorde när jag kom in på skolgården var att jag ramlade, great! Alla skrattade :(
Sen så snöade det en hel del under dagen, det första jag fick göra när jag kom hem var att SKOTTA fram DÖRREN!! Annars skulle jag knappast fått upp den, hur mycket snö finns det igentligen!?

Igår anmälde jag mig till min första junior handling tävling. Den är i lill stockholm så jag anmälde Kex till utställningen också! Zenta ska också ställas ut där, det ska bli roligt nu när mamma och pappa också kan vara med :)

Ledsen, ingen bild den här gången heller. Måste ut och fota snart!!

RSS 2.0