Förebyggande övningar

Lovade ju er att jag skulle skriva ett inlägg om lite övningar som man kan köra. En av dom som bygger om dom små musklerna som håller upp höfterna på hunden är att springa i vatten. Trademil heter maskinen som man brukar träna hundarna i. Men det går självklart att träna hemma när man är ute och badar också. Det är en 'maskin' med ett gåband i som man fyller med vatten och sen får hunden gå/springa. Det här är en bra övning för alla hundar. Det bygger som sagt upp små musklerna och hunden får ett bättre steg.
En annan övning är att gå med hunden i t.ex. blåbärsris. Man sätter på hunden en t.ex. spårsele så att den inte belastar snett. Sen ser man till att hunden går i riset. När man går i t.ex. högt gräs blåbärsris så lyfter hunden atomatiskt på benen vilket gör att den bygger upp muskler.
Simma är också bra att göra! Du sliter inte på benen som när man är ute och springer och så gott som alla muskler jobbar här. Kex älskar att simma, hon tycker det är mycket roligare än att behöva springa fram och tillbaka i vattnet ;)
Föreställ er en bild här. Min dator bråkar med mig och vill inte alls ladda upp nån fin liten bild, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0