VILKEN DAG

... det var i lördags!
På morgonen bar det i väg ut till klubben, en timme tidigare än vanligt. Båda grupperna möttes då samtidigt vilket vi inte brukar göra så det blev nya hundar och människor för mig och Kex att titta på =)
Hur som haver när klockan slog prick så gick vi i flock ner till planen där provet skulle utföras. Jag och Kex fick starnummer 3. "Jippi, ett bra nummer!!" var min första tanke. Och visst var det ett bra nummer alltid! Provet började med linförighet, det gick bra men hon började nosa i backen en gång men vi fick snabbt upp koncentrationen på mig när jag lockade, så vad gör det?? Man kan ju inte kräva att hon ska gå som en klocka hela tiden. Efter linförigheten blev det fritt följ (samma sak fast utan koppel-fot) det var samma "bana" framåt mars, vinkla vänster, helt om mars vinkla höger, helt om halt, vänster om halt och slutligen höger om halt. Fritt följ gick bättre än linförigheten =) Efter det läggande under gång. Med min hjälp ner klarade hon även det.
Nästa moment blev inkallning, tur att jag inte behövde gå så långt, Kex har en förmåga att lägga sig ner istället för att sitta upp när jag vände ryggen till men det här gick riktigt bra *stolt*
Next is.... hopp, fot. Det gick också bra! Sen kommer vi till apportering, det har vi inte tränat så mycket på men Kex klarade det med hjälp av mig. Sist men inte minst tandvisning. Kex var okopplad från linförigheten och jag valde att inte sätta på henne koppel. Tandvisningen är jag stoltast över!!!! Hon bara satt, okopplad, vid min sida jag hälsade på dommaren, Bosse, Kex satt kvar. Sen så skulle han titta tänderna Han sa bara hej till Kex hon sträckte upp huvudet och lät honom titta på tänderna. Hon gjorde ingenting bara skötte sig exemplariskt, ni vet köttbullar har stort intryck på små Kex, hahaha. Då så klara, nu är det bara platsliggningen kvar som alla skulle göra tillsammans när alla var klara med den första delen av provet. Eftersom mer än halva gruppen skulle köra så gick jag upp till ungdommsgruppen där blandannat Idorna befann sig. Kladdkaka på G, hihihi. Men av den han jag aldrig smaka och platsliggningen blev inget av.
Efter ett tag i stugan kommer mamma som varit på strömsholm för att hämta lite jobb grejer in och säger att hon behöver prata med mig och Ida. Och in bar det till strömsholm igen. Jag offrade mig för Zenta som hade blivit akut sjuk under de 30-40 minutrarna mamma varit borta bara pang sa det så var hon jätte dålig. ag och Kex hoppade över platsliggningen som vi kommer få göra någon annan gång och åkte med stackars mamma  och Zenta in till strömsholm. Zenta hade trolig ätit något olämpligt under morgon promenaden med mamma då hon var lös. Hon kunde inte stå eller gå helt ur balans, hade spytt i bilen, dreglade en massa och hade slagsida åt höger. Hon blev undersökt och det var inget fel på nått sätt förutom att hon var "full". Hon fick ligga kvar på strömsholm i några timmar och prepparerades med dropp och kol. Men efter att ha legat där i några timmar ringde de från störmsholm och sa att hon var helt normal igen. Vi åkte tillbaka dit, mammas tredje runda den dagen till strömsholm, och mötte en ÖVERLYCKLIG Zenta som inte viste hur hon skulle berätta för oss hur JÄTTE glad hon var för att se oss. Som om vi hade varit borta i evigheter??? Och vet ni vad... den lilla ful-söta valpen har tillslut lyckats charma in sig hos mig, hahaha så fin ;P I alla ffall efter den här dagen förtjänade både jag och Kex en riktig bus stund, och busa gjorde vi värre än vanligt =P <33

Idag har det varit en sådan dag då solen tog sovmorgon och inte kom upp på hela dagen. Men det hindrade oss inte att åka ut till klubben igen och stora syter som kom kvällen innan följde med. Vi tog med oss Kex och Zenta och gick 6 km i skogen ute vid stugan. Fast det måste varit lägre än så. Det kändes som om vi bara gick och gick och gick och gick och gick. Och vi gick inte precis på någon bra stig heller, lera överallt! Hahaha, mina skor blev leriga och byxorna med, inte så konstigt ni skulle sett hur det såg ut. När vi kom hem var alla trötta och Ida, hund Ida, Kex, Erike och jag var helt dyngsura och leriga! Jag blev till och med tvungen att tvätta av skorna. Eller jag och jag det var pappa som tog på sig den uppgiften och gissa vad han hittar och varför jag är så otroligt blöt och lerig ända in till stumporna. Mina nästan nya skor är sönder, båda två! Helt otroligt typiskt mina skor, jaha bara att slänga de paren också. Hädan efter får jag gå med gummistövlarna eftersom jag inte har några andra skor, najs va. Hahaha. 

Gårdagen är inte slut än glömde att skriva i början att Bosse frågade mig om jag kunde tänka mig vara typ hjälpinstruktör på någon kurs nu i höst!!!! Aa vad jag blev glad!! Tänk att han´frågade om jag ville vara det, helt otroligt så tt det inte är sant. Det kommer jag leva länge på, att han fråga just mig. Givetvis tackade jag ja och skuttade därifrån som en liten fågel, hahaha. Måste haft värsta smilet på läpparna. Men tänk att han frågade just mig. Och tänk om jag hjälper andra och typ är deras extra "tränare" så kommer ju jag lära mig massor oxå.
O M G det här finns inte....


Kommentarer
Postat av: felicia

Va kul att det gick så bra alltehopa!<3

2009-10-26 @ 09:47:21
URL: http://trassellica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0