Lydnadsprojektet - sittande i grupp/platsliggning

En rätt så tråkig film blev det. Jag valde att filma inne den här gången då det är väldigt kallt ute och jag vill inte att Kex ska behöva sitta stilla och få köldkramp i tassarna.
På filmen får ni se lite hur jag tränar i alla fall. Jag tränar inte bara med störningar. Utan också, men jag tänkte att det blir så tråkigt att bara se när hon sitter/ligger på film. Så jag skippade det.
Som ni ser övar jag på olika saker fast som hänger ihop med samma moment. När jag tränar brukar jag dela upp momenten i olika delar och träna på dom enskilt och sätter sedan ihop delarna till ett moment. För mig fungerar det bra att träna såhär. När jag började träna lydnad gjorde jag inte alls som jag gör idag. Då bara körde jag på, hela momentet rätt igenom utan att tänka så mycket på alla delar som faktiskt ingår i ett moment. Men när jag började med det här, att dela upp momenten, så fick jag en större förståelse för hur jag ville att det skulle utföras, jag fick mer koll på hela momentet och det känns också som om helheten i momentet förbättras när jag tränar så här :)
Så, dags för er att kommentera, komma med tips osv ;) Här är resten av gänget som är med i lydnadsprojektet: Linnea & Coco, Dessi & Teddie, Mia & Carma, Anna & Molly, Ebba & Tilda, Helena, Vilja & StyrkaMalin, Ackis & MucchiePS-hundar och C.J. Har jag glömt någon??
Vet inte om alla fortfarande är med eller har lagt upp en video?

Kommentarer
Postat av: C.J.

Va duktiga ni är! =)

2012-02-05 @ 15:13:53
URL: http://mightytigress.blogspot.com
Postat av: Dessi & Teddie :)

Sv: Ja, alltså jag brukar använda antingen eller, egentligen är det inte någon skillnad vilket jag väljer eller om jag ens gör något alls, han fattar ändå :p

2012-02-05 @ 15:31:20
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: Anna och Molly

Ser ju jätte bra ut! :)

Mitt kommer upp senare, kanske i morgon, var på slaäkträff hela eftermiddagen. :P :)

2012-02-05 @ 19:47:46
URL: http://duochjjag.blogg.se/
Postat av: linnea

Ser riktigt bra ut. Du verkar ha tänkt på alla delar. Har inget att påpeka förutom att fortsätta så :). Min film kommer imorgon, den belv lite för mörk. Svart hund är inte alltid optimalt..

2012-02-05 @ 19:56:53
URL: http://tassarna.weebly.com
Postat av: Ebba och Tilda

Åh, vad söt hon var på platsliggningsbilden :) jag tycker det ser väldigt fint ut, har inte riktigt något att anmärka på. Jag ska tänka på det där med att dela upp momenten :)



Har du ett kommando för hakan i marken och ett för ligg i exempelvis läggande under gång och fjärrdirigering? För då kanske inte huvudet måste ner.. Eller hur gör du?



Sv: tack för tipsen, ja det är ganska nytt. Vi har haft väldigt mycket problem med platsen och det är därför våra tävlingar har gått så segt. Jag tänkte att jag kunde lära om honom från början och då köra på detta sättet :)

2012-02-05 @ 20:18:46
URL: http://flerfotavanner.blogg.se/
Postat av: Anna med Salsa

Kul att se. Jag samlar på mig så många tips som möjligt så att jag kan så att jag ska göra så mycket rätt som möjligt så här i början på min och Salsas lydnadsträning. Jag brukar rulla ut en yoga-matta när jag tränar inne. Har också hala golv :-)

2012-02-05 @ 21:18:03
URL: http://medaptitpalivet.blogspot.com
Postat av: Malin

Härligt! Ser ju jättestadigt ut i sittandet. Väldigt bra att kunna peta/putta på hunden. Det är nått jag skulle behöva träna mer, att dom inte har den där förväntan när man kommer tillbaka att dom går upp i limmningen =)

Ser väldigt fint ut! Glöm inte att träna utan störningar oxå. Så hon inte tror att det ska hända nått hela tiden och blir uttråkad den dag det inte gör det.

2012-02-06 @ 07:53:35
URL: http://olydigahundar.blogspot.com
Postat av: P.S Hundar

Vi lägger upp en video idag!! :)

2012-02-07 @ 07:54:34
URL: http://pshundar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0