BIR-valp

Igår blev det en tidig morgon, 05:15 steg jag upp det var inte roligt! Men men sånt får man stå ut med när man har hund och en utställning som inte väntar på att man ska komma utan bara kör på.

Efter någon timmes körnig i bil landade vi äntligen på Vallentuna flygfält.

När vi satt upp våra saker vid rätt ring tog det ett tag innan allt drog igång. Det hade blivit långa köer så starterna sköts upp en kvart. Men tillslut startade det och först ut i våran ring var två labb valpar. Stora och tunga var dom och ändå bara valpar fortfarande. När dom var klara blev det vår tur. Tycker Kex skötte sig bra, hon stutsade bara lite i slutet när vi gick men det räknas inte. Hon var så rolig, när domaren skulle komma fram och titta på Kex började hon titta på huvudet, alltså ögon, tänder osv. När hon kom fram satte sig Kex ner sträckte upp huvudet i luften och bara satt där. Det verkade som om hon tänkte "peta på mig då" nöjd var hon också över att äntligen någon tog på henne.
När det var klart skulle vi gå igen.
Kex bleb BIR-valp och fick kritiken:


Söt feminin till bra proportioner höjd & längd. Feminint huvud.

Kunde ha ngt rundare ögon. Kunde vara bättre vinklad fram.

Bra bak. Vacker sid silluet. Rör sig bra för åldern. Bra temperament.

Bästa valp

Rundare ögon vet jag inte? Men även det är väl en smak sak från domare till domare.

Här står vi så fint och visar upp oss för domarenOch så kommer vi tillbaka med en rosett i handenNu började väntans tider, vi var väl klara vid 10:00 finalerna började inte fören kl. 15:00. Mycket väntan blev det, men under tiden hann vi titta på alla andra lagottos och självklart andra hundar också men mest lagotto så klart ;) 
Medans vi väntade hälsade vi på Kex halvbror Gazton Kevins barn.Gazton skulle också vara med i utställningen öppen klass var han med i.
Han blev 4:a bästa hane och fick sitt andra cert. 


GRATTIS Camilla & Gazton!!

Efter yttligare några timmars väntan blev det äntligen dags! 
Valp finalen, det var 50 valpar om det ens räcker som var med och "tävlade". En från varje ras. Domaren hade redan bestämt sig innan han tittade på oss så vi blev inte utagna bland de 5 bästa. Men tänk er en dommare som ska dömma mer än 50 valpar och sen välja ut 5 av dom. Han fick i alla fall fram 5 valpar han gillade. Men dom valparna som han gillade hade redan vuxit till sig och såg ut som en vuxen hund mer än en valp. Kex är ju väldigt valpig i både sättet och utseendet så hon hade inte en chans, men vem bryr sig? Blev lite besviken efteråt eftersom Kex bara studsade upp och ner som en studsboll hela tiden fast det var ju första gången och nu har vi något att träna på tills vi ska till Högbo :)

Här står vi i ringen och trängs med alla andraJa det var söndagen det, Kex var super duktig och hon lärde sig nog något massor med nya saker hände ju och trött det blev hon.....
 


Kommentarer
Postat av: felicia

va duktiga ni var!<3

2009-08-25 @ 18:16:26
URL: http://trassellica.blogg.se/
Postat av: Lisa och Arwen

vad roligt.. Grattis, fin kritik också..Vilka var de andra valparna som var med?

2009-08-25 @ 18:49:38
URL: http://www.freewebs.com/lagottoarwen
Postat av: Karin m Basta & Fixa

Stort GRATTIS från oss !!

Vi ses i Högbo .....

2009-08-25 @ 21:32:59
URL: http://bippeliboppen.bloggagratis.se/
Postat av: Hannah

Grattis till eran BIR-valp

2009-08-25 @ 22:03:18
URL: http://takycard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0