Filmtime

Tänkte att jag kunde visa er hur jag menade förut i tidigare inlägg där jag tipsade lite om fritt följ/linförighet. Är så svårt ibland att skriva hur jag gör så då tänkte jag att jag visar er istället.


Fritt följ

Sen tänkte jag att jag visar ett till moment från Lk 2. Ställande under inkallning. Där springer jag fram och tar upp händerna i luften och säger tydligt "sssstannA!" Det här momentet är halvfärdigt men jag tänkte att jag kan ju visa er hur jag lär i i alla fall. Brukar också kasta en boll bakåt.


Kommentarer
Postat av: Lisa

vilka bra filmer, ffa den första var bra för mig, precis det som Arwen har svårt för. Högersvängar... ska öva mer som ni gör tror jag, mer som en lek. Det såg fin fint ut =)

ett tips/fundering till ställandet under inkallningen, jag vet att många hundar ofta får en sämre vanlig inkallning när de väl har lärt sig att de ska stanna. Alltså att de springer långsammare, de liksom förväntar sig att det ska komma ett stanna kommando snart. Jag funderar på att ha olika kommandon för de båda momenten, vet inte om det hjälper, men typ "arwen hit" på inkallning och "arwen kom" på inkallning med ställande.

Man kan även lära in det med en leksak bakom hunden, och sen säga, "stanna-varsågod" i början, för att få explosiva ställanden. Lärde du in ställande under gång så? Det gjorde ju jag.

Men fram för allt, vad duktiga ni är.. och vad groffsig Kex har blivit, Arwen är fortfarande en liten räka hon.. =P men som du sagt tidigare, Kevin var sen, håller mina tummar för att även Arwen är det..

kram

2010-10-21 @ 18:37:09
Postat av: Lisa

sv: alltså har du klickat in klossen, sådär jag gjorde med Arwen ibörjan, det är superbra för bakdelskontrollen.. att hunden lär sig att gå med bakbenen och inte hoppa med dem. Men är hon inte inklickad på den så kanske det är för omständigt, Annars så finns det beskrivet på klickerklok (fanny gotts hemsida) eller tidigare i min blogg hur man gör.

Ja de fungerar ju olika för olika hundar, jag skulle aldrig kunna kasta något till Arwen för hon ser så dåligt så hon skulle inte se det, bättre då om hon vet att det redan ligger något bakom henne ;-) hon är lite yr i bollen hon.. haha

man behöver ju inte ha en boll bakom heller, det kan ju vara en skål med en godis också om hunden fungerar bättre på godis =)

kram

2010-10-21 @ 22:07:57
Postat av: Lisa

ps. vad roligt att du redan har ändrat på länkarna till att det står Lisa, Arwen och Toya =D

2010-10-21 @ 22:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0