JUNIOR HANDLING

Har ganska tråkigt just nu, så jag kikar in här igen.

Kex ligger halvt död och sover i min säng, med huvudet på huvudkudden så klart ;)
Men nu hade jag ju tid för att äntligen kolla lite på det här om junior handling. Jag tycker det verkar vara ganska kul, kan nog grejja det här. Priset är att åka till England så då ska vi alltså till England :)


Om junior handling:

Junior handling är en tävling för ungdomar upp till 17 års ålder, som tävlar i att visa utställningshundar på bästa sätt.

Varje år arrangeras kvaltävlingar av Svenska Kennelklubbens Länsklubbar vid internationella utställningar, runt om i landet. Vid varje tävlingstillfälle har två ekipage möjlighet kvalificerat sig till den stora finalen. De tävlande ungdomarna är mellan 10-17 år.
Inledning
Innan bedömningen startar ger "ringsekreteraren" kort information till deltagarna, bla en presentation av domaren.

Inledande grupptävlan
Då bedömningen börjar kommer de tävlande in i ringen gruppvis, 10-12 i varje grupp. Domaren bedömer ekipagen och beroende på hur duktiga de är gallrar domaren ut ungefär 2-6 ur varje grupp som går vidare till kvartsfinal.
Bedömningen av varje grupp beräknas ta 20-25 minuter.
De som inte går vidare avtackas och får sina diplom och deltagar-rosetter. När alla grupper är klara blir det en kort paus innan kvartsfinalen.

Kvartsfinal
I denna omgång brukar antalet tävlande vara 15-25 och alla kommer in samtidigt för bedömning en andra gång.
I kvartsfinalen sker en gallring där 10 plockas ut till semifinalen. De som inte går vidare tackas och får sina diplom och rosetter.
Även de 10 finalisterna får diplom och rosetter. Samtidigt får de information om finalen, bla plats och tidpunkt för uppsamlingen innan. Finaltävlingarna går av stapeln i Stora Finalringen.

Semifinal och final
I semifinalen kommer de 10 finalisterna in för bedömning och domaren väljer ut 5 som går vidare till finalen. De övriga 5 får sina finalrosetter (alla kom på en delad 6:e plats!) och avtackas.
De 5 som går vidare står kvar i ringen en stund för att byta sin egna hund mot en av de fem finalhundarna som kommer in.

Dessa hundar är alla av samma ras och deltagarna får inte veta i förväg vilken ras det blir i finalen. Finalisterna går sedan ut ur ringen för att träna med "sin" nya hund. Under tiden fortsätter finalprogrammet med övriga finaler.
I finalen kommer de tävlande in i ringen med sina nya hundar. Domaren tittar en sista gång på ekipagen och bestämmer sig sedan för hur den slutliga placeringen, 1 - 5, blir.
Innan placeringen läses upp byter de tävlande tillbaka till sina egna hundar.

Avslutning...
Tävlingen avslutas med att de 5 finalisterna får sina priser. Vinnaren hyllas och får ett diplom och en resa till England, där han eller hon, får äran att representera Sverige i den internatipnella finalen för junior handlers från hela världen.
Finalen äger rum på Cruft's Dog Show i Birmingham (England).FAKTAN TAGEN FRÅN: hundsport.se junior handling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0