ÖSTERBYBRUK UTSTÄLLNINGEN

Igår gick vi upp tidigt för att åka till Österbybruk på utställning. På vägen dit hade man bara lust att vända och åka tillbaka igen. Det regnade som bara den och regnet var på väg mot utställningen. Men turligt nog medan vi ställde var det uppehåll hela tiden! Det här var den första utställningen som Kex tälldes i unghundsklassen och det gick väl bra kan man väl säga ;)

Kex kritik:
15 month excellent type, coat and condition. Feminin head with very well set ears. Long neck. Excellent shoulders, strong topline. Tail very well carried. Chest well developed for her age. Needs a bit more forchest. Excellent angvlations and sidemovement, a bit narrw behind.
Ukl Kv 1, Kk 1, Ck 1, Btkl 1, Cert 1, Cacib 1 och BIR 1





Kex kom 1:a med Ck (Ck=championkvalité) i unghundsklassen så då gick vi vidare till konkurensen bland tikarna. Där slog Kex ut alla öppentikarna och championstikarna och kammade hem en första plats, med det fick hon även ett cert och ett cacib! Eftersom Kex vann konkurensen skulle hon tävla mot bästa hanen om BIM (BIM= Bäst I Motsatt kön) och BIR (BIR= Bäst I Ras). Här slog Kex ut hanen och tog även här en första placering och fick en fin BIR rosett. När Kex blev BIR var det bara att sitta snällt och vänta tills kl. blivit 15.00 för att sen tävla om BIG (Bäst I Grupp) men där åkte vi ut, haha. Men ändå, vad långt vi kom! Man går in för att ha roligt och det är tydligen det man vinner på, att ha kul :)




För Zentas del gick det inte lika bra. Hon lämnade pälsen hemma och har precis börjat löpa (första löpet) och sen spöregnade det också medan hon var inne i ringen. Men hon fick ju ett Hp i alla fall. 

Zentas kritik:
Mycket bra typ knappt medelstor. Aning lågställd fint huvud och uttryck bra hals och överlinje normala vinklar. Bra kropp för åldern tillräcklig benstomme till storleken. Jämna rörelser önskas stadigare fram. Bra pälsstruktur men ej i bästa pälsen för dagen.  
Junkl Kv 1, Kk1 och Hp 1



Och Ida gick barn med hund med Zenta. Vilket gick bra! De kom två och fick en liten fin rosett :)


Kommentarer
Postat av: Hannah & Tristan

Grattis än en gång! Ni är så himla duktiga, vilket team ni är.

Nu kommer ni att dundra in på SLRK:s årsbästalista. Utan valparna och de som ej deltog så var det runt 35 hundar som ni slog + 10 poäng för BIR:et = 45 poäng på en utställing.

2010-05-30 @ 18:10:55
Postat av: Jenny & Kex

Hannah: Tack =D

Hahah, vi får väl se hur det går på de andra utställnignarna i sommar först =)

Ska du ställa Tristan i sommar? =)

Kram

2010-05-30 @ 18:33:58
URL: http://posiitiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0