Jenny is back! ;)

Hahahaha, ska vi säga att det varit bloggvila här? Nästan två veckor sen jag uppdaterade!! Och självklart har mycket hänt sen dess. Valpkursen har dragit igång och jag och Kex tränar på för fullt. Två tävlingar nästa helg. Jag är redan nervös. Huja. Tänk att man betalar för det här. Fast jag kommer ju att göra det jag älskar. Så pengarna är helt klart värt det.
Jag har inga förväntningar alls. Klart man hoppas att vi ska klara oss utan någon nolla men jag försöker att hålla huvudet kallt. Det är trots allt första tävlingen för säsongen och nu har det kommit in nya moment och allt. Det ända momentet som jag är lite orolig för är apporteringen. Inget tips som jag fått på klubben har fungerat. Ett tips jag fick som jag trodde skulle fungera hur bra som helst förvärrade bara saken. Synd för jag har fått så många bra tips! Men ibland är det så att det inte fungerar. Allt varierar från hund till hund. Nu kör jag med kasta-kommendera-spring tekniken. Den verkar fungera. Det kommer inte bli någon större förbättring på den veckan som är kvar men huvudsaken är att få ihop det i slutet.
Ida x 2 fortsätter på sina agilityträningar. Dom verkar verkligen ha jätte roligt tillsammans. Särskilt hundIda, hon älskar att få all(!!) uppmärksamhet riktad mot henne. Vår lilla myspryl. Hon är så lättlärd. Snabb i huvet och kvick i benen. Har man bara lite godis så gör hon vad som helst ;) Så nu får vi se hur det går här framöver dom kommer säkert ut på några träningstävlingar redan i sommar/höst.
Den här helgen har mamma och Zenta gett sig ut i skogen på "träningsläger". Får vi se hur det var när de kommer hem. Jag vet så mycket som att dom både skulle spåra, köra lite lydnad och bevaka. Mest bevaka. Kommer vara superbra för både mamma och Zenta.
Mamma håller på att tragla lydnaden för fulla muggar med Zenta. Det verkar inte som om någon av dom tycker att det är särskilt kul egentligen men lydnaden måste fungera om dom ska klara provet senare i vår.
Jag tycker att dom är så pass bra så att dom snart kommer kunna ge sig ut på tävlingsbanan. Men mamma vägrar att anmäla sig till någon som helst typ av tävling. Hon vägrar att ens tänka tanken. Men det ska vi ändra på. Ska allt ta och anmäla dom till en Lk 1 tävling som kommer vara här hemma på klubben i juli. Så då får ni komma och heja på dom! Fast kom inte fram till mamma och visa att ni är där innan hon har kört. Då kan vi glömma att hon sätter sin fot på plan. Så nervös blir hon. Och hon som retas med mig när jag är nervös. "Äsh, det värsta som kan hända är att ni kommer sist" brukar hon säga...


FOTO: Hans T                                    Jag älskar dig Kex ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0